Gönderen Konu: E120 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 90611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: E120 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #180 : Nisan 12, 2015, 22:07:53 »
80 bimas bakımında bakım periyodunda fren  hidroligi  ve şanzıman yağı da değişiyor.Ayrıca 70 bin bakımında  V kayısı değişiyor.
Ben versonun  80 bin bakımında Şanzıman yağı fren  hidroligi ve antifirizinide değişmiştim.
Antifiriz  -45 koruması olduğu halde fabrika nin doldurduğu 8 yıl geçtiği için tavsiye üstüne degistim .
Şanzıman ve fren hidroligini  unutmayın.Sanzimannyagini 75-90 kullanın
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Nisan 12, 2015, 22:07:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Nisan 14, 2015, 23:50:47 »
Yağ hakkında çok soru sorulmuş.

Ben CASTROL EDGE 5W-30 kullanıyorum, Yılda 25.000 KM yapmama ve bu KM'yi uzun yolda yapmama rağmen yağımı 8.000 KM'de değiştiriyorum.
Tam sentetik yağlar 15.000 KM gider veya gitmez o konu hakkında bilgim yok ama maksimum 10.000 KM'de yağın değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işin EDGE'si, MAGNATEC'i, ESP'si falan yok bence. Motordan zift gibi yağı salmak mı daha sağlıklı yoksa siyah-kahverengi arası renkte yağı salmak mı daha sağlıklı ?

5W-30 tam sentetik yağ hakkında şunu söyleyebilirim ki, 10W-40 yarı sentetik yağ kullanıp, aracınızı her konuda törpülemeyin. Aracın motorun soğukken çalışmasından, motorun optimum sıcaklığa gelmesine, ara hızlanmalardan sesine kadar herşeyi dört dörtlük.

TOYOTA, bizim araçlar için ilk olarak mevsim şartları dahilinde 5W-30 yağı önermiş, AÇIK ve NET.

Servisler düne kadar, göz göre göre 10W-40 yağı millete sattılar. Yetmedi 5W-30 gibi tam sentetik yağlara pislik attılar, şimdi kendileri de 5W-30'a döndü.
"Aman efendim ince gelir", "Eksiltir" olayları yok. 3. CASTROL EDGE 5W-30 yağımı bu ay değiştirdim, yağı koyduğumuz gibi geri aldık.

Filtrenizi orijinal olarak servisten temin edin, yağınızı 5W-30 CASTROL veya MOBIL kullanın aracınız bayram etsin.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MEMLEKET KIRIKKALE
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Nisan 15, 2015, 23:35:34 »
bende 5 30 edge koydurdum şuan için memnunum hatta aracın sesini ve atikliğinin artığını hissediyorum. Eksoz sesi azaldı araba daha rahat çalışıyor. Yağ eksiltir diyorlar kullanıp bakacağız artık ama ben motorun daha güzel çalıştığını hissediyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #183 : Nisan 15, 2015, 23:52:40 »
bende 5 30 edge koydurdum şuan için memnunum hatta aracın sesini ve atikliğinin artığını hissediyorum. Eksoz sesi azaldı araba daha rahat çalışıyor. Yağ eksiltir diyorlar kullanıp bakacağız artık ama ben motorun daha güzel çalıştığını hissediyorum .
En doğrusunu yapmışsınız. İnanın gerek sanayide, gerek burada 10W-40 ile aracını törpülemeyip, 5W-30 kullanan insanları gördükçe onlar adıma mutlu oluyorum. Sanki tam sentetik teknolojisinin mucidiyim de benim ürettiğim teknolojiyi kullanıyorlar. :) 5W-30'un faydasını bir sonraki değişimde daha rahat hissedeceksiniz, motor yağa alışmış olacak.

Önceki mesajımda da dediğim gibi, eksiltme olayını kafanızdan silin. Benim 5W-30 ile 3. yağ değişimim, tüm değişimlerde yağı eksiksiz olarak tavaya akıttık.
Belki 10W-40'tan 5W-30'a geçtiğiniz için 100 ML kadar eksiltme yapabilir, o da belki ve kafaya takılacak bir şey değil. Bir sonraki yağ değişimizde onu da yaşamazsınız.
LT olarak kesinlikle eksiltme olmaz.

İzlenimlerinizi, diğer üyelerin aklındaki soru işaretlerini silmek için paylaşırsınız.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 160000
« Yanıtla #184 : Nisan 24, 2015, 23:59:26 »
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2006 model Corolla 1.4 d4d yarı otomatik araç aldım. 160000 km.de yağını değiştirmek istiyorum dizel araç kullanmadığım için bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Birde bu araçlarda debriyaj baskı balata var mı yok mu varsa belli bir km.de bakımı yada değişmesi gereken bir şeyi var mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Nisan 25, 2015, 00:04:44 »
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2006 model Corolla 1.4 d4d yarı otomatik araç aldım. 160000 km.de yağını değiştirmek istiyorum dizel araç kullanmadığım için bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Birde bu araçlarda debriyaj baskı balata var mı yok mu varsa belli bir km.de bakımı yada değişmesi gereken bir şeyi var mı.

@TEZCAN TOPUZ (34799) Baskı balata var, konrol ettirmeniz yerinde olur. Ayrıca yağ konusunda açılmış konularımıza bakarsanız faydalı olur. Aracın geçmişini bilmiyorsanız detaylı kontrolden geçirin zira 160bine gelmiş.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Nisan 25, 2015, 00:12:00 »
Yağınızı CASTROL EDGE 5W-30  veya CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40 ile değiştirebilirsiniz.

Aracınızda baskı balata mevcut.
Orijinali AISIN marka.
MMT'lerin baskı balatasının bitmesini kavrama yapmamasından, titremeli geçişlerden anlaşılıyordu, tam emin değilim. Kullanıma bağlı bir parça olduğu için değiştirme periyodu yok.
Eğer bu sorunları yaşarsanız ilk etapta 15 DK'lık bir şanzıman kalibrasyonu olayı var. Bunu herhangi bir özel servis de yapabilir. Kalibrasyon da çare olmazsa iş baskı balata değişimine gidiyor.

Aracınız hayırlı olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Nisan 29, 2015, 02:27:19 »
80 bin bakımın yaptık şükür.
motor yağı 80
yağ fılıtresi 15 
hava filitresi  15
polen filitresi 15
bujiler 40 + el emeği  180 tl ödedik şanzıman yağı ve fren hidroliğine gerek yok dedi usta onlar kaldı. balataların 4 üde değişti 140 tl de onlar tuttlu ayrıca tüpün de filitresini değiştirdik böylece 350 tl ile bakımı bitirdik
Çok uygun fiyatlar.sanki tüm parçaları maliyet fiyatına almışsınız.Bazı yerlerde sadece yağ filitresine 50-60 yazıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Mayıs 07, 2015, 23:28:12 »
valla ben beleş yaptirmisim .Motor yağı yağ polen hava filtresi buji şanzıman yağı direksiyon.hidrolik fren hidrolik antifirz 4 teker fren kampana pimleri nyaglandi  el freni ayarı boğaz kelebeği temizliği  hepsine 80 tl el emegi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Mayıs 08, 2015, 00:14:52 »
valla ben beleş yaptirmisim .Motor yağı yağ polen hava filtresi buji şanzıman yağı direksiyon.hidrolik fren hidrolik antifirz 4 teker fren kampana pimleri nyaglandi  el freni ayarı boğaz kelebeği temizliği  hepsine 80 tl el emegi.
Aynen öyle abi.

Özel serviste alınan işçilik fiyatlarına bakıyorum da şaşırıyorum.

Motor yağı değişimi, hava filtresi değişimi, buji değişimi, polen filtresi temizliği, MAP sensörü temizliği, manifold takma-sökme(sırf bu 30 DK'yı buluyor, geçiyor da) aracın tüm noktalarının kontrolü 50,00 TL.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Mayıs 08, 2015, 00:19:04 »
Ben özel serviste orjinal parça kullanarak bakım fiyatı istedim servisle neredeyse aynı fiyat çıktı o yüzden servisi tercih ediyorum.

120 bin bakımı için özel servis 60-70 işçilik yazıyorsa servis 110 yazmış aracım servis bakımlıydı serviste devam ediyorum.Orjinal parça kullanmayı tercih ediyorum her zaman.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #191 : Mayıs 09, 2015, 23:11:50 »
Hocam nasıl aynı fiyat çıkıyor anlamadim.Siz servisten orjinal parçaları alıp disarda taksaniz  enaz 100-200 tl ara kar kalır.5/30 yağı kdv ile birlikte 150 ye geliyor.Disarda 80-100 civari.polen gidip 70 tl vermenin mantığı yok.20 tl lik asakashi  filtre de kaliteli.
Sonra hava da keza öyle 50-60 orjinal yerine 20 tl asakashi .
Sadece yağ filtre sini ben hep orjinal kullanirim polen hava disk fren e gidip abartı vermenin anlamı yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Mayıs 11, 2015, 00:28:19 »
Hocam nasıl aynı fiyat çıkıyor anlamadim.Siz servisten orjinal parçaları alıp disarda taksaniz  enaz 100-200 tl ara kar kalır.5/30 yağı kdv ile birlikte 150 ye geliyor.Disarda 80-100 civari.polen gidip 70 tl vermenin mantığı yok.20 tl lik asakashi  filtre de kaliteli.
Sonra hava da keza öyle 50-60 orjinal yerine 20 tl asakashi .
Sadece yağ filtre sini ben hep orjinal kullanirim polen hava disk fren e gidip abartı vermenin anlamı yok.

Valla en son 120.000 bakımı için servis 400TL fiyat verdi.
Özel servisle görüştüm yan sanayi parçalarla 260TL fiyat verdi.Orjinal ile yan sanayi arasındaki farklar hava filtresi için 30TL polen için 40TL yağ için 15TL civarında 345TL yapar 350 desek dediğim gibi aradaki fark bu kadar yani.Orjinal parça kullanıldıktan sonra bi tek işçilik farkı çıkıyor ortaya.

Mesela serviste benim yedek parçaya %15 indirimim var ama özel serviste yok.Orjinal parçalar için Ufuk beyden fiyat istedim hepsi yetkili servisten daha pahalıya geliyordu çünkü yetkili servisin yaptığı indirimi bana yapamıyor doğal olarak.

Aynı şey başka marka aracım içinde geçerli.Yetkili servis %25 indirim yapıyor herşeye araç 2004 model olduğu için.Hatta geçenlerde opel eski araçların motor yağlarını ücretsiz göndermiş bayilerine ve bakımım yetkili serviste 180TL tutmuştu.Aynı bakıma özel servis 280TL fiyat vermişti.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Mayıs 11, 2015, 12:38:59 »
Valla en son 120.000 bakımı için servis 400TL fiyat verdi.
Özel servisle görüştüm yan sanayi parçalarla 260TL fiyat verdi.Orjinal ile yan sanayi arasındaki farklar hava filtresi için 30TL polen için 40TL yağ için 15TL civarında 345TL yapar 350 desek dediğim gibi aradaki fark bu kadar yani.Orjinal parça kullanıldıktan sonra bi tek işçilik farkı çıkıyor ortaya.

Mesela serviste benim yedek parçaya %15 indirimim var ama özel serviste yok.Orjinal parçalar için Ufuk beyden fiyat istedim hepsi yetkili servisten daha pahalıya geliyordu çünkü yetkili servisin yaptığı indirimi bana yapamıyor doğal olarak.

Aynı şey başka marka aracım içinde geçerli.Yetkili servis %25 indirim yapıyor herşeye araç 2004 model olduğu için.Hatta geçenlerde opel eski araçların motor yağlarını ücretsiz göndermiş bayilerine ve bakımım yetkili serviste 180TL tutmuştu.Aynı bakıma özel servis 280TL fiyat vermişti.

Yunus Emre yazdıklarının arasında kalınlaştırdığım kısımda bir hata olsa gerek ? Yazışmalarımızı inceledim, senin yukarıda bahsettiğin durum silecek lastiklerinde geçerli olmuş, bakım listesinde bahsettiğin durumun nasıl meydana geldiğini açıklayabilir misin?

Ufuk bey merhaba,

2008 corolla 1.6 manuel 120.000 bakımı için değişmesi gereken malzemeler nelerdir ? Sizdeki orjinal malzeme fiyatları nedir ?

Merhaba Yunus Emre bey,

Motor Yağı Seçenekleri;

Eneos Premium Ultra 0W20 4Lt.  =100TL
Eneos Premium Hyper 5W30 4Lt.  =85TL

Parça Seçenekleri;

Yağ Filtresi                   =Orijinal 25TL / JS Askashi 12TL
Hava Filtresi                  =Orijinal 55TL / JS Asakashi 25TL
Polen Filtresi                 =Orijinal 65TL / JS Asakashi 25TL
Karter Tapa Contası      =Ücretsiz

Kontrol Edilmesi, Gerekirse Değişecek Parçalar;

Buji Takımı                    =Orijinal 240TL / Denso 200TL / NGK 140TL
V Kayışı                         =Orijinal 132TL / Bando 40TL
Antifiriz LLC 1L              =Eneos  12TL
Fren Hidroliği 500ml      =Orijinal 12TL
75W/90 Full Synt.         =Orijinal 32TL

Bir sonraki yazışmamız aşağıda,

Merhaba,

Silecek Lastiği satışımız yok, komple silecek olarak

DENSO Sol Silecek: 55TL
DENSO Sağ Silecek 25TL

Teşekkür ederim bilgi için.Öğleden önce iş yerinizi arayıp telefon ile bilgi almıştım.Bulunduğum ildeki yetkili servis fiyat olarak yüzde 15 indirim yapınca(forever karttan dolayı) yetkili servis daha ucuza denk geldi  :)

Silecek / Silecek lastiği olayını göz ardı edersek, ve bakım parçalarının orijinal fiyatlarını yetkili servis ile kıyaslarsak,

Yağ Filtresi                     = 25TL / 26TL Fark= %5 + Ücretsiz Kargo
Hava Filtresi                   = 55TL / 57TL Fark= %3.5 + Ücretsiz Kargo
Polen Filtresi                  = 65TL / 74TL Fark= %12 + Ücretsiz Kargo
Karter Tapa Contası       =Ücretsiz / 3TL Fark= %100 + Ücretsiz Kargo
Buji Takımı                    =Orijinal 240TL / 268TL Fark= %12 + Ücretsiz Kargo

vs. vs. şeklinde gidiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Mayıs 11, 2015, 17:11:33 »
Yunus Emre yazdıklarının arasında kalınlaştırdığım kısımda bir hata olsa gerek ? Yazışmalarımızı inceledim, senin yukarıda bahsettiğin durum silecek lastiklerinde geçerli olmuş, bakım listesinde bahsettiğin durumun nasıl meydana geldiğini açıklayabilir misin?

Bir sonraki yazışmamız aşağıda,

Silecek / Silecek lastiği olayını göz ardı edersek, ve bakım parçalarının orijinal fiyatlarını yetkili servis ile kıyaslarsak,

Yağ Filtresi                     = 25TL / 26TL Fark= %5 + Ücretsiz Kargo
Hava Filtresi                   = 55TL / 57TL Fark= %3.5 + Ücretsiz Kargo
Polen Filtresi                  = 65TL / 74TL Fark= %12 + Ücretsiz Kargo
Karter Tapa Contası       =Ücretsiz / 3TL Fark= %100 + Ücretsiz Kargo
Buji Takımı                    =Orijinal 240TL / 268TL Fark= %12 + Ücretsiz Kargo

vs. vs. şeklinde gidiyor?

Faturam yanımda değil eve gidince bakıcağım unutmaz isem.Ben burda sizi kötülemek gibi bir şey düşünmedim zaten fiyatlar aklımda değil.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 17:26:25
Hava Filtresi KDV hariç fiyatı : 48,13TL
%15 indirim uygulanıyor : 40,9105TL
KDV indirimsiz fiyat üzerinden hesaplanıyor : 8,6634TL

Hava Filtresi Fiyatı : 40,9105+8,6634 =49,5739TL

Yani ben burda size direkt olarak bi şey söylemek istemedim ama bana cevap vermişsiniz.Bayinin bana satış fiyatı  sizden ucuz gördüğünüz gibi aynı detayı isterseniz diğer parçalar içinde size hesaplayabilirim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Mayıs 11, 2015, 18:27:24 »
Faturam yanımda değil eve gidince bakıcağım unutmaz isem.Ben burda sizi kötülemek gibi bir şey düşünmedim zaten fiyatlar aklımda değil.

Hava Filtresi KDV hariç fiyatı : 48,13TL
%15 indirim uygulanıyor : 40,9105TL
KDV indirimsiz fiyat üzerinden hesaplanıyor : 8,6634TL

Hava Filtresi Fiyatı : 40,9105+8,6634 =49,5739TL

Yani ben burda size direkt olarak bi şey söylemek istemedim ama bana cevap vermişsiniz.Bayinin bana satış fiyatı  sizden ucuz gördüğünüz gibi aynı detayı isterseniz diğer parçalar içinde size hesaplayabilirim.

Bizi kötülemek istemediğini biliyorum Yunus Emre, benim anlatmak istediğimde farklı bir konuydu zaten.

Bizim hiçbir zaman en ucuz parçayı satmak gibi bir iddiamız olmadı, kaliteli parça ile kaliteli hizmeti bir arada makul bir fiyata sunmayı işimiz olarak benimsedik.

Benim yazdıklarımdan karşıt bir görüş çıkardıysan özür dilerim, yazımın uzun olmasının sebebi yanlış anlaşılmak istemememdendir.

Virgül sonrasındaki dört haneli hesaplar yerine, aynen seninde bir iletinde yazdığın gibi aradığında karşında cevap verebilecek birilerini bulmak bazen çok daha önemlidir, hatta bazen görünen köy kılavuz ister ;)

Sen sana doğru geleni yapmışsın, burada bir aile gibiyiz. Kimsenin kimse üzerinde bir yaptırımı olması mümkün değil, yardımcı olabilirsek ne ala, olamazsak da olabildiğimiz kadarının hakir görülmesi üzücü oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Mayıs 11, 2015, 18:37:32 »
Yine dediğim gibi ben asla sizi ne kötülemek nede sizin pahalı bir satış yaptığınızı söylemek istemedim.Yanlış anlaşılma olmadığın içinde teşekkür ederim kendi adıma.

Sizi yaptığınız işten ve yardımlarınız dolayı öncedende tebrik ve teşekkür etmiştim.Yine tekrarlıyorum size forumda yapmış olduğunuz yardımlar dolayı tebrik ediyorum.İş hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum  :saygi:
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mayıs 14, 2015, 20:30:35 »
Arkadaşlar aracımız tam olarak 198binde falan 200bin km diyoruz sorana ama bu hava yastığı için çağırılma falan olcak bizim aracı ilke hocam saolsun sorgulıycak bizim aracı kapsıyosa servise gitçez 200bin km bakımı ücreti ne kadar tutuyor neler değişiyor oraya gitmişken yaptırsakmı diye düşünüyorum şimdiden teşekürler :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mayıs 14, 2015, 21:18:21 »
En son bakımda neler yapılmış.Uzun bir zamandır girmediyse bir kayıdı yoksa muhtemelen bütün kayışlar ve bütün sıvılar ,soğutma suyu ve fren hidroliği dahil ve bütün filtreler iyi bir bakım olur..Servis bakım maliyetini gidince siz sorun kesin bir şey söyleyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Mayıs 14, 2015, 21:44:44 »
işte sorunda orda servis geçmişini bilmiyorum aracın en son kaç kmde hangi tarihte bakıma girdiğini falan bilmiyorum öğrenmeninde bir yolu yok sanırım
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)