0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende 5 30 edge koydurdum şuan için memnunum hatta aracın sesini ve atikliğinin artığını hissediyorum. Eksoz sesi azaldı araba daha rahat çalışıyor. Yağ eksiltir diyorlar kullanıp bakacağız artık ama ben motorun daha güzel çalıştığını hissediyorum .
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2006 model Corolla 1.4 d4d yarı otomatik araç aldım. 160000 km.de yağını değiştirmek istiyorum dizel araç kullanmadığım için bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Birde bu araçlarda debriyaj baskı balata var mı yok mu varsa belli bir km.de bakımı yada değişmesi gereken bir şeyi var mı.
80 bin bakımın yaptık şükür.motor yağı 80yağ fılıtresi 15 hava filitresi 15polen filitresi 15bujiler 40 + el emeği 180 tl ödedik şanzıman yağı ve fren hidroliğine gerek yok dedi usta onlar kaldı. balataların 4 üde değişti 140 tl de onlar tuttlu ayrıca tüpün de filitresini değiştirdik böylece 350 tl ile bakımı bitirdik
valla ben beleş yaptirmisim .Motor yağı yağ polen hava filtresi buji şanzıman yağı direksiyon.hidrolik fren hidrolik antifirz 4 teker fren kampana pimleri nyaglandi el freni ayarı boğaz kelebeği temizliği hepsine 80 tl el emegi.
Hocam nasıl aynı fiyat çıkıyor anlamadim.Siz servisten orjinal parçaları alıp disarda taksaniz enaz 100-200 tl ara kar kalır.5/30 yağı kdv ile birlikte 150 ye geliyor.Disarda 80-100 civari.polen gidip 70 tl vermenin mantığı yok.20 tl lik asakashi filtre de kaliteli.Sonra hava da keza öyle 50-60 orjinal yerine 20 tl asakashi .Sadece yağ filtre sini ben hep orjinal kullanirim polen hava disk fren e gidip abartı vermenin anlamı yok.
Valla en son 120.000 bakımı için servis 400TL fiyat verdi.Özel servisle görüştüm yan sanayi parçalarla 260TL fiyat verdi.Orjinal ile yan sanayi arasındaki farklar hava filtresi için 30TL polen için 40TL yağ için 15TL civarında 345TL yapar 350 desek dediğim gibi aradaki fark bu kadar yani.Orjinal parça kullanıldıktan sonra bi tek işçilik farkı çıkıyor ortaya.Mesela serviste benim yedek parçaya %15 indirimim var ama özel serviste yok.Orjinal parçalar için Ufuk beyden fiyat istedim hepsi yetkili servisten daha pahalıya geliyordu çünkü yetkili servisin yaptığı indirimi bana yapamıyor doğal olarak.Aynı şey başka marka aracım içinde geçerli.Yetkili servis %25 indirim yapıyor herşeye araç 2004 model olduğu için.Hatta geçenlerde opel eski araçların motor yağlarını ücretsiz göndermiş bayilerine ve bakımım yetkili serviste 180TL tutmuştu.Aynı bakıma özel servis 280TL fiyat vermişti.
Ufuk bey merhaba,2008 corolla 1.6 manuel 120.000 bakımı için değişmesi gereken malzemeler nelerdir ? Sizdeki orjinal malzeme fiyatları nedir ?
Merhaba Yunus Emre bey,Motor Yağı Seçenekleri;Eneos Premium Ultra 0W20 4Lt. =100TLEneos Premium Hyper 5W30 4Lt. =85TLParça Seçenekleri;Yağ Filtresi =Orijinal 25TL / JS Askashi 12TLHava Filtresi =Orijinal 55TL / JS Asakashi 25TLPolen Filtresi =Orijinal 65TL / JS Asakashi 25TLKarter Tapa Contası =ÜcretsizKontrol Edilmesi, Gerekirse Değişecek Parçalar;Buji Takımı =Orijinal 240TL / Denso 200TL / NGK 140TLV Kayışı =Orijinal 132TL / Bando 40TLAntifiriz LLC 1L =Eneos 12TLFren Hidroliği 500ml =Orijinal 12TL75W/90 Full Synt. =Orijinal 32TL
Merhaba,Silecek Lastiği satışımız yok, komple silecek olarakDENSO Sol Silecek: 55TLDENSO Sağ Silecek 25TL
Teşekkür ederim bilgi için.Öğleden önce iş yerinizi arayıp telefon ile bilgi almıştım.Bulunduğum ildeki yetkili servis fiyat olarak yüzde 15 indirim yapınca(forever karttan dolayı) yetkili servis daha ucuza denk geldi
Yunus Emre yazdıklarının arasında kalınlaştırdığım kısımda bir hata olsa gerek ? Yazışmalarımızı inceledim, senin yukarıda bahsettiğin durum silecek lastiklerinde geçerli olmuş, bakım listesinde bahsettiğin durumun nasıl meydana geldiğini açıklayabilir misin?Bir sonraki yazışmamız aşağıda,Silecek / Silecek lastiği olayını göz ardı edersek, ve bakım parçalarının orijinal fiyatlarını yetkili servis ile kıyaslarsak,Yağ Filtresi = 25TL / 26TL Fark= %5 + Ücretsiz KargoHava Filtresi = 55TL / 57TL Fark= %3.5 + Ücretsiz KargoPolen Filtresi = 65TL / 74TL Fark= %12 + Ücretsiz KargoKarter Tapa Contası =Ücretsiz / 3TL Fark= %100 + Ücretsiz KargoBuji Takımı =Orijinal 240TL / 268TL Fark= %12 + Ücretsiz Kargovs. vs. şeklinde gidiyor?
Faturam yanımda değil eve gidince bakıcağım unutmaz isem.Ben burda sizi kötülemek gibi bir şey düşünmedim zaten fiyatlar aklımda değil.Hava Filtresi KDV hariç fiyatı : 48,13TL %15 indirim uygulanıyor : 40,9105TL KDV indirimsiz fiyat üzerinden hesaplanıyor : 8,6634TLHava Filtresi Fiyatı : 40,9105+8,6634 =49,5739TL Yani ben burda size direkt olarak bi şey söylemek istemedim ama bana cevap vermişsiniz.Bayinin bana satış fiyatı sizden ucuz gördüğünüz gibi aynı detayı isterseniz diğer parçalar içinde size hesaplayabilirim.