Merhaba bende 2005 corollama bakım yaptırmayı düşünüyorum ama bu arabanın parçaları diğer arabalar gibi sanayiden kolayca bulunmuyor herhalde.
Yağını, benzin-yağ- hava filitrelerini, bujileri bir de v kayışını değiştirmeyi düşünüyorum.Gerçi tanıdığım toyota özel serviste yok ama.
İzmir Toyota parçası konusunda sıkıntılı yerlerden, benim fikrim mümkünse parçanızı kendiniz temin edin.
İzmir Toyota parçası konusunda sıkıntılı yerlerden, benim fikrim mümkünse parçanızı kendiniz temin edin.
Ben bu arabanın hiçbir şeyini bilmiyorum ki. Babamdan bana geçti.O ara sıra servise götürürdü.
Ben bu arabanın hiçbir şeyini bilmiyorum ki. Babamdan bana geçti.O ara sıra servise götürürdü.
Bence bütün filtreler(yağ hava polen yakıt) , bütün yağlar(motor, şanzıman) , bütün ağır bakımlar (buji,fren balataları) değiştirirseniz başlangıçta içiniz rahat olur
Ama daha iyi bilenler olacaktır benimki sadece tavsiye
Herkese hayırlı cumalar...
2005 Corolla Terra HB (Benzin-LPG) aracım var..
genel olarak yağ, hava, polen filtreleri ve motor yağını değiştirmek istiyorum.. aracı alalı fazla olmadı ve bunların ne zaman değiştiğini bilmiyorum..
motor yağı olarak hangi marka ve hangi değerde (5w-30, 10w-30 v.s.) olanı almalıyım..?
Şimdiden teşekkürler..
@Hasan Hüseyin (33222) Aracınızı normal periyodik bakım km'lerini kullanan arkadaşlar söyleyeceklerdir, 10 bin de bir kontrol ettirilebilir. Aracın geçmişini bilmiyorsanız genel bir kontrolden geçirmenizde mutlaka yarar var. Yağ olarak ta 5/30 veya 5/40 tam sentetik Mobil veya castrol önerebilirim.
@Hasan Hüseyin (33222) Aracınızı normal periyodik bakım km'lerini kullanan arkadaşlar söyleyeceklerdir, 10 bin de bir kontrol ettirilebilir. Aracın geçmişini bilmiyorsanız genel bir kontrolden geçirmenizde mutlaka yarar var. Yağ olarak ta 5/30 veya 5/40 tam sentetik Mobil veya castrol önerebilirim.
Teşekkür ederim aytaç bey...
mobilin yeni bir yağını duymuştum 40 bin km gittiğini falan söylemişlerdi..
o konuda bilginiz varmı acaba...
Teşekkür ederim aytaç bey...
mobilin yeni bir yağını duymuştum 40 bin km gittiğini falan söylemişlerdi..
o konuda bilginiz varmı acaba...
Bahsettiğiniz yağı teknik olarak bilmiyorum ama yağ için 40 bin km çok fazla max 15 bin de değişmeli. Aracınız Lpg li olduğundan 40 visikosite tam sentetik bir yağ işinizi görecektir.
Aytaç bey 40 visikozite dediğiniz nedir?
yani 5/40 yağ mı kullanayım?
2006 Corolla 1.4 D4D aracımın tüm ağır bakımlarını 2014'ün 11.ayında yaptırmıştım araca aynı zamanda 30.000 bakımı diye motor yağı filtresi yakıt filtresi ve şanzıman yağı değişimleri yapılmıştı. 17 Mayıs 2015 te servis yazılmış aracın fişine bugün aradığım da araçın 40.000 olmadığı durumlarda sadece yağı ve filtresini değiştirin diye Toyata'nın dediğini ilettiler bana randevu kaydı açtırdım işçilik alınmadığını söylediler bana 165.00 TL ücreti olduğunu ilettiler. Sizce nasıl arkadaşlar. Mobil (4 litredizel) marka yağı bugün hepsiburada da 55 TL gördüm kendim yağı alıp filtreyi sanayide taktırsam daha uyguna geleceği kesin ama o kadar da ücretten kaçınmanın mantığı olmaz diyorum.
Aytaç bey 40 visikozite dediğiniz nedir?
yani 5/40 yağ mı kullanayım?
Evet, 5/40 0/40 olabilir. Başı 0 olursa soğuk dayanımı daha fazla demek, bu da ilk çalıştırmada aşınmayı azaltır.
Mesaj Birleştirildi: 10 Nis, 2015 14:26
2006 Corolla 1.4 D4D aracımın tüm ağır bakımlarını 2014'ün 11.ayında yaptırmıştım araca aynı zamanda 30.000 bakımı diye motor yağı filtresi yakıt filtresi ve şanzıman yağı değişimleri yapılmıştı. 17 Mayıs 2015 te servis yazılmış aracın fişine bugün aradığım da araçın 40.000 olmadığı durumlarda sadece yağı ve filtresini değiştirin diye Toyata'nın dediğini ilettiler bana randevu kaydı açtırdım işçilik alınmadığını söylediler bana 165.00 TL ücreti olduğunu ilettiler. Sizce nasıl arkadaşlar. Mobil (4 litredizel) marka yağı bugün hepsiburada da 55 TL gördüm kendim yağı alıp filtreyi sanayide taktırsam daha uyguna geleceği kesin ama o kadar da ücretten kaçınmanın mantığı olmaz diyorum.
Baktığınız yağ hangisi? değişimi sanayide de yaptırsanız özellikle yağ filtresini mutlaka orjinal kullanın.
Hasan bey merhaba yağlar hakkında bildiğim kış mevsimlerinde 5-30 yaz aylarında 10-40 kullanılmasının tavsiye edildiğini okumuştum fakat artık5-30 yağın bile sıcak bölgelerde rahatlıkla kullanıldığını öğrenmiştim benim bu. ben önümüzdeki ay değişim yapıcam muhtemelen de 10-40W koyulacak.
Hasan bey merhaba yağlar hakkında bildiğim kış mevsimlerinde 5-30 yaz aylarında 10-40 kullanılmasının tavsiye edildiğini okumuştum fakat artık5-30 yağın bile sıcak bölgelerde rahatlıkla kullanıldığını öğrenmiştim benim bu. ben önümüzdeki ay değişim yapıcam muhtemelen de 10-40W koyulacak.
Bahsettiğiniz yağlar arasında teknoloji farkı var, 10/40 yarı 5/30 tam sentetik, yağın yaz-kış viskositesini değiştirmeye gerek yok, tam sentetikler yaz-kış rahatlıkla kullanılabilir.
Bahsettiğiniz yağlar arasında teknoloji farkı var, 10/40 yarı 5/30 tam sentetik, yağın yaz-kış viskositesini değiştirmeye gerek yok, tam sentetikler yaz-kış rahatlıkla kullanılabilir.
şimdi araçta 5-30 yağ mevcut servise gittiğimde benim söylemem gereken bir durum var mı illa şu yağı koyun diye çünkü serviste muhtemelen ben söylemezsem 10-40 koyucaklar bun tahmin edebiliyorum
şimdi araçta 5-30 yağ mevcut servise gittiğimde benim söylemem gereken bir durum var mı illa şu yağı koyun diye çünkü serviste muhtemelen ben söylemezsem 10-40 koyucaklar bun tahmin edebiliyorum
Servisten kastınız yetkili ise, yetkili servisler tam sentetik yağa geçti en azından İstanbul için diğer illeri bilmiyorum. 10/40 koyalım derlerse 5/30 a devam edin.
+1
5/30 Mobil kullanıyorum ben, yaz/kış fark etmez, çok memnunum.. Değiştirmeye gerek yok..
valla filtresini bulsam sanayide kuzenimin dükkanında kendim değiştiririm de işte filtreyi nasıl temin ediyoruz onun hakkında en ufak bilgim yok yetkili servis filtreyi istesem verir mi?
şimdi internette Mobil super fe 5W/30 Benzin ve Dizel motor yağının fiyatını 59.90 olarak buldum.
Sanırım yetkili servisler castrol kullanıyorlar yorumlar da mobilin pahalı olmasında ötürü servisler kar marjı amaçlı daah uygun ürünlere yöneliyorlarmış ayriyeten çok önceleri araçı aldığımda castrolün aslında o kadar iyi bir ürün olmadığı yorumlarına şahit olmuştum sizce yağı kendim alıp filtreyi de temin edip sanayide mi yapayım yoksa yetkili serviste hangi marka koyduklarına aldırış etmeden serviste mi yaptırmalıyım bakımını.
Teşekkür ederim yorumlar ve cevaplar için...
Senin araba için yani D4D için uygun yağ, mobilde Mobil 1 ESP 5/30, Castrol'de ise Castrol Edge 5/30 veya 5/40..
Ben 5/40 Edge'den sonra Mobil 1 ESP 5/30'a geçtim, çok memnunum..
Castrol veya Mobil tercih edebilirsin.
valla filtresini bulsam sanayide kuzenimin dükkanında kendim değiştiririm de işte filtreyi nasıl temin ediyoruz onun hakkında en ufak bilgim yok yetkili servis filtreyi istesem verir mi?
şimdi internette Mobil super fe 5W/30 Benzin ve Dizel motor yağının fiyatını 59.90 olarak buldum.
Sanırım yetkili servisler castrol kullanıyorlar yorumlar da mobilin pahalı olmasında ötürü servisler kar marjı amaçlı daah uygun ürünlere yöneliyorlarmış ayriyeten çok önceleri araçı aldığımda castrolün aslında o kadar iyi bir ürün olmadığı yorumlarına şahit olmuştum sizce yağı kendim alıp filtreyi de temin edip sanayide mi yapayım yoksa yetkili serviste hangi marka koyduklarına aldırış etmeden serviste mi yaptırmalıyım bakımını.
Teşekkür ederim yorumlar ve cevaplar için...
Filtre veya diğer parçalar için
@Ufuk Sönmez (16363) beyle irtibata geçebilirsiniz..
e12 1.6 benzin lpg li aracım 10 40 casrol yağ koyduk 5000 km yaptım tekrar yağ değişimi yaptıracağım hangi yağı kullanmalıyım yorum ve görüşler için teşekkürler.
arkadaşlar benim araç 2005 corolla terra sedan. 80 bin bakımı yaklaştı. bakım için neleri yapmam gerekiyo. aracı alalı 2 ay oldu ayrıca benım araç E 83-a kasa mı e 120 mı göstergelerin orda E 83-a yazıyo ama
80 bin bakımın yaptık şükür.
motor yağı 80
yağ fılıtresi 15
hava filitresi 15
polen filitresi 15
bujiler 40 + el emeği 180 tl ödedik şanzıman yağı ve fren hidroliğine gerek yok dedi usta onlar kaldı. balataların 4 üde değişti 140 tl de onlar tuttlu ayrıca tüpün de filitresini değiştirdik böylece 350 tl ile bakımı bitirdik