Gönderen Konu: 1.0 lt Yaris Nasıldır?  (Okunma sayısı 111094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.0 lt Yaris Nasıldır?
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2011, 18:22:47 »
İlkay Hn., forum kuralları gereği sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?

MMT şanzıman ile ilgili forumumuzda pek çok paylaşım mevcut, arama fonksiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. Ben size bir kaçının linkini vereyim:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6376.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5059.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24185.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3032.0
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2011, 18:22:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2011, 21:40:59 »
bugün test sürüşünde 1.0 yaris kullandım. tamam düz yolda filan iyi gibide yokuşa geldimi işte orda sorun oluyor. bence bunuda düşünüp almak en iyisi aslında 1.0 yaris 2 kişilik yapılsaymış daha iyi olurmuş diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 11, 2011, 07:56:57 »
Evet, 1.3/1.33'ün farkı yüklüyken ve yokuşlarda ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2011, 12:53:40 »
1.0 motor hiç yabana atılacak bir motor değil. 1.0 cc ye göre oldukça performanslı gidiyor.
Uzun soluklu bayırlarda sadece vites küçültürsünüz o kadar.
Aynı zamanda 1.6 110beygir 240nm torklu C4 aracım var. Mukayese bile edilmez ancak 1.0 motor beklediğimden öte performans sergiliyor. Ben memnunum. 2.el piyasası o kadar kötü ki, temiz araç denk getirmek çok zor.  2.el 2008 model 1.3 alacağıma sıfır 1.0cc alırım kendi düşünceme göre daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2011, 17:27:48 »
1.0 motor olarak oldukça zayıf kaldığı kanaatindeyim, 1.0 bir  motordan 67 beygir almak güzel ama, 1 tonluk bir aracın 67 beygir olması güzel değil bana kalırsa...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2011, 17:32:58 »
trafiğin yoğun olduğu yerde 200 beygirolsa ne yazar.rahat parkediyorum az yakıyorum.uzun yol arabası değil sonuçta.1005 kg olması güvenlik ve donanım vs.aynı motor c 1 dede var ama yaris güven veriyor.tek kişi  binenler için gayet güzel
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2011, 18:06:28 »
1.0 motor kişinin beklentisine göre değişir. Performans isteyenleri, ani hızlanmalarda atak olmasını isteyenleri asla ve asla tatmin etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2011, 18:14:23 »
1.0 yaris kötü bir araç değil ama şunu diyebilirim bende 1.33 yaris var (manuel) aralarında dağlar kadar fark var. 1.0 araçta hızlı gitmeye kalkarsanız 1.33ten fazla yakacağı aşikardır istanbulda özellikle e5te yeri geliyor bastır babam bastır gitmeniz gerekirken yeri geliyor yavaş durkalk gitmek gerekmekte o bakımdan 1.0 yerine 1.33 çok daha iyi olacağı kanısındayım. kataloglarda ortalama yakıt tüketimi 1.0 yariste 6lt/100km iken 1.33 yariste 6.2km/100km ayrıca 1.33 yaris 6 ileridir. bu sayede yüksek hızlarda 5 ileri araçlara göre daha az yakar. (yüksek hız dediğim 100 km ve üstü)

velhasıl hangi aracı alırsanız alın lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 25, 2011, 23:01:36 »
trafiğin yoğun olduğu yerde 200 beygirolsa ne yazar.rahat parkediyorum az yakıyorum.uzun yol arabası değil sonuçta.1005 kg olması güvenlik ve donanım vs.aynı motor c 1 dede var ama yaris güven veriyor.tek kişi  binenler için gayet güzel

güçlü motor alt devirlerde de zayıf olandan güçlüdür yusuf bey...
defalarca kullandım 1.0 yaris, en ufak yokuşta araç neye uğradığını şaşırıyor, 3 haneli hızları görmekse hayal olmasa da gerçek dünyanın çok uzağında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 25, 2011, 23:31:05 »
 3 haneli hızları yokuşta görmekten bahsediyorsanız ayrı ama düz yoldan konuşuyorsak bizim dünyamızda mümkün:)
Ben daha iki hafta önce 150yi görmüştüm mesela.Hem de yarım saat boyunca.4 saatlik bir yolculuk yapmıştım ve ortalama hızım da 120 idi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #30 : Nisan 25, 2011, 23:38:43 »
Geçtiğimiz salı günü istanbuldan 2004 model 1.0 yaris aldım arabaya karşı ön yargı ile yaklaştım çekmez ! gitmez ! diye ama Ankara ya dönerken gerek otobanda gerek rampada umduğumdan çok çok iyi çıktı daha öncede 2001 model corolla 1.4 vvt-i kullandım en azından onun kadar performanslı.
Bence 1.0 olmasının tek dejavantajı var oda aracın 0-100 km arası hızlanması yavaş. Bu bakımdan hızı sevenler için şehirler arası bir otomobil olmasada şehir içi için süper bi araç.
Şehir içi kullanımda zaten büyük motor araç anca problem daha önce Bmw 3.18 is ve Mazda Lantis 1.8 kullandım güçlü motor alt devirlerde de zayıf olandan güçlüdür diyorlar ya  !!! işte o iş hiçte öyle olmuyor çünkü yakıt tasarrufundan tüp takıyorsunuz ve büyük motor araçlar tüpte 1.0 benzinli yaristen hem çok yakıyor hem her yerde tabiri caizse yığılıyor. Tabi vergi konusunu söylemiyorum bile :)
İşte bu sebeplerden dolayı 1.0 yaris alınırrr.
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 26, 2011, 00:14:01 »
3 haneli hızları yokuşta görmekten bahsediyorsanız ayrı ama düz yoldan konuşuyorsak bizim dünyamızda mümkün:)
Ben daha iki hafta önce 150yi görmüştüm mesela.Hem de yarım saat boyunca.4 saatlik bir yolculuk yapmıştım ve ortalama hızım da 120 idi...

yokuş olayı bitmişti konuşmamın o kısmında düz yoldan bahsediyordum.
öncelikle bu yaptığınızın trafik kurallarına aykırı  olduğunu söylemekle beraber çokmerak ettim acaba kaç saniyede çıktınız acaba o km'ye, ve o anki yakıt tüketiminiz ne durumdaydı..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Nisan 26, 2011, 00:44:23 »
2005-2010 tam 5 sene otomatik vites yarisimiz vardi...150-160km hizlari arasi duz yolda gidebilen bir aracti...tabi gitmek var gitmek var :)ses ve korku tuneline donussede 1.0 motor bunu ruzgar-yagmur vs demeden yapabiliyordu ...bunu marifet olarak degil sadece aracin limitleri dahilinde tecrube etmis biri olarak paylasmak istedim...cogu kisi 1.0 motor gercekten beklentilerin uzerinde...100000km kullandik...1 sene sonra  yeni yaris aldim :) acikcasi yakit tuketimine ozamanlar hic dikkat etmedim simdi ise gozumu ekrandan ayirmiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 26, 2011, 08:51:08 »
Arkadaşlar, Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş yollarda 110km/s,  otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 26, 2011, 12:40:51 »
 Hız limitlerine genelde dikkat ederim fakat yeni aldığım için aracı bir denemeden geçirmek istedim.:)
0-100 çıkma konusunda bir ölçüm yapmadım zira drag yarışlarına katılmayı hiç düşünmüyorum. 5 saniye geç çıksa ne olur yani benim için fark eden bir durum değil. Yakıt tüketimi konusunda maalesef bilgi veremeyeceğim aracı yeni aldığımdan yol bilgisayarı hakında bilgim yoktu ama çok yakmışımdır. Velhasıl kelam 1.0 yaris beni gayet memnun ediyor. Beklenti konusunda da bir arkadaş da demişti yarışlara katılmayı düşünmüyorsanız ve genelde şehir içi gezecek benimki gibi iki kişilik aileyseniz yaris 1.0 alınır. Yakıttan tasarruf yapılır, rahat ve güvenle gezilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #35 : Nisan 27, 2011, 10:15:53 »
İlkay Hanım

Bende 23 mart 2011 den beri 1.33 Yaris Terra Sporty M/M araç kullanıcısıyım. aracımda sonderece memnunum. M/M araçlarda yokuşlarda aracın kaçırması normaldir. bu bir sorun değildir. Bu araçlar yarı otomatik şanzımana sahiptir.

Mehmet ZTRK16

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Nisan 27, 2011, 20:35:43 »
yaris lastik basinclari 32psi midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 28, 2011, 08:31:59 »
yaris lastik basinclari 32psi midir?

Erkmen Bey, lütfen sorularımızı sormadan önce forumda arama yapalım ve gerekiyorsa uygun başlık altında soralım. Cevaba gelecek olursa 32 uygundur. Ben bir kaç yıl süren gözlemlerim ve denemelerim sonucunda eski kasa Yarisim için konfor ve tüketimin optimum bileşkesi açısından önlere 33 psi, arkalara ise 31 psi'nin en uygun basınç olduğuna karar verdim. Uzun yolda ve araç yüklü iken bu değerleri 1 er psi arttırmanınzda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Nisan 28, 2011, 12:54:05 »
Erkmen Bey, lütfen sorularımızı sormadan önce forumda arama yapalım ve gerekiyorsa uygun başlık altında soralım. Cevaba gelecek olursa 32 uygundur. Ben bir kaç yıl süren gözlemlerim ve denemelerim sonucunda eski kasa Yarisim için konfor ve tüketimin optimum bileşkesi açısından önlere 33 psi, arkalara ise 31 psi'nin en uygun basınç olduğuna karar verdim. Uzun yolda ve araç yüklü iken bu değerleri 1 er psi arttırmanınzda fayda var.

Hakan bey tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dokuz eylül ün.- endüstri müh.
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 17, 2012, 22:04:43 »