Gönderen Konu: 1.0 lt Yaris Nasıldır?  (Okunma sayısı 111085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.0 lt Yaris Nasıldır?
« Yanıtla #40 : Eylül 18, 2012, 09:27:51 »
2011 model Yaris ile 2 yıl kullanan biri olarak hem yakıt yönünden hem de performans yönünden hiç şikayetçi olmadım.
İlk aldığımda ortalama 4.8lt gibi yakıyorken 20.000 km'lerde 4.0lt'nin üzerine çıkamıyordum bile. Uzun yolda 3.5 lt'leri görüyordum.

Performansa gelecek olursak; Biraz dik bir yokuşla karşılaşıldığında 5.viteste kalamıyordu. Hemen 5'ten 3'e çekip hızımı koruyordum.
Bir gece vakti otobanda ***çok yüksek sürati*** gördüğümü biliyorum.
Rüzgardan direksiyon çok etkileniyordu.
Lastik konusu çok önemli. Çukurları veya engelleri çok hissettirip,aşırı zıplatıyordu :)
Bu konuda 185 taban değil en az 195 ve üzeri kullanılmalı.

Kısaca Ani hızlanma istemeyenler için ideal bir araç.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 18, 2012, 09:27:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 18, 2012, 09:44:58 »
merhaba
kızımın 2006 model düz vites 1.0 yaris terra aldık. geçen yıl aldığımızda araba sadece 18185 km idi. performans istemeyenler, şehir içi daha çok kullananlar, park sorunu çekenler, yakıttan çok çekenler için ideallll.
evet yokuşlarda biraz nazlı ama gidiyor uzun yolda gittik yağmurlu ve gece zor koşullarda da gittim hiç sorun yaşamadım. kliması mükemmel ısıtması ona benzer süper derecede iyi.
yeni fabrika lastiklerini değiştiridik. o biraz pahalıya denk geldi. lastikler büyük olduğu için 170x4: 720 tl den continental aldık ama çok da iyi oldu artık kaydırıyordu.
sadece daha önceki sahibinin arabayı ağaç altında bırakması nedeni ile ön havalandıma ızgara kanalları çamur ve yapraklar ile tıkanmış. bilemedik. silecek motoru su almış. sen yapınca değiştirmek zorunda kaldık. ha onuda söyleyeyim. aslında serviste 450 tl silecek motoru, kolları işçilik derken toplamı 800 tl tutacak işlemi toyota çıkmacıdan 2008 model yaristen çıkma motor ile sadece ve sadece 90 tl ye hallettik. isteyen olursa özelden ilgili dürüst hurdacının cep telefonunu verebilirim.
kazasız ve toyotalı sürüşler
selam ve saygılar 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • O Varsa Sorun Yok
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #42 : Aralık 09, 2012, 04:36:47 »
  selam .Ben 1.0 Terra kullanıcısıyım.Aracı kesinlikle bayan erkek herkese tavsiye ederim.motor performansı piyasadaki benzer kasalarda kullanılan 1.2 motorların hepsinden iyi,hatta bazı araçların 1.4 motoru kadar verimli.Hep bayanlara yada şehir içi kullanacaklara tavsiye edilir ama bence yanlış bir kriter.
  Bence bagaj ihtiyacına,hızlanma tercihine göre değerlendirilmeli.Yoksa uzun yolda otobanda her araç 110-130 km/s arası gidebiliyor.1.0 motor yarisler sorunsuz,yakıt çok çok iyi,konfor tatminkar.Ben 1.33 tavsiye etmem zaten vergi dilimi olarak 2 üst segmente çıkıyor,ayrıca sıfırında ve 4-5 bin lira da fiyat farkı var.Yarisin 1.0 motoru başka araçların 1.0 motoruna benzemez.Daha güçlü bir motor izlenimi verir her zaman.Bu araçta ufak tefek şehir içi kazalarında veya sürtmeden kaynaklı boya olaylarında değer kaybı pek yaşamazsınız.Uzun zaman Corolla,Astra,Vectra,Focus kullanmış biri olarak büyük araçları aratmaz derim.Kesinlikle başka araç alıp maceraya atılmaya değmez.
  Aracın bakımları muadil araçlardan fiyat olarak farklı değil ama daha dayanıklı.Satarken de daha kolay ve sorunsuz.Şimdiden iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #43 : Ocak 16, 2013, 12:58:39 »
Arkadaşlar MMT şanzımanlı Yarislerin en büyük sorunu rampada yığılıyor olması ve kalkışlarda geri kaydırıyor olmasıdır. Ancak bu sorunu aracın rolanti ayarını ayarlatarak bir nebzede olsa düzelttirebilirsiniz. 2004 1.0 Terra aracımda aynı sorunları hatta daha fazlasını yaşıyordum. Daha fazlasından kastım trafikte dur kalklarda ve park etme esnasında vitese geçmeme sorununu sık sık yaşıyordum. Serviste güncelleme ile birlikte rolanti ayarı yapıldıktan sonra hiç bir sorunum kalmadı. Artık Yaris'imi büyük bir zevk ile hem otomatik hem manuel viteste (MMT) kullanabiliyorum.
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Ocak 21, 2013, 12:54:20 »
2004 model mmt 1,0 yarisim var birde b6 kasa 2,0tdi passatım var kesinlikle ş.içinde yarisi kullanmak büyük zevk yakıtı ideal park sorunu yok ayrıca 1,0 motor ş.içinde bence gayet yeterli hatta uzun yolda 90km hızı geçmeyecekseniz sıkıntı duymazsınız zaten bu araç ekonomi için üretilmiş performans kaygısna gerek yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 25, 2016, 17:55:44 »
2013 model 42.000Km'de 1.0 Active Toyota Yaris aldım bu arabanın özellikleri nedir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 25, 2016, 19:27:21 »
Bence en önemli özelliklerinden birisi Toyota'nın kendi motoru olması (Daihatsu). Etkili bir motordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 25, 2016, 22:02:07 »
Yeni aldığm yariste sis farları,arka kapılarda elektrikli cam açma,park sensörü,geri görüş kamerası gibi özellikler yok bunları yaptırmak istiyorum ayrıca bu araçta ABS varmı araştırdım ama tam olarak net bir bilgi elde edemedim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2016, 22:09:11
Yeni aldığım yarisin önceki sahibi el kitabını kaybetmiş bu kitapçığı orijinal olarak nereden nasıl temin edebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 27, 2016, 15:14:46 »
2004 1.0 kullanıcısı olarak ve aracı sürekli 5500/6000 devirde keyfi olarak kullanan biriyim. Araç daha tık etmedi. 250000km. Yok gitmiyo, yok kalkmıyo... hepsi kullanıcı hatası. Araç gitmem demiyor. Kitapta max ...km dio. ...km yi gördüm, dahada giderdi. Araç süper bi araç. Zaten otobanda çıkacağınız hız max 130. onuda rahat rahat yapıyor... 130km hızda ortalama 7.0 lt tüketir.

Düzenleme: Trafik kuralları.
Ben daha ölmedim, sizlere vasiyetim ölümüm olacaktır. Muhammet Ali Arapoğlu'ndan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 237000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #49 : Aralık 30, 2016, 10:48:02 »
2 sene M/M 1.0 kullandık 2006 model. 2008- ile 2010 yılları arasında. Zonguldak gibi bir şehirde kullanmayacaksanız ve dik yokuşlar hariç hiç problemsiz bir araç. Gerçi dik yokuşlar bütün önden çekişli araçlar için problem ya neyse.
2010 dan beri de 1.4 dizel M/M kullanıyorum. O tabi performans olarak çok daha iyi.
Ama 1.0 la ... km hız bile yaptım hiç de şehirdışı için değil gibi düşünmeyin. Aynı zamanda tam bir şehir araçı çünkü 50  km ile giderken 5. vitese geçerdi ve gerçekten şehiriçi için bence LPG li araçlardan bile ekonomik. M/M için söylüyorum çünkü M/M kullanmasını bilen için manuelden çok daha iyi zamanlama ile vites değiştirir.

Düzenleme: Trafik kuralları!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 20 Yıl Toyota Samsun Derinderekoçak ltd çalıstım
  • Kilometre: 165500
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 26, 2022, 19:14:29 »
2018 Kasım ayın da 1.0 Yaris terra aldım.164.000 KM idi Şİmdi 181.000 KM oldu .Çoğunluk uzun yol yaptım.Samsun dan İzmir Mordoğana 1200 KM gittim.Toplam 4200 KM yaptım..Uzun yolda da iyi