Gönderen Konu: 1.0 lt Yaris Nasıldır?  (Okunma sayısı 111084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
1.0 lt Yaris Nasıldır?
« : Kasım 09, 2009, 03:47:13 »
2010 model 1.0lt manuel vites Toyota Yaris sizce nasıll.bu arada daha çok yeniyim herkese merhaba.yarıs oalmak istiyorum lütfen bilgilerinizi paylaşın:D

Toyota Club Türkiye

1.0 lt Yaris Nasıldır?
« : Kasım 09, 2009, 03:47:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
1.0 lt Yaris Nasıldır?
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2009, 08:04:03 »
2010 model 1.0lt manuel vites Toyota Yaris sizce nasıll.bu arada daha çok yeniyim herkese merhaba.yarıs oalmak istiyorum lütfen bilgilerinizi paylaşın:D

Neşe Hn., sorunuzu yanlış başlık altında sormuşsunuz, bu nedenle izninizle bölerek ayrı bir başlık olarak açıyorum. 1.0 lt Yaris eğer çok fazla şehir dışına çıkmıyorsanız, otoban hızlarında gitmek gibi bir merakınız yoksa, çok fazla performansa beklentisi ve aracınızı yüklü kullanım gibi bir durumunuz yoksa oldukça güzel bir araçtır. En önemlisi de sorunsuz bir araçtır. Bir bayanın da bir araçtan en büyük beklentisi bu olsa gerek :) Tabi diğer beklentilerinizin ne olduğunu ve aracı hangi şartlarda kullanmayı düşündüğünüzü bilmiyoruz. Bunları da bizlerle paylaşırsanız daha ayrıntılı yorumlar yapabiliriz.

Ayrıca arama fonksiyonunu kullanarak forumda daha önce paylaşılmış bilgilere de ulaşabilirsiniz. Bu arada Tanışma mesajınızda da belirttiğim gibi eksik profil bilgilerinizi tamamlayabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
Ynt: 1.0 lt Yaris Nasıldır?
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2009, 08:25:55 »
3 yıl 1.0, şimdi de 1.3 yaris kullanan biiri olarak şunu söyliyim; yokuşlarda el frenini çekmeden kalkamazsınız. alt devirlerde sürekli vites küçültmek zorunda kalırsınız ve bir süreden sonra çekilmez olur.
özellikle bir bayan için 1.3 idealdir.
sıfır 1.0 alacağınıza 2008 1.3 alın..
piyasada temizini bulmak çok kolay..
isterseniz buradaki arkadaşlar da internetten temiz bir araç bulmanıza yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2009, 09:36:43 »
Küçük, şirin bir araçtır. Hiç kullanmadım .. bilmem ama 1.3 motor konusuna katılıyorum. Hacimdeki %30 luk artış yakıt tüketimine aynen yansımaz. % 10 -15 yansır o yüzden 1.0 almaya değmeyebilir. Tüketim verilerini bi araştırın
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2009, 09:52:03 »
Bende bir Yaris ci olarak Hakkı beyin dediklerine katılıyorum
Size 1.0 Yaris Yeter bence Yeni bir bayan bankacı arkadaşıma aldık 2006 mod 1.0 Yaris şehir içinde gayet tatminkar bir araç ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2009, 10:40:29 »
bilgilendirme için herkese teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2009, 11:23:17 »
Neşe Hanım merhaba. 1.0 MMT Yaris kullanıcısıyım. Performans olarak çoğu 1.6 araçtan daha iyi diyebilirim. Araç gayet seri ve atak. Şehiriçi kullanım için ideal. İstanbul gibi bir Metropol'de MMT yada otomatik vites seçeneğini düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu arada; Bursa Uludağ'da okudunuzmu? Sınıf arakadaşı olabiliriz :)) Aynı isimde bir arkadaşımız vardı, İstanbul'lu...Ya da sadece isim benzerliği ?
Birinin elinde çekiç varsa, karşılaştığı her meseleyi çivi gibi görmeye başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2009, 15:32:20 »
aslında düz vites daha çok hoşuma gidiyor.istanbul trafiğine onla alıştım.zor oldu tabi düz  biraz.on sekiz martta okudum biyoloğum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2009, 17:42:13 »
http://www.parkers.co.uk sitesine göre
0-100 hızlanmasında 1.0 yaris 15.2 sn (Bence pek o kadar parlak değil)
1.3 Yaris 11.1 sn

Yani performans farkı 4,1/15,2 = %27
Aynı siteye göre yakıt tüketiminin farkı %16
(56 vs 47 mpg)

Fenle uğraşan bir insan olduğunuza göre rakamlar sanırım subjektif yorumlardan daha çok şey ifade eder.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '03
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2009, 21:57:11 »
ben 2005 de sıfır almıştım 2009 da sattım çok kullanışlı çekiş problemi yok bence. ama yinede 1.3 tavsiye ederim.yokuşta kalkış daha kolay olur istanbulda dik yokuşlar çok fazla otomatiği çok rahat .yaris  iyi bir seçim mahçup etmez sizi       EN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2009, 22:57:16 »
Performans olarak çoğu 1.6 araçtan daha iyi diyebilirim
hangi 1.6 araçlardan iyi acaba???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2009, 23:34:52 »
Performans olarak çoğu 1.6 araçtan daha iyi diyebilirim.
Bende merak ettim hangi 1.6 motorlu araçlardan iyi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2009, 00:07:30 »
1.0 corsam vardı 2004 manuel tay gibi gidiyodu valla yarisede öğle diyolardı ancak şanzıman bence düz olursa daha sağlıklı olur.Aynı arabadan arkadaşımda vardı 1.0 triptonik corsa paso baskı balata yedi küçük hacimli motor olduğu için baskı balataya çok yükleniyodu kalkışlarda ancak toyota kesinlikle daha iyidir ama manueli en güzelidir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2009, 01:02:25 »
1.0 corsam vardı 2004 manuel tay gibi gidiyodu valla yarisede öğle diyolardı ancak şanzıman bence düz olursa daha sağlıklı olur.Aynı arabadan arkadaşımda vardı 1.0 triptonik corsa paso baskı balata yedi küçük hacimli motor olduğu için baskı balataya çok yükleniyodu kalkışlarda ancak toyota kesinlikle daha iyidir ama manueli en güzelidir..
Evet doğru yaris de öyle zaten :)
2004 1.0 Corsa 0-100km hızlanması 15 saniye
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=1143
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2009, 23:08:44 »
benim arkadaşım sıfır aldı 2 senedir kullanıyor, çok memnun. Özellikle inanılmaz seviyedeki yakıt ekonomisi ve 1000 cc. olmasına rağmen gayet başarılı olan klimadan çok memnun.Bagajın ufak olmasından şikayetçi. Uzun yola da çok gitti (ankara-kıbrıs), yarışlara katılmayacaklar için performansı da makul diyor...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2009, 23:17:49 »
bende 2 senedir yaris kullanıcısıyım ve arkadaşıma yarisim var dediğimde inş 1000 cc değildir demişti onlardada 1.0 ı varmış ve yokuşlarda hiç iyi olmadıgını söyledi.benim aracım 1.3 ve kedi gibi tam trafik arabası her yere giriyo.ben 1.3 almanızı tavsiye ederim cok az bi şey fazla yakar ama sizi eğer uzun vadede kullanacaksanız daha tatmin eder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2009, 14:22:56 »
bendede 1.0 2005 model var .. ama şunu söyleyebilirim ki rahatlıkla babam mercedesci olduğundan dolayı ilk araba kullanmayı ve 6 yıllık sürücülüğümde mercedes harici araba kullanmadım  kullandıysamda hiç konforlu gelmedi ki taki ortağının yarisini deneyene kadar ve en sonunda  bende aldım ki çok memnunun tam bir bayan arabası olduğuna karar verdim herkeze tavsiye ederim ama ileride kompresör mercedes yine vazgeilmez tabiki de:))) ama yariss= konfor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2009, 01:57:10 »
 Merhabalar,
Bizde de 2006 eski kasa 1.0 motor manuel yaris var. Araçtan genel olarak eşim ve ben ortak kullanıcılar olarak memnunuz. Düz yolda kliması, performansı neredeyse hiç etkilemiyor. Yakıt tüketimi oldukça ekonomik. Tam bir şehir içi arabası. Benim gibi 1.92.lik birisi dahi aracın içinde rahat hareket ediyor. Yani küçük Büyük sloganı yanlış bir söylem değil. Bagajı tabiyki bu büyüklükte bir araç için çok cazip değil. Ama arka koltukların hem öne kayıyor olması, hemde katlanabiliyor olması, olası yükler için bir çözüm olabilir.
 Yeni Yarisin en büyük avantajlarından birisi bence aracın çarpışma testlerinden 5 yıldız almış olması. Açıkçası bir hanıma, özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşıyorsa,kullanım kolaylığı açısından bende otomatik vites tavsiye ederim. Ama 1.0 otomatik vitesin performansı hakkında bilgili değilim. Benim tavsiyem 1.3 benzinli, yada 1.4 dizel otomatik yönünde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2009, 07:17:35 »
 Merhaba İlker Bey,
 Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Fakat Forum Kuralları gereği sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz? Ayrıca profil bilgilerinizdeki eksikleri doldurmanız sizin de menfaatinize olacaktır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2011, 16:28:16 »
Ben de Toyota Yaris 1.0 MMT kullanıcısıyım. 2005 model ikinci el aldım, 1.5 ay oldu kullanalı. Herşeyden çok memnunum fakat rampada frenden ayağımı kaldırırsam geri kayıyor. Şanzımanda problem olabilir diyor arkadaşlarım ama forumlarda okuduğum bazı yorumlar normal olduğunu söylüyor. Siz de var mı böyle bir sorun. Ne düşünüyorusunuz?