0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uğur hocam 6. vites ve 100-110 km hızla giderseniz çok rahat tutturursunuz.
serkan dediğin gibi yapıyorum arac fazla yakıyor fakat 100-110 km hızla 5.3 yakıyor şimdi ise aracı 2400-2600 arası kullanıyorum 100-110 arası daha az yakıyor ondan sordum.vites değişim ısıgı 2100 de bi yanıyor sonra 2500 de falan yanıyor
Uğur abi vites değişim ışığı sadece devire göre değil gaz pedalının konumuna görede değişir gaza hafif hafif basarsanız 2000-2100 de yanar ama tutup dip gaz yaparsanız bu 3000 li devir lere kadar çıkar . örneğin 1800 devirde 4 . viteste sabit hızda giderken dip gaz yaparsanız vites küçültün diye uyarı verebilir sadete gelirsek bu ışık yolun meiline ve gazın konumuna göre yanıyor .
mahmut kardesim sadece duz yolda iyi oluyorda hafif rampalarda arac bayılıyor devir 1800 falan
Vallahi Uğur abi ne yalan söyleyim ben o ışklara hiç bakmıyorum çünkü araç baksamda aynı yakıyor bakmasamda aynı yakıyor dediğin gibi rampalarda o ışığa uyulduğu zaman araç bayılıyor.
Benim araç çok yakıyor, bu konuda artık bir şüphem yok. ne yapmalıyım. önceden dizel meganım vardı aynı yerde aynı şekilde kullanıyordum, ortalamamın 5.0 olduğunu hatırlamıyorum. çok az yakıyordu. bu araba benzinli gibi... NE YAPMALIYIM, BEKLEMEYE DEVAM MI, YOKSA...
Bu sorunun cevabı KEMAL ABİ den geliyor " sat gitsin...." )