0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar benim aracım şuan 7000 km de şehir içi değerleri sıfırladım 6,3 yakıt tüketimi shıft değerlerinede uyuyorum ama sonuç ortada sorun nerde sizce bu yakıt tuketimini nasıl düşürebiliriz
İrfan Bey aracı hangi koşullarda kullandıpınızıda yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz 6.3 yakıt tüketiminizi eğer kalabalık trafikte veya kısa mesafe kullanımlarında elde ediyorsanız değer normal .
mahmut bey çalıştığım yerle il merkezi arası 35 km yol çok kötü o yüzden ben bu mesafeyi ş.içi olarak yazdım size çalıştığım ilçedede trafik ışığı bile yok bu şartlarda 6,3 bide kafama takılan bu shıft değerlerine uymak arabanın rodajını olumsuz etkılıyormıkı acaba cunku 1 2 defa denedim hız olarak kısa sureli ama sonuç cok iii değil gibi 7000km bi araç motorda tam acılmamıştır ama bu arabalar kaç km hıza cıkar 240 görurmu mesala (sürat felakettir arkadaşlar )
Daha ne kadar düşmesini bekliyorsunuz Nuri Bey
bugün 300 km uzun yol yaptım, 90-100 aralığında gittim. 4.4 olarak ölçtü. daha aşağı düşmedi. anlıktan sürekli takip ederek en az yaktırmaya çalıştım hiç sıkıştırmadım. tokat- şarkışla arasında kullandım. bu değerler halen yüksek gibi görülüyor. arabam mmt vites. 12.000 km de.
1-1.5 yaksın istiyoruz hepimiz Hakkı abicim
bugun deporu fulledim 47.330 lt euro dizel aldı, 174 tl tuttu. 960 km yol yaptı sizce nasıl