Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 267007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #480 : Mayıs 02, 2011, 14:57:31 »
selam arkadaşlar benim aracım şuan 7000 km de şehir içi değerleri sıfırladım 6,3 yakıt tüketimi shıft  değerlerinede uyuyorum ama sonuç ortada   sorun nerde sizce bu yakıt tuketimini nasıl düşürebiliriz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Mayıs 02, 2011, 14:57:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #481 : Mayıs 02, 2011, 17:47:16 »
selam arkadaşlar benim aracım şuan 7000 km de şehir içi değerleri sıfırladım 6,3 yakıt tüketimi shıft  değerlerinede uyuyorum ama sonuç ortada   sorun nerde sizce bu yakıt tuketimini nasıl düşürebiliriz
İrfan Bey aracı hangi koşullarda kullandıpınızıda yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz 6.3 yakıt tüketiminizi eğer kalabalık trafikte veya kısa mesafe kullanımlarında elde ediyorsanız değer normal .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #482 : Mayıs 03, 2011, 16:57:48 »
Merhaba arkadaşlar aracı deposunu fulleyip bi bakayım dedim ne yakacak  bagajada 1,5 lt. pet şişe mazotla  dolaştım ,öncelikle merak ettiğim yakıtı nekadar harcıyacağıydı lakin bir diğer konuda mazot uyarı ışığı yandığında kaç km. gideceğini merak ediyordum,ışık yandı ve ben bagaja 1,5lt pet şişe koyup işe gidip gelmeye başladım,710 km. geldiğimde ışık yandı bakalım ne kadar gidecek derken 864km. geldiğimde artık bitecek korkusuyla bagajdaki pet şişeyi depoya boşalttım benzin istasyonu eve 1km. yakınlıkta artık dedim gidip alayım bakalım ne kadar dolacak.  shell şuyeni yakıtından v power gtl. ile doldurdum.Tam 53,5 lt aldı  yani tam zamanında gitmişim .
SONUÇ:Mozot ışığı yandığında tam 154km. gitti.
Depoya pet şişe dahil konunlan mazot 55lt. ve bu mozaotla toplam 866km. yol yaptım.
litresi 3830tl. toplam 210tl.
km başına 243krş.(normal  V power aldsaydım 231krş. olacaktı )
NOT:Ölçüm değerleri şehir içidir,izmirii bilenlere gaziemir-yenişehir arası işe gidiiş geliş. arasıra bornova karşıyaka falan
Araç 2011 1.4d 4-d corolla comfort extra  şuanki km. si 1980km. de. Nasıl sizce?
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #483 : Mayıs 03, 2011, 20:42:01 »
İrfan Bey aracı hangi koşullarda kullandıpınızıda yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz 6.3 yakıt tüketiminizi eğer kalabalık trafikte veya kısa mesafe kullanımlarında elde ediyorsanız değer normal .

mahmut bey çalıştığım yerle il merkezi arası 35 km yol çok kötü o yüzden ben bu mesafeyi ş.içi olarak yazdım size çalıştığım ilçedede trafik ışığı bile yok bu şartlarda 6,3
bide kafama takılan bu shıft değerlerine uymak arabanın rodajını olumsuz etkılıyormıkı acaba cunku 1 2 defa denedim hız olarak kısa sureli ama sonuç cok iii değil gibi 7000km bi araç motorda tam acılmamıştır ama bu arabalar kaç km hıza cıkar 240 görurmu mesala  (sürat felakettir arkadaşlar  :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #484 : Mayıs 03, 2011, 21:33:57 »
mahmut bey çalıştığım yerle il merkezi arası 35 km yol çok kötü o yüzden ben bu mesafeyi ş.içi olarak yazdım size çalıştığım ilçedede trafik ışığı bile yok bu şartlarda 6,3
bide kafama takılan bu shıft değerlerine uymak arabanın rodajını olumsuz etkılıyormıkı acaba cunku 1 2 defa denedim hız olarak kısa sureli ama sonuç cok iii değil gibi 7000km bi araç motorda tam acılmamıştır ama bu arabalar kaç km hıza cıkar 240 görurmu mesala  (sürat felakettir arkadaşlar  :) )
İrfan bey eğer bozuk yolda yavaş yavaş gidyorsanız veya sürekli yavaşlayıp hızlanyorsanız değer normal gibi birde ortalama hızı paylaşırsanız net bir şekilde cevap verabilirim rodaj konusundada aracınız zaten 7000 km de eğer shift ışıklarına uyarak kullandıysanız  bu zamana kadar ve ilk 1000 km 120 yi geçmediyseniz rodajınız sorunsuz tamamlanmıştır eğer motorun açılmasını istiyorsanızda aracınızı biraz yüksek hızda yüksek devirde kullanmanız gerekir ama bence bu teknolojide buna gerek yok eskidendi motor açmak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #485 : Mayıs 03, 2011, 22:15:18 »
yol durumunu bilmiyorum ama bence fazla yakıyor... kullanım tarzınıza göre de çok değişir
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #486 : Mayıs 05, 2011, 14:45:26 »
arkadaşlar yol durumu kotu ortalama hızı sıfırlamamısım suan gösterdiği değer 47  shıft değerlerinede uyuyoruz ama yakıt tuketimi yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #487 : Mayıs 06, 2011, 14:07:06 »
aracın yakıtı koklama ile çok yakması arasındaki fark gaz pedalına ne kadar bastığımızla ve hangi hızla bastığımızla doğrudan ilişkili. Bu nedenle bu araçların yakıt tüketim değerleri herkeste farklı çıkacaktır. 7 litre yakan da olur 4 litre yakanda. Bence çok abartılı rakamlar olmadığı sürece her tüketim değeri normaldir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #488 : Mayıs 09, 2011, 19:22:56 »
yakıt değerleri ilk zamanlara göre düştü ama halen istenen düzeye gelmiş değil. uzun yolda 4.4 şehiriçinde 6.5-7.0 arası, ortalama ise 6.0 civarlarında görülüyor. mm vites aracımın kilometresi 10.600 oldu. motoru açmak için kısa bir mesafede aracı biraz zorladım 3700 devirde 185 yaptı daha fazla gitmiyor. kesinlikle hız yapmıyorum ama arabanın ne yaptığını merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #489 : Mayıs 14, 2011, 22:22:50 »
bugün 10.000 bakımı yaptırdım. 210 tl. yakıt fazlalaığını söyledim, bu değerler normal yapacak birşey yok dediler.katalog verileri ile uyuşmuyor deyince bu değerler düz yolda sabit hızda arabada stepne bile olmadan yapılan ölçüm değerleri dedi. ama diğer bazı markalarda bire bir değerler tutuyor, ne yapalım canımızı sıkmamak için YİĞİT ATIN ARPASI BOL OLUR deyip geçelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #490 : Mayıs 16, 2011, 15:24:56 »
havaların düzelmesiyle birlikte ist. şehir içi yakıt değerlerim 6,5-7,0 iken 5,6-5-8 e kadar düştü... bu değerler çok iyi benim için... ayrıca son depoyu shell den aldım ve performans ürünü olan mazot kullandım... sheel v-power galiba adı... baya farketti gerçekten...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #491 : Mayıs 16, 2011, 20:48:03 »

aracı yavaş hızlandırın. Gaz pedalına birden yüklenmeyin. Ani hızlanmalardan kaçının.  Vites değişimini 2.000 devir i geçirmeden yapın. Trafik ışıklarına yaklaştığınızda aracınızın kendi kendine yavaşlamasına müsade edin. Freni az kullanın. Zaman zaman aracınızın hava filtresini temizletin. Lastik havalarını sürekli kontrol edin. Bunların hepsi size yakıt tasarrufu olarak geri dönecektir. Bu şartlar altında aracınızın yakıt tüketim değerleri fabrika verileriyle uyum sağlayacaktır.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #492 : Haziran 11, 2011, 22:23:17 »
bugün 300 km uzun yol yaptım, 90-100 aralığında gittim. 4.4 olarak ölçtü. daha aşağı düşmedi. anlıktan sürekli takip ederek en az yaktırmaya çalıştım hiç sıkıştırmadım. tokat- şarkışla arasında kullandım. bu değerler halen yüksek gibi görülüyor. arabam mmt vites. 12.000 km de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Haziran 13, 2011, 10:11:02 »
Daha ne kadar düşmesini bekliyorsunuz Nuri Bey :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #494 : Haziran 13, 2011, 10:19:00 »
Daha ne kadar düşmesini bekliyorsunuz Nuri Bey :)

1-1.5 yaksın istiyoruz hepimiz Hakkı abicim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #495 : Haziran 13, 2011, 12:20:55 »
bugün 300 km uzun yol yaptım, 90-100 aralığında gittim. 4.4 olarak ölçtü. daha aşağı düşmedi. anlıktan sürekli takip ederek en az yaktırmaya çalıştım hiç sıkıştırmadım. tokat- şarkışla arasında kullandım. bu değerler halen yüksek gibi görülüyor. arabam mmt vites. 12.000 km de.

Ben de Kayseri Tokat arası sık gidip geliyorum. Kayseri'den Tokata giderken 4 litreye kadar düştüğüm oldu 100km/s civarı hızla. Ama Tokat'tan Sivas'a doğru gelirken Kızıliniş ve Çamlıbel tırmanışları ortalamayı yükseltiyor. 4.4 normal bence de.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #496 : Haziran 13, 2011, 15:56:52 »
pazar günü istanbul-bodrum yaptım ve 2011 d-4d aracım km'de 0.194 krş. yaktı... araç henüz 7.500 km.de
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #497 : Haziran 14, 2011, 01:05:46 »
1-1.5 yaksın istiyoruz hepimiz Hakkı abicim :)
kitapçık verileri 4.1 diyor. çok kilometre yapıyorsanız ayda 250 tl yakıt parası vermek varken 350 vermek bana zor geliyor. fazla para verip dizel araç aldık. bırakıında biraz beklentimiz olsun... ben aynı yolu 9 yıldır gidip geliyorum. daha düşük değerlerde gördüm, bu neden aynı değerlere düşmüyor belkide sıkıntı ondandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #498 : Haziran 16, 2011, 18:15:36 »
bugun deporu fulledim 47.330 lt euro dizel aldı, 174 tl tuttu. 960 km yol yaptı sizce nasıl ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #499 : Haziran 16, 2011, 21:38:40 »
bugun deporu fulledim 47.330 lt euro dizel aldı, 174 tl tuttu. 960 km yol yaptı sizce nasıl ;)
bu ortalama yakıt ise iyi sayılır. 4.9 lt/100 km görülüyor.