0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hüseyin bey clioyu aramazsınız umarım. Renault yakıt yönüyle toyotaya beş çeker, konforuna birşey diyemem. benimde dizel meganım vardı dizel corolla aldım, meganda ortalama kilometreye 15 kuruşu hiç geçmemişti, corolada 20 kuruşun altına hiç inmiyor. ben megan ile 51 Lt yakıt ile 1350 km yol yaparken corolla ile 45 Lt yakıt ile 860 km yol yapabildim. şuanda şehiriçi kullanıyorum 7.5-8.0 arası yakıyor, moralim bozuluyor. düşer belki ama ne kadar düşer ki...
O kadar da abartmayın lütfen. Bende 96 yılında 96 model MeganII sedan ful vardı. Şehir içinde bir depo ile 800-850 Km üzeri hiç görememiştim. Hemde 60 LT depo ile. Kıyasladığınız Clio; hem MeganII hem de Corolla dan gerek sınıf, gerekse kasa/ağırlık vs olarak çok farklı. Yakın bir arkadaşım Clio almıştı ben megan alırken; 6 ay sonra kafasını vuruyordu duvara neden Megan almadım diye..Tabi ki sürüş tarzı ile çok alakalı yakıt tüketimi, bunu unutmamak lazım.
60 litre ile 850 çok az yahu Benzinli 2001 1.6 vvt-i ile 36.5 litreyle 700km yapıyoruz
İki sene kullandım hemde Megan'ı ve servis bakımlıydı.
çok ilginç vallahi :/
İlginçe değil, kullanımla alakalı bence. O zamanlar çok seri kullanıyordum arabayı, bir de 3bin devirin altında vites değiştirmiyordum.
Nuri Bey, lütfen yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketiminin kaç olduğunu söyleyebilir misiniz? Dizel bir araç için 7'li rakamlar (lt/100 km) çok yüksek, hepsalama yönetminizin doğru olduğu konusunda şüphelerim var.
hakkı bey uzun yol ortalamam yarıyıl tarilinde yaptığım 4,8-- şu anda biraz uzun kalanı şehiriçi ortalama 7.7 yazıyor.sade şehiriçi olsa 8.0 biraz üstünde veya altında... Aracı testettiğim yerler var. bizim burada düzgün yokuş bir yol var orada megan ile 90 la çıkarken anlık 9.0-10.0 lt gösteriyordu bu arabamla çıkarken 14.0-15.0 yazıyor. düz yolda megan sabit hızda 3.0-3.5 lt yazıyordu anlık ama bu aynı yolda 4.5-5.5 arası yazıyor. servise söyledim düşer o diyorlar... ilk günlere göre bu değerler düşmüş hali. ilk uzun yol ortalamam 5.3 idi memlekete gidip geldim 1500 km civarı yapmıştım. aynı yolda megan ile gidiş geliş ortalaması 3.8 idi. bir depo ile gidip geliyordum...
47 Lt ile kaç km yol gittiniz?
780 km ş.i bunun 150 km si ş.d deger yol bilgisayarı da 6.5 gosteriyordu
Arabam 3600 küsür KM de şu an. İstanbul şehir içinde (%30-40 çevreyolu ama trafik gene faciayken) 41 LT ile 780 Km yapıyorum ben. Sürat yapabildiğim zamanlarda ise ortalama 100-120 Km hızla.Evim Kavacık'ta. Bilenler bilir, her yer yokuş..Hedef 800 km yi geçmek şu an aynı yakıt ile.
Aracım 10700 km de yakıt değeri uzun yolda ortalama 4.3 lt şehir içinde 6 lt hayatta geçmedi.Aracın yol bilgisayarını sıfırlayıp uzun yola çıktığımda ortalama yakıt değeri 3.6 lt değerini bile gösteriyor.Uzun yolda 5 lt şehir içinde 8 lt yakıt değeri var diyen kişilerin aracların değeri çok yüksek bana göre.Dediğiniz kadar yakmıyor benim aracım sabahları bu kış aylarında maksumum kısa mesafe ve motor ısınmadan kapatıyorum aracı ortalama yakıt olarak 6 lt aşmadı.Şehir içi trafiğinde 47 lt mazotla 850 km net gidiyorum.Uzun yolda ise net 1100 km 47 lt gidiyorum.
Hakan bey keşke sizinki gibi olsa... sizin şehiriçinde yaptığınızı ben uzun yolda ancak yapabiliyorum. motor ısınmış haldeyken bile ben anlık yakıtı izlediğimde fazla yaktığını anlıyorum. gaza azıcık dokunsam 10-15 değerleri çıkıveriyor karşıma. yokuş aşağı bile azıcık dokunsam anlık fırlıyor. normalde yokuş aşağı sabit gitseniz 2-3 gibi birşeyler göstermesi lazım ama öyle değil. siz motor yağı olarak serviste bir tercih yapıyor musunuz, yoksa onlar en uygun yağı kendileri mi koyuyorlar? motor yağının etkileyeceğini yazanlar var...