0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali Bey, benim arabadan az yakmış, benim şehiriçi ortalamam 7,5-8,0 arası oluyor yalnız yol bilgisayarının yakıt ortalaması 6,5 olması lazımken 7,3 göstermesi hata gibi gözüküyor. benimki 6,8 idi ve kilometreye 0,25 tl yakmış.
tatilde 700 km uzun yol yaptım. hep 90-110 aralığında kullandım hiç zorlamadım çok hassas kullandım. ortalama 4.8 LT aşağı düşüremedim. şu an menzil 150 yazıyor. bazı arkadaşların şehiriçinde yaktığını ben uzun yolda yakıyorum. depoyu doldurunca sonucu yazarım. bu arada aracım MM vites kilometre 5300...
Depoyu bu gün fulledim. ilk defa rekor kırdım 863 km yol yaptım bir depoyla. 800 km si uzun yol, ortalama 5.1 lt kilometreye 173 bin lira yakmış. yakıtın litresi 3,43 tl. bu güne kadarki en düşük değer, aslında bu değer bile olması gerekenden çok yüksek. bu arada depoyu fulledim menzil 717 km yazdı. o andaki ortalamaya göre hesaplaması gerekiyor ama yine kendi bildiğini okuyor. ben bu menzil olayını çözmüş değilim, insan depoyu fulleyince yıkılıyor bu değerlerden. dizel arabanın coşması lazım 1000-1500 arası yazması ve yapması lazım ama...
Nuri Abi siz menzil olayına bakmayın, aracınızın km si 863 km olduğunda ışık mı yandı yoksa menzil 0 mı yazdı da yakıt aldınız? Çünkü biliyosunuzdur menzil 0 yazdığında dahi depoda 7-8 litre yakıt kalıyor. Hesabınızı bu şekilde yapmadıysanız tekrar yapın bence.
Serkan bey ışık yandı ve menzil 30 km idi. menzil sıfır olana kadar gitsem 900 km olabilirdi o zaman da depo 45 lt yerine 46-47 alırdı. benim fullediğide deponun aldığı yakıt 151 TL / 863 km ... Arabanın kilometresi 5500 oldu rodaj süresi ne zaman dolar ve acaba yakıt değerleri ne zaman gerçek değerlerine döner? bilginiz varsa...
arkadaşlar aracım corolla d4d ş.i 6.5 range degeri 0 yapıp üstünede 47 lt mazot aldım acaba neden boyle oldu
merhaba herkese,1 hafta kadar önce çalıştıgım firmadan corolla 2008 comfort dizel aldım. uyguna verdiler biraz zorlama ile daha önce clio dizel vardı satmıştım. yakıtı epey iyidi. bunda biraz daha fazla yakar diyordum tabi ama şimdiki hesabıma göre depoyu fulledim 310 km kadar yol yaptım ortalama yakıt tüketimim 5,8 gösteriyor. bunun 100 km sini uzun yolda yaptım diyebilirim şehir içinde 6 gibi oluyor. 7 çizgi daha gözüküyor depoda. bunların yanlış bilmiyorsam 55 litre deposu var 900-1000 km yaparsam benim için çok iyi 200 kuruş yaksa yeterli. daha azı süpriz olur. kullanımına dikkat ediyorum cliyoyu devirli kullanırdım bunu daha az devirli kullanıyorum buradan okudugum kadarı ile tecrübeliler o şekilde yazmış