Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #400 : Şubat 06, 2011, 17:04:10 »
O değerler sizin daha önceleri 100 km de kaç litre yakmışsa ona göre hesaplanıyor. Şehir içinde devamlı yoğun trafikte kullanıyorsanızdepoyu doldurduğunuzda daha önceki tüketime göre range değerini hesaplıyor. Şehirler arası 1100 km yol yapın bir depo ile depoyu fulleyin range 800-820 arasında yazacaktır. Denenmiştir
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Şubat 06, 2011, 17:04:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #401 : Şubat 09, 2011, 08:34:48 »
Ali Bey, benim arabadan az yakmış, benim şehiriçi ortalamam 7,5-8,0 arası oluyor yalnız yol bilgisayarının yakıt ortalaması 6,5 olması lazımken 7,3 göstermesi hata gibi gözüküyor.
benimki 6,8 idi ve kilometreye 0,25 tl yakmış.
yani depo hesabına göre 6,5 olması gerekir dediğiniz gibi, ya yol bilgisayarında arıza var ya da aldığım yakıttan daha fazlasını yaktım(depo içindeki yakıtı), zaman gösterecek artık, bir daha ki seferde ne çıkacak ortalamam bakalım...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #402 : Şubat 14, 2011, 22:06:42 »
tatilde 700 km uzun yol yaptım. hep 90-110 aralığında kullandım hiç zorlamadım çok hassas kullandım. ortalama 4.8 LT aşağı düşüremedim. şu an menzil 150 yazıyor. bazı arkadaşların şehiriçinde yaktığını ben uzun yolda yakıyorum. depoyu doldurunca sonucu yazarım. bu arada aracım MM vites kilometre 5300...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #403 : Şubat 14, 2011, 22:56:12 »
Enteresan, daha yeni mazot aldım, şehir içi kullanımı, 70-80 km'si otoyol. 750 Km de ışık yandı. 42 LT Mazot aldım. 760 KM deyken sıfırladım.
Yani 42 Lt ile 760 Km yol yapmışım.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Şubat 15, 2011, 11:58:02 »
merhaba herkese,

1 hafta kadar önce çalıştıgım firmadan corolla 2008 comfort dizel aldım. uyguna verdiler biraz zorlama ile :)  daha önce clio dizel vardı satmıştım. yakıtı epey iyidi. bunda biraz daha fazla yakar diyordum tabi ama şimdiki hesabıma göre depoyu fulledim 310 km kadar yol yaptım  ortalama yakıt tüketimim 5,8 gösteriyor. bunun 100 km sini uzun yolda yaptım diyebilirim şehir içinde 6 gibi oluyor. 7 çizgi daha gözüküyor depoda. bunların yanlış bilmiyorsam 55 litre deposu var 900-1000 km yaparsam benim için çok iyi 200 kuruş yaksa yeterli. daha azı süpriz olur. kullanımına dikkat ediyorum cliyoyu devirli kullanırdım bunu daha az devirli kullanıyorum buradan okudugum kadarı ile tecrübeliler o şekilde yazmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #405 : Şubat 15, 2011, 12:47:23 »
Valla 6000 km oldu, daha 5.7 nin altına düşüremedim, o da şehir dışı... Şehir içinde 5.8-5.9 arasında geziniyor, sakin kullanımda... Yokuşlar fazla olduğu için, biraz basmak gerekiyor, o da hemen yükseltiyor tüketimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #406 : Şubat 15, 2011, 13:30:28 »
geçen hafta depoyu fulledim... şu ana kadar 400 km yol yaptım ve ortalama tüketim 6,2 gösteriyor... 6 diş daha yanıyor göstergede tahminimce 700 km de ışığı yakarız...  kullanım full istanbul şehir içi...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #407 : Şubat 16, 2011, 11:12:28 »
net hatırlamıyorum dün fulledim tekrar üçyüz küsür km yol yapmıştım 211 kuruş yakmış km de hesabıma göre. 3,29 fiyatı mazotun bu yeni açılan bir yer var oradan aldım reklam olmasın.  tahminimde 200 civarıydı 5,8 gösteriyordu tüketim. şimdi full depoyu sonuna kadar kulanırım bakalım ne kadar götürecek. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • terra sedan 1.4 d4d
« Yanıtla #408 : Şubat 17, 2011, 17:46:25 »
90-100 km/h  ş arası klima açık 4.2 , 4. 4
full depo ile balıkesir ş.içi 6.5 6.7
bir depo ile ş içi 800-825 km
bir depo ile ş. arası klima açık 1230 km yaptım
bilginize
dizel eşekçi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Şubat 19, 2011, 16:39:18 »
aracınız daha çokyeni olduğu için fazla yakıyor olabilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #410 : Şubat 20, 2011, 00:37:03 »
tatilde 700 km uzun yol yaptım. hep 90-110 aralığında kullandım hiç zorlamadım çok hassas kullandım. ortalama 4.8 LT aşağı düşüremedim. şu an menzil 150 yazıyor. bazı arkadaşların şehiriçinde yaktığını ben uzun yolda yakıyorum. depoyu doldurunca sonucu yazarım. bu arada aracım MM vites kilometre 5300...
Depoyu bu gün fulledim. ilk defa rekor kırdım 863 km yol yaptım bir depoyla. 800 km si uzun yol, ortalama 5.1 lt kilometreye 173 bin lira yakmış. yakıtın litresi 3,43 tl. bu güne kadarki en düşük değer, aslında bu değer bile olması gerekenden çok yüksek. bu arada depoyu fulledim menzil 717 km yazdı. o andaki ortalamaya göre hesaplaması gerekiyor ama yine kendi bildiğini okuyor. ben bu menzil olayını çözmüş değilim, insan depoyu fulleyince yıkılıyor bu değerlerden. dizel arabanın coşması lazım 1000-1500 arası yazması ve yapması lazım ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Şubat 20, 2011, 00:49:52 »
Rekorum 90-100 km aralığında bir süratle konya- aksaray arasında  146 km lik yolda ortalama 3.9 lt yaktı. (yol bilgisayarına göre)
şuan şehir içi kullanım 5.1-5.2 civarında....
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #412 : Şubat 20, 2011, 09:14:16 »
Depoyu bu gün fulledim. ilk defa rekor kırdım 863 km yol yaptım bir depoyla. 800 km si uzun yol, ortalama 5.1 lt kilometreye 173 bin lira yakmış. yakıtın litresi 3,43 tl. bu güne kadarki en düşük değer, aslında bu değer bile olması gerekenden çok yüksek. bu arada depoyu fulledim menzil 717 km yazdı. o andaki ortalamaya göre hesaplaması gerekiyor ama yine kendi bildiğini okuyor. ben bu menzil olayını çözmüş değilim, insan depoyu fulleyince yıkılıyor bu değerlerden. dizel arabanın coşması lazım 1000-1500 arası yazması ve yapması lazım ama...

Nuri Abi siz menzil olayına bakmayın, aracınızın km si 863 km olduğunda ışık mı yandı yoksa menzil 0 mı yazdı da yakıt aldınız? Çünkü biliyosunuzdur menzil 0 yazdığında dahi depoda 7-8 litre yakıt kalıyor.  Hesabınızı bu şekilde yapmadıysanız tekrar yapın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #413 : Şubat 20, 2011, 22:43:00 »
Nuri Abi siz menzil olayına bakmayın, aracınızın km si 863 km olduğunda ışık mı yandı yoksa menzil 0 mı yazdı da yakıt aldınız? Çünkü biliyosunuzdur menzil 0 yazdığında dahi depoda 7-8 litre yakıt kalıyor.  Hesabınızı bu şekilde yapmadıysanız tekrar yapın bence.
Serkan bey ışık yandı ve menzil 30 km idi. menzil sıfır olana kadar gitsem 900 km olabilirdi o zaman da depo 45 lt yerine 46-47 alırdı. benim fullediğide deponun aldığı yakıt 151 TL / 863 km ... Arabanın kilometresi 5500 oldu rodaj süresi ne zaman dolar ve acaba yakıt değerleri ne zaman gerçek değerlerine döner? bilginiz varsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #414 : Şubat 20, 2011, 22:58:57 »
Serkan bey ışık yandı ve menzil 30 km idi. menzil sıfır olana kadar gitsem 900 km olabilirdi o zaman da depo 45 lt yerine 46-47 alırdı. benim fullediğide deponun aldığı yakıt 151 TL / 863 km ... Arabanın kilometresi 5500 oldu rodaj süresi ne zaman dolar ve acaba yakıt değerleri ne zaman gerçek değerlerine döner? bilginiz varsa...

Nuri Bey sizin verdiğiniz değerlere göre, 863 km yi 45 litre mazot ile yapmışsınız. Yani 1 litre ile 19,17 km gibi birşey gitmişsiniz. Depoyu sonuna kadar bitirdiğinizi düşünürsek; Aracın deposu 55 litre ve siz bir depo ile 1.055 km civarında bir yol yapabilirsiniz. Aracınızın rodaj dönemi ne zaman dolar bilemiyorum fakat bence bu değerde kötü değer değiL. 7000 km filan olduğunda bir depo ile 1.100 km rahat yaparsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #415 : Şubat 24, 2011, 19:38:51 »
arkadaşlar aracım corolla d4d ş.i 6.5 range degeri 0 yapıp üstünede 47 lt mazot aldım acaba neden boyle oldu  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #416 : Şubat 24, 2011, 19:43:48 »
arkadaşlar aracım corolla d4d ş.i 6.5 range degeri 0 yapıp üstünede 47 lt mazot aldım acaba neden boyle oldu  :olmamış:
47 Lt ile kaç km yol gittiniz?
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #417 : Şubat 24, 2011, 23:03:53 »
merhaba herkese,

1 hafta kadar önce çalıştıgım firmadan corolla 2008 comfort dizel aldım. uyguna verdiler biraz zorlama ile :)  daha önce clio dizel vardı satmıştım. yakıtı epey iyidi. bunda biraz daha fazla yakar diyordum tabi ama şimdiki hesabıma göre depoyu fulledim 310 km kadar yol yaptım  ortalama yakıt tüketimim 5,8 gösteriyor. bunun 100 km sini uzun yolda yaptım diyebilirim şehir içinde 6 gibi oluyor. 7 çizgi daha gözüküyor depoda. bunların yanlış bilmiyorsam 55 litre deposu var 900-1000 km yaparsam benim için çok iyi 200 kuruş yaksa yeterli. daha azı süpriz olur. kullanımına dikkat ediyorum cliyoyu devirli kullanırdım bunu daha az devirli kullanıyorum buradan okudugum kadarı ile tecrübeliler o şekilde yazmış
Hüseyin bey clioyu aramazsınız umarım. Renault yakıt yönüyle toyotaya beş çeker, konforuna birşey diyemem. benimde dizel meganım vardı dizel corolla aldım, meganda ortalama kilometreye 15 kuruşu hiç geçmemişti, corolada 20 kuruşun altına hiç inmiyor. ben megan ile 51 Lt yakıt ile 1350 km yol yaparken corolla ile 45 Lt yakıt ile 860 km yol yapabildim. şuanda şehiriçi kullanıyorum 7.5-8.0 arası yakıyor, moralim bozuluyor. düşer belki ama ne kadar düşer ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Şubat 24, 2011, 23:25:14 »
Nuri bey clio az yakıyordu gerçi ama bundanda memnunum. clioyu biraz daha hor kullanırdım ondan belkide çok farkmezdim.  ama kalkışları daha atikti ama corolla ile mukayese edilmez tabiki. memnunum şimdilik bir sorun yok. clio 150 kuruş yakardı ama o zaman (6 ay kadar önce) mazota ucuzdu. mazotuda yarın zamlıyacaklarmış öyle duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Şubat 24, 2011, 23:33:41 »
merhaba
2010 model corolla mmt kullanıyorum. şu an 21.570 km. arabada şehir içi ve dışı ortalama en çok 5 lt gördüm. şehirler arasında bu değer 4,5 e düştü yakıt ölçüm sayaçlarını sıfırladığınız takdirde 4,2-4.1 hatta daha dikkatli bir kullanış ile bu değerleri 3,9 lara kadar indirebildim. tabiki en önemli husus spor kullanım. her zaman söylenen hususlara (ani duruş ani hızlanış, 1700-2100 devir arası kullanım) uymanız ile en iyi yakıt değerini elde edersiniz. toplam range ise tamamen sizin daha önceki kullanım alışkanlığınıza göre araba ölçüm yapıp size sunuyor benim her depoyu fullediğimde 895 km yazıyor. ama her seferinde 1050-1100 km arasında yol yapıyorum. bunu ise gidilen km ile kalan range toplayarak elde ediyorum. her seferinde de hemen hemen aynı rakkamı bulabiliyorum. bütün bunlar sizin kullanım alışkanlıklarınız, lastik durumu , hava durumu, klima, elektrik çeken cihazların açık kapalı durumlarının da etki etiğini ifade etmeliyim.
ben yakıtı sadece shell den ve eurodiesel aldım ve diğer yakıt marka ve tiplerine hiç bir zaman yönelmediğim. yoksa inanın tasarruf edeyim filan derken arabanın huyu hüneri değişiveriyor. sevdiklerinizle kazasız mutlu sürüşler   
2010 MMT Dizel Corolla Elegance