Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #80 : Ocak 24, 2007, 15:54:56 »
Corolla Sedan 1.4 Dizel ile 1150 km yapanı biliyorum ben. Şehir dışı yolda.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 24, 2007, 15:54:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #81 : Temmuz 22, 2007, 17:40:18 »
Merhaba arkadaşlar 2007 yeni kasa d4d yi 2. el olarak 1650 km de aldım, aldığımda haliyle dep boş idi shell den fulledim şehir içinde 820 km de ikaz vermeye başladı şu an araç 5.7-5.8 şehir içi değer gösteriyor tabiki araç kasa olarak c segmenti araçlara nazaran daha heybetli airo dynamik yapı farklı0.15.-0.20ykr fark normal gibi geliyor araç sessiz çalışıyor konforu fena değil ama class versiyonuna biraz haksızlık etmişler arka camlar manuel ,aynalar kapı kolları siyah cantlar 15" v.s "o" km almadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Hepinize güvenli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #82 : Ağustos 09, 2007, 22:40:39 »
yeni kasa corolla d-4d lerin eski kasadan daha az yaktığı söyleniyor. bu doğrumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #83 : Eylül 16, 2007, 22:39:51 »
otobanda yeni corolla 1.4 d-4d, focus tdci yı geçiyor.

ve 210 km/h hıza çıkabiliyor yeni corolla d-4d.  

Alıntı yapılan: Tarkan İldeniz
Ankara-İzmir arası düz vites ve 4 kar lastiğiyle bu kadar yaktı. Sessiz ve sağlam motor, daha ne yapalım  .
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Eylül 27, 2007, 22:59:57 »
Arkadaşım yanılmış olmayasın fabrika verileri max. 190 km /sa yazıyor. Ayrıca 1 depo yakıtla 1150 km yol yapıldığıda pek inandırıcı değil bana göre. Ben 120-140 km hız yaptım otoyolda iki kişi ile bir depoyla ancak 650 km kadar yol yapabildim. Şehir içide yaklaşık bir depo ile 650-700 km yapıyor. Benim aracımda 1,4D-4D 2006 MMT üstelik debriyaj balataları vr baskı balataları yeni değişti( garanti kapsamında)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 27, 2007, 23:52:58 »
quote]Arkadaşım yanılmış olmayasın fabrika verileri max. 190 km /sa yazıyor. Ayrıca 1 depo yakıtla 1150 km yol yapıldığıda pek inandırıcı değil bana göre. Ben 120-140 km hız yaptım otoyolda iki kişi ile bir depoyla ancak 650 km kadar yol yapabildim. Şehir içide yaklaşık bir depo ile 650-700 km yapıyor. Benim aracımda 1,4D-4D 2006 MMT üstelik debriyaj balataları vr baskı balataları yeni değişti( garanti kapsamında)[/quote]

Merhaba, sanırım ölçüm hatası yapıyorsunuz. Benzin lambası yanıncaya kadar zaten 700km çok rahat yapıyor araç. Ben de de aynı araç var mmt terra sedan.

Ayrıca tuketim değeri belirtirken bir depo ile gidilen km soylemek bence oldukça hatalı oluyor, yol bilgisayarının değerlerini vermek daha mantıklı.
Klimalı yoğun şehir içi kullanımda 6litreyi aşmıyor ortalamam.
Klimasız az şehir içi az otoyol dediğinde ise çok rahat 5.0 seviyesine iniyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #86 : Eylül 28, 2007, 09:30:24 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
quote]Ben 120-140 km hız yaptım otoyolda iki kişi ile bir depoyla ancak 650 km kadar yol yapabildim.
[/quote]

Hüseyin bey ya sizin bi yanlışınız var yada araçda fazla yakıt tüketimi var. Bir depoyla 130- 140 la gittim (klimasız) 3 kişi ve bagaj full dolu olarak Trabzon - Ankara arası 850 km gitti. 85-90 sabit gidilirse 1100 ü bulur gibime geliyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #87 : Eylül 29, 2007, 23:29:55 »
benim araç eski kasa d-4d sedan
corollada 1 depo üzerinden konuşmak yanlış. çünki ışık yandığında depoda çok fazla yakıt kalıyo.
benim araç 10 bin i geçti yakıt oturdu..
uzun yolda sabit hızda klima yakıtı pek etkilemiyo..
uzun yolda 100 -110 arası hızlarda 4,3-4,4 lt/100 km yakıyo.
120-130 arası hızlarda 4,8-4,9 lt/100 km
tabi bu değerler yolun durumuna göre değişebiliyor.
yol otoban sa (otoban asvaltı çok kaliteli) bu değerler daha da düşüyo.
ama yol kötü, dağlık, engebeli yol ise bu değerler artabiliyor..

düzeltme:
130-140 arası hızlarda 4,8-4,9 lt/100 km yakıyor.
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 16, 2007, 02:34:21 »
arakdaşlar doğrudur bu yolu yapmıştır ama hangi yoldaaaa , hep inişli bir güzergahtır mutlaka gerçi ben bilisayarı sıfırlayıp 500 km ortalama 4.6 gördüm 5 kişi klima 1 de 150 kg yükle ama çoğu zamn boşa da attım yani itiraf ediyorum iniş buldumu boşaaaaaa attt .bide farazi konuşursak yapablir amaaaaa

en çok deponuza kaç litre mazot basabldiniz ben dahaa 47 litreyi geçemedim gecen varmı bilmiyorum

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Ekim 16, 2007, 18:52:22 »
arkadaşlar bende opel corsa cdti ( 1.3 70 hp ) kullanıcısıyım, şehir içi 100km de 5 litre yakıyor araç , yani km başına 12,4 krş ediyor, 45 litre mazot ile şehir içi 870 km kadar gidebiliyorum, eğer araba hafiftir diye düşünen olursa 1060 kg olduğunu söylemek isterim, bana corolla d4d ler biraz fazla yakıyor gibime geldi . . . . . . . . . .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR........!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 16, 2007, 19:01:44 »
Kullanıma bağlı bu.  arkdaşım da astra 1.3 cdti 90hp kullanıyor. daha hiç 6 litre ortalamanın altına inememiş.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 16, 2007, 23:40:44 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Kullanıma bağlı bu. arkdaşım da astra 1.3 cdti 90hp kullanıyor. daha hiç 6 litre ortalamanın altına inememiş. [/quote]

şehir içi dediğiniz yer acaba ankara merkezde arada 4 vitese attığınız yermi gelin sinop a arabayı çalıştırın sabah sabah soğuk işe gidene kadar 5km rampaya vur buz gibi motoru 1 vites har har 7.5 litrenin altına iniyomu . ortalam yakıt o dediğiniz düz yollardaaaaa

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Ekim 19, 2007, 00:18:07 »
Arkadaşlar benim daha önceki kısımda söylediğim 21 Temmuz günü İzmit te depoyu  yakıt tabancası otomatik atıncaya kadar doldurdum. Kayseride yine aynı seviyeye kadar yakıt aldım. 94 ytl lik mazot harcadı. Arabada Eşim ben ve 4 yaşındaki oğlumuz vardı. Klima hep açıktı. Ortalamada 120-140 arası hızla gittim. Bu yolun yarısı otoyol, yarısıda bölünmüş yoldu. Aracın yol bilgisayarı ortalama yakıtı 6,5 lt/ 100 km gösteriyordu. yakıtıda sürekli BP den aldım. Yeni okuyan arkadaşlarada hatırlatayım. Aracım 2006 Model
1,4 D-4D MMT.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Nisan 02, 2008, 22:52:55 »
sık sık izmir istanbul arası gidiyoruz. babam izmir e 4.1 litre ortalama tüketim ile geliyor. bu hep böyle ,4.1 veya 4.2 . 55 litre depo var sanırım aracta. 2007 model eski kasa corolla sedan mmt. bu hesaba göre 90 km yi geçmeden kullanımda aracın 1200 km yi geçmesi gayet normal 1 depo ile. aynı arabanın 2006 sını da ben kullanıyorum. fakat ben tem e ya da bursada otobana girince azıtıyorum . ya da farkında olmadan 120-130 lara geliorum. doğal olarak benim kullanımımla şehirler arası yolda 4,7 litre oluyor ortalama. buna göre de 1100 km rahatlıkla yapar.

kısaca demek istediğim kullanım tarzıdır. kişiden kişiye çok değişir. ben şehir içinde 5,6 litre ile geziyorum. özellikle ekonomi yapmaya çalışsam şehir içinde de 4 litre li rakamları görüürüm. buna eminim. araba az yakıyor bence , ayrıca verdiği performansa göre de çok çok iyi. sorunsuz, kullanımı kolay. ben son derece memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #94 : Mayıs 02, 2008, 17:18:00 »
şehir içi ortalama 8,5 yol bilgisayarı değeri bugun servise gittim hava filtresini temizlediklerini sölediler ama çok yakıyor bu araba 10,000 km ye kadar 7 -7,5 du 10000 km bakımdan sonra oldu 8,5 bende azalır diye bekliyordum ama olmadı bakalım  bundan sonra yakıtta düşme olacak mı
2008 corolla d4d düz vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #95 : Mayıs 05, 2008, 17:44:30 »
h sonu formula 1 için istanbula gidicem . o zaman maksimumu zorlarım . bakalım ne kadar az yaktırabileceğim. bir de körfezi dolanıcam :) yapmaya çalıştığım şey ise 1 depo ile istanbula gidip dönebilmek. total yol 1100 km olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #96 : Mayıs 19, 2008, 13:56:25 »
benim kadar çok yakıt yakan varmı ne kadar ugraşsamda 7 litrenin altına inemiyorum depoyu dolduruyorum 600 km zor yapıyorum ışık yanıyor
2008 corolla d4d düz vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 20, 2008, 18:29:46 »
7 litre çok fazla. Aracaı ilk Ankara'dan getirirken 4.5 litre yaktı (klima da açıktı yolun yarısında). Fabrika değeri zaten 4.3 litre. Gittiğiniz yol çok önemli. Misal, bugün bir ölçüm daha yaptım, 4.7 litre (klima yarısından fazla açıktı) ama o yola normal. Sürekli virajlı, inişli çıkışlı vs.
Çok yakıyorsa aracınız ya lastiklerde sıkıntı vardır, ya yakıt kalitesizdir, araç bakımsızdır ya da aşırı süratli veya devirsiz kullanım söz konusudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 20, 2008, 18:39:54 »
gorky, vites değişimlerini 1750-2250 devir aralıgında yapmanızı tavsiye ederim.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #99 : Mayıs 20, 2008, 19:43:22 »
dizel arabalara lpg takıyorlarmış dizel fazla yakıyo dersen lpg ye çevir istersen