Gönderen Konu: Mazda Lantis Aşkı :(  (Okunma sayısı 35134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Mazda Lantis Aşkı :(
« : Eylül 03, 2009, 13:01:47 »
Ya arkadaşlar son bir haftadır bu 98 model mazda lantis aşkı oluşmaya başladı. Fiyatı ucuz internetten araştırdım temizini 11.000-12.000 civarı alma şansı var ayrıca belli bi kronik soruna rastlamadım performansı çok iyi diyorlar tipi çok hoşuma gidiyor az arıza çıkarıyormuş bizim toyotalar gibi nede olsa japon hafif modifiyede uygun tek kusuru 2. el satışı sorun olabilir bide parça sıkıntısı belki ama şansımı yinede denesem mi? Ne dersiniz? Lantisin de bizim efsaneler gibi fanatiği çok

Ufak Bilgi : Mazda 323f\Lantis yada BA model olaral adlandırılan araç diğer Mazdalara hiç benzemiyor.Onun bir hikayesi ve sadece belli araçlar için oluşturulmuş araç tasarım merkezi ve soyu var.Konsept ilk 90 ların başında taslak haline getirildi ve Mazdanın çok hoşuna giderek derhal evlilik teklifi yapıldı.İsmide Latince Latens Curtis ten türetildi.Aracın sitili Almanyada mükemmel bir özgeçmişi olan bir adam tarafından merkezi yine Almanyada Orberammergau;da olan Mazda Dizayn Merkezinde geliştirildi.Şef tasarımcı(Ginger Arnold Ostle),aynı zamanda Porsche;nin 928,944,924 gibi zamanının en yakışıklı araçlarının tasarımından sorumlu olan şahıstı.Şuan bile bir 928 süperspor araçlar arasında caka satmaya devam ediyor.Son zamanlarda yapılan bir 944 e bakarsanız Lantisle olan benzerliğin cok açık olduğunu hemen farkedersiniz.Özellikle kaportanın tampona doğru batması ve tekerleklerin aldıği kavis bunu daha iyi özetler.
Bir 323f kullanın, hatta baz modelini kullansanız dahi sürüşün ne kadar tatlı ve dengeli olduğunu şaşırarak göreceksiniz.Bu rastlantı olarak görülmüyordu çünkü lantisin şasesi Almanya,Nurburgring;te geliştirildi.
Nissan,Skyline R32 i geliştirirken deneme pistini kulanan ilk Japon üreticiydi onu Honda NSX ile Subaru ise İmpreza ile takip etti.Lantisin yol testi ve şase gelişimi 1993 te yer aldı ve çabucak gerçekleştirildi.Lantis benzer ölçülerdeki modellerden testlerde daha sportif bir tat veriyordu.Lantis için önce Almanların yardımıyla modifiye edilen bir V6 makine seçildi.Porsche V6 modellerin geliştirilmesinde yardımcı oldu.Alman şirket hem 2litre V6 ünitelerin hemde daha önceler MX3 coupe de kullanılan 1.8 V6 ünitelerin geliştirilmesinden sorumluydu.1.5 ve 1.8 litre 4 silindir üniteler doğrudan Mazda tarafından üretildi.V6 motorun sadece bir araca sıkıştırılması için bir sebep yoktu ve daha geniş sedanlarda ve diğer coupe lerdede bu makine kullanıldı.Araç özellikle Japonyada hiçbir zaman çok popüler olmadı 1994 ve 1997 arasında 30.044 adet satıldı fakat bu dizayn dünya çapında büyük ilgi gördü ve 217.362 adet olarak başta Avrupa,güney Afrika,Avustralya,ve birkaç uzak doğu ülkesinde satıldı.Lantis hiçbir zaman diğer Mazda modelleri gibi büyük satış rakamlarına ulaşamadı ama sınıfında bir mücevher olarak kalmasını bildi.Japonyada kısa bir süre Japon touring araç sınıfında kaldı.98 model olarak son üretimi yapıldı.
Avrupada birçok fan kulüp ve hayranı olan bu aracın japonyada daha sonra diğer markalar tarafından can sıkıcı benzerleri üretildi ama hiçbiri o mühendislik ve tasarım zaferi olarak adlandırılan bu aracın tadını veremedi.Mazda lantis 90 ların klasik olmuş üretimi devam etmeyen bir araçtır
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Mazda Lantis Aşkı :(
« : Eylül 03, 2009, 13:01:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda Lantis Aşkı :(
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 14:33:40 »
Ali ben bu kasayı çok beyeniyorum dizaynı çok başarılı ve japon olduğunu resmen haykırıyor :) performans olarakta iyi bi arkadaşımda vardı çok güzel bi araç ancak yedek parça konusunda birşey diyemiycem, daha sonra seni üzmesin bu araç hem yedekte hemde 2. el satışında zarara uğratmasın seni !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 15:21:32 »
Mesut dediğine katılıyorum ama toyotalar gibi sağlam fazla arıza çıkaran bi model değil kronik sorunu da yok birde 11-12 bin civarı zaten bu fiyata alabileceğin başka ne var ki ? zaten ucuza alıyorsun en fazla aldığın fiyata bilemedin biraz aşağısına elden çıkarırsın yanlış mı düşünüyorum.Corollam dan soğudum boyaları yüzünden pasta cila yaptırıp en kötü ihtimalle 12-13 bin arası satarım diye düşünüyorum sizlerden gelen mesajlar çok önemli tabi araba konusundan sizden başka kimim var dimi  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2009, 15:33:10 »
benim sahsi görüsüm:

iyice arastirim, temiz bir tane bulun. (bu araclarin kazasizini bulmak zor olsa gerek)
sonra 11-12 ye alip,tepe tepe kullanin. sonra yine sizi üzmüyecek bir fiyata satarsiniz.

yedek parca sorun olabilecegi icin özellikle alista ii arastirin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2009, 15:48:17 »
Yedek parça konusunda Mazda'nın kötü ününü hepimiz biliyoruz. Ama araca diyecek yok tabi. İyi bir araştırmadan sonra temiz bir araç olursa bence alınabilir. Uzunca bir süre de binmek gerek tabi alınca.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2009, 17:07:29 »
ben de almayı düşünüyorum ama izmirde pek şatışta yok bundan. Yedek parça konusunda şöyle birşey duymuştum. "Araba sorun çıkarmıyor ki yedek parça olayı ondan yok. Hatta yok değil pahalı. Çıkması çok az var.  Ama kaza falan olursa zor durumda kalabilirsiniz." diyordu. Japondan şaşmamalı, mantıksız bir seçim olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2009, 17:19:48 »
Özelliklerine bakar mısınız? Bu fiyata bence çok iyi değil mi? Her güzelin bi kusuru mutlaka olur tabi
Motor Özellikleri
Motor Üreticisi   Mazda
Motor Yeri   Ön
Motor Yerleşimi   Enlemesine
Motor Yapısı  
Soğutma Türü   Su
Motor Tipi   DOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi   S-4
Silindir Başına Subap Sayısı   4    (toplam 16 adet)
Motor Hacmi   1840 cc     (112.28 cu in)
Çap   83 mm     (3.27 in)
Strok   85 mm     (3.35 in)
Çap / Strok Oranı   0.98
Silindir Başına Düşen Hacim   460 cc/silindir    (28.07 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı   5
Sıkıştırma Oranı   9.7 : 1
Yakıt Besleme Tipi   EFi
Hava Besleme Türü   Normal
Kompresör Tipi   -
İntercooler Türü   Yok
Katalitik Konvertör   Var
Maksimum Motor Gücü   114 HP     (85 kW)
Maksimum Güç Devri   6000 d/d
Maksimum Tork   162 N.m     (119.6 lb.ft ,  16.5 kg.m)
Maksimum Tork Devri   4000 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork   135.3 N.m    (6000 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı   100.4 HP/ton    (74.9 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı   62 HP/litre    (46.2 kW/litre)

Mazda forumlarında 2. vites de ısrarla 120 km falan yaptığını söylüyorlar Bu arada bi kaç japon yedek parçacıyı aradım parçaları bulunur diyor 98 model sonuçta bizim efsanalerle aynı dönemler fiyatları da makul geldi bana tabi yan sanayi orjinalleri illaki pahalıdır
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2009, 18:48:21 »
Alınabilitesi olan bir araç.Tasarımı güzel gerçekten ama bi kaç tane fiber yığını haline getirilmiş olan görmüştüm kötüydü gerçekten, motor gücü de iyi İstanbul, Ankara gibi yerlerde parça sıkıntısı olabileceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2009, 19:02:05 »
arka farlar kötü
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2009, 19:17:27 »
Ali abicim sonuna kadar tavsiye ederim fiyatına göre oldukca iyi bir araba performansıda oldukça iyi.Modifiyeye yatkın bir araç ayrıca.Parça sıkıntısı çekmezsin ama birazcık pahalı olabilir.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2009, 19:20:25 »
Parçası her türlü bulunur ama Coşkun'un dediği gibi pahalıdır biraz.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2009, 20:17:54 »
Mazda bazı modellerde gerçeten güzel kasalar üretti ve üretiyor. Lantis'de çok hoş görünüme sahip bir araç. İkinci el piyasası olmaması bir gerçek ama size para kaybettirmez, sonuçta sizde ikinci el olarak alacaksınız. Sizin için olumsuz olacak şey; eğer satmak isterseniz biraz beklemeniz gerekir.

Mazda genel olarak benim gözünde problemli araçlar sınıfındadır, özellikle yürüyen aksamı çok çabuk problem çıkarmaya başlıyor ve üzerlenrinde standart bir motor bulunmasına rağmen bu araba da spor araç görünümünde olduğu için emin olun bu araçların eski sahipleri bunu bilerek alıp bumkün olan en üst düzeylerde araçlarını sıkıştırmışlardır (bir nevi civic'ler gibi) yani aracı gerçekten almak istiyorsanız çok iyi incelemeniz gerekecek.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2009, 20:59:42 »
Ben kayınvalidedeki Mazda 323'ü gördükten sonra, o arabanın başına gelenlerden sonra, sıfır bakımla halen tıpır tıpır yürümesini de test ettikten sonra Mazda'ya tapıyorum. Kesinlikle süper sorunsuz araç...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2009, 22:53:18 »
1.8'i alınmalı 1.6'sı yürümüyor
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2009, 23:03:06 »
Mazda, Toyota ayarinda degil. En fazla Hyundai, Kia ayarinda.Motor ve sanzuman sorunlari ile dolu Mazda'nin yakin tarihi.

Boyle olmakla birlikte bu araba cok estetik duruyor. Arkadaslarin dedigi gibi iyice arastirip, almadan once serviste ayrintili bir kontrolden gecirmek lazim.Problemsiz ise fiyat cok uygun.

Insallah probelmsiz birini bulabilirsin Ali :) Ben olsam boyayi dert etmem, Corolla'yi satmam... :)

http://www.cardomain.com/MakeModel/Mazda/Lantis

http://otoreview.blogspot.com/2008/08/full-review-mazda-323f-lantis-18gta-5dr.html

http://www.carsurvey.org/reviews/mazda/lantis/
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2009, 19:55:13 »
Ali abi, kalbimin  derinliklerinde duran Lantis aşkını canlandırdın tekrar kaç gündür Lantis yukarı Lantis aşağı.
Bi kaç sokak ötemde bulunan ve gözüme kestirdiğim Lantisin fotoğraflarını ekliyorum yorumlarınız ne olucak bakalım.Benim arabayı satmadan buna erişmem bayağı zor gözüküyor :(

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #17 : Eylül 07, 2009, 20:47:19 »
Ali bey, 1998 1.8 bende vardı, hevesinizi kırmak istemem araçlar gerçekten kullanım olarak çok zevk veriyor ama parça sorunu beni perişan etti, (9.000 TL.) zor elimden çıkarttım, bilginiz olsun istedim, lantis sayesinde bir hayli çıkma parça satan arkadaşım oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2009, 11:33:55 »
Ali bey, 1998 1.8 bende vardı, hevesinizi kırmak istemem araçlar gerçekten kullanım olarak çok zevk veriyor ama parça sorunu beni perişan etti, (9.000 TL.) zor elimden çıkarttım, bilginiz olsun istedim, lantis sayesinde bir hayli çıkma parça satan arkadaşım oldu.
Valla kafam karıştı Gürkan abi ustama sordum temizini bulursan alabilirsin de ama kazası hatası olursa hiç yanaşma düzen tutmaz başın ağrır dedi bilemiyorum inan soruyorum parçacılara yedek parçaları bulunuyor mu diye ör. baskı balata setine 110 tl diyorlar yan sanayi tabii performans bakımından nasıldı? Biraz aracım bana anlatabilir misin?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2009, 11:57:29 »
Yahu durup dururken beni de Lantis'ci yaptınız. Şimdiye kadar nasıl görememişim bu aracı :) Daha doğrusu görmüşüm de bakmamışım diyim :)
Opel Astra GTC