Gönderen Konu: Mazda Lantis Aşkı :(  (Okunma sayısı 35135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda Lantis Aşkı :(
« Yanıtla #40 : Eylül 28, 2009, 20:38:36 »
Yeni arabalarda kotumser ya da gercekci diyelim... :) Gerci ben notlara bakmiyorum, guvenilirlik/reliability basligi altindaki yazilanlara bakiyorum.

http://consumerguideauto.howstuffworks.com/1993-to-1997-geo-prizm-2.htm
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 28, 2009, 20:38:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 28, 2009, 20:55:57 »
Ahmet Egesoy'a

ahmet abi aksini iddia edemezsiniz.mazda hondadan asla iyi olamaz.ürettiği arabalar motorlar bellidir.nsx s2000 vti vs.toyota'nın da böyle.mazda'Nın wankel motorlarından başka ( rx8 rx7 ) başka bir arabası motoru yok.kaliteden anlayışınız nedir bilemiyorum ama
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 29, 2009, 18:13:47 »
Etsem ederim de :) öyle bişey iddia etmedim..
Ben mazda hondadan iyidir demedim. Güvenilirlik (arıza yapmama) bakımından not veren sitelerde genelde hondadan daha iyi not alır dedim. Söylediğim somut bir gözlem.
Honda genel olarak Mazdadan daha lüks bir marka. Fakat bu kadar genellemeye yatkın olmak olgun bir zihnin işi değildir.
Miata mı CRX mi desem siz ne dersiniz?

Subaru bir yandan tüm japonlardan iyi (canavardır), bir yandan hepsinin en kötüsüdür (az arıza yapanların en çok arıza yapanı)..

Ama genel olararak Japonlarda Japon kalitesini bulursunuz. Kastettiğim yani, genel anlamda az arıza çıkartırlar. Tuttuğunuz elinizde kalmaz.. Klimanın bilmemne kasnağı yolda giderken yere düşmez (Bir opel vectrada duydum bu hikayeyi) Bunu Toyota ve Honda ile sınırlarsak haksızlık yapmış oluruz. Bi arabanın hedef kitlesi olarak biraz daha halk tipi olması başkadır, teknolojik olarak geri olması başkadır.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 30, 2009, 18:02:51 »
mazda 2 çok seksi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #44 : Mart 13, 2011, 02:46:57 »
Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir. diyor ama ben yinede yazmak istedim.

Bu araçtan arkadaşımda vardı. Baya kullandım.
1.8 motoru oldukça seri ama yakıtıda yakar.
Gaza bastığınızda gerçekten seriliği hissettiriyor. 2. vites 80-90 ve 3. vitese atıp direk 120
Parçaları pahalı. Bulman çok zor. ancak hurdacılardan belki uygun fiyata buluyorsun.
Direksiyon simidinin plastikleri elimizde kalmıştı. Nasıl dağıldıysa. Zor bela hurdacılardan bulmuştuk.
Otobanda 180 ile giderken arka spoyler uçtu gitti bir gün. Allah' tan arkadan gelen bir araba yoktu. Onada servis fahiş bir rakam istedi. Çıkmacılardan zor bela bulduk.
Yere çok yakın, sürüşü çok keyifli bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #45 : Mart 13, 2011, 11:29:49 »
sorunsuzlukta toyota'dan sonra hemen honda gelir.mazda'nın honda'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum

Dünyada en sorunsuz araç mazda,Japonyada en çok mazda (tutuluyor)seviliyor tr'de toyota,honda.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #46 : Mart 13, 2011, 11:34:31 »
Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir. diyor ama ben yinede yazmak istedim.

Bu araçtan arkadaşımda vardı. Baya kullandım.
1.8 motoru oldukça seri ama yakıtıda yakar.
Gaza bastığınızda gerçekten seriliği hissettiriyor. 2. vites 80-90 ve 3. vitese atıp direk 120
Parçaları pahalı. Bulman çok zor. ancak hurdacılardan belki uygun fiyata buluyorsun.
Direksiyon simidinin plastikleri elimizde kalmıştı. Nasıl dağıldıysa. Zor bela hurdacılardan bulmuştuk.
Otobanda 180 ile giderken arka spoyler uçtu gitti bir gün. Allah' tan arkadan gelen bir araba yoktu. Onada servis fahiş bir rakam istedi. Çıkmacılardan zor bela bulduk.
Yere çok yakın, sürüşü çok keyifli bir araba.

Lantis mazdacılar için bir efsanedir.. tr'de - si 1840 cc olduğundan 2000 vergisi alınıyor.... Birzamanlar bende'de vardı efsane sevdası,malesef temiz bulamadım,bulduğum araçlarda ise rakam değerinin üzerindeydi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 13, 2011, 13:27:02 »
gerçekten de güzel bir araç, kullanımı zevkli olacağına şüphe yok, ama satış ve yedek parça sıkıntı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #48 : Nisan 29, 2012, 10:09:08 »
Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 9 ay önce aldığım 1998 Mazda 323 Familia (1840cc) sahibi olarak (Familia ile lantis aynı motor ve yürüyeni kullanmaktadır) Kesinlikle verilen parayı fazlasıyla hak eden bir araba kanaatindeyim.Bazı arkadaşların dediği gibi donanım ve güvenlik olarak zayıf ona kesinlikle katılılıyorum.Ama iş performansa gelince orda durmak lazım !!! .2. Vitesteki hızını merak eden arkadaş için söylüyorum ben ---km yaptım ve 0-100km hızı 10,5 saniye ölçtüm.4 vites son hız ---km'e kadar çıktı.5.vites'te ---km azcık geçti :)(Bu arada araç 12 yaşında 160000km'de baskı balata debriyaj yıpranmasınıda göz önünde tutmak lazım) Fabrika test veirileri 9,7 saniye 0-100km hızlanması için Lantis ve Familia 1,8 'ların.Gerçi 160km'den sonra biraz soluğu kesiliyo aracın buda normal bence.Gayri resmi denemelerde,Trafik lambalarındaki ani kalkışlarda ve ara hızlanmalarında çok arabaya plaka okuttum:) Kolay kolay üzmedi beni.10-12 bin  tl lik piyasası olan bir araç için bence mükemmel bir motor performansı var.Arkadaşlar bu arada yanlış anlaşılmasın Toyota formunda mazda yı falan övmek değil amacım sadace edindğim tecrübeyi paylaşmak.Herkese kazasız günler diliyorum..

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 29, 2012, 13:32:11 »
mazda lantis benimde gözümde olan araçlardan biri özellikle o çerçevesiz camlar ön duruş hatta bir ara alıyoduk 2 sene önce ama adam son anda vazgeçti.cidden tavsiye edilecek biraraç ufakken 323 hb ler aşkımdı ama şu an lantis bi arkadaşımdada 1.8 mazda astina vardı ondaki yol tutuşu kolay kolay o sınıfın hiçbirinde göremedim neredeyse
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..