0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahu durup dururken beni de Lantis'ci yaptınız. Şimdiye kadar nasıl görememişim bu aracı Daha doğrusu görmüşüm de bakmamışım diyim
Özelliklerine bakar mısınız? Bu fiyata bence çok iyi değil mi? Her güzelin bi kusuru mutlaka olur tabiMotor ÖzellikleriMotor Üreticisi MazdaMotor Yeri ÖnMotor Yerleşimi EnlemesineMotor Yapısı Soğutma Türü SuMotor Tipi DOHCSilindir Sayısı ve Yerleşimi S-4Silindir Başına Subap Sayısı 4 (toplam 16 adet)Motor Hacmi 1840 cc (112.28 cu in)Çap 83 mm (3.27 in)Strok 85 mm (3.35 in)Çap / Strok Oranı 0.98Silindir Başına Düşen Hacim 460 cc/silindir (28.07 cu in/silindir)Krank Ana Yatak Sayısı 5Sıkıştırma Oranı 9.7 : 1Yakıt Besleme Tipi EFiHava Besleme Türü NormalKompresör Tipi -İntercooler Türü YokKatalitik Konvertör VarMaksimum Motor Gücü 114 HP (85 kW)Maksimum Güç Devri 6000 d/dMaksimum Tork 162 N.m (119.6 lb.ft , 16.5 kg.m)Maksimum Tork Devri 4000 d/dMaksimum Güç Devrinde Tork 135.3 N.m (6000 d/d)Güç / Ağırlık Oranı 100.4 HP/ton (74.9 W/kg)Güç / Motor Hacmi Oranı 62 HP/litre (46.2 kW/litre)Mazda forumlarında 2. vites de ısrarla 120 km falan yaptığını söylüyorlar Bu arada bi kaç japon yedek parçacıyı aradım parçaları bulunur diyor 98 model sonuçta bizim efsanalerle aynı dönemler fiyatları da makul geldi bana tabi yan sanayi orjinalleri illaki pahalıdır
1-Toyota1-Honda2-Nissan3-Suzuki3-MazdaBenim siralamam boyle Mazda sorunsuzlukta Toyota'ya Honda'ya yaklasamaz bile. Dogruya dogru.
sorunsuzlukta toyota'dan sonra hemen honda gelir.mazda'nın honda'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum
Kulaktan dolma bilgilerle araba alınmasını doğru bulmuyorum. Bir insanın sağlıklı fikir öne sürmesi için sekiz tane Honda on tane Mazda kullanmış olması lazım. Onun dışında muhabbet edilir anca.. şu araba güzel bu araba teneke diye..Reliability index gibi istatistiki bilgi veren siteler var. Araba alma aşamasında onları baya bi araştırmıştım. Onlara dayanarak yazdım. http://www.reliabilityindex.co.uk/car_search_2.htmlReliability index özellikle parçaların arızalanma sıklığı ile parça fiyatını çarparak "beklenen masraf büyüklüğü" gibi bir değer hesaplıyor. Oraya bakarsanız 323'lerin civiclerden biraz daha iyi olduğunu, 626'ların ise Accordlardan aşağı yukarı iki kat daha iyi puan aldığını görürsünüz. Hatta 626 'lar yanlış hatırlamıyorsam civic'lerden de daha iyi puan alıyorlar. (Bu sitede az puan daha iyi)Neyse bunun gibi bir sürü site var farklı yaklaşımlarla arıza yüzdesi karşılaştırması yapan. Bu konuda Mazda pek Hondanın gerisinde kalmaz ama Honda bazen Mazdanın gerisinde kalır. Hatta bazılarında Toyota da Mazdanın gerisinde kalır.Toyota ve Honda en çok dış piyasayı hedefleyen markalardır. Diğer Japon markalarının öncelikle iç piyasayı hedeflemiş olması kanımca geri kalmış marklalar oldukları gibi yanlış bir imaj uyandırıyor. Nissan, Mazda ve Mitsubishi gerçekten iyi ve büyük markalardır. Bunları Toyota ve Honda ile karşılaştırmakta bir sakınca görmüyorum.İkinci sınıf markalar olarak görebileceğim suzuki ve daihatsu var. Arıza yapmasa da fazla ağırbaşlı arabalar değiller.. Mazda'nın üstüne yerleştirmek bence absürd olur.