Gönderen Konu: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...  (Okunma sayısı 14835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...
« Yanıtla #60 : Ağustos 20, 2009, 19:33:56 »
ellerine kollarına sağlık selahattinim, gece in bir bak yanmıyorsa artıyı eksi hatası vardır, hangi tarafın ampulü yanmıyor aklında tutarsın, o soketi söküp içindeki ampulü çıkarıp tam tersini takarsın, güle güle kullan ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 20, 2009, 19:33:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #61 : Ağustos 20, 2009, 19:35:56 »
ellerine kollarına sağlık selahattinim, gece in bir bak yanmıyorsa artıyı eksi hatası vardır, hangi tarafın ampulü yanmıyor aklında tutarsın, o soketi söküp içindeki ampulü çıkarıp tam tersini takarsın, güle güle kullan ;)
tofux abimde öyle dedi umarım dogru takmısımdır :D cünkü cumartesi pazar sınavım var yarında bir sürü iş var ders calısılıkcak yarına kalırsa biitim ben :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 20, 2009, 19:45:49 »
  Ellerine sağlık Selahattin.Bu azmin için sana bir :alkis: Acele etme araba sizin nasıl olsa.Yaparsın bir gün.Kasma kendini.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Ağustos 20, 2009, 20:25:39 »
artık biliyorsun nasıl yapcağını, yarına kalırsa aynen sökersin hemen halledersin ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 21, 2009, 08:22:38 »
  Eline sağlık Selahattin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #65 : Ağustos 21, 2009, 18:26:14 »
sagolun yeni baslık actım :D konuyla ilgili :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 22, 2009, 17:26:26 »
Türkay bende meseleyi çözdüm sonunda. Korkacak bişey yokmuş cidden. Önce bi oto elektrikçiye gittim. 20 TL işçilik isteyince içimden hadi ulan ordan diyip sıvadım kolları koyuldum işe :)
Tarif ettiğiniz gibi göstergeyi söktüm, 3 tane ampulü maviyle değiştirdim. Sıra benzininkine gelince bir de baktımki benzin göstergesine gelen duy bile yok. Nasıl olduysa duy bi şekilde gitmiş. Bi ara devir saati taktırırken göstergeyi söktürmüştüm. Sanırım o ara gitti... Neyse gittim parçacıdan duy sordum yokmuş. Başkent sanayideydim zaten, orada gösterge işi yapan bi yerden buldum en sonunda eksik olan duyu. Neyse geldim taktım tekrar. Benzine denk gelen ışık mavi olduğu için turuncu kaplamanın altında yandığında tam görünmüyodu. O yüzden benzin göstergesininkini normal sarı yaptım. Diğerleri mavi oldu. Şu an benzinim dipte ve sarı ışığım yanarak geziyorum :) Güzel bi duyguymuş :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ağustos 22, 2009, 18:47:02 »
diğer konuya yazdığımı aynen kopyalıyorum :D
mavi mi yaptıın  hayırlısı olsun erhan, aynı zamanda geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 30, 2009, 19:22:11 »
türkay devir saatinin kabloları hangisi acaba?
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #69 : Ağustos 30, 2009, 19:44:45 »
çok güzel olmuş10 numara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 30, 2009, 22:48:27 »

Ferhat sen Türkay'a sormuşsun ama ben cevap vereyim. Göstergeyi söktükten  sonra göstergenin arkasındaki  yeşilimsi  renkli  plastik  plaka  ve  üzerinde  iletken yollar  var. Devir  saatinden  çıkan yolları takip  ederek hangi kabloya  ulaştığını bulabilirsin. Başka bir konuda devir saati takmak istediğini  yazmışsın. Bu yolları bulduktan sonrası  kolay yeni saatini  takarak deneme yanılma yöntemiyle  yeni devir saatini  kendin kolayca takabilirsin.

Aşağıda mor renkle belirlenen kablolar devir  saati  için.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Ağustos 30, 2009, 23:08:51 »
hiç bilmiyorum kardeşim ya, o kadar sarmadım daha :D ama istersen bir ara çıkarıp takıp denerim devir oynuyor mu oynamıyor mu..
çok güzel olmuş10 numara
güzel olan ne ki :D teşekkür ederim :)
Ferhat sen Türkay'a sormuşsun ama ben cevap vereyim. Göstergeyi söktükten  sonra göstergenin arkasındaki  yeşilimsi  renkli  plastik  plaka  ve  üzerinde  iletken yollar  var. Devir  saatinden  çıkan yolları takip  ederek hangi kabloya  ulaştığını bulabilirsin. Başka bir konuda devir saati takmak istediğini  yazmışsın. Bu yolları bulduktan sonrası  kolay yeni saatini  takarak deneme yanılma yöntemiyle  yeni devir saatini  kendin kolayca takabilirsin.

osman abi harikasın.. :alkış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 31, 2009, 00:59:33 »
Ferhat sen Türkay'a sormuşsun ama ben cevap vereyim. Göstergeyi söktükten  sonra göstergenin arkasındaki  yeşilimsi  renkli  plastik  plaka  ve  üzerinde  iletken yollar  var. Devir  saatinden  çıkan yolları takip  ederek hangi kabloya  ulaştığını bulabilirsin. Başka bir konuda devir saati takmak istediğini  yazmışsın. Bu yolları bulduktan sonrası  kolay yeni saatini  takarak deneme yanılma yöntemiyle  yeni devir saatini  kendin kolayca takabilirsin.

abi allah razı olsun çok güzel anlatmışsın :) inş. yolları takip ederek bulurum biraz karışık çünkü yarın ilk işim zaten onu yapmak :) sana minnettarım... türkay sanada teşekkür ederim :)
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ağustos 31, 2009, 06:01:06 »
   206'nın göstergeleri söküpte temizleyeyim dedim.Malum eski sahibi İzmir eşrafından bir hatun.Arabanın içini pislik götürüyor :( :( Gösterge paneli güzel.Spor ve beyaz panel.Işıkları tam bir uyuzluk abidesi turuncu renk.Ayrıca teyp gösterge panelininin (ön göğüste ortada) sol tarafında ışık ekskliği var.Buraları temizleyip varsa yanan ampulleri değiştireyim dedim ama ne vida var görünürde nede bir klips.Fransız arabalarına zaten uyuz oluyordum hepten uyuz olmaya başladım(kardeşim aldı bir kere).Ayrıca dün yanmayan plaka ampulünü değiştirdim.Hazır elim değimişken bütün ampulleri sileyim,yanan varsa değiştireyim dedim.Hepsini sildim sağ ön fara gelince durdum.Çünkü farın arkasında silecek suyu deposunun borusu var.Ve mevcut olan araya kesinlikle el girmiyor :( :( :( Sol farın ampulleri parıl parıl sağ farın saönük ve siyah duruyor :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
« Yanıtla #74 : Ağustos 31, 2009, 17:56:13 »
    Ellerine sağlık Türkay.Foruma anca girebildiğim için ancak görebildim.Corollan nasıl bu arada.Özcan abinin dediğine göre araba değişmiş güzel olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Ağustos 31, 2009, 18:20:41 »
sen son halini biliyorsun aslında sadık abi, senin son gördüğün haline birkaç kez cila yaptım :D bir de cam filmi yaptım o kadar :) geleyim ankaraya görüşürüz orda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ağustos 31, 2009, 22:33:40 »
   Sadık ustam hangi rüzgar attı seni buralara :) Bu hafta hayırlısı getiriyorum 206'yı.Ellerinden öper artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 02, 2009, 23:51:48 »
merhaba bende 2 kez teşebbüste bulundum ama tam sonuna geldiğimde daha fazla uğrasmadan zarar veririm korkusuyla yerine taktım göstergeyi.benim size sormak istediğim su benim aracım ae111 yani bu göstergenin ısı ve benzin göstergelerinin tam ters yerde durduğu gösterge acaba benimkide bu gösterge gibimidir lamba değişimleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Eylül 03, 2009, 00:49:14 »
hiç açmadım bilmiyorum ama aynı olsa gerek..ledli değil de mtec ampullerden alırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 04, 2009, 15:17:09 »
türkayım paylaşım  için teşekkurler  kardesım  benım ae101dekı  kadran  ısıklarıda   acayip  sönük yanıyor. bende  yarın  bu  iş ile  kesınlıkle   uğrasıcam   biraz karmasık gözuksede  teknısyen ruhuna  sahip  olduğumdan  hallederim gibi  geliyor :D halledemezsem  yarın  ararım  türkay  bak :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !