Gönderen Konu: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...  (Okunma sayısı 14832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...
« Yanıtla #40 : Ağustos 20, 2009, 11:37:03 »
evet dediginiz yeri google earth tan baktım şaşmaz sanayi 14 sokakta ama 14 sokak şaşmazda cok arkalarda yukarılarda kalıyor benim oraya kadar yürümem cok uzun sürer :D  Bugun park ampüllerini alıp aksama dogruda montajını yapmaya calısacagım :D Dikkat etmem gereken bir yer varmı? Söküp takarken?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 20, 2009, 11:37:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 20, 2009, 12:38:11 »
evet dediginiz yeri google earth tan baktım şaşmaz sanayi 14 sokakta ama 14 sokak şaşmazda cok arkalarda yukarılarda kalıyor benim oraya kadar yürümem cok uzun sürer :D  Bugun park ampüllerini alıp aksama dogruda montajını yapmaya calısacagım :D Dikkat etmem gereken bir yer varmı? Söküp takarken?
dikkat edeceğin çok bir şey yok, vidaları kaybetme yeter :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 20, 2009, 12:47:32 »
birde söktüğün gösterge panel kapağını kırma yeter.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 20, 2009, 12:49:50 »
Ben benzin ışığınını olduğu ampülü yani arkadaki 4 dipsiz ampülüde değiştirdim, m tec beyaz ampülle göstergeler gayet iyi oldu fakat değiştirdikten sonra depo hiç çeyreğin altına düşürmedim gaz nedeni ile yanıp yanmadığını test edemedim, acaba yanarsa turuncu yanmazmı?
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Ağustos 20, 2009, 13:27:39 »
Ben benzin ışığınını olduğu ampülü yani arkadaki 4 dipsiz ampülüde değiştirdim, m tec beyaz ampülle göstergeler gayet iyi oldu fakat değiştirdikten sonra depo hiç çeyreğin altına düşürmedim gaz nedeni ile yanıp yanmadığını test edemedim, acaba yanarsa turuncu yanmazmı?
mtec beyaz dipsizlerle değiştirdiyseniz sorun olmaz, ben ledli taktım ondan böyle oldu, yanar ve turuncu yanar, çünkü o ışığın olduğu kısımdaki kaplama turuncu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #45 : Ağustos 20, 2009, 14:20:38 »
asagıya indim takmaya ne göreyim ilk basta sökmemiz gereken 2 vida sıkısmıs :D

Nası yapacaz bilmiyorum.Birde vidaların yeri cok kötü silecek kolunu en asagıya indirip öyle deniyorum ama yıkarıya dogru oldugundan yeterince cevirme alanı yok  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ağustos 20, 2009, 14:49:43 »
selahattinim indir direksiyonu tamamen, silecek kolunu da sinyal kolunu da en alta indir, oturt tornavidayı yüklen biraz boşalır hemen, önemli olan ilk hareketi vermek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 20, 2009, 14:53:17 »
son derece dikkatli hareketlerinizin sonuçlarını tahmin ederek ve en önemlisi sakin bir şekilde çalışırsanız hiç bir zorluğu ve riski yok. bende mtec 5w ampul taktım en iyi sonuç aldığım ampul oldu.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 20, 2009, 15:28:46 »
Du bakalım Selahattin bi sökmeyi denesin. O da başarırsa ben de denerim :) Yapamazsan Türkay ve Özcan Abi'den yardım alacaz artık :) :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #49 : Ağustos 20, 2009, 15:33:32 »
Denedim yok sökemedim.Aksam babamla denicem :D Bende kas var ama bilege gitmiyo kuvvet :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #50 : Ağustos 20, 2009, 15:33:55 »
Du bakalım Selahattin bi sökmeyi denesin. O da başarırsa ben de denerim :) Yapamazsan Türkay ve Özcan Abi'den yardım alacaz artık :) :wacko:
erhan abi en kötü bu iş pazara kadar biticek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #51 : Ağustos 20, 2009, 15:54:38 »
kardeşim halledersin ya, tam oturtsan açarsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 20, 2009, 16:19:21 »
  :) Şu robot ameliyat aletlerinden alın, Türkay ya da ben sökelim hemen sizin için. :)

Önce göstergelerin üstündeki 2 vidayı sökün. Sonra o çerçevenin alt tarafı klipslidir. İki yandan ve alttan, direksiyon kanalının üstünden. Oradan tutup o çerçeveyi çekerek çıkarın. Arkadaki gösterge bölümüne ulaştını. Üst ve alt köşelerde 2 şer adet vida var. Onları sökün. Arkalarında da 3 adet fiş olması lazım. Tırnaklarını çekip sökün çıkarlar.
 Bu sırada direksiyon en all konumda olsun. Çıkan vidalarıda kesinlikle aralara düşürmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 20, 2009, 16:24:27 »
   Benim direksiyon aşağı inmiyordu.Bu nedenle kapağı çıkarmak sıkıntı yarattı bana o kadar.Birde sonraki gıcırtı.BAşka hiç bir sorun yaşamadım.Selahattin kısa bir yıldız tornavida bul.Ancak öyle yapabilirsin..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ağustos 20, 2009, 17:55:41 »
tekini söktüm ama sol taraftaki  :( sol el yok bende :D aksam son kez tekrar denicez olmadı elektrikci yapıcak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Ağustos 20, 2009, 18:02:19 »
tekini söktüm ama sol taraftaki  :( sol el yok bende :D aksam son kez tekrar denicez olmadı elektrikci yapıcak :D
onu da sağ elle sök yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #56 : Ağustos 20, 2009, 18:20:46 »
türkay abi acill cevap lazım söktüm vidaları bu seferde alltan 2 tane şey tutuyor onları bi türlü kurtaramadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 20, 2009, 18:46:57 »
  Göstergenin çerçevesinden bahsediyorsan onların altta tırnakları olması lazım. Kırmadan kendine çek gelirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Ağustos 20, 2009, 19:04:59 »
türkay abi acill cevap lazım söktüm vidaları bu seferde alltan 2 tane şey tutuyor onları bi türlü kurtaramadım
selahattin üst kısmı yerleştir yerine, alt kısmın ortasından hafif yukarı kaldırarak nazikçe kendine çek, alt kurtulunca üstten çek çıkar o parçayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #59 : Ağustos 20, 2009, 19:31:14 »
En sonunda söktüm :D zaferrrrrrrrrrrrrrr ...   :dans2:   :hurra:

Paneli söktüm o ön paneli cıkarmak bile bi eziyet çünkü direksiyonu asagıya indiremedim bir türlü :D cıkarana kadar canım cıktı.Sonrada göstergelerin vidalarını söktüm oda cıkmadı, direksiyon asagıya inmediginden onu ama yan tutunca bütün duy lar gözüküyordu elim bir tane sokete yetişti ve elektrik soketinin bir tanesinii söktüm digerlerine elim yetişmedi.

Ondan sonrada 3 tane büyük duyu yerlerinden soketlerin 2 tanesini sökmeden cıkartıp m-tech park ampüllerini taktım.Sonrada cıkarttıgım soketi yerine taktım sonrada toptan herşeyi geri taktım :D
Umarım yanlıs takmamısımdır

Sonrada elimde bir tane daha m-tech park ampülü kalmıstı . Onuda bagajdaki aydınlatma yerine taktım .

Her bir yaptıgımın fotograflarını cekemedim cünkü ellerim cok pis simsiyah olmustu.

(Hava iiyice kararsın asagıya inip bakıcam yanıyormu yanmıyormu diye )

Gece yarısına dogruda cekebildigim fotografları yeni bir baslık altında siteye koyacagım.

Bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim