Gönderen Konu: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...  (Okunma sayısı 14831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...
« : Ağustos 19, 2009, 00:33:36 »
abilerim burda çok konuştuk çok tartıştık bu konuyu, ben en son konuşmaya kadar hep küçük gösterge ampulü aradım benzin göstergesinin arkasında ama son muhabbette büyük duya sahip yani 5w park lambası kullandığını anladım yine söktüm göstergeyi ve ledli ampulümü çıkarığ onun yerine normal park ampulü takarak sorunumu çözdüm, erhana duyrulur ;) sorun ampuldense çözüldü bil abi ;)

öncelikle kırmızıyla işaretlenmiş yerlerdeki vidaları söküyoruz ve öndeki kağağı alt tarafından çekerek çıkarıyoruz..

sonra beyaz plastiğe tutturulmuş vidaları söküyoruz, camı tutan değil, en üst 2 ve en alt 2 vidayı söküyoruz, sonra göstergeyi çekerek çıkarabiliriz, arkasından 3 soket tutuyor, onları söküp takmak bir zarar vermez, rahatlıkla sökebilirsiniz

bu resimde görülen kırmızı ile işaretli olan duyu ben gösterge ampulü sanıyordum ve benzin lambası olarak hep küçük ampul aramıştım arkada, fakat öyle değilmiş ve 5w park ampullerinden kullanılmış benzin ampulü olarak da, bu duydaki ledli ampulü çıkarıp halojen takınca düzeldi sorunum, darısı erhanın başına :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...
« : Ağustos 19, 2009, 00:33:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda benzinim bitince turuncu lambam yanıyor...
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2009, 08:05:47 »
  :) Hadi geçmiş olsun Türkay. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 09:12:05 »
Aha...
Geçmiş olsun Türkay, sevindim valla :) Bu bir devrim :D
Şu an işyerinde fotoları göremiyorum eve gidince bakarım ama ben bu yazdıklarını yapabileceğimi sanmıyorum :wacko:
Ankara'ya gelince bi güzellik yapmaz mısın :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2009, 10:03:05 »
geçmiş olsun :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2009, 10:43:22 »
   Erhan çok basit bir işlem.Yapacağına emin ol.Hatta müsait oldugun bir gün ara beni beraber değiştiririz.Bordo AE101 Yozgat'tan gelmişti.Yozgatta gitti köy kalmamış.Arabanın her yeri toz dolu ibreler ve km sayacı okumayacak durumdaydı.Temizlik manyağı olduğumdan hemen kolları sıvadım ve gösterge panelini söküp temizledim.Türkay'ın eklediği en son fotodaki sistemi görünce ağzım açıkta kalmış çok şaşırmıştım.Neden mi? 92 Şahin'inde gösterge paneli sökülüp temizlenmişti.Ama elektrikçi tarafından.Şahin'in gösterge ampulleri Toyota'da ki gibi duy'lu sistem değil tamamen lehim ile yeşil panele tutturulan ampullerdendi.Toyota'nın gözünü seveyim.Hem karizma,hem rahat,hemde pratik.
   Erhan beraber değiştirirsek eğer gelirken yanında makina yağıda bulundur.Kapağı takınca lazım olacak bize :) Unutmadan Türkay ellerine sağlık.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2009, 10:48:52 »
 :) Hadi geçmiş olsun Türkay. :)
çok sağol hakan abi :)
Aha...
Geçmiş olsun Türkay, sevindim valla :) Bu bir devrim :D
Şu an işyerinde fotoları göremiyorum eve gidince bakarım ama ben bu yazdıklarını yapabileceğimi sanmıyorum :wacko:
Ankara'ya gelince bi güzellik yapmaz mısın :D
erhan abi değiştirmesi çok kolay ama ben ankaraya gelince seve seve yardım ederim, hatta açmışken gösterge ışığını da beyaz yaparız :P

geçmiş olsun :D
teşekkürler :)

Erhan çok basit bir işlem.Yapacağına emin ol.Hatta müsait oldugun bir gün ara beni beraber değiştiririz.Bordo AE101 Yozgat'tan gelmişti.Yozgatta gitti köy kalmamış.Arabanın her yeri toz dolu ibreler ve km sayacı okumayacak durumdaydı.Temizlik manyağı olduğumdan hemen kolları sıvadım ve gösterge panelini söküp temizledim.Türkay'ın eklediği en son fotodaki sistemi görünce ağzım açıkta kalmış çok şaşırmıştım.Neden mi? 92 Şahin'inde gösterge paneli sökülüp temizlenmişti.Ama elektrikçi tarafından.Şahin'in gösterge ampulleri Toyota'da ki gibi duy'lu sistem değil tamamen lehim ile yeşil panele tutturulan ampullerdendi.Toyota'nın gözünü seveyim.Hem karizma,hem rahat,hemde pratik.
   Erhan beraber değiştirirsek eğer gelirken yanında makina yağıda bulundur.Kapağı takınca lazım olacak bize :) Unutmadan Türkay ellerine sağlık.
abi ben ilk açtığımda çok şaşırmıştım, duylar toshiba marka :D 2 gram plastik 2 gram metal bulunan duylar bile toshiba marka, bu çok hoşuma gitmişti, pratik, kaliteli, karizma :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2009, 11:14:46 »
  Eh kalite olacak tabii ki de.Türkay gösterge panelinin kapağı gıcırtı yapmaya başladımı.Dikkat ettin mi acaba.Benimkinden felaket bir ses geliyordu.Bu sorunuda makina yağı ile çözmüştüm.Her gıcırtının ilacı yağ'dır sözünü asla unutmayın :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2009, 12:10:45 »
  Eh kalite olacak tabii ki de.Türkay gösterge panelinin kapağı gıcırtı yapmaya başladımı.Dikkat ettin mi acaba.Benimkinden felaket bir ses geliyordu.Bu sorunuda makina yağı ile çözmüştüm.Her gıcırtının ilacı yağ'dır sözünü asla unutmayın :)
özcan abi yok ya, bu benim 4. acışım oluyor sanırım, gıcırtı yapmadı hiç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2009, 12:14:39 »
geçmiş olsun
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2009, 13:06:27 »
türkay abi güzel olmus.şunu sorucaktım bizim gösterge ısıkları nerdeyse hiç yanmıyor :D cok az bir ısık var bu arkasındaki ampülü degiştirmek istiyorum.Eski sarıların yerine bizim aractaki M-tech park ampülünü taksam işe yararmı.Görüntüde bir degişiklik olurmu?Birde bu Göstergeyi acma işlemi kolaymıdır zormudur :D   :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2009, 13:07:39 »
birde kac ampül takmamız gerekiyor.Sadece resimdeki 248 yazan yerin sag üstündeki yeremi takıcaz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2009, 13:38:42 »
türkay abi güzel olmus.şunu sorucaktım bizim gösterge ısıkları nerdeyse hiç yanmıyor :D cok az bir ısık var bu arkasındaki ampülü degiştirmek istiyorum.Eski sarıların yerine bizim aractaki M-tech park ampülünü taksam işe yararmı.Görüntüde bir degişiklik olurmu?Birde bu Göstergeyi acma işlemi kolaymıdır zormudur :D   :wacko: :wacko:
kesinlikle fark eder, gösterge açma işi de çok kolay bir iş, sadece vidaları sökceksin, o kadar :D o benim kırmızı ile işaretlediğim yer varya, onun dışında 3 tane o boyda duy var, onları söküp içlerindeki ampulleri değiştirceksin, o siyah duylar döndürerek çıkarılıyor, duy çıkınca da içindeki ampulü yavaşça çekerek çıkarabilirsin, artısı eksisi var o ampullerin, takıp dene doğru mu taktın diye, çok değişiyor aracın göstergesi, mtecler işe yarar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2009, 14:42:19 »
yararda 2 tane var m-tech :D ne yapcaz:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 19, 2009, 14:58:57 »
bir tane daha bulcan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 19, 2009, 15:14:40 »
türkay abi tam olarak hangi yerler zahmet olmassa resiimin üzerinde işaretleyip resmi buraya ekliyebilirmisin :D büyük ihtimal parkları acıp sökücem sonrada şaşmazdan gidip bir çift daha alıcam 10 tl ye geriyede 1 tane kalıcak.Bu bagaj aydınlatması yerine takabilirmiyimki 1 tanesini :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 19, 2009, 16:06:12 »
Plakalığınki baya farklı bişey yav... Dipli galiba... Olur mu ki ona.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 19, 2009, 17:51:36 »
Plakalığınki baya farklı bişey yav... Dipli galiba... Olur mu ki ona.

Aynı  ampül. En azından bendekiler  öyleydi.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2009, 17:56:20 »
türkay abi tam olarak hangi yerler zahmet olmassa resiimin üzerinde işaretleyip resmi buraya ekliyebilirmisin :D büyük ihtimal parkları acıp sökücem sonrada şaşmazdan gidip bir çift daha alıcam 10 tl ye geriyede 1 tane kalıcak.Bu bagaj aydınlatması yerine takabilirmiyimki 1 tanesini :D

Ben yardımcı olayım  Türkay'ın resminin üzerinden. Aşağıdaki resimde beyaz çizgi ile  çerçeveye  alınan  ampüller gösterge aydınlatması için kullanılan ampüller.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #18 : Ağustos 19, 2009, 18:18:00 »
Türkay çok güzel anlatmışsın abi ellerine sağlık benim de çok işime yarayacak bende tüm ampulleri değiştirmeyi düşünüyordum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 19, 2009, 18:42:42 »
parktakileri elleme bence git 3 tane iste satarlar öyle de, bagajdaki ampuller aynı olması lazım..resmi de koyuyorum, bu siyahla seçilmiş olan kısma takcaksın

değiştirme: osman abi sağolsun anlatmış benden önce :)