Gönderen Konu: Sleeper Corolla D-4D ( powered by Erhan abi )  (Okunma sayısı 18506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sleeper Corolla D-4D ( powered by Erhan abi )
« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2010, 18:02:41 »
bu arada merak edenlere şı videoyu izletelim :)

http://videos.streetfire.net/video/0100-9-sec-1400cc-Corolla_704077.htm

bundan sonra katalitik  iptal edişmştir. bundan biraz daha hızlı bi setup ayarlandı ama daha araca yüklemeye fırsatım olmadı. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2010, 18:02:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 Toyota Corolla D4-D Siyah MMT
    • www.merdiaahsap.com
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Nisan 18, 2010, 21:55:28 »
benim araç hayırlısıyla 120.000 km yi bu hafta doldurdu bu km den sonra yazılım yaptırılabilnirmi
yapılırsa yakıta ve motor ömrüne nasıl etkisi olur (yakıt tüketimi 50 tl eurodiesel ile  şehir içi 230-240 km)
sapphire

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 19, 2010, 01:05:27 »
benim araç hayırlısıyla 120.000 km yi bu hafta doldurdu bu km den sonra yazılım yaptırılabilnirmi
yapılırsa yakıta ve motor ömrüne nasıl etkisi olur (yakıt tüketimi 50 tl eurodiesel ile  şehir içi 230-240 km)

aracınızın bakımlarını düzgün yapmışsanız hiçbir sorun teşkil etmez 160n binde yazılım yaptıran arkdaşlarım var :) tüketim miktarınız değişmez normal kullanırsanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #63 : Mayıs 02, 2010, 01:15:41 »
merhabalar; acaba 2009 Yaris D-4D lere bu uygulama yapılabiliyormu?. uygulamanın yaris icin maliyetini pm den atabilirsen sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 02, 2010, 04:42:31 »
pm yolladım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Mayıs 22, 2010, 12:41:12 »
Aracı aldığımdan beri aklımda olan bi durumdu. Hep keşke şu arabayı 1.6 yapsalardı diye düşündüm. 1 yıldan beri tanıdığım ve yaptığı işleri bildiğim Erhan abiyle nihayet bu durumu gerçekleştirmiş olduk. Erhan abiyi tanıyanlar bilir. Almanyada avrupada ve Amerikada bir çok araça yazılım sağlamıştır. Kısaca bilmeyen arkadaşlara anlatmak gerekirse kendisi Almanyada bir kaç tuning şirketinin sahibi ve kulağınıza çok tanıdık gelecek ( isim vermek istemiyorum) bir çok tuning şirketlerine yazılım hazırlayan birisi.

Erhan abiyle durumu konuştuk ve kendisi benim için Bursaya Trdeki yazılımcı ortaklarını gönderdi sağolsun. Biri Sadettin abi diğeri Derya hanım ( Kendisi Tr de yazılım yükleyen tek bayandır ellerin dert görmesin ablacım diyerek teknik verilere geçelim ;

Erhan abiden istediğim sağlıklı bir şekilde aracı hırpalamadan ( çünkü aracı hergün kullanıyorum ve masraf açmasını ASLA istemiyorum ) bi yazılım hazırlamasını istedim. Ama aracın durumunuda görmek istiyordum. Hemen bir kaç tanıdık vasıtasıyla küçük sanayide Bosch servisi meşhur Eşref ustanın yanında gittik. Kendisinde 4x4 dyno var. Ufak bi muhabbetten sonra onunda ilgisini çekti bu yazılım işi. Velhasıl kelam işe koyulduk.

Öncelikle aracın kac bar basıtığını dyno üzerinde manometreyle ölçtük. Sonuç tamda istediğimiz gibiydi. 1.1 bas basıyordu Bunu görmemiz çok iyi oldu ve arac dyno üzerinde ( önüne fan koymadığımız halde ) 90,3 bg verdi bu durum beni daha çok sevindirdi. Aracın kondisyonu gayet iyi. Sonra Derya ablanın sihirli elleri araca ilk yazılımı yükledi. Biraz sohbet sonrası tekrar dynoya çıktık. Eşref usta manometre ile dynoya çıktı . 1.25 bar bastık ve sonuç tam olarak 100 bg Sonra 2. yazılımı yükledik değerler biraz daha yukarı çekildi vaktimizin kısıtlı olması ve yazılım adapte olması için ( beynin bazı değişkenleri yeni duruma göre ayarlaması için geçecek olan zaman ) dynoya bi dahaki hafta cıkacam ve net sonuçları burda paylaşacam Şuan için 1.3 bar ve 110 bg 230 nm torq civarı bi değerde olduğumu tahmin ediyorum. Sonuçlar tam istediğim gibi Aracı yormadan kmlerde kullancağım bir setup istemiştim aynende öyle oldu... Dyno üzerinde sıfır duman çok düzgün bir eğri ve çok güzel devir çeviren bir Corollaya imza attığı için Öncelikle zaman ayırıp benimle ilgilendiği için Erhan abiye, nerdeyse hergün başka bi şehirde yazılım yükleyen Sadettin abiye ve TR deki tek Bayan tuner Derya ablaya sonsuz teşekkürler. Aracın durumunu gördüğüm ve tüm değerlerini ölçtüğü için Eşref ustayada ayrıca teşekkürler

Aracın durumuna gelecek olursak, çok rafine bir torq eğrisi var bir devirde sonra tekme gibi güç gelmiyor tüm devirleri dolu dolu bitiriyor araç benzınlı gibi kesıntısız bir hızlanması var üst devirler deki fark gerçekten tatmin edici. 5000 devire kadar ivmelenmeyi hissedebiliyorum. daha video çekmeye fırsatım olmadı ama hafta sonunda dynoyu buraya koyarım. sadece sunu söyliyim arkdaşın 320d ile kalktık yazılımdan sonra (136 bg) kalkışta öne geçti ondan sonra arayı kapattım kafa kafaya gittik 160 a kadar.

Arkasında 1.4 yazan ama 1.6 benzınlı abilerini çok zor durumlara düşürecek gibi giden bir corolla oldu kısaca

Merak ettiğiniz tüm soruları seve seve yanıtlamaya hazırım.

suan senın aracın kac bg ve ne kadar fark ettı yakıtı bendede 2006 corolla 1.4 dizel var ama yakıttan cok fark eder diye dusunmemıstım boyle bırsey yaptırmayı bılgılendırırsenız sevınırım
toyota aşığı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Mayıs 22, 2010, 13:03:23 »
ben ankara-kecıorende oturuyorum aracım 34bınde ve bakımları eksıksız servısınde yapıldı gecenlerde kecıorenden balgata gıttım evımın onunde cıkmadan yol bılgısıyarına sıfırladım gıttım geldım ve 100KM sadece 4.3 lt yaktım o programı attırtıktan sonra gene bu sonucu alabılırmıyım ? hırpalamadan hız yapmadan gıttım geldım bana gore cok ıyı yaktım ama programdan sonra ne kadar yakar bılmıyorum :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 31, 2010, 00:28:44 »
Bu güç artışının motorun yıpranmasına zararı nedir acaba... yanıtlarsanız sevinirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 07, 2010, 22:10:53 »
suan arac 110 bg 240 Nm dyno verisi mevcut :) tüketim aynı normal kullanımda.  15 bin km dir kullanıyom hiç bir sıkıntı yaşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 07, 2010, 22:23:32 »
Custom yazılım( remaps.de Erhan)
Kat iptali ve yerine 60 lık düz boru
Dumansız 110 bg 240 Nm
Not:Soğuk havada tekrar denedim 110 bg verdi

[/COLOR]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Haziran 09, 2010, 00:53:31 »
tesekkurler paylasım ıcın verdıgın bılgı ıcın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #71 : Haziran 09, 2010, 11:28:08 »
sorunsuz devam etmenize sevindim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 10, 2010, 15:21:54 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler sinan bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 10, 2010, 19:57:56 »
rica ederim  arkadaşlar :) öncü olabildiysem ne mutlu bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Haziran 13, 2010, 02:39:04 »
benım bır tane toyotacım var ama bu program verılerını pek bılmıyorum ankradayım ve boyle bırseyı dusunuyorum bunları paylasman mumkun mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 13, 2010, 03:18:34 »
program verisi derken ? yazılım için ankarada seni distribütore yönlendirebilirim düşünürsen. Program paylaşmak etik olmaz kanısındayım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Ağustos 14, 2010, 23:03:04 »
Bende yeni aldığım 2011 model d-4d 205 nm için bir fiyat alabilirmiyim izmirdeyim. Araba daha 270 km de. Bu arada bana 110 bg 240nm uyar.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : Ağustos 19, 2010, 11:20:54 »
Sinan bey, aracanızın mıtır sesinde bir değişiklik oldu mu? 2010 D4-D corolla aracımın sessiz çalışmasından memnunum. Ayrıca bildiğim kadarıyla garanti kapsamına çıkıyor uygulama yapıldıktan sonra.Ben de Kütahya'da yaşıyorum fiyat ve iletişim bilgilerinizi banada yollayabilir misiniz?
Saygıalrımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ağustos 19, 2010, 11:32:20 »
ellerine emeğine sağlık bende aracıma yakın zamanda chip ve turbo büyütme uygulaması yapacam ama biraz kendini bulsun ondan sonra makul ölçülerde oynamalar yapmayı düşünüyorum.
1.7 dti corsa'yı 75 hp'den 135 hp ye çıkarmıştık bunuda sanırım 140 civarı yeter il sürelerde
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Zeki ORAL'ýn Dünyasý
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #79 : Haziran 12, 2011, 10:26:56 »
selam .2011 Corolla D-4D Manuel Vites aracım var.Yokuş çıkarken 3000 deviri geçince 2.ye attığınızda anında 1800 devir altına düşüyor ve 1 e atmak zorunda kalıyorsunuz. Yokuşlarda performansı zayıf kalıyor. İlk kalkışlarda da 1800 devir civarında turbo devreye girene kadar zayıf kalıyor. Yazılımla düşük devirlerdeki performansı artırılabilir mi?
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG          (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V    (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)