Gönderen Konu: Sleeper Corolla D-4D ( powered by Erhan abi )  (Okunma sayısı 18502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Sleeper Corolla D-4D ( powered by Erhan abi )
« Yanıtla #40 : Ekim 28, 2009, 15:56:58 »
Demek oluyor ki yazılım atacaksak bosch beyinli D-4D alacağız  :lol: Turbo tabikide sürekli çalışıyor ben turboyu hissettiğiniz devirden bahsetmiştim  :-[ Yazdığınız teknik terimlerden birşey anlamasamda kabaca fikir edindim.teşekkürler..
Bi Resim Koyamadım :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 28, 2009, 15:56:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 29, 2009, 20:08:57 »
Demek oluyor ki yazılım atacaksak bosch beyinli D-4D alacağız  :lol: Turbo tabikide sürekli çalışıyor ben turboyu hissettiğiniz devirden bahsetmiştim  :-[ Yazdığınız teknik terimlerden birşey anlamasamda kabaca fikir edindim.teşekkürler..

rica ederim :) bu aralar biraz sessiz takılıyorum ama yakın zamanda bomyaı patlatcam dahda ellemem arabaya zaten :D Du arada turbo dizel bi araç almanzı yeterli bosch beyın aramanıza gerek yok  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Birgün Herkes Toyotacı Olacak
« Yanıtla #42 : Kasım 14, 2009, 16:08:04 »
Arkadaşım yakıt durumunda değişiklik ne kadar oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 14, 2009, 19:39:28 »
Arkadaşım yakıt durumunda değişiklik ne kadar oluyor

normal kullanımda bi değişiklik yok dostum cunku pompa basıncını pek artırmadık inan çnceden ne yakıyorsam şimdide onu yakıyorum N.Ş.A da ama araç gitmeye başladığı için insanın gaz pedalı ile munasebeti daha çok oluyor :)

Bu ara konu madem güncellendi Son durum hakkında bilgi vereyim merak edenlere... Aslında dyno sonuçları ile birlikte son durumu ayrıca konu açaçcaktım ama burdan devam edelim. Araçta şuan katalitik iptali yapıldı yerine 60 lık düz boru yapıldı (spirale kadar) 2 hafta sonrada Almanyadan yeni yazılım gelecek ve EGR iptali ile birlikte biraz daha RAce setup tadında bi ayar yapılacak. 120 bg i geçerim diye düşünüyorum bakalım sonuçlar ne gösterecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Aralık 27, 2009, 19:34:48 »
sinan bey çektiğiniz videoyu izledim araba kalkış hariç gerçeten güzel ivmeleniyo yani değmiş gerçekten.. bende de yeni kasa corolla var ben de düşündüm chip tuning falan ama garanti olayı var daha 2009 model aracım yeni sayılır belki garanti sonrası düşünebilirim... bi de sonuçta yakıt basıncını artırararak güç artımı sağlanıyor. motor ömründe bi kısalma oluyor mu.. yaptırmadan önce uzmanlara sordunuz mu bu konuyu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 03, 2010, 13:46:46 »
sinan bey çektiğiniz videoyu izledim araba kalkış hariç gerçeten güzel ivmeleniyo yani değmiş gerçekten.. bende de yeni kasa corolla var ben de düşündüm chip tuning falan ama garanti olayı var daha 2009 model aracım yeni sayılır belki garanti sonrası düşünebilirim... bi de sonuçta yakıt basıncını artırararak güç artımı sağlanıyor. motor ömründe bi kısalma oluyor mu.. yaptırmadan önce uzmanlara sordunuz mu bu konuyu?

en az 10 yıldır bu işin içinde biri olarak yazılım hususundada kendımden daha çok güvendiğim kişilerle çalışıyorum Tuncay Bey, Sonradan öğrenmelerle veya başkasının yazdığı yazılımları arabalardan çalanarak kendi yapıyormuş gibi satanlarla değil :) Bir ikincisi, performans artırmanın bir kaç yolu vardır Turbo araçlarda daha verimli bir yanma sağlanarakta güç kazanılabilir. Yakıt arttırmak işin en kolay ve TR deki çoğu kişinin yaptığı iş Ama şuda var yakıt arttırrak asıl güç kazanılır. ilk kullandığım setupın detaylarına inmeden kısaca şunu söyleyebilirim. Egsoz sistemi yani aracın nefes alıp vermesını rahatlatarak güç elde etmiştik. az bir miktarda pompa zamanlamalarıyla oynarak. Şimdi ise kat ve EGR iptali ile daha çok pompanın açık kalma süresini artırarak bi setup deneyeceğiz. Turbo basıncımızda bir miktar daha artacak. Yani yapılan her işlme kontrollü ve dynıda görerek yapılıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ocak 03, 2010, 14:54:05 »
bende de var chip aradaki fark müthiş ama eski sahibi yetkili serviste yaptırmış garantiyi etkilemiyor yani.orj toyota nın chipiymiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Ocak 03, 2010, 18:12:36 »
tuncay bey öncelikle sisleriniz çok güzel duruyo, xenon mu halojen mi acaba, bu arada dediğiniz chip tte nin ürettiği box diye düşünüyorum, ben de sormuştum servise ama üstüne gitmedim fiyatının ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Ocak 03, 2010, 23:18:33 »
en az 10 yıldır bu işin içinde biri olarak yazılım hususundada kendımden daha çok güvendiğim kişilerle çalışıyorum Tuncay Bey, Sonradan öğrenmelerle veya başkasının yazdığı yazılımları arabalardan çalanarak kendi yapıyormuş gibi satanlarla değil :) Bir ikincisi, performans artırmanın bir kaç yolu vardır Turbo araçlarda daha verimli bir yanma sağlanarakta güç kazanılabilir. Yakıt arttırmak işin en kolay ve TR deki çoğu kişinin yaptığı iş Ama şuda var yakıt arttırrak asıl güç kazanılır. ilk kullandığım setupın detaylarına inmeden kısaca şunu söyleyebilirim. Egsoz sistemi yani aracın nefes alıp vermesını rahatlatarak güç elde etmiştik. az bir miktarda pompa zamanlamalarıyla oynarak. Şimdi ise kat ve EGR iptali ile daha çok pompanın açık kalma süresini artırarak bi setup deneyeceğiz. Turbo basıncımızda bir miktar daha artacak. Yani yapılan her işlme kontrollü ve dynıda görerek yapılıyor. :)

sinan bey box ürünlerinin sadece yakıtı daha fazla çekerek güç artırdığını söylüyorsunuz, ama bu ürünler %10 ve %20 arasında oranlarda yakıt tüketimini düşürüyor benim bildiğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 04, 2010, 00:28:58 »
sinan bey box ürünlerinin sadece yakıtı daha fazla çekerek güç artırdığını söylüyorsunuz, ama bu ürünler %10 ve %20 arasında oranlarda yakıt tüketimini düşürüyor benim bildiğim.

Yakıt tasarufu tamamen sunumla alakalı :) Sen o box ı kullandıktan sonra üst ve orta devirlerde daha çok kullanmaya başlarsan tasarruf felan yapamazsın. Box ın yaptıgı iş rail basınç sensörünü yanıltarak daha fazla yakıt gönderme üstüne diğer hiç bir değişkeni yorumlayamaz AFR ( Air Fuel Raito) EGT ( Exhaust Gas Temperature ) vs  gibi önemli değişkenlerden habersiz çalışır. 1500 devir gibi daha çok yakıt gondermesiyle birlikte turbon daha erken dolmaya başlar sadece ve sadece bu devir aralığında ekonomi sağlayabilirsin ve bu oranda bırak %10 u max % 5 civarı olabilir. çünkü yakıtın artıyor ama daha düşük devir çevirerek ilerleyebiliyorsun çok hassas bir denge. Yazılımda ise ekonomi sağlaman daha mümkün ideal devir aralıklarında.

Bu arada performans=yakıt tüketimi Bunu kıracak bir motor ve teknoloji ve dolayısıyla chip tuning geliştirilmedi daha :) Sadece iyi optimize edilmiş bir yazılımla belli koşullarda gerçek manada tüketim düşürülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Ocak 04, 2010, 09:38:29 »
tuncay bey öncelikle sisleriniz çok güzel duruyo, xenon mu halojen mi acaba, bu arada dediğiniz chip tte nin ürettiği box diye düşünüyorum, ben de sormuştum servise ama üstüne gitmedim fiyatının ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

eski sahibi 1000tl den fazla dedi ama nekadar doğru bilmiyorum sisler xenon kısafarlarda xenon.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Ocak 04, 2010, 20:36:37 »
eski sahibi 1000tl den fazla dedi ama nekadar doğru bilmiyorum sisler xenon kısafarlarda xenon.

çok paraymış gerçekten.. tuncay bey rica etsem aracınızın tüketim değerlerini paylaşabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ocak 04, 2010, 21:59:38 »
ort tük. 5.6 ama alalı 3 hafta fln oldu. eski sahibi 5.6 yapmış bende bi ara 5.7 ye cıktı ibreyi 90nın altına cekince tekrar 5.6 ya düştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Ocak 04, 2010, 22:07:07 »
eğer karma yakıt tüketimiyse iyi bence bizimkinde 6, 6.5 oluyo bazen( arada bir sıfırlarım tüm değerleri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ocak 05, 2010, 01:10:37 »
evet karma yakıt tüketimi şunu söyleyebilirim arkadaşımın 1.4 tdcı fiestası var hergün uzun yol yapıo ve 90dan yukarı cıkmıyo 5.8 yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 15, 2010, 14:31:54 »
Sinan bey bu güzel paylaşım için teşekkürler.
2010 d4d m/m (!) Corolla'da nasıl bir efekt alınır acaba sorabilirmisiniz üstadlarınıza.
Ve ya siz biliyorsanız siz yorum yapınız lütfen.
Fiyatlar makul ve işlem garantiliyse ben yaptıracağım, zaten 2 hafta sonra Bursa'ya gideceğim.
Yapacağınız yorum ve bilgi için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 17, 2010, 13:27:30 »
Sinan bey bu güzel paylaşım için teşekkürler.
2010 d4d m/m (!) Corolla'da nasıl bir efekt alınır acaba sorabilirmisiniz üstadlarınıza.
Ve ya siz biliyorsanız siz yorum yapınız lütfen.
Fiyatlar makul ve işlem garantiliyse ben yaptıracağım, zaten 2 hafta sonra Bursa'ya gideceğim.
Yapacağınız yorum ve bilgi için şimdiden teşekkürler.
Aracınız multimode şanzıman bu bir nebze manuel şanzıman kadar performasnlı olmasada ara hızlanmalarınızı ve son hıza çıkmanızı daha kısa sürede tamamlamanıza olanak sağlar. İşlemin süresi 15 dk :) Fiyat olarak elimden geldiğince yardımcı olurum. İşlemin aracınıza hiç bir sıkıntı yaşatmayacak. 8 aydır ve yaklaşık 10 bin km dir bu yazılımlı haliyle aracı kullanıyorum. tüketim değerleri aynı. tabı bu benım istediğim setupla alakalı, eğer imkanım olursa yenı yazılımla biraz daha basınçları yukarı çekip az birazda tüketim değerlerini artırabilirim. Gittikçe alışıyor insan  :p Bursaya gelmenize gerek yok istanbuldan yolunuz gerecekse ordaki iş ortaklarımıza yönlendirebilirim sizi. İletişim bilgilerimi mesajladım size. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 18, 2010, 00:31:25 »
Aracınız multimode şanzıman bu bir nebze manuel şanzıman kadar performasnlı olmasada ara hızlanmalarınızı ve son hıza çıkmanızı daha kısa sürede tamamlamanıza olanak sağlar. İşlemin süresi 15 dk :) Fiyat olarak elimden geldiğince yardımcı olurum. İşlemin aracınıza hiç bir sıkıntı yaşatmayacak. 8 aydır ve yaklaşık 10 bin km dir bu yazılımlı haliyle aracı kullanıyorum. tüketim değerleri aynı. tabı bu benım istediğim setupla alakalı, eğer imkanım olursa yenı yazılımla biraz daha basınçları yukarı çekip az birazda tüketim değerlerini artırabilirim. Gittikçe alışıyor insan  :p Bursaya gelmenize gerek yok istanbuldan yolunuz gerecekse ordaki iş ortaklarımıza yönlendirebilirim sizi. İletişim bilgilerimi mesajladım size. :)
Sağ ol kardeşim. Tavsiye ve mesajın için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 18, 2010, 14:00:15 »

Arkadaşım bu işlemi karadenizde yapabilecek bir yer varmı ben İstanbula gelemem ama yaptırmayı düşünüyyorum. Amasya Samsun Çorum  Tokat gibi illerde yapan varmı ve fiyat nedir. Bilgi verebilirmisiniz.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 18, 2010, 17:59:29 »
Arkadaşım bu işlemi karadenizde yapabilecek bir yer varmı ben İstanbula gelemem ama yaptırmayı düşünüyyorum. Amasya Samsun Çorum  Tokat gibi illerde yapan varmı ve fiyat nedir. Bilgi verebilirmisiniz.

bulunduğunuz şehir önemli değil :) levent beye daha kolay yardımcı olmak adına İstanbuldaki arkdaşıma yonlendırmek istedim yoksa siz yazılım yaptırmak istiyorum deyin bulunduğunuz şehire geliriz. :) Fiyat konusunu özelden konuşuruz.