0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sinan, güç artışından sonra yakıtta nasıl bir fark oluştu, yani ne kadar çok yakmaya başladı?
Bu arada hayirli olsun. Düzgün bir sonuc ortaya cikmis gibi.
abi sehir içi kullanım stilini değiştirmediğin sürece aynı yakıyor 5,8 lt idi önceki ortalamam yazılımdan sonra 1000 km yaptım gene 5,8 lt Ama araç artık daha kuvvetli olduğu içi basmaya başlarsan o zaman normalden çok yakmaya başlarsın.Teşekkürler murat abi biraz daha basınç açmayı düşünüyorum 120 bg civarı bi setup yapsam mı diye aklımda soru işeretleri var
Stock internallarla tavsiye etmem. Düzgün conta vs olmadan üst kapakta problem yasayabilirsin. Yurt disindaki örnekler nedir? TTE'nin sitesine bakmani tavsiye ederim. Orda ne basilmis yada kac ps elde edilmis.
selam sinan bey yazılımını degiştirdiginiz dizel motor corollanın ibrelerini hizlanırken bir videosunu çekiç eklesenin bizde duşunuyoruz ama hani bir görelim farkıda
Erdicim sadece chip ile fazla bişey alamazsın ama açık veya kutu içi hava filtresi+ komple egsoz sistemi ile chip dahil 140 bg lere çıkarsın Bu arada videoyu izledim ama pek bi ölçüm yapamadım ama maşallahı var çok iyi hızlanmış.
TTE nin sattığı box ile 116 bg vaad ediliyor ki chip tuningle bu değer daha iyi optimize edilerek biraz daha üste çıkarılabilir.burda konusunu açmıştım http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/0-100-9-sec-1-400cc-corolla-d-4d-just-chip-tuned-(-sleeper-corolla-)/
İştahım kabardı,orucumda zaten 110 bg güzel bi rakam 90 bg için Keşkem dizel alsaymışım..Dediğine göre;normalde 4000 de devreye giren turboyu ufak bi yazılımla-ayarla 2000de devreye sokabilirsin diyorsun doğru mu? o zaman aracını kimse tutamaz ancak depodaki mazotuda tutamazsın Hın hınnn.. Satıp sıfır dizel mi alsak acaba?
turbo 2000 devirde devrede zaten orjinalde ...video izledim ama bide 4.2 devirde vites atarak denederim
box ve benzeri ürünlerin yaptıkları rail basıncını şaşırtarak her devirde yanma odasına daha çok yakıt göndermeyi baz alarak performans artışı sağlamak. O kadar ayrıntı bi olay değil murat abi. Remapteki olayı biliyorsundur torq sınırlıyacıdan tut rev limitöre kadar her ayarı optimize edebiliryorsun istersen vites oranlarına göre bile turbo ve pompa basıncını ayarlayabilirsin. box remapin yanına bile gelemez o açıdan.
Murat abi yazdıkların doğru ama remap kısmını kadar. Remap yapan kişi/Tuner bu işte uzman ise yani haritayı okuyacak ve mudahele edecek kadar bu işte uzman ise( misal yazılım yaptırdığım kişiler ) o dediğin ayarların hepsni standart ECU daki bilgileri tekrardan yorumlayarak istenilen düzeye getirebilir. isterse airbaglari bile devre dışı bırakabilir. Mapper iyi bir yazılım uzmanıdır. Farkz etki bazı değerler sınırları aşmak üzere orj ecu kendini korumaya alabilir ama AEM fick bunu her zaman yapamaz. Az önce Erhan abiyle istişare ettiğim bir konuda benzinli turbolar Misal1.8T meşhur vw grubnun motoru Turbosu değiştirilmiş ve diğer modifikasyonlarla 400 bg lere standart ECU ile ulaştırılmış bir çok araç var Erhan abinin Remap yaptığı. Kısaca demek istediğim su AEM Fick te ayar yapmak daha kolay olduğu için insanlar bunu alıyor Halbuki satndart ecu ile AEm in yaptıklarını daha güvenli bi şekilde tabiri caizse "işi bilen" mapperlar zaten yapabiliyor.