Gönderen Konu: hız felakettir ama  (Okunma sayısı 7813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: hız felakettir ama
« Yanıtla #60 : Ağustos 14, 2009, 08:43:47 »
Faydalı bir tartışma olduğunu düşündüğüm olayın tatlıya bağlanarak, açıklığa kavuşmasına sevindim. Katılan ve takip eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Alper bey diyorki "Ayrica bu araclarin motorları zaten biz daha araci almadan calistiriliyor".   Motorlar araca takıldıktan ve tüm montaj bittikten sonra üretim bandından alınıp park istasyonuna götürülene kadar ki süre içinde tabiki bir kaç yüz metre çalıştırılır. Aracın genel yapısında bir problem olup olmadığını görmek için, rodaj için değil. Ayrıca rodaj yanlızca motorda olmaz yürüyen tüm aksamlarda olur. (Şanzıman, vites, direksiyon kutusu, tekerlek v.b.)

Teknoloji tek taraflı gelişmiyor üretim teknolojisi derken bu sefer yağ üreticiside kendini geliştiriyor, yağ filitresi üretimini yapan diğer firmada. Eskiden yağ filitresinin yakaladığı partakül büyüklüğü 0.05 (Yüzde beş) iken şimdiki üretim teknolojisiyle 0.001 (Binde bir) olabiliyor. İşte bir birini kovalayan bu üretim teknolojisi sayesinde yağ değişim süreleri ve tabiki filitre değişim süreleride uzuyor. Bildiğim kadarıyla Toyota'nın kullandığı benzin filitresi benzini geçiriyor ama suyu geçirmiyor.   

Not : Verdiğim rakamlar afakidir.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 14, 2009, 08:43:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 14, 2009, 09:12:40 »
Kardeşim askere gidiceği zaman hava alanına giderken yarı yolda uçak biletini evde unuttuğunu söyledi ! pendikten gebzeye geri döndüm ve bileti alıp Atatürk hava alanına yetişmek için otobanda *10   *20 civarında uzun bi süre ilerledim ve uçağa yetiştik ancak Annem korkudan ağlamıştı o günü hiç unutmuyorum

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 14, 2009, 09:36:13 »
aman mesut abi.allah korusun genede çok riskli o hızlar.ben bile 180'e çıktığımda içim bir hoş oldu.

hız sınırımız şehir içi 50,şehir dışı 90 ve otobanlarımızda 120'dir.unutmayalım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 14, 2009, 12:05:24 »
Bu arada merak ettigim bir konu var
Eger rodaj bizim sifir arabalarda varsa neden ilk 10 bin km yag degismiyor ve kullanma kilavuzunda yazmiyor
Ayrica bu araclarin motorlari zaten biz daha araci almadan calistiriliyor
bu soruyu yanlış anlamadıysam cevaplamak isterim; yeni araçlar 1000 bakım adı altında servise götürülüyor yağı değiştiriliyor sağı solu kontrol ediliyor civatalar sıkılıyor vs.yani 1000kmde yağ değişiyor zaten 10.000kmde de yağ ve yağ filtresi değişiyor, bu da sentetik yağın ömrü zaten..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 14, 2009, 14:59:27 »
Kardeşim askere gidiceği zaman hava alanına giderken yarı yolda uçak biletini evde unuttuğunu söyledi ! pendikten gebzeye geri döndüm ve bileti alıp Atatürk hava alanına yetişmek için otobanda 210 220 civarında uzun bi süre ilerledim ve uçağa yetiştik ancak Annem korkudan ağlamıştı o günü hiç unutmuyorum

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

mesut hocam hızla ilgili sanırım elin şürçtü ;)
yaptığın sürati tekrar düzenler misin? kardeşlerimiz o hızı gerçek sanıp denemeye kalkacaklar
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 14, 2009, 16:17:50 »
Doğrudur ben 210km/h yaptım kendi corollamla hava akış sensörü bozukmuş o zaman şimdi çıkmak istemiyorum kanatlanırım diye :o
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 14, 2009, 16:31:42 »
Doğrudur ben 210km/h yaptım kendi corollamla hava akış sensörü bozukmuş o zaman şimdi çıkmak istemiyorum kanatlanırım diye :o

bekir, sanırım senin de elin sürçtü ;)

ben de zaman zaman yüksek süratlere çıktım senin dediğin rakamın çok daha üzerinde süratler ama trafiğe kapalı alandı. sanırım şimdi anlayacaksın. eminim ki yazarken eliniz sürçtü :D ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 14, 2009, 16:38:02 »
Bu dil sürçmelerini biraz azaltalım ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 14, 2009, 22:22:13 »
Mehmet abi Türkay'la ben aynı kafadayız malesef :) Türkay'ın yanına muhabbete sanayiye giderken bile radara yakalandım anasını satayım.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ağustos 14, 2009, 22:50:43 »
mesut hocam hızla ilgili sanırım elin şürçtü ;)
yaptığın sürati tekrar düzenler misin? kardeşlerimiz o hızı gerçek sanıp denemeye kalkacaklar

Sürçmüş evet :D oraları editledim :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 15, 2009, 17:56:51 »
Benim bildiğim son hız beygir gücü, mekanik sürtünmeler ve rüzgar direnci ile ilgilidir.

Beygir gücü 110 hp'den az olan bir araç, sakin havada ve düz yolda 200'ü geçemez, isterse kadranında 300 yazsın.
Fabrika verilerine bakarsanız bunu görürsünüz. 110 hp aracın son hızı 195 yazar. (Rakımın 0 olduğu yerde o da, Bursa İstanbul falan)
Kimse de otomotiv firmalarının mühendislerinden daha bilgili olduğunu idddia etmesin.
Tartışılacak bi konu değil, 4 sayfa olmuş.

115 hp'lik arabayla düz yolda 220 yi gördüm diyenin düz yoldan anladığı nedir, yada arkasına almıştır rüzgarı uçuyordur:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 15, 2009, 19:11:07 »
Kimse de otomotiv firmalarının mühendislerinden daha bilgili olduğunu idddia etmesin.
kimsenin böyle bir iddiası yok zaten..
tartışalacak bir konuymuş ki 4 sayfa olmuş..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 15, 2009, 19:14:48 »
izmit ankara otobanında 195 gördüm ama araba uçacak sandım gittikçe hafifledi hiç güvenli değil aracım 2005 corolla otomatik lpg.li  kaza  olursa ne olur allah ama bildiğim kadarı ile çarpışma testlerini 51 km  hızla yapıyorlar seyredin artık 200 km ne olur gerçekten düşündürücü radara gelince artık polislerin biraz tuzak kurduklarını düşünüyorum çift şeritli bölünmüş yolda 103 giderken radara girmişim normali 70 imiş ve 265 tl hesap eve geldi şok oldum evet radara dikkat etmek (otoban gibi yol yapılıyor sonra radar koyuyorlar bu vatandaşa tuzak bence)gerekir yukarıda saydığım benim hız yapmamak  2 faktör çogaltılabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ağustos 15, 2009, 23:40:23 »
kimsenin böyle bir iddiası yok zaten..
tartışalacak bir konuymuş ki 4 sayfa olmuş..

+1
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 16, 2009, 08:56:31 »
Benim bildiğim son hız beygir gücü, mekanik sürtünmeler ve rüzgar direnci ile ilgilidir.

Beygir gücü 110 hp'den az olan bir araç, sakin havada ve düz yolda 200'ü geçemez, isterse kadranında 300 yazsın.
Fabrika verilerine bakarsanız bunu görürsünüz. 110 hp aracın son hızı 195 yazar. (Rakımın 0 olduğu yerde o da, Bursa İstanbul falan)

115 hp'lik arabayla düz yolda 220 yi gördüm diyenin düz yoldan anladığı nedir, yada arkasına almıştır rüzgarı uçuyordur:))

Hasan son hız noktasında unuttuğun bir nokta olmuş, bu aynı zamanda senin yanlış şeyler yazmana sebep olmuş. evet haklısın motor gücü sürat noktasında önemli etkenlerden biridir. ama sen aktarma mekanizmasını es geçmişsin. bu nedenle motor gücü ile hızı birbirine direk olarak bağlama. eğer öyle olsaydı 400 hp'lik kamyonlar senin avatarda görünen arabayı hız konusunda kavle bile almazlardır. üreticiler aktarma mekanizmasını tasarlarken sadece hızı düşünmezler. rampa çıkarken işine çok yarayacak çekim gücü de onların üzerinde düşündüğü konulardan biridir. ayrıca motora en az yük bindirecek dişli oranları; bu ise yakıt konusunda çok yardımcı olacaktır. tabi bu örnekler çoğaltılabilir

ayrıca seninde anlayacağın gibi bizim buradaki amacımız hıza teşvik etmek değil, yüksek hızlarını belirten arkadaşlara da düzeltme yapmaları noktasında uyarı yapılmasının sebebi sanırım açık olarak görülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ağustos 16, 2009, 15:38:51 »
  :) Benim şu anda içinde bulunduğum coğrafi konumdaki (İstanbul) hızım 1.600Km/s. civarı olması lazım. Üstelik gözüm kapalı ya da uyurken bile bu hızı yapabiliyorum. :) Bundan daha hızlı yerlerde var tabiki. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ağustos 16, 2009, 16:24:55 »
ekvator mu daha hızlı? :P
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ağustos 16, 2009, 17:20:56 »
  :) Benim şu anda içinde bulunduğum coğrafi konumdaki (İstanbul) hızım 1.600Km/s. civarı olması lazım. Üstelik gözüm kapalı ya da uyurken bile bu hızı yapabiliyorum. :) Bundan daha hızlı yerlerde var tabiki. :)

ben senden daha hızlıyım hakan abi. hemde benim burada uyuyorken yaptığım hız senin orada arabayla yaptığın hızdan (artı coğrafi konum hızı) daha yüksek. alperin dediği gibi ekvatora yakın olmanın avantajı :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ağustos 16, 2009, 20:46:27 »
2005 corolla sol otomatik 4100-4200 devirde 165km/h oluyor ama bunun üstüne ne yaptıysam çıkmıyor. Yakıtta bir anormallik söz konusu değil ama 165km/h nin üzerine çıkartamadım. Sorun ne olabilir. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #79 : Ağustos 16, 2009, 20:59:44 »
arkadaşlar abiler biraz nette corollalarla ilgili yazılanlara baktım ve corolla sahibi bi kişi arabasıyla 220 km hız yaptığını söylüyor bu doğru mudur ? yani bunun gerçeklik payı var mıdır araba stock olduu halde bu hızı yaptığını söylüyor (araç 2004 model corolla 1.6 sol versiyonudur)

yorumlarınızı bekliyorum......

şimdiden teşekkürler

sürat felakettir evet ama yol durumuna göre (test etme amaçlı ben denedim maksimum hızı) otobanda yol bomboş ve düz bir yolda denedim 205km hıza çıktım bagaj full dolu ve arabada 4 kişiydik yol viraja yaklaştığı için gazı bırakmak zorunda kaldım ama yol viraja girmeseydi ya tahtalı köyü yada 220 yi bulucaktım :D
amaaaa birdaha denermisin dersen aslaaaaaaa denemem tırstım çünki :D

toyota'sız adam