0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada merak ettigim bir konu varEger rodaj bizim sifir arabalarda varsa neden ilk 10 bin km yag degismiyor ve kullanma kilavuzunda yazmiyorAyrica bu araclarin motorlari zaten biz daha araci almadan calistiriliyor
Kardeşim askere gidiceği zaman hava alanına giderken yarı yolda uçak biletini evde unuttuğunu söyledi ! pendikten gebzeye geri döndüm ve bileti alıp Atatürk hava alanına yetişmek için otobanda 210 220 civarında uzun bi süre ilerledim ve uçağa yetiştik ancak Annem korkudan ağlamıştı o günü hiç unutmuyorumTrafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
Doğrudur ben 210km/h yaptım kendi corollamla hava akış sensörü bozukmuş o zaman şimdi çıkmak istemiyorum kanatlanırım diye
mesut hocam hızla ilgili sanırım elin şürçtü yaptığın sürati tekrar düzenler misin? kardeşlerimiz o hızı gerçek sanıp denemeye kalkacaklar
Kimse de otomotiv firmalarının mühendislerinden daha bilgili olduğunu idddia etmesin.Tartışılacak bi konu değil, 4 sayfa olmuş.
kimsenin böyle bir iddiası yok zaten..tartışalacak bir konuymuş ki 4 sayfa olmuş..
Benim bildiğim son hız beygir gücü, mekanik sürtünmeler ve rüzgar direnci ile ilgilidir.Beygir gücü 110 hp'den az olan bir araç, sakin havada ve düz yolda 200'ü geçemez, isterse kadranında 300 yazsın.Fabrika verilerine bakarsanız bunu görürsünüz. 110 hp aracın son hızı 195 yazar. (Rakımın 0 olduğu yerde o da, Bursa İstanbul falan)Kimse de otomotiv firmalarının mühendislerinden daha bilgili olduğunu idddia etmesin.Tartışılacak bi konu değil, 4 sayfa olmuş.115 hp'lik arabayla düz yolda 220 yi gördüm diyenin düz yoldan anladığı nedir, yada arkasına almıştır rüzgarı uçuyordur:))
Benim şu anda içinde bulunduğum coğrafi konumdaki (İstanbul) hızım 1.600Km/s. civarı olması lazım. Üstelik gözüm kapalı ya da uyurken bile bu hızı yapabiliyorum. Bundan daha hızlı yerlerde var tabiki.
arkadaşlar abiler biraz nette corollalarla ilgili yazılanlara baktım ve corolla sahibi bi kişi arabasıyla 220 km hız yaptığını söylüyor bu doğru mudur ? yani bunun gerçeklik payı var mıdır araba stock olduu halde bu hızı yaptığını söylüyor (araç 2004 model corolla 1.6 sol versiyonudur)yorumlarınızı bekliyorum......şimdiden teşekkürler Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.