Gönderen Konu: hız felakettir ama  (Okunma sayısı 7810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
hız felakettir ama
« : Ağustos 11, 2009, 03:55:38 »
arkadaşlar abiler biraz nette corollalarla ilgili yazılanlara baktım ve corolla sahibi bi kişi arabasıyla 220 km hız yaptığını söylüyor bu doğru mudur ? yani bunun gerçeklik payı var mıdır araba stock olduu halde bu hızı yaptığını söylüyor (araç 2004 model corolla 1.6 sol versiyonudur)

yorumlarınızı bekliyorum......

şimdiden teşekkürler

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

japon mucizesi TOYOTA

Toyota Club Türkiye

hız felakettir ama
« : Ağustos 11, 2009, 03:55:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: hız felakettir ama
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2009, 04:21:34 »
1.4 ile bu oluyorsa

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2009, 08:00:21 »
1.4 te yapar ama 1.6 kadar hızlı çıkmaz.ae101ler 240 gösterir 230 ypar aslında biraz eğimli olursa 240 kesiciye girer.e12'ler 220 gösteriyor 217'de kesiciye giriyor.220 yapmaz onlar :) zaten devir limiti 6500 d/d.ama şunu unutma.şehir içi hız sınırı 50,şehir dışı 90,otobanda 120'dir.hız sınırlarına uyalım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2009, 08:21:47 »
  Öncelikle seçilen başlık, konu her ne kadar tehlikeli olsada bence güzel. Ayrıca Burak 'ın kullandığı uyarı mesajını gerekli durumlarda tüm üyelerimizin kullanmasını bekleriz.
 Kadranda o hızı göstermek ise gerçekten o hızlara çıkmadan da gayet mümkün.
 Ayrıca zaten aracın son viteste ve 1.000d/d. daki hızı bilinirse yapabileceği son hızda tehlikesiz ve gayet kolay bir şekilde bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Eyvallah...
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2009, 10:08:36 »
Ayrıca zaten aracın son viteste ve 1.000d/d. daki hızı bilinirse yapabileceği son hızda tehlikesiz ve gayet kolay bir şekilde bulunabilir.
Hakan bey bu kısmı biraz daha açabilirmiyiz. Hesap nasıl yapılır.
Eyvallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2009, 10:29:30 »
Peki arkadşlar 200 geçmiyorsa sorun olduğu anlamına mı geliyor? Devir kesici izin vermiyor ki her ae101 de aynı değilmidir yada bu farklılığa ne sebep olur? (Bencede hız felakettir sadece bi kere denedim bidaha da denemem sadece meraktan soruyorum)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2009, 10:43:10 »
1.3 corolla 185-190 yapıyorsa 1.6 o hızı yapar diye düşünüyorum ;)

şehir içi hız sınırı 50,şehir dışı 90 ve otobanlarımızda 120'dir.unutmayalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2009, 10:44:35 »
Peki arkadşlar 200 geçmiyorsa sorun olduğu anlamına mı geliyor? Devir kesici izin vermiyor ki her ae101 de aynı değilmidir yada bu farklılığa ne sebep olur? (Bencede hız felakettir sadece bi kere denedim bidaha da denemem sadece meraktan soruyorum)

ae101'ler 7000 d/d devir limitöre giriyorlar.e12 ler ise 6500 oldugu için 217 de kesiciye giriyor.ayrıca vites oranlarıda farklı.200'ü geçmiyorsa sorun var mıdır bilemem ama 200 kilometrede yabana atılacak bir hız değil.

şehir içi hız sınırı 50,şehir dışı 90 ve otobanlarımızda 120'dir.unutmayalım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2009, 14:08:11 »
  Lastiklerin hava basıncından, hava, yol durumu, rüzgar, eğim, gösterge hataları, vs. hepsi bunda etkilidir.

Bir araç 1.000d/d. da ki ve son vitesteki hızı bulunur. Daha sonra o aracın motorunun ürettiği en yüksek gücü hangi devirde ürettiği bulunur.
 Örneğin 5 vitesli bir araç 5. vitesde 1.000d/d. da 30Km/s. yapıyor olsun. Eğer bu araç maksimum motor gücünü 6.000d/d. da üretiyorsa 6x30=180Km/s. son hıza sahiptir diyebiliriz. Diğer hızlar yol, kadran ve lastik gibi parametrelerdeki değişimden dolayı farklılık gösterir ve yanıltıcıda olabilir. Çünkü hız arttıkça hızın karesi ile doğru orantılı olarak aracın hızına karşı koyan güçler artacaktır. Yakıt tüketiminin  yüksek hızlarda artmasının en önemli sebeplerinden birisi budur. Bu konunun ayrıntıları için Sitemizde Aerodinamik başlıklı yazıyı araştırabilirsiniz.

Diğer yandan aracı bir uçaktan aşağı bırakırsanız kolaylıkla çok daha yüksek hızlara çıkabilir. :)
 Arkadaşların kurallar hakkında gösterdikleri dikkat ve hassasiyetlerinden dolayı da onları tebrik ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2009, 15:43:01 »
Şu hız merakını bir türlü anlayamıyorum... Kahvede, okulda, çarşıda arabası olan gururla yok 200 yaptım, yok 180 gördüm vs. diye anlatıyor... :) :) Ben de İzmir-Aydın otoyolunda 195'i gördüm... İnanın o hızdan ben dehşete kapıldım... Bir kaç saniyeliğine bile olsa o hızdan korktum... Çünkü o hızlarda güvenli olan araçlara sahip değiliz... Bunu da sırf meraktan yaptım... Tamam 120-140 yapılır otoyolda ama 180, 200 falan çok tehlikeli... Çoğumuzun bindiği araçlar bırakın 200'ü 90 üzerindeki hızlarda bile dikkatli olunması gereken araçlar...

Geçenlerde tatil dönüşü Denizli- Sarayköy arasında ben 100 civarı bir hızla giderken hem de gece 10:00 civarı, yanımdan BMW'nin biri (sedan ama artık hangi modeli idi bilmiyorum) zira o kadar hızlı geçti ki arkasında yazılanları okumak için yeterli zamanı bulamadım... Hani yol kenarında durursunuz da yanınızdan arabalar geçer gider ya aynen o şekilde geçti... O yolda bu hız... Plakasını alsam hemen şikayet edecektim... BMW bile olsa duramaz ani bir olayda... 

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2009, 18:26:31 »
Kızmayin ama belirtmeden gecemeyecem
Tabii kimse denemesin
"1,6 yeni corolla o hızlara ulasabiliyor"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2009, 18:55:34 »
98 corolla da 2009 corolla da ulaşabiliyor belirtilen hızlara..ali rıza abi alışkanlıkla alakalı o hız meselesi, ben 140 ile giderken bile yavaş gidiyor gibi hissediyorum, 160 civarı normal geliyor..dün toyota prius test etmeye gittim, test sırasında şehir dışı yolda nasıl olduğunu farketmeden 160a çıkmışım göstergeye bakınca farkettim..o yüzden hep gözüm ibrede olur araba kullanırken..hızı hiç garipsemiyorum böyle alıştım çocukluğumdan beri ailede herkes aşırı hızlı kullanıyor araba böyle büyüdüm o yüzden otobanda 120 ile gitmek çok sıkıcı ve yavaş geliyor bana..ankaradan izmire gelirken 90la geldim tam bir işkenceydi..

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2009, 18:57:25 »
ae101'ler 7000 d/d devir limitöre giriyorlar.
6800-6900 arası giriyorlar.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2009, 20:02:31 »
Türkay, niye 90 ile geldin Ankara'dan? Az yaksın diye mi yoksa can güvenliğin için mi?
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2009, 20:02:39 »
bölünmüş yolda 110'a çıkacak heralde :D
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2009, 20:05:03 »
Türkay, niye 90 ile geldin Ankara'dan? Az yaksın diye mi yoksa can güvenliğin için mi?
kendimi 140a kadar güvende hissediyorum 140 üstünde güvende hissetmiyorum bir tek(d sınıfı olunca o hızın üstünde de güvende hissediyorum), can güvenliğim için değildi yani tek korkum radardı :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2009, 20:14:59 »
Yani ekonomik sebepler... Maalesef ben de 90 ile gidersem ya radara yakalanmamak için ya da az yaksın diye... Yüksek süratleri sadece otoyolda yaparım en fazla 140-150... Yandan esen rüzgar oldu mu hızımı keserim... Ben 200 çılgınlığına anlam veremiyorum sadece...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2009, 20:16:36 »
yeni toyota corolla sahibiyim.bi kaç defa bastım 200'ün üstüne çıkmadı ve devir saati 6000'deydi.yeni corolla'lar hayatta 220 yapmaz !!!
Uno 70 S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2009, 20:54:40 »
arkadaşlar meraba.ben açık hava filtresi taktırdım. o tatlı sesi duyabilmek için haliyle 5000-6000 d de değiştiriyorum vitesi motora zararı var mı böyle??
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2009, 22:19:37 »
yani inşallah uzaklaştırma almam ben ilk aldıgımızda ne akla hizmetse 210 görmüştüm tabiki kötü bişey

Gerekli uyarıyı unutmayalım.