0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002-2006 arası var diyenler nasıl olduğunu anlatırlarsa bir çok kişinin hayatı biraz daha kolaylaşacak eminim.
kontağı kapatmadan önce cam kaldırma tuşunu tam çekiyorsunuz (otomatik tam kaldırma modu)sonra kontağı kapatıyorsunuz kontak kapansa bile camlar kalkmaya devam ediyor.ama bu cam kaldırma tuşuna kontağı kapatmadan önce basarsanız olur.örnek: ön camları tamamen aşağı indirin, arabayı çalıştır yada panel ışıklarının yanma konumuna kontağı getirin.her iki cam kaldırma tuşlarınızı camı otomatik moda alıcakmış gibi hazır bekletin ve camı otomatik modda kaldırma komutu verin tuşlarla ve aynı anda kontağı kapatın ve anahtarı çekin,camların hala kalkmaya devam ettiğini göreceksiniz.manual cam modunda çalışmaz bu işlem. karışık oldu ama idare edin artık.
farklı şeylerden bahsediyoruz hocam bizim bahsettiğimiz kontağı kapadıktan sonra anahtar kontakta olmadan camları kapamak.
ya bende de 1 sorun var,normal arabanın alarm kilit sistemi açıkken camlar açık kalıyor,ama aracı kumandayla kilitlediğimde camlar kapanıyo ve bu yaz gününde camlarda azar boşluk bırakamıyorum ?
arka camları aralık bırak ( arkaları otomatik yapmadığını varsayıyorum )
nasıl oldugunu anlatabilir misiniz?bende 2005 sol kullanıyorum ama yapamıyorum bahsettiğiniz özelliği
Arkadaşlar bugün yine denedim yok
Abiler benim dediğim kontak yokken açık camın kapanması değildi.Şu 2sistemden bahsettim ben kontağı on konumundayken otomatik konumda(çekme kolunu tam kaldırın)ve anahtarı çıkarın kitleyin cam kapanmaya devam eder.Ve otomatik konumdayken araya birşey sıkışırsa cam otomatik olarak aşşağıya iner.O ben camı açık unuttum kitledikten sonra kendi kapansın sistemi bu 2006 serisine kadar yok ama bundan sonraki 2007-10 avensis ve corollalarda var.
Nasıl yok ya bizdede 2005 corolla sol var mevcut.
o zaman ney miş?konuyu anlamadan yağlı ballı gider yapmıycakmışız.
Bu konuyu bugüm Murat İskefiyeli arkadaşımızın arabasında denedik.Corolla'da kontak açıkkken cama kapanma komutu verdikten sonra ,komut tamamlanıncaya kadar anahtarın durumunun ne oldugu önemli olmuyor.Kafamı kurcalayan esas soru ise anhtarı kontaktan çıkardıktan sonraki bir dakikalık süre hangi araçtaydı.Onuda araştırdım buldum.Fiat'ta çalışırken kullandığım Doblo'da varmış bu özellik.Yani yanlış hatırlamadan kaynaklı bir yanılma durumu.-Yani 2002-2007 Corolla'larda komut verildikten sonra anhtarın durumu önemli değil işlem tamamlanıyor-Doblo'da ise kapı açılmamak şartıyla ilk bir dakika içinde camlara müdahele edbiliryorsunuz.Hepsi bu.Yanlış anmısamamdan dolayı özür dilerim. Onur kardeşim insanlar hata yapabilir.Arda'da bende şaşırmış olabiliriz yada yanlış hatırlamış olabiliriz.Ama kullandığın bu uslup ta hoş bir uslup değil.
üslup?yanlış anlamak sorun değil tabikide,benimde lafım arkadaşımızın üslübuna,''nasıl yok ya'' ya yakışan bir üslup.