Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 481392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #60 : Ağustos 28, 2007, 23:18:40 »
Alıntı yapılan: Taha Akdoğan
3-4 yıl önce kaza yapmıştık ve değişmesi gereken parçaların fiyatlarını öğrenmek için yetkili servise gittiğimizde parçaların fiyatlarını söylemek için parça başı 10 ytl para aldılar bizden.  .Bizde doğal olarak yetkili servise bir daha uğramadık.
[/quote]
allah allah oda nerden çıkmış avukatlık ücreti gibi benim gittiğim servis oldukça kaliteli hizmet veriyor hatta para yetmezse sonradanda gönderebilisiniz diyor

Toyota Club Türkiye

Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #60 : Ağustos 28, 2007, 23:18:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #61 : Ağustos 31, 2007, 02:46:26 »
Bursa Toyota Akkoyunlu Plaza'ya  götürüyorum servis günleri geldiğinde çok memnunum işçilikleri olsun güler yüzleri olsun çok güzel ama gel gelelim araç satış elemanları çok katı yüzlü herifler yaa adam bi güler aracı biraz över müşteriyle içli dışlı olur yok asık suratlı bi şekilde etrafında sessizce dolaşır o kadar.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''
                             

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #62 : Ağustos 31, 2007, 16:14:00 »
Toyan'a götürdüm 1000 km ve 10000 bakımında. 10000 bakımında randevulu gitmeme rağmen aracı söyledikleri saatte teslim edemediler. Vaktiniz var mı aracınızı yıkatalım derlerse kalsın deyin, gözünüz yollarda kalır. Teslim alıp hemen çıkın. Yeni araç kabul sistemleri de hoşuma gitmedi.

Sorun çözme konusundaki düşüncelerimi direksiyondan gelen ses halledildikten sonra yazarım.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #63 : Eylül 25, 2007, 03:13:53 »
arkadaşlar 90,000 bakımımı derindere - zeytinburnunda yaptırmıştım. bakım 90,000 bakımıydı ama tam 3 gün sürdü. sonuç?? tüm yönetim tarafından özür dilenmesi ve bir dikiz aynası hediyesi oldu.

yapılan işlemler; rutin 90,000 bakımı, şanzıman takozu değişimi, amortisör körükleri değişimi, z rotlar ve denge çubuğu tutucuları değişimi, fren balatalarının değişimi, 4 adet paçalık değişimi.

silecekler ve sağ motorlu dikiz aynası kırık olduğu için de değişecekti. ufak tefek söylediğimiz bir kaç işlem de vardı.

bunlar hariç çıkan rakam 1,316.00 YTL oldu. tanıdık vasıtasıyla 930.00 YTL'ye düşürdük.

olay nasıl oldu; cumartesi servise vermiştim arabayı ve işlemlerin bitmesini bekliyordum. randevulu olmama rağmen sabah 8'den 13'e kadar hiç bir işlem yapmadılar. 1'de başladılar yapmaya ve bana bugün yetişmeyeceğini saat 17'de söylediler. işim yoktu ama bu çok zoruma gitti. kızgınlığımı da dile getirdim neden sabahtan beri söylemiyorsunuz o zaman diye, sıkıntılı bir şekilde özür dileriz selim bey diye cevap aldım.
aynı akşam telefon geldi servisten. sağ arka amortisör patlak diye (ki hala aynısını kullanıyoruz sorunsuz). değiştirelim mi dediler, istemedik. silecekleri değiştirelim mi dediler tabiki değişecek dedik.

pazartesi saat 16 gibi telefon geldi aracınız hazır diye. almaya gittim ve 1 saat çıkmasını bekledim. bu arada görevli arkadaşa soruyorum: cızırtı yapan camdaki kaplama söküldü mü? cevap evet. silecekler yapılmış, dikiz aynası değişmiş, her şey tamammış araç yıkanıyormuş.

araç geldiğinde saat 17,30'du ve kelimenin tam anlamıyla bir rezalet yaşandı. yıkamadan gelen araç çamur içinde, camdaki jelatin sökülmemiş, silecekler değişmemiş, dikiz aynası değşimemiş, patlak olan stop ampüllerinden biri değişmemiş. (tabiki kusur buldukça aramaya devam ettim) aracın içinde torpidoda yağlı parmak izleri falan. ben müşteri temsilcisi arkadaşın gözü önünde camdaki jelatin çerçeveyi elimle söküp, silecekleri söküp elimle kırıp, sinirli sinirli sormaya başladım ve başına bu tip olaylar gelen bir kaç aracın sahibi de eleştri yağmuruna tutmaya başladı servisi.

düşünsenize 930 YTL veriyordum ve aracım böyle geliyordu.

olayın hemen arkasından bir odaya alındım, çay, kahve, kek vs. dilenen yüzlerce özür ve hediye edilen parçalar.

o kadar lakait gelmişti ki o zaman bu davranış bana bir daha asla zeytinburnu derindereye gelmiyeceğimi vurguladım müşterilerin arasında ve oradan ayrıldım.

müşteri temsilcisinin "beyefendi sileceklere pahalı diyerek siz istemediniz değişmesini" demesi hala kulaklarımda çınlıyor (takımı 25 YTL)

bir daha asla gitmem zeytinburnu servise. en son tarabya tarabya'ya götürdüm. gerçekten harika bir karşılama vardı ve güzel bir dostluğumuz oldu çalışanlarla. elemanından - sorumlusuna kadar herkes ilgilendi aracımla, hatta bir ara yaptırdığım bir dizi işlemden (gösterge ampülleri değişimi, far ikaz rölesi montajı ve cd çalar montajı) neredeyse %50 indirim aldım.

ama yine de 100,000 bakımını masraf nedeniyle dışarıda özel bir servise yaptırdım. Türkiye ve Japonya'da Toyota'dan bir dizi birincilik ödülü almış bir ustaya ki tüm Toyota servisleri tanıyor.

100,000 bakımı zeytinburnunda yapılan bir kaç hileyi daha ortaya koydu. mesela motordan çıkan yağın karbüratörlü motor için kullanılan yağ olması ve hava filtresinin belli bir şekilde anlaşılacak seviyede adi ve yan sanayi oluşu. üzerinde toyota parça no ve logosunu beklerken saçma sapan bir çin malı çıkması.

bunun için ayrıca şikayette bulunmadım ki servis adımı duyduğunda beni tanıyacaktır.

sonuç olarak asla zeytinburnu servisi tercih etmem ve önermem (kişisel fikrim).

99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #64 : Eylül 25, 2007, 13:12:17 »
Selim kardeşim yazılanları gerçekten çok sinirle okudum. Resmen rezalet birde burası yetkili servis. Herşeyi geçtim nasıl yan sanayi parça kullanılıyor anlamak mümkün değil. Şahsen az bile sabırlı davranmışsın valla sabrına hayran kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #65 : Eylül 25, 2007, 17:01:43 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Selim kardeşim yazılanları gerçekten çok sinirle okudum. Resmen rezalet birde burası yetkili servis. Herşeyi geçtim nasıl yan sanayi parça kullanılıyor anlamak mümkün değil. Şahsen az bile sabırlı davranmışsın valla sabrına hayran kaldım.
[/quote]

eleştrilerim neticesinde müşteri hizmetlerinde çalışan bir arkadaşın işine son vereceklerini söylemişlerdi, o yüzden sessiz davrandım. kimsenin işiyle gücüyle oynamak istemem. gerçekten tam bir fiyaskoydu ama.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #66 : Ekim 11, 2007, 10:16:30 »
3 gündür arabada her durup kalktığımda bir tıkırtı duymaya başladım, şöyle bir torpidoya baktım bu sesi çıkartacak birşey göremedim.dün ORTAKÖY TOYOTA SERVİSE gititim,deneme sürüşünü için bir teknisyen ile yaptık.Çıkan sesi tespit ettik, 15 dakika sonra tamam dediler, sesin nerden geldiğini sordum,nazik bir davranışla arabanın orta kol dayama kutusundaki küçük elfenerini gösterdi...   çok teşekkür ettim. dalgınlıkla böyle bir olayı yaşamış oldum. Her zaman yüksek ilgi ve bilgiyle yardımcı olan ORTAKÖY TOYOTA SERVİSE teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #67 : Ekim 11, 2007, 11:24:45 »
Bagaj da gevşemiş krikolar ve kriko havuzuna konmuş tornavida pense gibi aletlerde tıkırtı sesi yapabiliyor bilgilerinize...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #68 : Ekim 17, 2007, 21:39:51 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Aracımın arka frenlerinden hiç daha önceden duymadığım, duyanı da görmediğim bir ses çıkıyordu.Zaten yağının ve yağ filtresinin de değişmesi lazımdı.Bu yüzden orijinal servise gittim.İstanbul'daki Toyota Nataş.Aracı teslim ettim ve beni arayıp aracı almam için haber vermelerini söyledim.Hatta bir sorun çıkarsa fiyatla ilgili bilgilendirmelerini de istedim.
Neyse beni aramadılar.Ben aradım araç 3 gibi çıkmış (Sabah 8 buçukta bırakmıştım) Gittim faturaya bakıyorum.
118.30 YTL...
Aynen yazıyorum faturadaki tutarları :
210.000 bakım :                                       34.40
Plakalık lambası tesisatı onarımı :              17.20
Yag filtresi :                                             10.45
Karter tapa contası :                                  1.23
Sentetik bazlı gtx2 motor yağı 3 adet 9.32 : 27.96 (Bu nasıl 3 adet oluyor onu anlamadım)Ampül plaka 10w  2 adet 2.84 :                  5.68
Ampül 5w/21w                                          3.33

Hoşuma gitmeyen şey bana haber vermeden nasıl bu tesisatı değiştirirler?Ki özellikle tembih etmiştim.
Bir de adam yağı 5.000 km sonra değiştirmem gerektiğini söyledi.
Ne alaka anlamadım.Ben bildim bileli hep 10.000 de değiştiririm.
Tanıdığım çoğu kişi de öyle.Israrla adamın bunu söylemesi de garibime gitti açıkçası...

Bu konudaki cevaplar sayesinde ben de çoğu kişi gibi Derindere'yi tercih edecektim ama işimin gereği bana en yakın yere gitmek durumunda kaldım.
[/quote]
3 adet derken 3 litre demek istiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #69 : Kasım 05, 2007, 20:45:55 »
[quote name='Kemal Aksüyek' date='17.10.07 - 20:39' post='35906']
3 adet derken 3 litre demek istiyor
[/quote

ae 101 4 lt yag alır eger yag filtresini degismediyseniz 3 lt alır bide bu adamlar 3 lt yag koymuslar yag eksiktir bide servislerde yan sanayi parca kullanıyorlar

 inanın ist de oturanlar bilir aksarayda ae101 denso ( yani orj) buji ben 10 ytl ye alırken adam lar 25 ytl ye satıyorlar servisler aldıgı paranın bence hakkını vermiyor sakın düsünmeyin adamlar fazla para alıyorlar ve güzel yapıyorlar düsük modeller icin konusmak gerekirse güzel bir usta herseyi cözebilir
 servise kesinlikle karsıyım beni bir türlü memlun edemediler ve fazla para almalarının sebebi ise işcilik degil tuttukları plazanın kirasını cıkarmak icindir bide serviste araba yapılırken yanına almıyorlar bekleme salonunda bekleyin diyorlar ii tamam ama benim icim hic rahat degil götürürüm ustama beraber yaparız arabayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #70 : Kasım 06, 2007, 14:23:10 »
Alıntı yapılan: murat_togulga
Kesinlikle katılıyorum.
[/quote]
 borovalı nın nesi var :S

izmirde akdemir iyi demişs,inizde
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #71 : Kasım 07, 2007, 18:22:32 »
bende aracımı sonkar avcılara götürdüm.gerek servis kalitesi gerek tüm çalışanlar personel gerçekten sonderece mükemmel.insanlar çok güler yüzlü.yapılan işler çok kaliteli ve insanlar çok güven verici.kesinle tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #72 : Kasım 07, 2007, 21:05:20 »
erdem kardeşim yetkili satıcılar tamirhane değil servistir.servislerde sadece müşterinin isteği ile ilgilenilmez servise giren bi araca standart olarak yapılan işler vardır.bi ahmet yada mehmet ustayla servisleri karşılaştırmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #73 : Kasım 07, 2007, 21:14:35 »
bak ben sana katılıyorum ama kendi adıma konusmak gerekirse birazda olsa aracıma ilgi gösteren insan oldugum icin aracın neyi ne zaman degisecek servisin bana acıklama yapmasına gerek yok
birde bakın daha önceki yazdıgımda eski model araclar icin demistim demi serviste sanzımanımı yapmaya 1.300ytl istediler nerdeyse yarısı işcilikti ben parcaları servisten aldım ve dısarda degistirdim cokta memlunum ist demi oturuyosunuz bilmişyorum ama eger oturuyorsanız aksaraya yolunuz düserse gidin bir bakın ae101 lerin orjinal buji markası denso dur bir fiyatını servise sorun birde aksaraydan sorun ikiside aynı parcayı satıyor ve birisinde 10 ytl birisinde 25 ytl

ben bunu hep yasıyorum her parca da siz zannediyomusunuzki dısardaki ustalar la servisteki ustalar bence aynı yanlız suda var bir insan ne olursa olsun kendini mesleginde yetistirmesi lazım servisteki ustalarda motor meslek lisesi mezunu ve sonkar  bir kac tanıdıgım var adamlar diyorlar git dısarda yaptır diye

kusura bakmayın güzelbir usta herseyi cözebilir diye düsünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #74 : Kasım 29, 2007, 23:25:05 »
Arkadaşlar aracımı dün Samsun Derindere servise götürdüm. Aracım corolla d 4d 30.000 km bakımı için gitmiştim. yaklaşık 2-3 saat gibi sürdü. 175.00 ytl ödedim. Rutin yağ, yağ filt, karter tapa contası değişti. Başka değişen bişey yok.İşin aksi tarafı bekleme süresi pek iyi geçmedi. Showroomda inşaat tadilat vardı, heryer toz duman. Pek rahat edemedik yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #75 : Aralık 29, 2007, 21:51:25 »
merhaba arkadaşlar...ben aracı daha yeni aldım ve şimdilik sadece 1000 km bakımı için aracı aldığım servis olan gökkuşağına götürdüm...sağolsunlar,gayet ilgili ve alakadarlar...müşteri memnuniyeti bilinçleri yerinde...özellikle satış temsilcisi arkadaşlar hakikaten takdire şayanlar...hepsine çok teşekkür ediyorum,umarım senelerce bu şekilde devam ederler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #76 : Ocak 16, 2008, 12:10:51 »
Alıntı yapılan: selim kara
arkadaşlar 90,000 bakımımı derindere - zeytinburnunda yaptırmıştım. bakım 90,000 bakımıydı ama tam 3 gün sürdü. sonuç?? tüm yönetim tarafından özür dilenmesi ve bir dikiz aynası hediyesi oldu.

yapılan işlemler; rutin 90,000 bakımı, şanzıman takozu değişimi, amortisör körükleri değişimi, z rotlar ve denge çubuğu tutucuları değişimi, fren balatalarının değişimi, 4 adet paçalık değişimi.

silecekler ve sağ motorlu dikiz aynası kırık olduğu için de değişecekti. ufak tefek söylediğimiz bir kaç işlem de vardı.

bunlar hariç çıkan rakam 1,316.00 YTL oldu. tanıdık vasıtasıyla 930.00 YTL'ye düşürdük.

olay nasıl oldu; cumartesi servise vermiştim arabayı ve işlemlerin bitmesini bekliyordum. randevulu olmama rağmen sabah 8'den 13'e kadar hiç bir işlem yapmadılar. 1'de başladılar yapmaya ve bana bugün yetişmeyeceğini saat 17'de söylediler. işim yoktu ama bu çok zoruma gitti. kızgınlığımı da dile getirdim neden sabahtan beri söylemiyorsunuz o zaman diye, sıkıntılı bir şekilde özür dileriz selim bey diye cevap aldım.
aynı akşam telefon geldi servisten. sağ arka amortisör patlak diye (ki hala aynısını kullanıyoruz sorunsuz). değiştirelim mi dediler, istemedik. silecekleri değiştirelim mi dediler tabiki değişecek dedik.

pazartesi saat 16 gibi telefon geldi aracınız hazır diye. almaya gittim ve 1 saat çıkmasını bekledim. bu arada görevli arkadaşa soruyorum: cızırtı yapan camdaki kaplama söküldü mü? cevap evet. silecekler yapılmış, dikiz aynası değişmiş, her şey tamammış araç yıkanıyormuş.

araç geldiğinde saat 17,30'du ve kelimenin tam anlamıyla bir rezalet yaşandı. yıkamadan gelen araç çamur içinde, camdaki jelatin sökülmemiş, silecekler değişmemiş, dikiz aynası değşimemiş, patlak olan stop ampüllerinden biri değişmemiş. (tabiki kusur buldukça aramaya devam ettim) aracın içinde torpidoda yağlı parmak izleri falan. ben müşteri temsilcisi arkadaşın gözü önünde camdaki jelatin çerçeveyi elimle söküp, silecekleri söküp elimle kırıp, sinirli sinirli sormaya başladım ve başına bu tip olaylar gelen bir kaç aracın sahibi de eleştri yağmuruna tutmaya başladı servisi.

düşünsenize 930 YTL veriyordum ve aracım böyle geliyordu.

olayın hemen arkasından bir odaya alındım, çay, kahve, kek vs. dilenen yüzlerce özür ve hediye edilen parçalar.

o kadar lakait gelmişti ki o zaman bu davranış bana bir daha asla zeytinburnu derindereye gelmiyeceğimi vurguladım müşterilerin arasında ve oradan ayrıldım.

müşteri temsilcisinin "beyefendi sileceklere pahalı diyerek siz istemediniz değişmesini" demesi hala kulaklarımda çınlıyor (takımı 25 YTL)

bir daha asla gitmem zeytinburnu servise. en son tarabya tarabya'ya götürdüm. gerçekten harika bir karşılama vardı ve güzel bir dostluğumuz oldu çalışanlarla. elemanından - sorumlusuna kadar herkes ilgilendi aracımla, hatta bir ara yaptırdığım bir dizi işlemden (gösterge ampülleri değişimi, far ikaz rölesi montajı ve cd çalar montajı) neredeyse %50 indirim aldım.

ama yine de 100,000 bakımını masraf nedeniyle dışarıda özel bir servise yaptırdım. Türkiye ve Japonya'da Toyota'dan bir dizi birincilik ödülü almış bir ustaya ki tüm Toyota servisleri tanıyor.

100,000 bakımı zeytinburnunda yapılan bir kaç hileyi daha ortaya koydu. mesela motordan çıkan yağın karbüratörlü motor için kullanılan yağ olması ve hava filtresinin belli bir şekilde anlaşılacak seviyede adi ve yan sanayi oluşu. üzerinde toyota parça no ve logosunu beklerken saçma sapan bir çin malı çıkması.

bunun için ayrıca şikayette bulunmadım ki servis adımı duyduğunda beni tanıyacaktır.

sonuç olarak asla zeytinburnu servisi tercih etmem ve önermem (kişisel fikrim).
[/quote]

Selim bey öncelikle yaşadıgınız sorununuzu yazmışsınız ve servisin isminizi duydugunda tanıyacaklarını belirtmişsiniz yaptıgım araştırmada selim kara ismnde bir tane müşterimizin oldugu ve en son 2000 senesi itibariyle servisimize geldigini gördüm yaşadıgınız sorunlar hakkında bir yorum yapmıyacagım yanlızca yaşadıklarınız ve anlatıklarınızla ilgili bir kaç çelişkiyi vurgulamak istiyorum.
öncelikle motor yağında karbüratörlü veyahut enjeksiyonlu diye bir ayırım yoktur kulanılan motor yağı visikosite sınıfına göre ayrılır. yan sanayi hava filitresi konusuna gelince hiç bir yetkili toyota servisi yan sanayi parça kulanamaz ve satamaz bu kesinlikle yasaktır. japonyada brincilik aldıgını söylediğiniz teknisyen arkadaşın kim oldugunu bilmiyorum ama sunu belirtmek isterim ki toyota teknisyenleri türkiyede eğitim görürler yarışmalar türkiyede olur dünya yarışmasıda belçikada yapılır yani türkiye de bulunan toyota teknisyenleri japonyada yarışmazlar ve dolayısı ile japonyada birincilik alamazlar.
90.000 km bakımın 3 gün sürdügünü belirtmişsiniz 90.000 km bakım maksimum yarım günlük bir iştir buda servisin yogunluguna bağlı olarak değişir eger 90.000 bakım için randevu alarak servise geldiyseniz teslim süresinde mutlaka araç teslim edilir yanlız aracın ekstra olarak yapılan işlemlerinden bahsetmemişsiniz kulak değişimi amortisör körükleri değişiminizden bahsetmişsiniz her amortisör körüğü değişimi için o amortisör sökülür ve amortisörler söküldüklerinde kontrolleri yapılır muhtemelen sökülen amortisörünüzde bir hata tespit edilmiş ve size amortisörün değişiminin gerektiği söylenmiş faket siz yaptırmamışsınız ayrıca sileceklerinizin değişimini iş kaydı açılırken söylediğinizi belirtmişsiniz sizin başlangıçta onay verdiğiniz işlem için tekrar onay alınmaz ve değiştirilmemesi gibi birşey yapılması imkansız sizin değişimini yazdırdıgınız iş kartında değişimi yapılmadan araç kalite kontrol onayından cıkmaz ve araç teslim edilmez aracın ışıkları servise alınmadan teknisyenler tarafından kontrol edilir ve bakımda problemli olanlar onarılır yanmayan bir ışık oldugunda araç kalite kontrolden geçmez ve yapan teknisyene hata puanı yazılır ışıklarınınzın yanmadan size teslim edilmesi tamamen imkansızdır sizin bakıma vermenden değişimini istediğiniz dikiz aynası değiştirilmeden size verilmez yine aynı şekilde araç kalitekontrolden geçmez ve teknisyene hata puanı yazılır ayrıca sunu belirtmek isterimki sizin değişimini en başta onay verdiğiniz bir ayna ne şekilde size hediye ediliyor hediye edilmesi gibi bir işlem şimdiye kadar vuku bulan bir işlem değildir hiç bir şekilde hiç bir yedek parça hediye edilemez ancak yapılan işçiliklerden bir iskonto yapılabilir oda sizin puan sisteminizde nekadar toyota puanınız olduguna ilişkindir.
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #77 : Ocak 16, 2008, 23:02:12 »
Alıntı yapılan: Tuna ERGEN
Selim bey öncelikle yaşadıgınız sorununuzu yazmışsınız ve servisin isminizi duydugunda tanıyacaklarını belirtmişsiniz yaptıgım araştırmada selim kara ismnde bir tane müşterimizin oldugu ve en son 2000 senesi itibariyle servisimize geldigini gördüm yaşadıgınız sorunlar hakkında bir yorum yapmıyacagım yanlızca yaşadıklarınız ve anlatıklarınızla ilgili bir kaç çelişkiyi vurgulamak istiyorum.
öncelikle motor yağında karbüratörlü veyahut enjeksiyonlu diye bir ayırım yoktur kulanılan motor yağı visikosite sınıfına göre ayrılır. yan sanayi hava filitresi konusuna gelince hiç bir yetkili toyota servisi yan sanayi parça kulanamaz ve satamaz bu kesinlikle yasaktır. japonyada brincilik aldıgını söylediğiniz teknisyen arkadaşın kim oldugunu bilmiyorum ama sunu belirtmek isterim ki toyota teknisyenleri türkiyede eğitim görürler yarışmalar türkiyede olur dünya yarışmasıda belçikada yapılır yani türkiye de bulunan toyota teknisyenleri japonyada yarışmazlar ve dolayısı ile japonyada birincilik alamazlar.
90.000 km bakımın 3 gün sürdügünü belirtmişsiniz 90.000 km bakım maksimum yarım günlük bir iştir buda servisin yogunluguna bağlı olarak değişir eger 90.000 bakım için randevu alarak servise geldiyseniz teslim süresinde mutlaka araç teslim edilir yanlız aracın ekstra olarak yapılan işlemlerinden bahsetmemişsiniz kulak değişimi amortisör körükleri değişiminizden bahsetmişsiniz her amortisör körüğü değişimi için o amortisör sökülür ve amortisörler söküldüklerinde kontrolleri yapılır muhtemelen sökülen amortisörünüzde bir hata tespit edilmiş ve size amortisörün değişiminin gerektiği söylenmiş faket siz yaptırmamışsınız ayrıca sileceklerinizin değişimini iş kaydı açılırken söylediğinizi belirtmişsiniz sizin başlangıçta onay verdiğiniz işlem için tekrar onay alınmaz ve değiştirilmemesi gibi birşey yapılması imkansız sizin değişimini yazdırdıgınız iş kartında değişimi yapılmadan araç kalite kontrol onayından cıkmaz ve araç teslim edilmez aracın ışıkları servise alınmadan teknisyenler tarafından kontrol edilir ve bakımda problemli olanlar onarılır yanmayan bir ışık oldugunda araç kalite kontrolden geçmez ve yapan teknisyene hata puanı yazılır ışıklarınınzın yanmadan size teslim edilmesi tamamen imkansızdır sizin bakıma vermenden değişimini istediğiniz dikiz aynası değiştirilmeden size verilmez yine aynı şekilde araç kalitekontrolden geçmez ve teknisyene hata puanı yazılır ayrıca sunu belirtmek isterimki sizin değişimini en başta onay verdiğiniz bir ayna ne şekilde size hediye ediliyor hediye edilmesi gibi bir işlem şimdiye kadar vuku bulan bir işlem değildir hiç bir şekilde hiç bir yedek parça hediye edilemez ancak yapılan işçiliklerden bir iskonto yapılabilir oda sizin puan sisteminizde nekadar toyota puanınız olduguna ilişkindir.
[/quote]




abicim iyi veyada kötü yazdıkların ile ilgili bir yorum yapamayacagım yanlız servislerde parca fiyatları cok pahalı tamam isciligi hallediyoruz ama parcalar gercekten cok el yakıyor yag sogutucu 545 ytl vs vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #78 : Ocak 28, 2008, 22:17:26 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
3 adet derken 3 litre demek istiyor
[/quote]
hangi araca koyuyo 3 litre  yarisler bile 3 litreden fazla alıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #79 : Ocak 28, 2008, 23:21:33 »
Ben artık aracımı hiç bir toyota servisine götürmüyorum, ve asla götürmeyeceğim