Gönderen Konu: Depresyondaymışım.  (Okunma sayısı 7153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Depresyondaymışım.
« Yanıtla #60 : Temmuz 17, 2009, 09:53:44 »
sayın ahmet OZKOK; art niyetiniz olmadığından eminim ama eğer 6 yıl boyunca biyokimya anatomi fizyoloji patoloji farmakoloji okumadıysanız bilgi paylaşımında bulunmamanızı rica edeceğim.... zira bazen bilgi paylaşımı karşıdakine yarardan çok zarar getirebilir...

moderatörü olduğum forumda ilaç isimlerinin dahi yazılmasına izin vermemekteyim... bunun hassas bir konu olduğunu düşünüyorum... eğitim almamış kişilerin yorumları sebebiyle de pek çok insan hayatından olabiliyor...

saygılarımla...
+1  ve  :alkis:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 17, 2009, 09:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 17, 2009, 11:15:26 »
Hande abla zaten bizim insanımız meraklıdır. şu ilaç bana iyi geldi al sen de kullan. sana da faydası dokunur şeklinde iki dakikada doktor oluverirler. Siz boşuna okumuşsunuz onca sene bu sebeple. :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 17, 2009, 15:49:29 »
Kesinlikle size katılıyorum hande hanım size katılıyorum.BEn kendim için ilacın jenerik ismi yazıldığı için ve konu hakkında bilgim olduğu için yorum yaptım ama bana göre de bu insanlar yanlış yönlendirmeye sebep olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #63 : Temmuz 17, 2009, 19:35:15 »
Kesinlikle size katılıyorum hande hanım size katılıyorum.BEn kendim için ilacın jenerik ismi yazıldığı için ve konu hakkında bilgim olduğu için yorum yaptım ama bana göre de bu insanlar yanlış yönlendirmeye sebep olabilir.
Memduh kardeşim;son cümlenizde ......bana göre de bu insanlar yanlış yönlendirmeye sebep olabilir.... demişsiniz.Sanırım farkında olmadan yazdınız.Çünkü kişileri öteki,beriki,bunlar,şunlar diye hedef gösterir gibi ayırmak ,ayrıştırmak doğru değil.Kimin başına ne zaman ve ne geleceği belli olmaz.Ha eğer ki farkında olarak yazdı iseniz sanırım forumdaki arkadaşlara bir özür borçlusunuz.Ama ben farkında olmadan yazdığınız kanaatindeyim.Çünkü TCT deki hiç kimse ayırımcılık yapmaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 18, 2009, 10:22:45 »
Yok yok emin olun yanlışlık ile yazılmıştır farkında olmadan. Ayrımcılığın ortasında kalıp ayrımcılık yapılmaması gerektiğini savunan biriyim. Yanlış anlaşıldıysa genede özür dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Temmuz 18, 2009, 21:15:21 »
Arkadasimiz, doktorundan ilacini almis zaten. En iyisi doktorunun tavsiyesini dinlemesi.

Terazinin diger kefesinden bahsediyorum ben, Hande Hanim. Bazi doktorlar da insanlarin hayatlarini karartiyor, yazdiklari anti-depresif ilaclarla intiharlara yol aciyor. Hangi anti-depresif ilacin intihar duygusu uyandirma seklinde bir yan etkisi yok. Bu yan etkisi olmayan bir ilac var mi, ona bir cevap verin lutfen.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 19, 2009, 15:06:54 »
Fatih'cim çok geçmiş olsun, dünyanın derdi geçicidir, derdi veren Allah dermanını da verir. Bu konuda tecrübem olmadığı için çok fazla yorum yapmak istemem ama Umut'un dediği gibi kendine bir uğraş bulmanda fayda var. Paylaşmak bir çok sorunu çözer, imkanın çerçevesinde çevrendeki insanların sorunlarını çözmeye yardımcı ol, bu şekilde elde edeceğin haz bütün sorunlarını çözecektir.

Mevlana Celaleddin Rumi der ki: "Burnuna sarımsak tıkamışsın, gül kokusu arıyorsun."

Bizim dünya üzerindeki halimiz budur aslında, farkına varmaya çalış Fatih, sorunlar kendiliğinden çözülecektir.

Selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Temmuz 19, 2009, 16:55:10 »
Ali abi mükemmel bir laf. Daha güzel bir söz olamazdı bence.

Mevlana Celaleddin Rumi der ki: "Burnuna sarımsak tıkamışsın, gül kokusu arıyorsun."
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #68 : Temmuz 19, 2009, 20:59:18 »
Fatih kardeş sabret, geçici bir durum... Benim sana tavsiyem bu günlerinde Mevlana'yı oku... Tasavvuf edebiyatının önemli eserlerini karıştır biraz... İlaçla tedavi çok önemli onu aksatma ama bu depresif günlerinde kendini, geçmişini ve geleceğini sorgula... Belki de bu sana bir fırsattır ve bunu iyi kullan... Sakın ümitsizliğe kapılma, kendini boşluktaymış gibi hissetme...

Teşekür ederim.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #69 : Temmuz 19, 2009, 21:01:56 »
Fatih'cim çok geçmiş olsun, dünyanın derdi geçicidir, derdi veren Allah dermanını da verir. Bu konuda tecrübem olmadığı için çok fazla yorum yapmak istemem ama Umut'un dediği gibi kendine bir uğraş bulmanda fayda var. Paylaşmak bir çok sorunu çözer, imkanın çerçevesinde çevrendeki insanların sorunlarını çözmeye yardımcı ol, bu şekilde elde edeceğin haz bütün sorunlarını çözecektir.

Bizim dünya üzerindeki halimiz budur aslında, farkına varmaya çalış Fatih, sorunlar kendiliğinden çözülecektir.

Selamlar.
Ali'cim çok teşekür ederim ilginiz için.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Temmuz 19, 2009, 21:34:32 »
Arkadasimiz, doktorundan ilacini almis zaten. En iyisi doktorunun tavsiyesini dinlemesi.

Terazinin diger kefesinden bahsediyorum ben, Hande Hanim. Bazi doktorlar da insanlarin hayatlarini karartiyor, yazdiklari anti-depresif ilaclarla intiharlara yol aciyor. Hangi anti-depresif ilacin intihar duygusu uyandirma seklinde bir yan etkisi yok. Bu yan etkisi olmayan bir ilac var mi, ona bir cevap verin lutfen.

intihar duygusu major depresyon denilen rahatsızlığın bir komponentidir. ilaçlar bu duyguya yol açmazlar. intihar düşüncesi olan kişiler çoğunlukla kullanmakta oldukları ilaçlarla intiharı denerler o yüzdendir ki bazı ilaçlar kutu içinde az sayıda satışa sunulmuştur.

özetle intihar duygusunu doğuran ilaçlar değil hastalığın kendisidir... umarım yeterince açıklayıcı olmuştur...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Temmuz 20, 2009, 00:55:21 »
Alllah kimseyi intihar edecek kadar o durumlara düşürmesin.O durumlara da düşenlere Alllah sabır versin.Yapmayın intihar falan.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #72 : Temmuz 21, 2009, 12:49:47 »
benden daha obsesif biri olamaz herhalde. 6 aydır 4 ayrı ilaç kullandım hala etkisini bekliyorum
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...