0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Temmuz 16, 2009, 14:13:40Fatih öncelikle şunu söyleyeyim doktorun yazdığı ilaçlar son derece güzel ilaçlar.Lustralin sedatif yani uyku yapıcı etkisi yoktur ama bu etki laroxyl de çok fazladır. Ama merak etme belli bir süre (en fazla 6 ay )kullanımdan sonra emin ol iyileşirsin. Geçmiş olsun.[/quoteTeşekür ederim.Evet yavaş,yavaş etkisini belli etmeye başladı dün sabahtan kullanmaya başladım.Teşekür ederim.Evet yavaş,yavaş etkisini belli etmeye başladı dün sabahtan kullanmaya başladım
Fatih öncelikle şunu söyleyeyim doktorun yazdığı ilaçlar son derece güzel ilaçlar.Lustralin sedatif yani uyku yapıcı etkisi yoktur ama bu etki laroxyl de çok fazladır. Ama merak etme belli bir süre (en fazla 6 ay )kullanımdan sonra emin ol iyileşirsin. Geçmiş olsun.[/quoteTeşekür ederim.Evet yavaş,yavaş etkisini belli etmeye başladı dün sabahtan kullanmaya başladım.
ooooo fatihim senindurum vahim seni lustral 50 mg da paklamaz Şaka bir yana ben sana bir ilaç tavsiye ediyorum = en kısa sürede birini bul aşık ol yada olmaya çalış ok
Çok güzel özetlemişsin Fatih, hangimiz farklı durumdaki. Her kötü görünen birşeyin altında iyi, iyi görünenin altında da kötü olabilir. Önemli olan az ve öz seni sevenleri bilmen, güzellikleri ve sıkıntılarını paylaşman. İşte bazen hayattaki var oluş amaçlarımızdan unuttuğumuz birisi, paylaşmak, biribirimizin farkında olmak, kişisel ihtiraslarımıza yenilmeden.
kusura bakmayın ahmet bey ama söyleminiz bana çok ters geldi...özellikle psikiatride medikal tedavinin yeri tartışılmaz.... beyindeki nörotranmitterlerin görevini bir zahmet inceleyin... hangi hastalıkların hangi durumlarda ortaya çıktığını öğrenin...depresyon da çok basit bir şekilde serotonin sentezinin azalması ya da serotonin reseptörlerinin duyarlılığının azalmasından kaynaklanan bir hastalık... bazen insan yaşam kalitesini oldukça düşürebilen bu hastalık tedavi edilmezse daha da kötü bir hal alabilir.....bu konudan bağımsız olarak yine psikiatrik hastalıklardan psikozun ise medikal tedaviden başka şansı yok malesef.... ilaç tedavilerini bu düşünceler yüzünden kesen psikozlu hastalar ailelerine ve çevrelerine yaşamı tehdit edecek zarar verebilirler...yan etkilere gelince her ilacın yan etkisi vardır ama kar/zarar oranı hesaplanarak bir tedavi planı oluşturulur.....
Hadi canım. Yan etkisini bilmeyen varmıydı gerçekten? Hatta bu yan etkisini tedavi için kullananlar mevcut.
Fatih kardeşim öncelikle sana acil şifalar diliyorum.Nasreddin hocanın meşhur sözünü bilirsin.Demişki <<yahu bana eşşekten düşen birisini bulun,benim halimden o anlar.>> Şimdi fatih kardeş,biraz kendi yaşadığım anımı anlatayım.Anı diyorum çünkü bir süre sonra sende böyle diyeceksin Ben geçen yıl meüsküs ameliyatı oldum.3-5 gün sonra komplikasyon gelişti ve derin ven tombozu oluştu,yani toplar damar tıkanması.Anında bana sigarayı bıraktırdılar şok etkisiyle.1ay kadar heparin iğne yedim günde iki kere olmak üzere,kevgire döndüm. bu arada 7ay kadar kasığa kadar olan varis çorabı kullandım.Şu anda dizaltı kullanıyorum ve ömür boyuda kullanacağım.Ha bu arada da gene ömür boyu kullanacağım ilaçlarım oldu.Sadece mezarda kullanmayacağım.Neyse,bu olaylar yaşanırken kendi kendime sorgulamaya başladım.Neden benim başıma geldi diye.Kabullenmek istemedim.Haşa allahıma isyan etmedim.Ama çok zoruma gitmişti.Sanki bu dünyada sadece benim rahatsızlığım varmış gibi.Bir de iş yerimde ast-üst ilişkilerimde sorunlar yaşamaya başladım.Hiç kimse beni anlamıyordu.Herkes benim işten uzaklaşmak için rapor aldığımı düşünüyordu.Kalp damar cerrahisi doktoru bana bol bol yürümem gerektiğini belirttiğinden, ben de raporlu olduğum dönemde habire aksayarakta olsa yürüyordum.Tabi beni bu şekilde yürürken görenler habire gezdiğimi, aslında hiç bişeyim olmadığını vs. vs.gibi yorumlar yaptılar.Bunları nedenmi anlattım.Öyleyse ortak konuya geleyim.Bütün bunlar üst üste gelince depresyona girmişim haberim yok.tabi ben bir şekilde psikiyatri doktoruna gittim. Doktorum bana sağolsun çok cana yakın davrandı. kullanacağım ilaçlar ve etkileri hakkında bilgiler verdi.Bunları Efexor150mg ve xanax daha sonra efexor -tolvon daha sonra efexor- remeron şeklinde kullandım.Bu arada doktorumun sözünden hiç çıkmadım.tedavi süreci 1yıl kadar devam etti.8.aydan itibaren yavaş yavaş azalta azalta tedaviyi bitirdik.Şu an gayet sağlıklı ve olumlu bakıyorum herşeye.Ama yaşanacakmış,yaşandı ve bitti.Fatih kardeşim yaşadıklarını bilmiyorum ama seni anlayabiliyorum.Bunlar her insanın yaşayabileceği durumlar.Ne ben, ne sen, ne de bi başkası deli ya da nebileyim kafayı yemiş değiliz.Sana bir abi tavsiyesi ,doktorunla irtibatı kesme.Forumdaki arkadaşlar iyi niyetli olmakla beraber ilaçları kullanıp kullanmamak konusunda bazıları yanlış yorumlar yapmışlar.Doktorun ne diyorsa onun sözünü dinle.Bu ilaçlar doğru kullanıldığında yarar getirir.Ama ben biraz kullanayım sonra olmadı bırakayım dersen yarardan çok şu anki durumundan daha beter bir durumda olursun.Kulanılan bu tür ilaçların ilk zamanlar yan etkisi mutlaka olacaktır.Bazı yan etkiler ilk 1 haftada kayboluyor.Bazı yan etkileri daha sonra çıkıyor.Gerçi bunları doktorun söylemiştir.Evlimisin bilemiyorum.Eğer evliysen eşinlede konuşman gerekiyor.Çünkü bunlar utanılacak ya da ayıplanacak bir durum değil. Önemli olan senın ruh sağlığın.Dolayısıyle ailenin huzuru.Konuyu uzattım biliyorum ama seni birazcık dahi olsa rahatlatabildiysem ne mutlu bana.Tekrar geçmiş olsun diyorum.