Gönderen Konu: 2004 sol küllük üstündeki orta kapak kırıldı....:(  (Okunma sayısı 26607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...:):)...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
merhabalar toyota club fanları...
Geçen hafta 2004 sol aldım ilk defa bir toyota kullanmaya başladım gerçekten hoşuma gitti fakat dün küllüğn üzerindeki orta da olan kapağın yayı ve ufak dişi kırıldı baktım olacak gibi değil sanki ön konsol tamamen değişmesi lazım gibi ve moralimi çok bozdu o kapak şimdi açık duruyor.... yani toyota gibi bir marka ve 2004 model bir araba ve kapağın değşme imkanı yok .....ne yapmam lazım lütfen yardım edermisiniz yeni arabamdan soğumak istemiyorum......

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 sol küllük üstündeki orta kapak kırıldı....:(
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2009, 13:27:37 »
     Öncelikle kendiniz tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz.... Kendinizi tanıttıktan sonra bilgisi olan arkadaşlar size  yardımcı oalckatır...

:D Kırılmasa şaşardım o kapak sağlam olan yok üzülmeyin :D  zaten önceki modellerde orada kapak yoktu şöyle bir kapaklı ve kapaksız olarak bakarsanız kapağın zaten tamamen luzumsuz olduğunu ve görüntüyü çirkinleştirdiğini göreceksiniz.... Dümdüm bir zemin orada bence hiç hoş durmuyor... Normalde Toyota markası öyle ıvırzıvırlara pek önem vemediği için saglam oluyor çünkü öyle küçük detaylar sorun cıkartıyor görüldüğü üzere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2009, 13:36:06 »
hocam bu arada konuyla ilgili değil ama mahsuru yoksa arabayı yeni aldığınız için soruyorum kaça aldınız fiyat konusunda bilgi verirseniz sevinirim hayırlı olsun bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2009, 13:51:15 »
haklısınız ahmet bey valla ben ankaradayım yıldız oto sanayiyi dolaştım bu kapak için kapak buldum ama tkamak için ön konsolun tamamı sökülmesi lazımmış 300 ytl ye mal olur dediler valla sinirim bozuldu acaba japonla yapıştırsam mı bi daha hç açılmasa...... ama oraya telefon falan koyuyordum iyi oluyordu .....off offf valla sinirim bozuldu ....neyse yunus bey arabayı 23 bin liraya aldım 65 binde.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2009, 13:54:38 »
  Aytekin bey tekrar uyarıyorum lütfen tanışma bölümünde kendinizi tanıtınız !!!  Hem o zaman böyle ufalayıp puflamanıza gerek kalmaz forumda zaten gerekli bilgiler mevcut kendinizi tanıtıp biraz beklerseniz istediğiniz bilgilere ulaşırsınız ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2009, 13:59:25 »
ok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2009, 14:13:22 »
İncelemenizde yarar var :)
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/kullugun-uzerinde-yer-alan-bolmenin-kapagi/

Aramıza hoş geldiniz Aytekin bek  :lol:
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2009, 14:27:30 »
hoşbulduk bekir bey....ilginize teşekkürler......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2009, 14:51:37 »
Aytekin bey öncelikle yazmış olduğunuz mesaja gerçekten bozuldum, o kapak yüzünden toyota markasından soğuycaksanız hiç durmayın hemen soğuyun ve aracınızı satın, siz sıfır opelin yada hyundainin yada alfa romeonun yağ yaktığını  iliyormuydunuz ve bu yüzden şanzıman motor vs değiştirldiğini, altı üstü bi kapak tırnağı taktığınız ve soğumanıza neden olan şeye bi bakın, biraz durup düşünün bence,

ikinci olarak size o 300 TL tutucak diyen ve ön taraf komple sökülücek diyen herif cahilin ve dolandırıcının önce gidenidir,

ben aracıma koskoca tesisat döşettim ve teyibimi sizin kırılan kapağınızın olduğu bölmeye monte ettirip gizlettirdim ama kimse komple ön tarafı sökmedi, 3 adet vida var o ksımın çıkmasını sağlayan onları sökünce o kısım rahatlıkla çıkıyor.

öncelikle klima havalandırma vs düğmelerini çekerek çıkartıyoruz altından vidalar çıkıyor bu vidaları söküp kenarlarından biraz kastırınca bu bölüm çıkıyor , bence başka bir ustaya gidin hatta siz en iyisi ses sistemi yapan bi yere gidin onlar bu araçları iyi tanıyor 5 dk da kapağınızı değiştirsinler.

bu arada benim aracım 2005 model ve o kapağın altında teyip var her araca bindiğimde bu kapağı defalarca açıp kapatıyorum ama kırılmadı nedense !! !! !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2009, 15:04:31 »
merhabalar mesut bey....
dedikleriinizde haklısınız ama hani böyle basit bir mesele sanki haledilmeyeekmiş gibi duruyor veya zor gibi duruyor altı üstü br kapak diye bakıyorum hemen değiştirebilmem lazım diye düşünüyorum fakat olmayınca üzüldüm biraz doğrusu ama sizin önerilerinzi hemen değerlendrecem ayrıca kapağı ben kırmadım ora önceki sahibinde kırılmış adamlar japonla tutturmuşşlar bende araba sert bir çukura gierince orası pat diye attı baktım önceden kırık.....şimdi orayı tamir ettim fakat ucundaki yay içine  düştüü bulamadım kapak ok faka yay olmadığı için kapak durmuyor düşüyor.....her neyse arabadan memnunum allah a şükür ama işte göz oraya takılıyor sonuçta.......:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2009, 15:30:40 »
Aytekin bey dediğim gibi siz en iyisi bir oto müzik sistemi çeken yere uğrayın bakın benim tesisatımı çeken arkadaşa gittim geçenlerde o bölümde flaşörümün lambası patlamış ben dokunmiyim dedim, gittim rica ettim 2dk da söküp taktılar ampülü, para bile istemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2009, 15:57:39 »
mesut bey size çok çok çok teşekkür ediyorum.... orası sökülüyo dediniz ya gittim baktım.... önce otomatik vites çevresini şöyle bi yokladım orası çıkıyormuş orayı çkardım....sonra külüüğü çıkardım .....göğsü hafif çektim baktım orada çıkıyor....sonra yaya baktım oraya düşmüş ....... yayı aldım .....kapağın kenarına da diş olarak zaten küçük sert bi kabloyu japonlayapıştırmıştım....yayı taktım ve herşeyi tekrar yerine monte ettim ve işlem tamammmmmmm....şimdi elhamdulillah çok mutluyum.......[/URL][/img]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 08, 2009, 03:43:02 »
anlaşılan bu kırık kapak sorunu sadece bende değil bayağ bi arkadaşta var.  :)
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2009, 12:55:18 »
Mesut AKIN  :alkis:

Ayrıca bu konuyla ilgili iki üç tane forum açılmış tartışılmış yapılması gerekenler zaten yazılmış. 
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2009, 13:50:53 »
Mesut AKIN  :alkis:

Ayrıca bu konuyla ilgili iki üç tane forum açılmış tartışılmış yapılması gerekenler zaten yazılmış. 

Bilgihan abi teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 08, 2009, 18:21:35 »
forumu araştırmamın zararını çekmişim şimdiye kadar 2 sene önce aynı sorun benimde başıma geldi göğüsün değişmesi gerek dediler bende komple o kapağı söktüm attım hatta kapak nerde bilmiyorum ama çıkma temiz bir gögüs bulursam hemen takıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 07, 2013, 11:48:51 »
konuyu hortlattım ama bu küllük üstündeki bölüm benimde kırık...
acaba yakın zamanda aynı şey başına gelmiş ve çözümü bulmuş arkadaşlar var mıdır. Ya da alıp taktıran, orijinal veya çıkma vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 07, 2013, 12:13:52 »
Kapagın tamiri çok kolay dertetmeyin sol olup o kapagın kırılmayanını görmedim benimki de sol benden önceki sahbi kırıldıgı için yaptırmış biraderin aracıda sol oda saglamdı geçen gözlük koyarken kapagı açmış çıt elinde kalmış bakalım bu hafta yapıştıracagız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2013, 13:41:04 »
konuyu hortlattım ama bu küllük üstündeki bölüm benimde kırık...
acaba yakın zamanda aynı şey başına gelmiş ve çözümü bulmuş arkadaşlar var mıdır. Ya da alıp taktıran, orijinal veya çıkma vs.
valla ben sırf bu kapak yüzünden komple ön konsolu aldım 500 lirayı gözümü kırpmadan verdim bundan iki ay önce :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 07, 2013, 14:30:46 »
ben bir araba bulmuştum o kapağı kırık olsun dedim bir tane alır takarım diye çıkmacıda bulamadım bir fiyat alayım dedim serviste 500 küsür fiyat vermişlerdi o panel komple değişiyordu gerisini siz düşünün artık
yine toyota inadına corolla