0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmail öncelikle teşekkür ederim, kule gergisinin illa gerilmesine gerek yok, birçok kule gergisi gerdirilmiyor aynı benimki gibi, amaç amortisör kulelerinin birbirine yaklaşmamsı esnememsi değilmi, arada bu tarz bi uygulama olduğu sürece esneme büyük oranda azalıcaktır, ben bu gergiyi yapmadan önce baya okuyup araştırma yaptım İsmail örnek birkaç resim : orjinal T-Sport kule gergisi ile başlıyalım Orjinal C-ONE ön kule gergisi ilk resim : Type-S ikinci resim Type-R modeli
arkadaşlar uzun zamandır aklımda vardı ve bugün fırsat bulup yaptım, orjinal alana kadar bununla idare edicez artık herşeyini kendim yaptım kesme bükme kaynak boyama vs
Bu linklerdekiteki kule gergilerinesine bakarmısınız...http://www.videosinifi.com/R-qedmhDef0/toyota-corolla-e10-tuning.htmlhttp://www.videosinifi.com/cgINYyybcB0/toyota-corolla-gti-16.html
mesut bey sizin işiniz nedir çok merak ettim.. ya bu işlerle ugraşıyorsunuz... yada maharetli bir insansınız ?
eline sağlık pırıl pırıl tertemiz.bana sorarsanda gidip bi dünya para harcamana değmez gibi geliyo.bi köşesine çak bi sparco sticker i ben bile yerim orjinal diye
tebrikler abi ellerine sağlı vallla bende çok beğendim
mesut sözüm sana; konuyu hortlatmak gibi olacak ama özelden yazmak istemedim... güzel olmuş eline sağlık...bunun için gerekli malzemeleri yazmışsın ama boru mesela? borunun çelik yada alüminyum olması önemlimi? boru kalınlığı mm olarak 3 mü? 4 mü? kuleye gelecek saç kalınlığında da 3mm yada 4 mm hangisi? birde bunu yaptıkdan sonra montaşını yaparken kuleye başına vidalanacak yere yani; öpüşme olacak yere 1 mm conta yada keçe gibi birşey konulması gereklimi?
madem konu hortladı benim de kafama takılan küçük bişey var;bu gergi renault un bazı modellerinde standart. mesela bizim R19europa vardı, onda vardı, aracı 0 aldık ve kırsal şartlarda 2 yıl bindik, yay vurmasından ön çamurluklar topoğrafya haritası gibi olmuştu(dağlar, ovalar yükseltili bişekilde belliydi), bu duruma kule gergisinin bi katkısı veya faydası olmuşmudur sizce.
Teknik olarak ne işe yarar bu Mesut
ön amortisörler sert girilen virajlarda içeri doğru kapanır ve lastiklerin yere düz basamamasına neden olur, bu parça yani kule gergisi iki amortisörün esmesini engelliyerek lastiklerin tüm yüzeyinin yere temas etmesine yardımcı olur böylece virajlarda yol tutuşu kule gergisiz aynı kasa bir araçtan daha iyi olur