Gönderen Konu: El Yapımı Kule Gergisi  (Okunma sayısı 38513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: El Yapımı Kule Gergisi
« Yanıtla #60 : Ağustos 25, 2009, 22:31:38 »
Mehmet bey rica ederim, paylaşımda bulunmak her toyotaclubtr aile bireyi için bir zorunluluk :D :D şaka bir yana çok teşekkür ederim yorumunuz için, aklımda ufak birkaç iş daha var ancakiş dolayısıile vakit bulamıyorum şu sıralar :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 25, 2009, 22:31:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Ocak 16, 2010, 15:01:47 »
yahu  birde benim arbaya yapsak yahu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 17, 2010, 00:07:10 »
İsmail öncelikle teşekkür ederim, kule gergisinin illa gerilmesine gerek yok, birçok kule gergisi gerdirilmiyor aynı benimki gibi, amaç amortisör kulelerinin birbirine yaklaşmamsı esnememsi değilmi, arada bu tarz bi uygulama olduğu sürece esneme büyük oranda azalıcaktır, ben bu gergiyi yapmadan önce baya okuyup araştırma yaptım İsmail :)

örnek birkaç resim : orjinal T-Sport kule gergisi ile başlıyalım :)

Orjinal C-ONE ön kule gergisi ilk resim : Type-S ikinci resim Type-R modeli

mesut abi ben araca kule gergisi yapmadan önce bi 3 ay felan araştırdım en sonda türk bi ustanın bmw 320 ye yaptığı fotoları bulmuştum.orda her şeyi anlatıyo ama link kırık oldugu için sadece başlarını görüyosunuz gerisi tamamen sizin  hayal gücünüze bağlı :) ya da araştırmanıza ben araştırdım şahsen
öncelikle yapacağımız kule gergisinin borusu ne kadar düzse o kadar verim elde ederiz
kule gergisinin sol veya sağ kısmından germesi için zıt diş acılmış bi sistem yapmak lazimki gergiyi gerebilelim ki verim tam olsun
ve önemli noktalardan birisi başlıkların yeri düzse muhakkak 3 tane olan vidanın hepsini gergiye takmak en verimli sonucu verir çünkü bütün binen yük gergiye tam ulaşsın
benim aracımda sadece kule gergisi var orjinal jant boyutunda jantlar ve lastikler buna rağmen önceden 70 km hızla aldığım virajdan savrulurken su an  90 la savrulmadan virajdan cıkabiliyorum aracıma tüpten sonra yaptığım en iyi değişiklik diyebilirim ve mesut abi başlığa kaynattığın boru kısmı biraz yanlış olmuş sen gelen yükün direk ortadan almışşın aslında iki tarafıda nasıl desem böyle L gibi de tam L gibi değil biraz daha oval olması lazımki her yerden biraz daha eşit alabilesin
benim en çok hoşuma giden yani viraj alırken önceden biraz sert girince hangi yöne giyosanız sizde o yöne yatmak ya da kaymak zorunda kalıyosunuz ya kule gergisini takınca o olay yüzde 20 kadar  düşüyo
mesut abi spor yay taktırmaktan korkuyorum kendime iyice güvenicem ve virajlara daha sert girdiğimde birde gaza basarsam dış akis baslığını yicem diye ondan spor yay almıyorum bi nevi kendimi engelliyorum yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 21, 2010, 13:20:39 »
Ufukçum yazdıklarını okudum ama gücün 3 vidada dağılması konusunda bak bu verdiğin fotodaki orjinal kulede aynı çşekilde 2 vidaya bağlı :)

Ayrıca kule gergisini zıt diş ile germene pek gerek yok :) aracın ön iki tekerini yerden kriko ile havalandırıp o şekilde takarsan zaten havalanan lastiklerin alt kısmından içeri doğru kapanır ve kule gergisini bu şekilde monte edersen bahsettiğin zıt dişli sisteme gerek kalmıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 22, 2010, 15:13:59 »
Mesut abi kule gergi çubuğu daha kalın olsa, 2vidadan değilde 3ünden bağlansa...Zıt dişli sisteminede güzel çözüm bulmuşsun.Eğer arabam olurda modifiyesine karar verirsem, ilk danışacağım kişilerden biride sensin umarım yaşarız, hayırlısıysa toyotaclubtr de dahil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 22, 2010, 15:18:06 »
Arda 3. vidaya gerek olsa modifiye şirketleride yapardı ama genelde hepsi 2 vidalı sistemi yapmışlar :) modifiye konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ocak 22, 2010, 18:47:51 »
mesut bey sizin işiniz nedir çok merak ettim.. ya bu işlerle ugraşıyorsunuz... yada maharetli bir insansınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #68 : Ocak 22, 2010, 21:22:00 »
arkadaşlar uzun zamandır aklımda vardı ve bugün fırsat bulup yaptım, orjinal alana kadar bununla idare edicez artık :)

herşeyini kendim yaptım kesme bükme kaynak boyama vs :)

eline sağlık pırıl pırıl tertemiz.
bana sorarsanda gidip bi dünya para harcamana değmez gibi geliyo.
bi köşesine çak bi sparco sticker i ben bile yerim orjinal diye :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 31, 2010, 13:30:20 »
bide ben bir konuda paylaşmıştım el yapımı araç kule gergileri diye aracın heryerinde gergi vardı mesut abi hatırlarsın belki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 31, 2010, 23:34:55 »
tebrikler abi ellerine sağlı vallla bende çok beğendim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 31, 2010, 23:53:19 »
Bu linklerdekiteki kule gergilerinesine bakarmısınız...

http://www.videosinifi.com/R-qedmhDef0/toyota-corolla-e10-tuning.html

http://www.videosinifi.com/cgINYyybcB0/toyota-corolla-gti-16.html

Arda ne demeye çalışıyorsun hala :)  verdiğin linkteki araçlar benim aracımdan değil birkere, 2. si ise benim aracımda bu tarz  bi uygulamaya gerek olsa onlarca şirketten biri bunu düşünürdü değilmi ?

mesut bey sizin işiniz nedir çok merak ettim.. ya bu işlerle ugraşıyorsunuz... yada maharetli bir insansınız ?

Muzaffer bey benim asıl mesleğim Elektronik teknisyenliğidir, ancak 8 yıldır Diş sektöründe , klinik cihazlarının teknik servisliğini yapmaktayım, ayrıca Modelciliklede uğraşıyorum.

eline sağlık pırıl pırıl tertemiz.
bana sorarsanda gidip bi dünya para harcamana değmez gibi geliyo.
bi köşesine çak bi sparco sticker i ben bile yerim orjinal diye :)

Caner kardeşim çok teşekkür ederim :) aslında burda yazı yok ama daha sonra TRD yazısı ekledim :D :D

tebrikler abi ellerine sağlı vallla bende çok beğendim

Tolga çok teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Şubat 01, 2010, 03:54:27 »
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 04, 2010, 15:50:32 »
Kızma mesut abim ya hani onlardan birşey esinlenipde aracın esnekliğini iyice azaltıp daha iyi bir performans alabilirsin diye dedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 28, 2010, 17:07:21 »
mesut sözüm sana; konuyu hortlatmak gibi olacak ama özelden yazmak istemedim... güzel olmuş eline sağlık...

bunun için gerekli malzemeleri yazmışsın ama boru mesela? borunun çelik yada alüminyum olması önemlimi? boru kalınlığı mm olarak 3 mü? 4 mü?  kuleye gelecek saç kalınlığında da 3mm yada 4 mm hangisi?   birde bunu yaptıkdan sonra montaşını yaparken kuleye başına vidalanacak yere yani; öpüşme olacak yere 1 mm conta yada keçe gibi birşey konulması gereklimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 28, 2010, 18:05:49 »
madem konu hortladı benim de kafama takılan küçük bişey var;

bu gergi renault un bazı modellerinde standart. mesela bizim R19europa vardı, onda vardı, aracı 0 aldık ve kırsal şartlarda 2 yıl bindik, yay vurmasından ön çamurluklar topoğrafya haritası gibi olmuştu(dağlar, ovalar yükseltili bişekilde belliydi), bu duruma kule gergisinin bi katkısı veya faydası olmuşmudur sizce.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 28, 2010, 20:46:14 »
mesut sözüm sana; konuyu hortlatmak gibi olacak ama özelden yazmak istemedim... güzel olmuş eline sağlık...

bunun için gerekli malzemeleri yazmışsın ama boru mesela? borunun çelik yada alüminyum olması önemlimi? boru kalınlığı mm olarak 3 mü? 4 mü?  kuleye gelecek saç kalınlığında da 3mm yada 4 mm hangisi?   birde bunu yaptıkdan sonra montaşını yaparken kuleye başına vidalanacak yere yani; öpüşme olacak yere 1 mm conta yada keçe gibi birşey konulması gereklimi?

Muhammet abi ben borunun et kalınlığını 4mm seçtim (siyah boru, paslanmaz değil, paslanmazda olur tabiki 316L olsa iyi olur :D) , kule başlarındaki saçlarıda 3mm seçtim, kule başına montaj esnasındada hiçbirşey koymadım, koymamalısında bence çünkü araya koyduğun parça esner ve kule gergisinin hiçbir anlamı kalmaz görevini yerine getiremez zaten :)

madem konu hortladı benim de kafama takılan küçük bişey var;

bu gergi renault un bazı modellerinde standart. mesela bizim R19europa vardı, onda vardı, aracı 0 aldık ve kırsal şartlarda 2 yıl bindik, yay vurmasından ön çamurluklar topoğrafya haritası gibi olmuştu(dağlar, ovalar yükseltili bişekilde belliydi), bu duruma kule gergisinin bi katkısı veya faydası olmuşmudur sizce.

çamurluk saçlarının yamulması kule gergisi ile bi alakası yoktur Murat, sonuç itibari ile saçlara herhangi bir temasta bulunmuyor kule gergisi, sadece kule başlarının birbirine doğru kapanmasını engelliyor bir miktar, senin dediğin olay kule gergisinden olucak olsa eğer , kule gergisi olmayan arabalarda amortisörler ve yatakları daha çok esnediği için daha fazla harita olması gerekir çamurluk saçlarında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 28, 2010, 20:54:10 »
Teknik olarak ne işe yarar bu Mesut ???
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Nisan 28, 2010, 21:07:49 »
Teknik olarak ne işe yarar bu Mesut ???

ön amortisörler sert girilen virajlarda içeri doğru kapanır ve lastiklerin yere düz basamamasına neden olur, bu parça yani kule gergisi iki amortisörün esmesini engelliyerek lastiklerin tüm yüzeyinin yere temas etmesine yardımcı olur böylece virajlarda yol tutuşu kule gergisiz aynı kasa bir araçtan daha iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 28, 2010, 21:21:44 »
ön amortisörler sert girilen virajlarda içeri doğru kapanır ve lastiklerin yere düz basamamasına neden olur, bu parça yani kule gergisi iki amortisörün esmesini engelliyerek lastiklerin tüm yüzeyinin yere temas etmesine yardımcı olur böylece virajlarda yol tutuşu kule gergisiz aynı kasa bir araçtan daha iyi olur
Bende biliyomusun diye bi sorayım dedim canııııım  :islik: :islik: :islik:
 :lol:
Bu arada müşteriside çoğalıyodur arabanın dikkat et nazar değmesin maaşallah  :foto:
Bu arada disko topunu ne yaptın yakıştımı  taktınmı ???
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html