0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu arada mesut fark eden bişey oldumu hissedilir?
Mesut abicim ne kadar maliyeti oldu acaba.
bizim Peugeot'da sparco kule gergisi var.direksiyon hissi hissedilir şekilde farklı.araç bütün halinde yapıyor her ne yapıyorsa:) özelliklede virajlarda fark hissedilir düzeyde.el yapımı kule gergisi konusunda tam birşey söyleyemiyorum şukadar yarar diye.zaten ucuz bir parça olduğu için markalı almak en iyisi.tabiki bu demek değilki yapılan çalışmayı takdir etmiyorum.eline koluna sağlık orjinal gibi olmuş maşallah.şahsi kanaatim işe yarar ama orjinal kadarda performanslı olmayabilir orjinalini aldığında bunuda satarsın hatta bu işe başlarsın bir bakarsın tutar:)
Mesut bey eline sağlık çok güzel görünüyor orjinal gibi aynen, güle güle kullan.
işe yarıyorsa iyi o zaman ki yarıyordurda illaki. gerçi yay+taze lastik faktörüde var gene en iyi sen anlarsın direksiyon tepkilerini
ellerine saglık guzel olmus ama tam olarak germe isini nasıl yapmayı dusunuyorsun direk oturtup vidaları sıkmakla is bitmiyor keske yaparkende borunun ortasını 2 cm kadar kesip 2 somun koysaydın islevi tam olurdu.. benim fikrim yanlıs anlama sakın isini kotulemek degil..
Ellerine sağlık anlatığına göre baya işe yaramış.
İsmail mm trik olarak işe bakarsan eğer şimdi bu araç için 6 farklı kule gergisi üreticisi var, ben hiç sanmıyorumki hepsi aynı mm'lik ölçüde iş yapsın, hepsi birbirinden mm'lik farklara sahiptir diye düşünüyorum, bendede cm farkı olamaz olsa olsa dediğin gibi mm'rik fark olur, ben gergi borusunu büktürüp defalarca yerine uyup uymuycağını deneyim daha sonra vida yerlerine sacları oturtum boruyla defalarca ölçü aldım, üstelik şuda var sonuç olarak kulelerin vidasına tutturuluyor bu kule gergisi, çok büyük bi hata yapma şansın yok şünkü vida deliklerine oturtamazsın parçayı, ayrıca ben çelik konstruksiyon ve borulama işinde çalıştım 6 yıl, babamın işyerinde, ölçü nasıl alınır nasıl yapılır iyi bilirim demem oki abartılı bir fark olucağını hiç sanmıyorum, bu işi sanayide ücret karşılığında yapanlar var, birçok insanda yaptırtıyor, benim elimden geldiği için ben paramı boşa harcamak istemedim sakın sana cephe alarak bunları yazdığımı sanma, birlikte bu işin nekadar sağlam olduğunu yada olmadığını çözmeye çalışıyoruz işte
Ozaman emegine karşılık benden sana kocaman bir İstesende mm'olarak uyduramazsın malum parçalar esner ve civata boşlukları bu farkları tolere eder.
Azıcık uzun yapın, takmadan önce bi buzlukta soğutun kısalsın. öyle takın.. Böylece gerilir Önce bi boru ile deneme /ölçüm yapıp kaç mm kısalacağı belirlenebilir.
noktayı koymussun ozaman diyecek bir lafım yok gule gule kullan ben yaylardan sonra aldıgım ilk parcadır kule gergisi onemi coktur hatta stadart arabada bile kullanılmasında fayda vardır.
Ahmet abi dediğin gibi denenebilir ancak çok bariz fark olucağını sanmıyorum kullandığım borunun çapı bir parmak, ve et kalınlığı 3mm , baya etli ve kalın bir malzeme zaten çok fazla çekemez en fazla 1mm oynar diye düşünüyorum