Gönderen Konu: Ümit'in COROLLACIĞI  (Okunma sayısı 10944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ümit'in COROLLACIĞI
« : Haziran 23, 2009, 00:46:01 »
Arkadaşlar, aranıza katıldığım günden beri bende ne zaman fotoğraf ekleyeceğim, ne zaman aklımdan geçenleri yapıp corollacığımı göstereceğim diyordum. Kısmet bu güneymiş. İşte yaptığım değişiklikler......

Aracımı 01.05.2008 tarihinde aldım. İlk göz ağrım

Sonra bir minibüse arkadan çarptım malum lastik fren iyi olmayınca sabun gibi kaydı arabam. Bilenler bilir zaten daha önce anlatmıştım. Tamponun altı benim panjurun üst kısmına geldi ve kaputu lkırılma noktasından yamulttu. Resimde görüldüğü gibi... Tarih 02.11.2008 akşam üstü 16-17 sularında...

Neyse, aracımı aldığımdan beri bakıma sokmamıştım. Amortisörlerin sağ arkası ve sağ önü patlaktı. Diskler yamuk olduğundan fren pedalına vuruntu yapıyordu, balans yapıyordu. Jantlarım yamuktu. Z rotlarımın vs. değişmei gerekiyordu. Geçtiğimiz cumartesi sanayiye götürdüm.

Yapılanlar:

*4 amortisör körüklerii ve takozlarıyla birlikte yenileri ile değişti. Önler xxx marka arkalar monroe "hangi seri bilmiyorum"

*Ön diskler değişti. Balatalar değişti. Kampana papuçları "balataları" değişti.

*Z rot ve öndeki armut rot dedikleri parça ve viraj denge çubuğunun papuçları değişti.

Sonra sıra geldi jant ve lastik kısmınaaaaaa.
http://www.toyotaclubtr.com/lastik/19550r15-kumho-ku-31-h-serisimi-toyo-proxes-cf1-v-serisimi/ bu konuda yardımcı olan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Kısmet meselesi işte, toyo almaya diye gittiğimizde baktık kapalıymış lastikçi. Yan tarafında da kumho bayisi var. İçeri girdik bakalım diye. En azından jantı buradan alırız dedik. Bi girdikki annemin babamın çok hatrı sayılır komşuları çıkı. Hadi dedim zaten pek bir farkı yok. Almışken hem hesaplıdır diyede kumho alayım dedim. Çok uygun bir fiyata aldık ve çıktık. Vatan caddesinde yeri. Neyse tamirdeykende kampanayı balata tutacaklarını egzostu, helezonu viraj denge çubuğunu vs. siyaha boyamış babam sağolsun. Zevklidir kendileri... Neyse sözü fazla uzatmayayım. Bunlarda çektiğim son fotoğraflar. Yeni değişiklikleri yapınca Sony makina ile güzel güzel çeker eklerim.

AAaaaaaAAaaa ama yaaaa imageShack'ta sorun çıktı. Neyse yarın eklerim artık... Kusurabakmayın :(

Toyota Club Türkiye

Ümit'in COROLLACIĞI
« : Haziran 23, 2009, 00:46:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ümit'in COROLLACIĞI
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2009, 01:14:44 »
Taze bunlar geeel :D Evet sonunda ekledim. Bakalım beğenecekmisiniz....

Devamı pek yakında gelecek kısmetse....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2009, 01:18:03 »
Güzel durmuş 14 '' değil mi ? almışken büyük alsaydın keşke:(
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2009, 01:39:34 »
Hayır eyüp abi 195/50 R15 Kumho ECSTA KU31 V serisi. Sağol bu arada. Beğendiğine sevindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 02:10:18 »
jantlar yakışmış maşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2009, 02:38:32 »
çok güzel durmuş...hayırlı olsun...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2009, 04:20:52 »
Ümit Abi efsanen güzelmiş 41 kere maşallah.Allah kazasız, belasız binmeyi nasip etsin.Jantlarda yakışmış :D Yalnız Ümit Abi senin sağ ön kapıda boya falan mı var ? Yoksa gece gece benim gözler mi gitti  :wacko:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2009, 07:38:39 »
Ümit hocam, araba kendine gelmeye başlamış. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle eskitirsin inşallah. Zor olan başlamakmış, sen devam edersin artık aracı güzelleştirmeye :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2009, 09:59:55 »
Ümit öncelikel geçmiş olsun ve sonrada hayırlı olsun, aracı kendine getirmişsin maşallah, jantlar ve lastikler yakışmış bide yay takarsan çok daha şık durucaktır, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2009, 10:05:02 »
Hadi bakalım ümit geçmiş olsun :D Böyle başladıgın zaman ufak tefek masraflarlar artar hastalııgn şunu alayım bunu alayı derken bakmışsın kendine bi tshırt almayalı 6 ay olmuş :rofl: Güle güle kullan Allah kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2009, 10:11:40 »
Arkadaşlar güzel dilekleriniz için herkese teşşekkür ediyor, TCT 'ye ve arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum. Sayenizde gelişti bu fikirler. Sizlerinde emeği büyük :)

@Alperen: yok Alperenim senin gözler yerinde :D benden önceki sahibi cins cins ustalarla iş yapmış. Boya hatası çok. Seneyede kısmetse komple boyaya sokacağım. Asıl bomba o zaman :D

@Hakkı: Abi sağolasın. Evet zor olan başlamak, nereden başlasam diye düşünüyordum. Osram ampuller bujiler falan derken bayağı masraf edip aracımı harikalaştırdım :)

@Mesut: Mesut abi ALLAH razı olsun. Sağol, helezonları bende düşündüm ama malum babam 130 Kg annem 90 Kg. E arkaya binince toyotamın hali nice olur :D Abi işin şakası bir yana amortisörler şuan beni gayet tatmin etti. Arkalarda monroe var zaten yol tutuşu inanılmaz değişti o kabak lastik ve patlak amortisörden sonra. Kendimi spor araç kullanıyormuş gibi hissediyorum. 195/50 yanak oluncada hafif bir sertlik getirdi zaten. H araç biraz yere otursa çok daha süper görünecek ama şimdilik bununla idere edelim. Tavsiyen için sağol. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2009, 10:13:57 »
Hadi bakalım ümit geçmiş olsun :D Böyle başladıgın zaman ufak tefek masraflarlar artar hastalııgn şunu alayım bunu alayı derken bakmışsın kendine bi tshırt almayalı 6 ay olmuş :rofl: Güle güle kullan Allah kaza bela vermesin...

Aynen öyle abi :D İlk yaptığım modifikasyon işlemi tampon ve çamurluk sinyallerini parkalra bağlatmak olmuştu. Sonra alarm taktırdım. Sonra Osram Diamond vision 5000K ampul taktırdım. Bunların hepsi bir hafta içinde oldu sonra dediğin gibi altı ay don alamadım :D :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2009, 10:19:49 »

Aynen öyle abi :D İlk yaptığım modifikasyon işlemi tampon ve çamurluk sinyallerini parkalra bağlatmak olmuştu. Sonra alarm taktırdım. Sonra Osram Diamond vision 5000K ampul taktırdım. Bunların hepsi bir hafta içinde oldu sonra dediğin gibi altı ay don alamadım :D :rofl:

Boşa demiyorum kardeşim tecrübeyle sabit :D  Bi keresinde para ayırdım üzerime bişiler alırım diye ankaraya alışverişe gittim, ostimden bu tarafa geçemeden geri döndüm :rofl: :rofl: Olsun biz onunla mutluyuz :) :)

Konunu dagıtmamayım kardeşim kazasız belasız cezasız bin inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2009, 10:29:14 »

Ahmet çok doğru bi tespit :D 2 3 yıldır kendime hiçbirşey almıyorum :D en son  2 ay önce bursaya akraba ziyaretine gittiğimizde indirimden 1 tane kot ve ayakkabı aldım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2009, 10:31:03 »

Ahmet çok doğru bi tespit :D 2 3 yıldır kendime hiçbirşey almıyorum :D en son  2 ay önce bursaya akraba ziyaretine gittiğimizde indirimden 1 tane kot ve ayakkabı aldım :D

+ 1000000000000000000000 abi :rofl: napalım ya içkim yok sigaram yok varsın tosunum yesin :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2009, 11:23:21 »
Eyvallah sağol :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2009, 11:41:50 »
güzel olmuş araç,kendine gelmiş resmen ama... :D aracın rengi çok güzel, bütünlüğü bozan sarı sinyalleri (hem çamurluktaki, hem tampondaki) beyazlarıyla değişirsen bence daha yakışıklı olur.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2009, 11:49:30 »
Onuda yaparsam abi bırak altı ayı bir sene don alamam :D

Yakın bir zamanda onuda yapacağım. Hatta kafama eserse şimdi giderim aksaraya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2009, 12:15:21 »
arabada vuruk var.. :D ön sağda :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2009, 12:18:36 »

arabada vuruk var.. :D ön sağda :D

Ekspertiz raporun için sağol, başlıktada zaten neresi vuruk bakın diyor