Gönderen Konu: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1  (Okunma sayısı 5290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« : Haziran 20, 2009, 11:16:17 »
Faydalı en azından araba soğrulma kurtama  :D

Erkekliğin birinci kuralı otomobil sürmek diyorsanız iyi sürücü olmanın püf noktalarına dikkat!
 
Araba sürmedeki yetenekleri tüm erkekler için bir gurur kaynağıdır. Erkeklerin hepsinden iyi birer sürücü olması beklenirken birçoğu da bu yeteneğin gerçek bir erkek olmak için ön şartlardan birisi olduğunu hisseder. Açık bir yolda, hızlı bir arabanın gaz pedalını köklerken yaşadığımız adrenalin akınının verdiği hissi hepimiz biliriz.

İşin sırrı teknikte gizli

Sokakta araba kullanmak, trafiğe kapalı bir pistte tur atmanın verdiği neşe ve heyecanı hiç bir zaman veremese de pistte kullanılan bazı teknik ve beceriler yine de uygulanabilir. Sokakta ya da pistte olun, geçerli olan bazı temel teknikler vardır. Eğer bir caddede araba sürüyorsanız hız limiti içinde kalmayı hepimiz biliriz. Bu makale içindeki ipuçları sizi makul bir takip sırasında bile daha iyi ve etkin bir sürücü olmanızı sağlayacaktır. Pistte ise sizi daha da hızlı yapacaktır. İleri teknikler ancak kişisel olarak öğretilebilir bu sebeple sizin de bölgenizdeki yerel sürüş okuluna başvurmanız gerekecektir. Bizim burada ele alabileceğimiz teknikler temel olanlar; bireyin gerçek bir erkek gibi araba kullanması için gerekli olduğu düşünülenleridir.

Konuyu önemsemek

İlk olarak yapmanız gereken araba sürmekle hiç ilgisi olmayan şeylerdir; bunlar golf oynamak gibi rekabeti gerektiren herhangi bir aktiviteye ait zihinsel olarak gelişen hareketlerdir. Sürücülükte bunlar özellikle önemlidir çünkü zaman sınırlıdır ve milisaniyeler içinde hareket etmeniz gerekir. Sonuçlar da ayrıca ciddi olacaktır: yanlış dönülmüş bir viraj asla telafi edilemeyecek seviyede bir zaman kaybına sebep olabilir.

İyi araba kullanmanın anahtarları konsantrasyon, pürüzsüz ve hızlı hareketler ve tutarlılıktır. İleriye yönelik düşünün. Herhangi bir sürüş esnasında önünüzdeki yolu devamlı olarak kontrol ediyor olmanız gerekecektir. Tam karşınızda bulunanın arkasına bakın. Örneğin geçtiğiniz zirveyi görebilmeli ve yakınlaşmakta olan virajın çıkış noktasını girmeden önce bilmelisiniz.

Grand Prix efsanelerinden ipuçları

Gitmek istediğiniz yere doğruca bakmayı ve gelişi güzel fren yapmamayı öğrenin. Arabaya çok yakında olan bir şeye bakıp durmanın bir anlamı yoktur çünkü kavrama limitleri içinde arabanızın gitti yöndeki birkaç yarda iççinde çok az bir kontrol sahibi olacaksınız. Bu sebeple siz de kullanışlı bir şeylere bakabilirsiniz.

Bunu öğrenmek biraz zaman alır (aslında kendinize bunu yapmak için zorlamayı hatırlamak zaman alacaktır) fakat sizi daha tutarlı biri haline getirmesiyle karşılığını vermektedir. Örneğin fren yapmanız gereken noktaya yaklaşırken gözlerinizin pistteki bu noktaya siz fren yapmaya başlamadan önce bakması gerekir. Gözlerinizin zaten bir sonraki dönüş noktası ya da zirveye doğru hareketlenmiş olması gerekir.

Gözler buna sahip

Basitçe gözlerinizin şu anda yaptığınız noktadan her zaman bir adım önde olması gerekir. Siz daha uzağa baktıkça araba daha yavaş gidiyormuş gibi görüneceğinden harekete geçebilmek için daha uzun bir vaktiniz olacaktır. Buna alıştıktan sonra hızı ve uzaklığı hissetmiyor olacaksınız. Çenenizi yukarıda tutun ve görüş açınızı yol yüzeyine paralel olacak şekilde sabitleyin. Başınızı düz bir şekilde tutmak belki tümseklerle dolu bir yolda, dar bir virajda ya da başınızda ağır bir kask varken zor olabilir. Elinizden gelenin en iyisini yapıp gereksiz bir şekilde eğilmeyin. Hareketleriniz pürüzsüz, belirgin ve yine de yıldırım kadar hızlı olmalıdır. Burası özgüvenin oyuna katıldığı noktadır. Durumunuzun değiştiği noktada çabucak karar verip, yaptığınız seçiminize inanmanız gerekir. Devamlı olarak diğer seçenekleri düşünen sürücü olmayı bekleyen bir kazadır.

Konsantrasyon araba kullanırken kararlılıkla el ele giden kritik bir öneme sahiptir. Aklınızı yoldan başka yöne kaydırabilecek her şeyin ortamdan uzaklaştırılması gerekir. Yoldayken bunun cep telefonu, sinir eden bir kız arkadaş, köpek ve rahatsız ederse radyo bile kaldırılmalıdır. Pistte bunun anlamı rahatlamış, düşüncelerden arınmış bir zihindir. Bu performans araçlarının bir sürü lüks teknolojik araç gereçle gelmemesinin yegâne sebebidir. Sonuçta Porsche’ta bir kupa tutucuya kimin ihtiyacı olur ki?

Herbert Jimmy’nin konsantrasyonu hakkındaki görüşleri: “Konsantrasyon çok önemlidir çünkü çok uzun bir süre boyunca düz bir hat üzerinde tam gaz gidiyorsunuz. Zihninizin başka yönlere kaymasına engel olmanız gerekir. Ben daima konsantrasyonumu sağlam tutmak adına yolun uzun ve düz kısımlarının sonunda bir engelin var olduğunu düşünürüm.”

Jim Clark bu görüşe şöyle katılıyor: “Motor yarışlarındaki en büyük şeylerden birisi konsantrasyondur. Kazalar herkesin düşündüğü gibi hız sebebiyle oluşmaz. Bence bu kazalara sıklıkla konsantrasyon eksikliği sebep olur, bir pistte daha hızlı gitmek istediğimde hızımı arttırmam.Sadece  daha fazla konsantre olurum ki bu beni daha hızlı gitmemi sağlar.Frenlere konsantre olarak, viraja konsantre olarak, verilecek olan ilk gaz miktarına konsantre olarak - köşeden çekip çıkarabileceğim güç- ki yalnızca etrafa biraz daha fazla konsantre olmakla olur.”

Yerinizi alın

Oturma şekliniz sürüşünüzdeki bir diğer önemli faktördür. Daha hiç birinizi arabalarınız içinde görmeden çok geriye doğru oturduğunuza dair bahse bile girebilirim. Sürücülerin büyük bir kısmı kendisini ya böyle ya da koltuğunu çok fazla eğilmiş bir şekilde pozisyonlandırmaktadır.

Dennis Lee, PCA/CWR sürücüsü Ed Chairperson şu tavsiyede bulunuyor:

1.Ön ve arka kısmın pozisyonlarını ayarlayın. Çünkü tam gaz vermek için pedala asıldığınızda tam kontrol sağlamak adına dizlerde ortalama bir bükülme olacaktır.

2.Selenizi, görüşünüzü engellemeyecek şekilde mümkün olduğu kadar alçak olacak şekle ayarlayın. Böylece  yerçekimi merkezine yakın olursunuz. (F1 pilotlarının kokpitlerinde ne kadar alçakta oturduğunu hatırlayın)

3.Selenin açısını kollarınızı ileriye doğru uzatıp omuzlarını oturaktan uzağa çekecek şekilde ayarlayın. Bileklerin direksiyonun üzerinde (saat 12 pozisyonu) dinlenebilmesi gerekir.

Saat kaç?

Bundan sonra kendinizi direksiyonu saat 3 ve saat 9 pozisyonunda tutacak şekilde programlayın. Bu pozisyon direksiyonun merkezine en uzak olunan noktadır ve mümkün olan en kesin hareket imkânını sağlar. Direksiyonu 9–3 pozisyonunda tuttuğumuzda kollarınız da dirseklerden hafifçe bükülmelidir. Bu duruş sürücülerin birçoğu için en iyi duruştur. Fakat her birimiz farklı vücut yapısı ve ölçülerde olduğumuz için kendinizinkini size uygun olacak şekilde ayarlayın. Rahat fakat en dikkatli olacağınız pozisyonda olduğunuzdan emin olun. Bu pozisyondan yolda size yardımcı olacak her türlü aygıtı algılayabilmelisiniz. Bu parçalar sizin dikiz ve yan aynalarınızdır.
Ayna ayna…

Yolcu koltuğunda bulunduğum sırada 20 dakika araba sürdükten sonra dikiz aynalarından bir şey göremediğinin farkına varan kişilerle kaç defa karşılaştığıma hala inanamıyorum. Dikiz aynasının arka camdan dışarısını gösterecek şekilde ayarlanmış olması gerekir. Bu çok açıktır. Yan dikiz aynaları ise, her nasılsa, çoğu kişinin yanlış ayarlanır. Kör noktaları kontrol için harcayacağınız her saniye gözlerinizi yoldan çekmek ve tekrar yola odaklanmak anlamına gelir.

Aynalar araba gövdesinin arkasındaki her şeyi göstermelidir. Arabanın yan kısımlarını görmek için başınızı hafif şekilde perspektif yönünde eğmemiz gerekir. Bu kör noktaları minimum seviyeye indirecek ve şerit değiştirmeyi kolay hale getirecektir.


Bir profesyonel gibi sür

Yukarıda belirtilen elementler olmadan sürüş yeteneğiniz ne kadar yüksek olursa olsun performansınızı yükseltemezsiniz. Bunlar teknik detayları içermeyen ancak öğrenilmesi mutlak olarak gerekli olan yeteneklerdir.




Toyota Club Türkiye

Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« : Haziran 20, 2009, 11:16:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2009, 13:43:53 »
Erdicim paylaşımın için teşekkürler. Bulgaristanda ehliyet almak zanedersem 3 sene sürüyormuş. Yani okuldaki gibi eğitim alarak çıkıyorlar trafiğe. Bizde ise 1 ay :D Rekor süre. Teori yok teknik yok pratik eğitim yok. Sonra salın magandaları trafiğe.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2009, 15:43:10 »
kesinlikle!! ben kursa izmirde yazıldım, sonra derslere girmicem dert olur mu dedim olmaz dediler..ankaraya gittim okuluma sonra sınav için geldim, sınavı izmirde oldum, yarı yıl tatilinde geldim yine izmire direksiyon dersi hakkım var kullanayım bari dedim, ilk derste hoca herşeyi yaptırdı, sonra gerek yok sana git gelme bi daha dedi, sonra bir daha direksiyon sınavına girdim, sonuç;
motor: 100
trafik: 96
ilkyardım: 86
direksiyon: 100
(aşağı yukarı 1-2 puan oynayabilir tam hatırlayamadım ilkyardım ve trafiği ama 1-2 puan oynar anca)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2009, 19:52:53 »
Aynen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2009, 23:31:17 »
Nasıl daha iyi bir sürücü olunurun 2. bölümü...


1. bölümde sizi daha iyi birer sürücü yapmayı hedeflemiş çeşitli tavsiyeleri ele aldık. Bölüm 2‘de ise gaza daha hızlı basma, virajları daha hızlı alma ve daha etkin fren yapma ile ilgili teknik detayları ele alacağız.

Fren yapma

Sürücülük yaparken en çok gözden kaçan unsur fren yapmadır. Herkes yanlış ya da kötü yapılmış bir freni gaza basarak ve iyi dönüşlerle telafi edilebilir. Aslında fren yapmaya yeteneğinizi geliştirmek gaza basma yeteneğini geliştirmekten çok daha kolaydır. İyi bir sürücü olabilmek için frenlerin arabanızın en güçlü öğesi olduğunu aklınızda tutmanız gerekmektedir. Ne sürdüğünüzün bakılmaksızın, her zaman hızlanma sürenizden daha kısa bir zamanda yavaşlayabileceksiniz. Fren ayrıca yaptığınız her dönüşü ayarlayan öğe olup, doğru şekilde anlaşılması önemlidir.

Yanlış fren

Son saniyeye kadar gaza bastıktan sonra birden iki ayakla çılgınca frene basarak arabanın yavaşlamasını sağlamaktır.  Pürüzsüzlük etkili fren yapmanın anahtarıdır. Yavaşça gazı azaltıp freni azdan çoğa doğru ilerleyen bir kuvvetle sıkın. Yeniden gaza basma zamanınız geldiğinde freni yine nazikçe bırakmanız gerekir. Bağlantılar arasındaki yapılan ani manevralar istenmeyen ağırlık değişimlerine ve dengenizde bozulmalara sebep olur. İş dengeye geldiğinde ağır parçalar ve motor oradan oraya gelişi güzel şekilde savrulmamalıdır.
 
Tekerlek dinamikleri ile ilgili olarak söz edilmesi gereken bir konu vardır: Fren yapıldığında ağırlık öne doğru artarken tekerleklerin yer ile temas eden noktalarını ön kısımda arttırıp ön tekerleğin çekim kuvvetini yükseltir. Gazı arttırdığınızda ise ağırlık arkaya doğru hareketlenir, ön kısımda yeri kavrama kuvvetinin azaldığı gözlenir. Bir dönüş yapıldığında kavramanın en iyi olduğu nokta lastiklerin dış kısmıdır. (örneğin; sola döndüğünüzde en iyi kavrama lastiklerin sağ dış kısımda olur.) Eğer dönüş sırasında ani bir fren yaparsanız lastikler garip bir biçimde sürtünme kuvvetlerini yitireceklerdir. Eğer dönüş sırasında fren yapmayı sürdürürseniz ağırlık öne ve de dışa doğru hareket etmeye başlayacaktır. Bu sebeple yer kavrama ön dış tekerlekte en yüksek seviyede olacaktır. Bu sebeple fren ve gaz sırasında naziklik, ağırlık dengelemede temel öğe olduğu açıktır.

Yeni arabaların tümünde bulunan ABS fren sistemine sahipseniz fren pedalın titrediğini ya da belirli bir ritimle hareket ettiğini hissedebilirsiniz. Bu normaldir böylece frene ayağınızı koyup ileri doğru itmeye başlayın. Eğer çekiş gücü azsa frene basmaya çalışmayın. ABS’nin sizin için bunu sizin yapabileceğinizden çok daha hızlı bir şekilde halletmesine izin verin.

Arabanızı yavaşlatmak için vites küçültmeyin. Eğer doğru şekilde dönmeyi planlayabilirseniz vites küçültmenize de gerek kalmayacaktır. Vites küçültme dönüş sırasında yalnızca size doğru çıkışı sağlayabilmesi için kullanılmalıdır. Gerekli olan doğru RPM’yi bulmak arabanızın gücüne göre değişmektedir ve bu güç miktarı arabadan arabaya değişecektir.

Acemi sürücülerin yaptığı en büyük hata viraja çok hızlı giriş yapıp hızı azaltmaya çok geç başlamalarıdır. Bu durumda virajdan çıkışları gecikecektir. Bunu yaparsanız diğerleri tarafından geçileceğiniz garantidir.

Öncelikli olarak fren yapmaya ya da hızı arttırmaya başlamak ikisini birbirine karıştırarak hareket etmekten daha iyidir. Yavaş girdiğiniz bir virajdaki kaybı telafi etmek hızlı bir şekilde girdiğiniz virajdakinden ok daha kolaydır. Özet olarak fren yaparken; viraja hız azaltarak girmeniz, hız azaltma ya da hız arttırma başarı noktası olmadığı gibi. (Ortalama miktarda bir gaz verme gereklidir.)hız azaltmanın nazikçe ve artan bir şekilde yapılması gerekir.

Virajı almak

Yol üzerinde, tüm arabaların eşit özelliklere sahip olduğunu varsayarsak, viraj alış şekli bir erkeği delikanlıdan ayıran özelliktir. Bir viraj giriş olarak bilinen eğimle başlar. Eğimin en yüksek olduğu nokta virajın kalbi olup, eğimin bittiği nokta ise virajın çıkış noktası olarak adlandırılır.

Yeniden tekrar etmekte fayda var, virajı mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde dönmek ana amaç olmalıdır, gülünç bir hızla viraja girmek değil. Genel olarak gaz ya da freni viraj boyunca kullanıyor olmanız gerekir, boşta bırakmak asla uygulanmamalıdır. Viraja girmeden önce her kıvrıma bakınız. Sonra aklınızda giriş, orta ve çıkış noktalarını içeren bir hat oluşturup mümkün olduğu kadar bu hat içinde kalınız. Bu dönüş direksiyonun en az gerektiği hareket olup lastikleri mümkün olduğunca düz tutmak lastiklere en yüksek seviyede çekim gücü verecektir. Bu size en uzak noktadan sürmek olarak görünebilir ama önemli değildir. Bu yolla düşündüğünüzden çok daha hızlı yol alıyor olacaksınız. Her dönüş farklı olduğundan bu tanım tüm dönüşleri kapsayamaz. Açık bir değerlendirmenin her dönüş için yapılması gereklidir. Geniş bir dönüş, örneğin, ya da büyük oranda hız arttırmayı gerektirecek olan çıkış bir sonraki virajın merkez noktasında aracın farklı bir noktadan dönüşü yapması anlamına gelecektir.

Vites değiştirme

Bir diğer önemli unsur da vites değiştirmedir. Yapılacak ilk şeylerin en başında; ne kadar karizmatik göründüğü düşündüğünüz umurumda değil, elinizin vites kolu üzerinde duruyor olmaması gerekir. Ellerinizin vites koluna yalnızca vites değiştirmeniz gerektiği sırada değmesi, diğer zamanlarda ise direksiyon üzerinde Bölüm 1’ de bahsettiğimiz şekilde durması gerekir.

Vitesinizi zorlayarak arttırmaya çalışmaya gerek yoktur. Nazikçe ve çabucak hareket edin. Vites kolunu tüm elinizle kavrayın. Vites kolunu parmaklarınızı dondurma külahı kavrıyor gibi tutmayın.

Elinizin vites kolunun tam üzerindeki topuzu kavrıyor olmalıdır. Parmaklarınızı kullanıp vitesi geçirin ve genel olarak bileğinizle hareketi devam ettirin omzunuzun çok hareket ediyor olmaması gerekir. Günümüz araçlarının imrendirici bir bağlantı yapısı vardır. Az çok nereye gittiğinizi bilirsiniz. Vitesi H’ye geçirirken(Arabaların birçoğunda 3. vitestir, mesela) diyagonal bir hareket yapmanız gerekmez. İleriye doğru vitesi değiştirin, bağlantı yapısı size doğru yolu gösterecektir. .


Sürüş yetenekleri

Gaz, fren yapma, vites değiştirme hakkında verdiğimiz bu ipuçlarının sizin temel sürüş yeteneğinize bir profesyonel gibi yardım etmesi gerekir. Temel unsur olan bu yeteneklerin ne kadar iyi olursanız olun daima pratik yapılması gerekir.  Öğrendiğiniz üzere düzgün sürüş ve karalılık iyi bir sürücü olmanın anahtarlarıdır.



Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2009, 09:51:11 »
Paylaşım için teşekkürler arkadaşlar, sayenizde yakında drift'e başlarım artık :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2009, 09:55:53 »
Paylaşım için teşekkürler arkadaşlar, sayenizde yakında drift'e başlarım artık :D
Geç kalmışsın Yaris le süper oluyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2009, 10:49:37 »
iki gündür düşünüyordum forumda drift bölümü niye yok diye....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2009, 11:02:39 »
iki gündür düşünüyordum forumda drift bölümü niye yok diye....

Herkes bos zamanlarinda drift yapiyor diye mi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2009, 11:11:58 »
Herkes bos zamanlarinda drift yapiyor diye mi?

:D :D :D yapmıyor musunuz yoksa??

video ekleyemiyorum bi becerebilsem bi sürü drift video eklesem.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #11 : Haziran 22, 2009, 11:19:47 »
Benim drift aracım renault 12 :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2009, 11:21:01 »
istemdışı mucur ve buzda yaptığım akrobasileri saymazsak ben beceremiyorum.. :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2009, 11:24:41 »
İstemiçi ya da dışı ben de hiç yap(a)madım bugüne kadar :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2009, 11:34:01 »
bi arabanın arkasını savurmak drift yapmak anlamınamı geliyor :) çok ilgimi çekti bu şimdi :) drift hakkında bildiğimiz ve yazılan çizilen okadar şey Türk halkı için yalanmış meğer :) doğanla kartalla donut yapanlarda drift yaptık diyor :D çok enteresan


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2009, 11:35:35 »
biz doğanla kartalla yapıyoruz naapalım imkanımız bu allallaallaaa... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #16 : Haziran 22, 2009, 11:49:06 »
biz doğanla kartalla yapıyoruz naapalım imkanımız bu allallaallaaa... :D

Hande Hanım hamdolsun Doğanımız var :D

alamadım bi ae86 ya , 3 ay önce ankarada vartı satılıkta bitane kaçırdım :(


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2009, 11:55:44 »
Drift ile oversteer olayi Türkiye'de cok karistiriliyor.
Buzda, karda arabanin arkasi azicik oynasa, ahanda drift yaptik deniyor.

Drift yapmadim, cünkü arabama kiyamiyorum. Ve düzgün yapabilmek icin hakikaten iyi antreman yapmak gerekiyor.
Ben yapsam yapsam en fazla powerslide yapiyorum. Drift denilen hareket icin akici ve uzun bir hareket gerekiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2009, 12:37:41 »
Drift ile oversteer olayi Türkiye'de cok karistiriliyor.
Buzda, karda arabanin arkasi azicik oynasa, ahanda drift yaptik deniyor.

Drift yapmadim, cünkü arabama kiyamiyorum. Ve düzgün yapabilmek icin hakikaten iyi antreman yapmak gerekiyor.
Ben yapsam yapsam en fazla powerslide yapiyorum. Drift denilen hareket icin akici ve uzun bir hareket gerekiyor.

 :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha İyi Bir Sürücü Olmak - Bölüm 1
« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2009, 12:45:15 »
ben drift hakkında yazılıp çizilmesine, bir sürü saçma sapan yazı yazılmasına karşıyım..sonra önüne gelen el freniyle savaşıyor..önden çekişli arabayla drift olmaz!! biri ne olur bunu anlatsın, sadece bunu anlatan belgesel çekilsin, her kanalda prime time'da yayınlansın..driftin ne olduğu anlatılsın. ya istanbulda drift okulu vardı, orda bile oversteer öğretmişler :rofl:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli