0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar geçen gün benim kafama takıldı. Size de sorayım.Araç rampayı viteste iniyor. düze geldikçe yavaşlıyor. Devir 2000 altına düştü gaz verip gidersem normal . 2000 devirin altına düştüğü noktada boşa atarsam gideceğim yere kadar gidiyor. Şimdi1- Gaza basıp gidersem 2- Boşa atıp gidersemHangisinde yakıt tasarufu olur. Yol bilgisayarı olmadığı için ölçemiyorum. (1 km kadar bir mesafe 4 şeritli yol ve boş yol)
Ha şunu da söyleyim boşa atınca aracın kontrolünü kaybetme olasılığınız çok yüksektir. Viteste giderken araca hükmedebilirsiniz. Bahsettiğim yolda dolmuşçular boşa atıyolar saatte 120 km hıza ulaşıyolar.
boşta çalışan aracın stop etme ihtimali, kompresöre girmiş aracın stop etme ihtimalinden çok düşüktür. stop edince olacakları tahmin edin, fren kısa bir süre sonra devre dışı kalacak, çalıştırmak için yapılan panik vs..
bugüne kadar boşta stop eden bir araç görmedim ki ben murat abi, durduk yerde niye stop etsin? ve çalıştırmak için paniğe de gerek yok, tak vitese debriyajdan ayağını çek çalışsın (vurdurma yöntemi) ayrıca araç rölantide stop ediyorsa sorun var diye düşünürüm ben, durduk yerde stop etmesi çok anlamsız bence
hiç bi zararı yok , peygamber vitesi....devamm
Boşa atmanın tek sakıncası enjeksiyonlu arabalarda boşa atılınca yakıt yakması az miktarda da olsa. unun dışında başka bir zararı olduğunu düşünmüyorum ve bilmiyorum:)
yahu ben ne yapıyım şimdi boşa atıyımmı atmayımmı ?
Kesinlikle boşa atmayın Yüksek ve uzun mesafeli eğimlerde ayrıca balataların yanma riski var...