Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799397 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #4380 : Nisan 11, 2017, 00:05:34 »
Bugün 10bin bakım yapıldı ufuk beyden aldığım eneos 0w20 ve asakashi filtreleri servise kendim götürdüm hiçbirşeyde demediler üstelik aracımda susturucu iptalide var :) yağ ve filtreler için ufuk beye çok teşekkür ediyorum filtreler gerçekten kaliteli bi his veriyor dokununca

Merhabalar. 2012 model 1.33 benzinli auris aracım var. Yağ ve filtreleri temin ettiğiniz ufuk bey kim acaba iletişim kurup fiyat sormak istiyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #4380 : Nisan 11, 2017, 00:05:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4381 : Nisan 11, 2017, 07:57:02 »
Merhabalar. 2012 model 1.33 benzinli auris aracım var. Yağ ve filtreleri temin ettiğiniz ufuk bey kim acaba iletişim kurup fiyat sormak istiyorum.
Kayıtlı firmalar sayfamıza göz atınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4382 : Nisan 11, 2017, 08:38:16 »
2 üst mesajdaki TemToyota Ufuk Sönmez mesaj atabilirsiniz kendisine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10200
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4383 : Nisan 15, 2017, 11:45:14 »
Değerli arkadaşlar lıoqlı molly 4600 toptek 5w30 ürünü kullanan  oldumu? Yorum alabilirmiyim teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4384 : Nisan 15, 2017, 11:59:32 »
Değerli arkadaşlar lıoqlı molly 4600 toptek 5w30 ürünü kullanan  oldumu? Yorum alabilirmiyim teşekkürler

Piyasada bilinen marka ürünlerin bir çoğundan daha kaliteli bir üründür ancak standartları sizin aracınız için geçerli değil, aracınız dizel olsaydı gönül rahatlığı ile kullanın derdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4385 : Nisan 15, 2017, 12:59:02 »
Teşekkür ederim Ufuk bey aracımda 0w20 kullanıyorum fakat forumda 5w30 muhabbeti fazla olunca açıkçası kendimce deneme yanılma sisteminden yola çıkmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4386 : Nisan 15, 2017, 13:00:34 »
Teşekkür ederim Ufuk bey aracımda 0w20 kullanıyorum fakat forumda 5w30 muhabbeti fazla olunca açıkçası kendimce deneme yanılma sisteminden yola çıkmak istedim.

Aracınız LPG değil ise ILSAC GF5 standartlarında 0W20 kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederim, maceraya gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4387 : Nisan 15, 2017, 13:06:38 »
LPG mevcut değil.kısmet olursa ziyaretinize gelmeyi düşünüyorum Ufuk bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4388 : Nisan 15, 2017, 13:09:09 »
LPG mevcut değil.kısmet olursa ziyaretinize gelmeyi düşünüyorum Ufuk bey.

Ne zaman dilerseniz, buyurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4389 : Nisan 15, 2017, 13:14:00 »
En son yazdığım ileti hasta ziyareti gibi oldu özür fırsatım olunca uğramak isterim Ufuk bey .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4390 : Nisan 15, 2017, 13:16:45 »
En son yazdığım ileti hasta ziyareti gibi oldu özür fırsatım olunca uğramak isterim Ufuk bey .

Estağfurullah, sizi gayet iyi anladım, kapımız her zaman açık.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 334000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4391 : Nisan 17, 2017, 18:37:32 »
Normalde bu konu çok soruluyor ancak hep bir belirsizlik var bende bu yüzden size sormak istedim aslında belirli kitapçıkta ne yazdığı ancak km artınca bu değişiyor diye bir takıp söylemler var sizce nasıl bir yağ almam lazım sentetik mi yarı sentetik mi?  5w30 mu 5w40 mı yoksa 10w40 mı?  Aracın km si 340 bin önceden hangi yağ konduğunu bilmiyorum babam götürmüş sanayiye değiş yağı filtreyi demiş geçmiş bu konuda ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş ve abilerim burda mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4392 : Nisan 18, 2017, 10:54:26 »
Hocam benimde aracımda 301.000 km de, servis kaydına bakım, 180.000 km ye kadar ''MOBIL SUPER 2000 10W-40'' yağ kullanmışlar, 180.000 km den itibaren her 10.000 de bir '' MOBİL 5W-30 Full Sentetik yağ kullanmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4393 : Nisan 25, 2017, 11:33:37 »
s.a
arkadaşlar 2013 yeni corolla....lpgli...35000 kmde...bugüne kadar hep mobil 1 esp 5-30 yağ kullanıldı...
bugünlerde 0-20 yağ muhabbeti dönmekte....
0-30 kullansam araç lpgli olduğu için sıkıntı yaşarmıyım...
şu an  eksilme falan yok..
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4394 : Mayıs 01, 2017, 16:13:16 »
2011 Corolla aracımın 70000 bakımını şubatta yaptırdım. Bulunduğum şehirde Corolla yetkili servisi olmadığı için sanayide  yaptırdım. 5-30 esp mobil1 kullandım. Fakat yağ filtre kapağı soğuktan veya önceki bakımı yapan yetkili serviste çok sıkıldığı için açılmadı ve yağ filtresi değişemedi. (değişmeyeli 13000 km oldu).Yakında uzun yaz tatiline çıkacağım ve yağ filtresi kafamı kurcalıyor. En yakın yetkili servis 100 km uzakta. Acaba değişsem mi yoksa sonraki bakıma mı bıraksam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4395 : Mayıs 01, 2017, 16:25:47 »
2011 Corolla aracımın 70000 bakımını şubatta yaptırdım. Bulunduğum şehirde Corolla yetkili servisi olmadığı için sanayide  yaptırdım. 5-30 esp mobil1 kullandım. Fakat yağ filtre kapağı soğuktan veya önceki bakımı yapan yetkili serviste çok sıkıldığı için açılmadı ve yağ filtresi değişemedi. (değişmeyeli 13000 km oldu).Yakında uzun yaz tatiline çıkacağım ve yağ filtresi kafamı kurcalıyor. En yakın yetkili servis 100 km uzakta. Acaba değişsem mi yoksa sonraki bakıma mı bıraksam.

Bir tane filtre kapağını yedek alın, muhtemelen kırılacak, hayvanca sıkanı da bol bol anarsınız çünkü fiyatı 220₺.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4396 : Mayıs 01, 2017, 18:40:59 »
ankara efe de usta,yılda 7.000 km yapıyoruz dediğimde ,6 ayda bir yağ ve yağ filtresini değiştirirseniz daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur dedi,benim önerim madem 100 km ilerde yetkili servis var,oraya gider,yağı ve yağ filtresini değiştirip,yola revan olurum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 31800
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4397 : Mayıs 02, 2017, 20:15:40 »
Arkadaşlar aracım t27 2011 model avensis elegant ekstra. 40 bin km,de. Aracı cok kullanmamaktayım.
Bakım yaptırmak durumundayım.
1. Servise mi gitmeliyim yoksa dışarıdanmı bakım yaptırayım.
2. Aracın balataları, lastiklerin durumu cok şükür iyi. Yag ve filtrelerinden başka neleri kontrol ettirmeliyim.
3. Arabamın aküsü zayıfladı. Üzerinde gelen orjinal Varta 12 v 60 Ah 356 A ( EN/SAE) . Hangi aküyü önerirsiniz.
4. Arabamı aldığım zamandan bu tarafa serviste bakım yaptırdım. Servisin dışında Lpg montajı haricinde tornavida değmedi. Artık serviste öpülmek istemiyorum ama dışarıda da güvenemiyorum her ustaya. Siz ne dersiniz bu konuda.
5. Motor yagını servis ilk zamanlarda sorduğumda 10/ 40 castrol kullandığını söylüyordu. Son birkac yıldır 5/30 kullandılar castrol. Bu forumu okudum ama aracın km sine ve Lpg li olmasına da bakarak hangi marka ve numara yag önerirsiniz.
Önerilerinize göre hareket edecegimden yardımlarınızı bekliyorum. Hem ekonomik hemde etkili bakım için neler söylersiniz.
Not: bu bölümdeki yazılanları okudum.
2011 Avensis Elegant Extra 132bg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4398 : Mayıs 02, 2017, 20:58:08 »
Arkadaşlar aracım t27 2011 model avensis elegant ekstra. 40 bin km,de. Aracı cok kullanmamaktayım.
2. Aracın balataları, lastiklerin durumu cok şükür iyi. Yag ve filtrelerinden başka neleri kontrol ettirmeliyim.
3. Arabamın aküsü zayıfladı. Üzerinde gelen orjinal Varta 12 v 60 Ah 356 A ( EN/SAE) . Hangi aküyü önerirsiniz.
4. Arabamı aldığım zamandan bu tarafa serviste bakım yaptırdım. Servisin dışında Lpg montajı haricinde tornavida değmedi. Artık serviste öpülmek istemiyorum ama dışarıda da güvenemiyorum her ustaya. Siz ne dersiniz bu konuda.
5. Motor yagını servis ilk zamanlarda sorduğumda 10/ 40 castrol kullandığını söylüyordu. Son birkac yıldır 5/30 kullandılar castrol. Bu forumu okudum ama aracın km sine ve Lpg li olmasına da bakarak hangi marka ve numara yag önerirsiniz.
Önerilerinize göre hareket edecegimden yardımlarınızı bekliyorum. Hem ekonomik hemde etkili bakım için neler söylersiniz.

1. Şehir olarak Düzce yazıyor. azıcık uzak gibi ama bakım için Körfez sanayi sitesinde Zirve oto - Ahmet Sivari ustamızı ziyaret edebilirsiniz. Tavsiye edilir.
2. Aslında tüm parçaların kontrolü her zaman iyidir. Kullanıma bağlı 20 binde balata değişimi yapanlar var. Güvenlik için her şeye bakılırsa iyi olur.
3. Banner akü önerebilirim. Fiyat-Performans ürünüdür. @Cavit YORDAM (26016)  abimiz körfez sanayiden aldı galiba
4. Garanti bittiyse işinin ehli ustaya gitmek iyidir. Bursadan Zirve otoya gelmiştik bi kere, işçilik iyiydi ben çok beğendim :)
5. Km daha yeni sayılır, 0w20 kullanmanızı zaten kılavuz tavsiye ediyor. bizde 1 kere hariç hep 0w20 kullandık. farkı cidden hissediyorsunuz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4399 : Mayıs 02, 2017, 22:29:04 »
araban 100 bini devirene kadar mobil1 esp 5w30, castrol edge fst 5w30 kullan. 0-20 bence fabrikaların tüketiciyi kazıklama stratejisinin bir parçası. su gibi yağın silindirlerdeki yataklardaki oluşturacağı filmden ne hayır gelir?yeni motorda ince olduğundan daha rahat devir yapar bir miktar yakıt tasarrufu olur ama motorun ömrü normal yağa nazaran yarı yarıya azalır sonra tabi yeni araba! paralar fabrikalara!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/