0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marka yanında karşıladığı normlara bakmak lazım. Kutu üzerinde onlar da yazar, paylaşırsanız daha sağlıklı cevaplar gelir.Burada normlar ile ilgili bilgiler de olması lazım.Örneğin; ACEA C3, API SN/CF
Hakan, ben bazen arkadaşların paylaştığı faturalarda görüyorum.. Castrol Magnatec 5/30 koymuş servis, o yağ D4D için normları karşılıyor mu İstersen siteden kontrol et, C3 onayı yok Magnatec'ler de.. Bu nasıl oluyor peki
Merhaba arkadaşlar bir konuda desteğinizi isteyeceğim.Bacanağımın 2015 model 1.6 lpgli opel astrası var araç henüz 12 bin kmde. Yağ değişimini yapacağız aracın. Hangi marka ve kaç numara yağ kullanmalıyız. Kendisi 2 yılda bu km ulaştı. Yani çok fazla kullanmıyor. Belki tayini çıkarsa biraz daha artar kmsi ancak yıllık 10bini geçmez yine. Kullanılan iklim iç anadolu iklimi yardımlarınızı bekliyorum.
Benim bildiğim 1.6 astrada 5w30 kullanılıyor. Tavsiye edilen yağ bu. Hatta Mehmet Akın abimizde vardı. Ordan hatırlıyorum. Kılavuzda 5w30 öneriliyor
Araç/motor üreticisinin istediği asgari normları karşılamalı kullanılan yağ Bülent. Sadece viskozite ile seçilmemeli. O tablolar paylaşılmıştı diye hatırlıyorum ama bulup yine paylaşmak lazım.
Benim de bildiğim kadarıyla GM Dexos 2 standartlarında olması gerektiği
Selmanarac Astra J olduğunu varsayarak ekteki bilgileri buldum.Dexos 2 standardında -25 dereceye kadar sae 5w30 veya 5w40 diyorbunları sağlayan yağlar arasında mobil 1 esp formula 5w30 , eneos premium hyper 5w30 ve 5w40 , castrol edge 5w30 ( c3 ve dexos 2 yazan)
Tamam kardeşim onu demek istedim zaten. Mesela Benim arabada C3 onayı olması gerekir, istersen @Ufuk Sönmez (16363) 'de cevap versin Daha iyi bilir bizden..Castrol Magnatec'ler de 5/30 - 5/40 fark etmiyor. C3 onayı yok ondan eminim..Ama servisler yine de kullanıyor
Bir sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.Aracın yağı 22 ay önce değişmiş, 6 bin km yapmış, bakımına 9 bin km var, seviye normal ve garanti yok. Yağı değiştirmeli miyim? Eğer değiştirmeliysem yağ filtresi de değiştirmeme gerek var mı?
Yapma Mehmet abi naptın sen? 12 ay ya da 15bin km.dir tam sentetik yağların ömrü. Kısa sürüşler olduğu için daha çabuk bozulur. Yağ değişiminde filtre de değiştirilmeli. Zaten yağ 100 tl, filtre de 20 tl. Bunun da hesabı yapılmamalı bence.
Sağol Mutlu. Yok parasında değilim, benzinlikte halleder miyim diye sordum. Servis yolu göründü diyosun.
Ha pardon kafa gitti senin avensise. yeni aracının önceki sahibi değiştirmemiş. n11 de bosch filtre setleri bulabilirsin, vardır illaki. özel ustaya götürür hallettirirsin.
Kitapçıkta sadece A3/A5 demiş, 5-30 veya 5-40. Benim anlamadığım hem A3 hem A5 mi olmalı? Her ikisi olan bir yağ bulamadım.