Gönderen Konu: Eşime araba kullanmayı öğretmek  (Okunma sayısı 17506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Eşime araba kullanmayı öğretmek
« : Mayıs 21, 2009, 15:42:41 »
Arkadaşlar ilk defa birine ve bu biri de eşim oluyor kendileri araba kullanmayı öğretmeye çalışıyorum  :blink: nelere dikkat etmem gerek aracımın fazla yıpranmaması için tavsiylerinize ihtiyacım var yardımlarınız bekliyorum (bi müddet sonra kursa gönderecem kursa gönder demezseniz sevinirim direksiyonu doğru dürüst öğretmiyorlar kendimden biliyorum)
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Eşime araba kullanmayı öğretmek
« : Mayıs 21, 2009, 15:42:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Eşime araba kullanmayı öğretmek
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2009, 15:50:47 »
Soğukkanlı olmak gerekiyor ve arabayı da gözden çıkarman gerekiyor :)

Gerekirse durup detaylı anlatmak gerekiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2009, 15:55:45 »
ali abi bizim efsane kasalarla öğretceksin sanırım, muhteşem bir öğrenci aracı :) ben onda öğrendim, annem onda pekiştirdi, kardeşim inşallah onda öğrencek ve sıkı dur hala orjinal balata üstünde :P abi öncelikle kalkışları öğret, sabret bolca, haydi hop çıkıyoruz yola deme, önce boş sokakta ileri geri git gel yapın, hatta direksiyonla işi bile olmasın, gerekirse 1. viteste kullansın birkaç gün, ondan sonra 2. vitese atmayı öğrensin, ama çok ciddi zaman harcayın abi, 3-5 gün çalışıp yola çıkınca çok büyük korku olur..vites değiştirmeyi öğrendikten sonra bolca tur atın boş yollarda, gece kullansın mesela, veya otoban gibi yerlerde kullansın, şehir dışında kullansın kısa mesafelerde vs zaten çok büyük güven gelecek kendisine, çok da güzel kullanacak buna inandır önce kendinisi abi, yapacağına inansın, bir de yaptığı hataları çok söyleme az uyar ve o kullanırken mümkün olduğu kadar az söyle ne yapması gerektiğini ki kendi kullandığını farketsin, sen söylemesen kullanamam diye düşünmesin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2009, 16:03:04 »
Sağol Türkay ben de yozgat bulvarında (forum ankaraya giden yol) öğretiyorum boş oluyor genelde 4 lüleri yakmış boyası dökülmüş bi turkuaz xei görürseniz bilin ki o benim  :D daha çok mekanik anlamda öğrenmek istiyorum geçen gün 5. denememizi yaptık ilk gün hiç stop ettirmedi duruş ve kalkışlar fena değildi 2 ye hatta 3 de atıyor ben baskı balata ve marş dinamosundan korkuyorum geçenlerde çalışan arabayı çalıştırmaya çalıştı  :wacko: inşallaha bu yazılanları görmez :-\
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2009, 16:08:04 »
ali abi bazen dalgınlıktan ben de yapıyorum çalışan arabayı çalıştırmaya çalışma olayını, aracı çalışır vaziyette bırakmışsam unutuyorum dönünce çalıştırmaya çalışıyorum :( belki 3-4 kez yapmışımdur bunu :( ama abi baskı balata konusunda gözden çıkar gitsin, eşin mi öneml, balata mı boşver gitsin, ulen melek araba kullansın da gerekirse jantlarımı paramparça etsin, anatomik spoylerimi kırsın, helal olsun ona..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2009, 16:11:50 »
:D Ali allah kolaylık versin...
Ben de geçen sene bir iki kere denemiştim. İyi güzel gidiyor ama durmayı beceremiyor. Ya kasisten sonra yada çok önce duruyor :D :D :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2009, 16:15:50 »
:D Ali allah kolaylık versin...
Ben de geçen sene bir iki kere denemiştim. İyi güzel gidiyor ama durmayı beceremiyor. Ya kasisten sonra yada çok önce duruyor :D :D :D
Sağol deneyecez bakalım bide ilk defa geri sürdürdüm başı döndü  :blink: Allahım sana geliyorum
ali abi bazen dalgınlıktan ben de yapıyorum çalışan arabayı çalıştırmaya çalışma olayını, aracı çalışır vaziyette bırakmışsam unutuyorum dönünce çalıştırmaya çalışıyorum :( belki 3-4 kez yapmışımdur bunu :( ama abi baskı balata konusunda gözden çıkar gitsin, eşin mi öneml, balata mı boşver gitsin, ulen melek araba kullansın da gerekirse jantlarımı paramparça etsin, anatomik spoylerimi kırsın, helal olsun ona..
:rofl: :rofl: :rofl: haklısın Türkay
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2009, 16:19:47 »
Allahım sana geliyorum

abi çok tanıdık geldi bu cümle :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2009, 16:24:19 »
küçüklüğümden hatırlıyorum,babam bana araç kullanmayı öğretiyordu,inanın belki 2-3 ay abartısız 3 günde bir kullanmak üzere 1.vitesde araç kullandım(her defasındaki sürüş mesafem 17 km),sonrada 2-3 ay 1.vitesden 2 ye geçip,2 vitesde kullandım... 5. vitese gelmemin kaç ay sürdüğünü az bucuk hesap etmişsinizdir... :D

***babamdaki araç kullandırma mantığı; insanlar araca bindiğinde ilk kaygıların vites değiştirmedeki zorluk olduğu düşünerek,aracı kullananın araca ısınmasını sağlamak ve bunuda vites değiştirmeye geçmeden hangi viteslerde hangi hızda gidilmesi idi...(şimdi demeyin vites hızlarını ne kadar geç öğrendin diye)..

***bu işte en önemli olan şey sabır,ilk zamanlar 1 vitesde giderken herşey normaldi,sonradan rahatlama olunca,insana bi güven gelince daha hızlı gitmek istiyorsun ve bunun sonucunda aracın gitmesi gereken vites hızını yapamıyorsun ki babam bunu söyleyene kadar farkedemiyordum)...size allah sabır versin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2009, 16:35:05 »
Bana sürekli kaç ay sonra kullanabilirim diye soruyor senin yazdıklarını görse herhalde kafayı yer etlikte çok bayan sürücü var özenti işte naaparsın 6 ayda öğrenmeyi hedefliyor  :D
96 corolla xei

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2009, 16:39:19 »
  Selam.
 Öncelikle kolay gelsin Ali.
 Herkesin dediği gibi çok sabırlı olman lazım. Birşeyi anlatırkende onunda bildiğini düşünmemen ve olabilecek her detayı anlatman lazım. Ayrıca araca binmeden zihinsel olarak araç kullandığını(adım adım araç kullanırken yaptıklarını düşünmesi lazım) bir süre hayal etmesi lazım, bu çok iyi bir antrenman metodudur.
 Sen sadece adım adım ilerlet ve her bilgiyi yavaş yavaş üzerine ekle. İşin A sını tam öğrenmeden B ye geçme bence.
 Kesinlikle cesaret verici ol, hataları büyütme, doğrusunu göster, gerekmedikçe ani müdahaleler yapma ama hep dikkatli ol.

Bu arada herkes çok faydalı bilgiler vermiş.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2009, 16:48:22 »
Evet herkese teşekkür ediyorum zaten Hakan boş kaldığında sürekli ezber yapıyor debriyaja ve frene basıyorum arabayı çalıştırıyorum 1.vitese takıyorum el frenini indiriyorum ayağımı yavaşca debriyajdan çekiyorum gaz veriyorum...... :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2009, 17:16:40 »
abi allah kolaylık versin.sözlümde bana araba kullanmayı ögret diyor bende dedim anlatim sana arabayı al git eger iyi kullanıyorsan köşeden dönüp gelirsin ögrenmemişsen çarparsın zaten:D gerçekten zor ve riskli bir iş tabi bide bayanların heycanı panikleri felaket yani aslında başka bi araba bulabilrsen onlar ögret.bide vitesleri çok geciktirme.bizim arkadaş çgreteyim derken devir daimi patlattı 96 gli arabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2009, 18:00:03 »
Ben hazır araba kullanmayı bilenini aldım:))))))))))))))))))))) Sizlere Allah kolaylık versin...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2009, 18:51:00 »
Ali acele etme bence. İlk önce kavrama noktasını falan kurstaki aracın canına okuyarak öğrensin. Ondan sonra sen öğretmeye çalış. Ben öyle yaptım. Yoksa stop ettirmeler, silkelenmeler ile arabasını seven birisi olarak senin dizlerinin bağı çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2009, 19:40:52 »
Ali bayanların en çok panik yaptıkları yer trafik ışıklarındaki kalkışlardır. Hele bir de direk sarı yanınca millet olarak
kornaya basma hastalığımız yok mu işte o anda filim kopuyor.

Acemi bir arkadaşım araba aldı gel yardımcı ol biraz bişeyler paylaş benimle dedi çıktık yola. İlk ışıklarda kalkışta stop ettirdi
arabayı, biraz da rampa olunca arkadakilerde korna yapmaya başlayınca kilitledi kendisini, Yer değişelim dedi indim arabadan
tam şöför tarafına geldiğimde el frenini çekmeden indi arabadan, Araba geri kaymaya başlayınca nasıl bir refleks hareket
yaptıysam, Arabannın kapısından gireceğime açık olan ön camdan atlayıp el frenini çektim. Arkadaki araç ile fazla mesafe
olduğundan kurtardık arabayı... :-[

Bizde bu yollardan geçtik ama yan tarafta oturmak daha zormuş... Allah sabır versin...
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2009, 19:45:27 »
sarıda korna yapanlardan nefret ediyorum.. ankarada kırmızıda bile yapıyorlar korna :) geçenlerde sarıda korna yaptı diye bir adam küfrettim, önümü kesti indi arabadan, ben zaten sinirliydim adama, ben de indim ama beni görünce yumuşadı sağolsun, hatta özür diledi kornaya elim çarptı dedi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2009, 19:55:57 »
Ben öyle bir durumda hızlı kalkacaksam bile kalkmıyorum :) . Sakin sakin bir, iki, üç te yavaş yavaş yol vermeye başlıyorum. 300-400 metre oyalayarak cezasını kesiyorum :) .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #18 : Mayıs 21, 2009, 20:24:47 »
ben kafamı camdan çıkarıp köre mi benziyom birader diyom deneyin tutuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)