Gönderen Konu: Eşime araba kullanmayı öğretmek  (Okunma sayısı 17505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Eşime araba kullanmayı öğretmek
« Yanıtla #40 : Mayıs 23, 2009, 10:49:49 »
ABD'nin Nebraska eyaletinde 6 yaşındaki bir çocuk, babası direksiyon başında bayılınca kontrolü eline aldı. Bu şekilde 16 kilometre aracı kullanan çocuk polisleri bile şaşırttı!

Babasının kullandığı kamyonette 3 yaşındaki kardeşiyle birlikte arka koltukta oturan Tustin Mains, babasının kendini kaybettiğini görünce direksiyona geçti. Babasının kucağına oturan ufaklık, bu sayede direksiyona yetişebildi ve camdan trafiği takip edebildi.
Babanın ayağının gazdan kayması sonucu aracın boşta, saatte 16 kilometre hızla gittiği ve Tustin'in, polis tarafından durdurulana kadar aracı çarpmadan sürmeyi başardığı belirtildi. Polisin, aracın açık camından içeriye elini uzatarak el frenini çektiği kaydedildi.

Anaokuluna giden Tustin, "Babamın uykuya daldığını görünce korktum, ama polisi görünce daha çok korktum" dedi.
Ailenin restorandan dönmekte olduğu ve babanın, kan şekeri düştüğü için bayıldığı belirtildi.

KAYNAK:internethaber

Neyin ne olacağı belli olmaz iyi ki öğretmeye başlamışım gerçi böyle bi durumda çok panik olurlar ama helal olsun çocuğa
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 23, 2009, 10:49:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Mayıs 23, 2009, 15:37:39 »
bana araba sürmeyi babam öğretti ancak sabırsız olup bagırdıgı için biraz korkuyodum sonra birgün çaldım arabayı o günden beri arabada tekim...

Genetik yapı gereği kadınların refleksleri erkeklere göre zayıftır arabada genel olarak refleks işi oldugundan kadın sürücülerden korkulur size tavsiyem asla kendiniz gibi sürmeyi beklemeden zamanla sabırla anlatmaktır kadınların anlatılan herşeyi uygulayacağını düşünürek kendi yorumlarınızıda katarak anlatmanızdır hatalarında güzel sözle uyarmanız tekrarlamasını ona güvenmndiğinizi söylemesidir keşke bir kız arkadasım olsada araba sürmeyi öğretsem :(
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 23, 2009, 15:44:15 »
bana araba sürmeyi babam öğretti ancak sabırsız olup bagırdıgı için biraz korkuyodum sonra birgün çaldım arabayı o günden beri arabada tekim...

Genetik yapı gereği kadınların refleksleri erkeklere göre zayıftır arabada genel olarak refleks işi oldugundan kadın sürücülerden korkulur size tavsiyem asla kendiniz gibi sürmeyi beklemeden zamanla sabırla anlatmaktır kadınların anlatılan herşeyi uygulayacağını düşünürek kendi yorumlarınızıda katarak anlatmanızdır hatalarında güzel sözle uyarmanız tekrarlamasını ona güvenmndiğinizi söylemesidir keşke bir kız arkadasım olsada araba sürmeyi öğretsem :(

oooo Ali dersiz başına dert arıyosun be :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Mayıs 23, 2009, 16:12:35 »
oooo Ali dersiz başına dert arıyosun be :D :D

yok be abi işte finaller geliyor kötü mü olurdu elimin altında dursa yemek yapsa evi temizlese falan :)
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 23, 2009, 16:19:05 »
yok be abi işte finaller geliyor kötü mü olurdu elimin altında dursa yemek yapsa evi temizlese falan :)

zuhauhuehr hehe yok öyle bi dünya :rofl: elinin altında olsa, ilgi beklese, seni kısıtlasa, seni kızdırcak herşeyi yapsa, sinirlendirse, aradığında ulaşamasan, finaller yerine onunla uğraşsan, benimle ilgilenme dersine bak derken bile beni ihmal etme dese, oraya bakma şuraya bak dese, sonra vazgeçip şuraya da bakma bana bak dese  falan filan..boşver sen finallere yoğunlaş memleketine dön mutlu huzurlu hayatına bak ;) zamanı gelince evlenmeye bi kız bulursun öyle evi temizleyip yemek yapcak bişey..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 23, 2009, 16:21:49 »
Hem direksiyon usta öğreticilik belgem var (istediğim bir kursta direksiyon hocalığı yapabilirim) hem de motorlu taşıtlar ehliyet sınavında sınav komisyonu üyesi olabiliyorum (yani aracın arkasında oturup şoför adayının geçip geçemeyeceğine karar veriyorum). İkincisi için öğretmen olma şartı var.
Çok acemiyle beraber olduğum için bazı gözlemlerim: Yaş ilerledikçe, araba kullanmayı öğrenmek zorlaşıyor. İlk bıraktığım kişi 37 yaşında idi. Koskoca bomboş arazide aracı 180 derece döndürecek ama ne yapıp edip arazinin ortasındaki (aslında yol kenarının ortası ama yolun kenar kısmı da boş alan) telefon direğine arabayı az kalsın vuruyordu (yanındaki hocası bastı frene). Çok iyi öğrenmiş bayanlara da rastladım ama genel olarak benden düşük notu da bayanlar aldı ağırlıkla. Heyecanlı oluyorlar, ne kadar sakinleştirmeye çalışsak da :)
Eşime de araba kullanmayı ehliyet aldıktan sonra öğrettim. Uzun yolda, özellikle duble yol ise veriyorum artık arabayı. 120 filan rahat basıyor (bir gün radara gireceğiz ama ne zaman Allah bilir). Acemilerin en çok korktukları olay diğer araçlar. Ya üzerimize gelirlerse, ya çarparsak, eyvah, arkamdan araç geliyor, nasıl beni geçecek şeklinde tasaları oluyor. Hep derim yanımdakilere, karşıdan gelen geçemeyecek kadar yol darsa sizi uyarır, en kötü ihtimalle de durur, neticede kendisi de zarar görür şeklindeki telkinler işe yarıyor. Biraz da kişinin öğrenme isteği önemli. Ancak aracın kalitesi de önemli. Broadway vardı eşim ilk öğrendiğinde. Zorlanıyordu kullanırken. Sonra 2000 model Sol Special aldık. Atak bir araç, özellikle kalkışlarda. Onunla epey zorlanmıştı bizim hanım. Şimdi yeni Corolla var. Dizel olduğundan ağır kalkıyor, yani tam ona göre. Kalkış sorununu öyle aştık. Bir tek şu kavşaklarda erken yavaşlama problemini çözemedim :( Sağdan soldan gelenleri göremeyecek yerde duruyor.
Neyse. Sabır işi bunlar. Herkes öğretme işini yapamaz kolay kolay. Allah sabır versin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 23, 2009, 17:45:56 »
ben hiç unutmuyorum direksiyon sınavına girdiğimiz gün kız arkadaşım bunun kornası nerde diye sormuştu. (koskoca kurs bitmiş) sonra direksiyonda dedim. basmayı denedi yapamayınca da en iyisi ben çığlık atayım dedi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 23, 2009, 18:30:53 »
Arkadaşlar ilk defa birine ve bu biri de eşim oluyor kendileri araba kullanmayı öğretmeye çalışıyorum  :blink: nelere dikkat etmem gerek aracımın fazla yıpranmaması için tavsiylerinize ihtiyacım var yardımlarınız bekliyorum (bi müddet sonra kursa gönderecem kursa gönder demezseniz sevinirim direksiyonu doğru dürüst öğretmiyorlar kendimden biliyorum)
ben de aynı durumdayım. valla arabanın az da olsa hırpalanmaması mümkün değil kardeşim...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #48 : Mayıs 23, 2009, 19:35:09 »
ya abiler,kardeşler kiralayın 45 tl ye bi şahin onla ögrensin ben hayatta vermem arabayı mümkün değil yani.sana bişey olursa ya diyor ilerde taksi tut kızım arabamı elleme dedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #49 : Mayıs 24, 2009, 00:30:34 »
Ben eşime akşam vakti karanlıkta öğrettim.o zamanlar zamanımız yoktu hep hava karardıktan sonra çalıştırabildim,sonra baktım gündüz daha iyi kullanmaya başladı.gece kullanmayıda dene bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #50 : Mayıs 24, 2009, 00:38:08 »
bence araba kiralasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 25, 2009, 18:07:44 »
Önce fren yapmayı öğretin.
Bi de dönüşleri fazla içten yapıyorlar dikkatli olun..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #52 : Mayıs 25, 2009, 18:34:09 »
Önce fren yapmayı öğretin.
Bi de dönüşleri fazla içten yapıyorlar dikkatli olun..
bencede benceeedeeeeee :D
ben son kararımı verdim 3 - 5 binlik  bir araba alıp vericem hanıma, vurduğu yerdede bırakıp gelsin.benım corollama el sürmesinde neyaparsa yapsın.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 25, 2009, 20:43:23 »
En rasyonel karar bu sanırım Şaban hocam :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 25, 2009, 20:51:53 »
bencede benceeedeeeeee :D
ben son kararımı verdim 3 - 5 binlik  bir araba alıp vericem hanıma, vurduğu yerdede bırakıp gelsin.benım corollama el sürmesinde neyaparsa yapsın.
Şaban abi en güzeli bence de  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #55 : Mayıs 25, 2009, 23:32:42 »
abi sana katılmamak mümkün değil bitane fiat bis al sürsün vursun gezsin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #56 : Mayıs 26, 2009, 00:25:55 »
ben 131 falan düşünüyodum ama bulamıyorum.1990 model bir şahin alıp vericem artık kadavra niyetine.vurduğu yada bozulduğu yerde kontak anahtarını üzerinde bırakıp eve gelmesini söyliycem bunda kararlıyım.bizim hanım artık o arabayı misafir salonu gibi yapar sanırım danteller perdeler kanaviçeler falan ortayada fiskos sehpası :D :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 26, 2009, 06:37:59 »
Ben hazır araba kullanmayı bilenini aldım:))))))))))))))))))))) Sizlere Allah kolaylık versin...

+1
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #58 : Mayıs 26, 2009, 10:24:31 »
ben 131 falan düşünüyodum ama bulamıyorum.1990 model bir şahin alıp vericem artık kadavra niyetine.vurduğu yada bozulduğu yerde kontak anahtarını üzerinde bırakıp eve gelmesini söyliycem bunda kararlıyım.bizim hanım artık o arabayı misafir salonu gibi yapar sanırım danteller perdeler kanaviçeler falan ortayada fiskos sehpası :D :D
+1  :rofl:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 26, 2009, 17:55:58 »
illa ki dantel olmadan olur mu.  " paspasları yeni sildim arabaya ayakkabılarınla binme" 
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra