Gönderen Konu: 2005 corolla direksiyon problemi :S  (Okunma sayısı 5050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2005 corolla direksiyon problemi :S
« : Mayıs 14, 2009, 22:29:26 »
Tüm toyota severler öncelikle hepinizi selamlıyorum, aracımla ilgili bir sıkıntım var, direksiyonum çok sertleşti, ve virajlarda kendi kendisine toplamıyor, yani bir şeyler ters gidiyor, hafif seste geliyor direksiyon kutusundan ama P/S uyarısı yanmıyor, antalya bakırcılar toyota servisine gittim " üst direksiyon kolonu ve alt direksiyon kutusu" değişmesi gerekiyo dediler, içerde sıkışma varmış :S, iide durduk yere ne sıkışması? die sordum cevap yok, ne kadar tutar dedim iki malzeme yaklaşık 2800TL :(, bu parçaları değiştirdiğimde direksiyonum düzelirmi acaba? ve bu parçaların 2. elini nereden bulabilirim acaba? ben alanyada ikamet ediyorum ve burada çok az insan toyota kullanıyor haliyle sanayimiz çok küçük şehir dışından bana tavsiye edebileceğiniz 2.elciler varsa lütfen bana bildirin. yardımlarınızı bekliyorum, zaman ayırıpta mesajımı okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim. kazasız belasız günler dileğiyle...
No pain, No Gain !

Toyota Club Türkiye

2005 corolla direksiyon problemi :S
« : Mayıs 14, 2009, 22:29:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Ynt: 2005 corolla direksiyon problemi :S
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2009, 00:40:46 »
Ses gelmesi sağ rot milinin boşluk yapmasındandır.  Eğer bulunduğunuz yerde iyi bir toyota ustası ve tornacı varsa teflon malzemeden oranın boşluğunu alması için parça yapıyorlar. Kutuyu değiştirmene gerek yok. Ben yaptırdım ses gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2009, 08:55:05 »
Ses gelmesi sağ rot milinin boşluk yapmasındandır.  Eğer bulunduğunuz yerde iyi bir toyota ustası ve tornacı varsa teflon malzemeden oranın boşluğunu alması için parça yapıyorlar. Kutuyu değiştirmene gerek yok. Ben yaptırdım ses gitti.

Ses geldiğini nerden çıkardınız ki Hidayet bey..?

Akanda bey, bu araştırmaya girmeden önce iki şey yapmanızı tavsiye edeceğim;
 1. Lastik havalarınızı ayarlattırın.
 2. olarak da iyi bir rot-balans servisine gidip, rot ayarını yaptırın.
 Sonrasında eğer gene sorun devam ederse gerekli yedek parçaların temini konusunda sizi yönlendirebilirim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2009, 13:54:53 »
Ses geldiğini nerden çıkardınız ki Hidayet bey..?

Akanda bey, bu araştırmaya girmeden önce iki şey yapmanızı tavsiye edeceğim;
 1. Lastik havalarınızı ayarlattırın.
 2. olarak da iyi bir rot-balans servisine gidip, rot ayarını yaptırın.
 Sonrasında eğer gene sorun devam ederse gerekli yedek parçaların temini konusunda sizi yönlendirebilirim...

Ergün bey alakanıza teşekkür ederim, Serviste rot-balans artı lastik havaları tekrar tekrar kontrol edeldi, ama maalesef sonuç alamadık, sorunu tekrar belirtmek istiyorum, direksiyon çok sert sanki kamyon,traktör direksiyonu gibi oldu, ama P/S yanmıyor, ve virajlar toplama yapmıyor, servisin sonuç önerisi " üst direksiyon kolonu ve alt direksiyon kutusu" bunlarında maaliyeti yazdığım gibi 2800TL üzeri, bu malzemeleri temin konusunda yardımcı olmanızı sizden rica ediyorum

msn: akandas63@hotmail.com
Gsm: 0 535 546 22 15

No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2009, 19:23:15 »
Ergün ses geliyor hafiften demiş Akanda kardeşimiz. Ben çıkarmadı. Dikkatli oku mesajı Kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2009, 20:35:16 »
Gerçekten benimde çok kafama takılıyor 2005-2007 corollalarda bu kronik mi
Korkuyorum açıkçası Şimdi 2005-2007 arası bir corolla alsam 1-2 ay sonra böyle bir sorun olsa insanın zoruna gider 2800 tl vermek Direksiyona arabanın değerinin %10 nu ediyor akıl harcı değil  yahu
Hani sorunsuzdu toyotalar Utku beyyyy :)  :)   :D
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2009, 21:12:49 »
Gerçekten benimde çok kafama takılıyor 2005-2007 corollalarda bu kronik mi
Korkuyorum açıkçası Şimdi 2005-2007 arası bir corolla alsam 1-2 ay sonra böyle bir sorun olsa insanın zoruna gider 2800 tl vermek Direksiyona arabanın değerinin %10 nu ediyor akıl harcı değil  yahu
kronik kronik emin olun buna.benım arabada garanti kapsamında tam 3 defa değiştirilmiş ( servis kayıtları elımde) şimdide üst direksiyon kutusu yani kolonda tıkırtı mevcut.yanı bunuda değiştirirsem alt ve üst olmak üzere 4. değişişi olacak bu meretin...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2009, 22:23:53 »

evet sorunsuz
eğer çıkarırsa da toyotaya başvuruyorsunuz, size yenisini veriyorlar, eskisine de gözünüzün önünde yakıyorlar ;)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2009, 22:49:27 »
Şaban abi senin araba kaç km de şu an
değişimlerim maliyeti ne tutmuş 2800 ytl ye 2 defa motor yaptırıyor insanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2009, 23:06:09 »
evet sorunsuz
eğer çıkarırsa da toyotaya başvuruyorsunuz, size yenisini veriyorlar, eskisine de gözünüzün önünde yakıyorlar ;)
:rofl: :dance:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lord of the tarmac..
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2009, 01:49:00 »
evet arkadaşlar bende katılıyorum sıze kronık cunkı gecen sezon benım arcımdada aynı sıkıntıyla karsılastım garantı kapsamında degıstırmıstım.ıkıncı el parcacı olarak antalya yenı sanayıde oto gune var bulamayacagın parca yoktur ıstersen bı sor umarım aracının son problemı olur ıyı surusler..
KEMER MOTOR SPORLARI KULUBU.       

K.M.K

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2009, 10:48:39 »
Şaban abi senin araba kaç km de şu an
değişimlerim maliyeti ne tutmuş 2800 ytl ye 2 defa motor yaptırıyor insanlar
39.000 km de aracım.maliyet olarak sizin bahsettiğiniz değerlerde.sadece üst kutu 1.600 civarıda.alt kutuda 1000 tl civarında.
ama ben yemınlıyım servise vermem okadar parayı ben .servis dışında tamır ediliyormuş bu kutular maliyetide bunun binde biri fiyatına.vede bır yıl garantı veriyorlarmış tamır edenler.ama yınede siz bilirsiniz.ben şu an hafif tıkırtıyla geziyorum çoğalsın çaresini düşünücem.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2009, 11:10:02 »
evet sorunsuz
utku bey hangi toyotasa ya başvuruyorsunuz türkiyede öyle ilgili bir firmamı varki.ben başımdan geçenleri size anlatayımda toyotasa nın notunu siz verin.aynı meseleyı daha önce başka konu altındada diktare ettim.benım arabanın garantisinin bitmesine 1 hafta kala bazı kasislere girince (ama her kasiste değil)üst kolondan hafif tıkırtılar gelmeye başladı servise gittim ön taraftan tıkırtılar geliyor dedim.iş emri açıp arabayı bıraktım aracı almaya gittiğimde herzamankı salak cümleyle karşılaştım ARIZA YOK BEYEFENDİ.sonra içimden saydıra saydıra aldım arabamı aradan 10 gün geçti tıkırtı arttı yine aynı servise gittim bu sefer garanti bittiya tıkırtıyı hemen duydular.bende garanti kapsamındayken bu şikayetim için size geldim siz arıza yok dediniz şimdi ise bu kutuyu garanti kapsamında değiştireceksiniz dedim tabiiki HAYIR cümlesini aldım.
hani o ilgili dediğiniz toyotasa ya hem yazı hemde sözlü başvuruda bulunup başımdan geçenleri anlattım müşteri memnuniyeti açısından garantili değişim talep ettim.servis kayıtarını kontrol etmişler ve  garanti kapsamında iken benım tıkırtı diye götürdüğüm gün iş emrini tıkırtı var diye değilde uğultu var diye açmışlar o yüzden kusura bakmayın garantili değişim olmayacak dediler.şimdi ben servisemi saydırayım toyotasa yamı saydırayım.
artı aracımın çok yakıt yakma sorunu için 3 servise gittim ARIZA YOK DEDİLER toyotasaya başvurdum bana tekrar servise götürün diye mail atmışlar (saçmalamışlar) ve benım toyotasa müşteri hizmetleriyle tekrar görüşmemde biz sizi arıyacağız dediler ama 20 gündür ne arayan nede soran var.(bu arada 3 servisin bulamadığı arızayı bir kardeşimizin tavsiyesi ile bir özel servise yaptırdım hemde 10 dakikada notu siz verin) işte biz böyle bir  TOYOTASA'dan bahsediyoruz.
kusura bakmayın asabileştim birden toyotasa nın adını duyunca birilerini kırdıysam özür dilerim.
utku bey bu isyanım size değil tamamen toyotasa ya.
saygılar
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2009, 12:01:23 »
Kabul de etmek gerekli Ae 101 ve111 lerden sonra sorunsuzlu biraz bitmiş gibi görünüyor şöyle bir forumları gezindim harbiden bazılarında direksiyon sorunu bazılarında yag yakma bazılarında motor blok sorunu (avensis makyajlı t22 mi ne ) yeni kasa corollalardaki ve aurıslerdeki sorunları saymıyorum zaten Ha bu arada bu direksiyon sorunu Avensislerdede varmış
Ama ne yaparsın Toyota yine markalar içinde en az sorunlu diye alacaz yine memur olduğumuzdan dolayı ekonomik olanı almak gerekiyor. Ama bu direksiyon tamir maliyeti beni korkutuyor

ŞABAN abi bende karabükte ikamet ediyorum sizinde bağlantınız var herhalde Karabük'le Hemşeri sayılırız Bu direksiyon tamiri yapan yer güvenlimi nerde yapıyorlar Kaça mal oluyormuş Alırsak bir corolla sorun çıkarsa bende herhalde özel servise giderim 2800 ytl fiyatmi olur bunlar sayı saymayı bilmiyorlar galiba parayı ağaçtanmı topluyoruz biz Kazanın biz yeriz diyemi düşünüyorlar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2009, 12:30:57 »
evet sorunsuz

bu sözüm sakın yanlış anlaşılmasın (bazıları yanlış anlayıp 'utku özür dilesin' diye konu bile açıyor :) )

işin özü şudur, hiçbir araç 0 hatalıdır diyemeyiz, mutlaka sorunlar çıkabiliyor, toyota bu anlamda en sorunsuzudur, yani sorun çıkarabilir ama bu oran toyota da çok azdır.

bir de şunu belirtmekte fayda var. forumlara üye olanların bir kısmı araçlarındaki sorunlarla ilgili yardım alabilmek içindir. dolasıyla forumlarda açılan konulara bakarsak aslında toyota çok sorunlu araçmış diye düşünebiliriz. hatta toyota gibi sorunsuz marka imajını elde etmiş bir marka için insanlar forumlarda özellikle kusur arar hale geliyorlar...

Ama işin özünü ben toyotanın içinde biri olarak yazıyorum. Yol yardım aracı ve telefonu bende kalıyor, bu şirkette 1 senedir çalışıyorum, araç arızasından dolayı 1 kere yol yardıma gittim, servisimiz genel itibari ile yoğun değil, gelenler periyodik bakıma geliyor, arıza için gelen tahmin edemeyeceğiniz kadar azdır.
Başka birşey demeye gerek var mı?

Bu arada dün çıkışta renoya uğradım, orada ki teknisyen bizim yol yardım aracının bagajındaki malzemeleri görünce şaşırdı. adamların yol yardım aracı kangoo ve bagajı malzeme dolu, bizimkinde ise sadece bir çanta, akü, takviye kablosu var. başka da birşey yok  8-)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2009, 12:31:07 »
Kabul de etmek gerekli Ae 101 ve111 lerden sonra sorunsuzlu biraz bitmiş gibi görünüyor şöyle bir forumları gezindim harbiden bazılarında direksiyon sorunu bazılarında yag yakma bazılarında motor blok sorunu (avensis makyajlı t22 mi ne ) yeni kasa corollalardaki ve aurıslerdeki sorunları saymıyorum zaten Ha bu arada bu direksiyon sorunu Avensislerdede varmış
Ama ne yaparsın Toyota yine markalar içinde en az sorunlu diye alacaz yine memur olduğumuzdan dolayı ekonomik olanı almak gerekiyor. Ama bu direksiyon tamir maliyeti beni korkutuyor

ŞABAN abi bende karabükte ikamet ediyorum sizinde bağlantınız var herhalde Karabük'le Hemşeri sayılırız Bu direksiyon tamiri yapan yer güvenlimi nerde yapıyorlar Kaça mal oluyormuş Alırsak bir corolla sorun çıkarsa bende herhalde özel servise giderim 2800 ytl fiyatmi olur bunlar sayı saymayı bilmiyorlar galiba parayı ağaçtanmı topluyoruz biz Kazanın biz yeriz diyemi düşünüyorlar :(
bencede ağaçtan toplamıyoruz o sebepten herzaman yan yollarrdan gitmek  yani hatalı parçanın onarımına gitmekte falda var hemşerim :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2009, 12:33:23 »
bu sözüm sakın yanlış anlaşılmasın (bazıları yanlış anlayıp 'utku özür dilesin' diye konu bile açıyor :)

işin özü şudur, hiçbir araç 0 hatalıdır diyemeyiz, mutlaka sorunlar çıkabiliyor, toyota bu anlamda en sorunsuzudur, yani sorun çıkarabilir ama bu oran toyota da çok azdır.

bir de şunu belirtmekte fayda var. forumlara üye olanların bir kısmı araçlarındaki sorunlarla ilgili yardım alabilmek içindir. dolasıyla forumlarda açılan konulara bakarsak aslında toyota sorunlu araçmış diye düşünebiliriz. hatta toyota gibi sorunsuz marka imajını elde etmiş bir marka için insanlar forumlarda özellikle kusur arar hale geliyorlar...

Ama işin özünü ben toyotanın içinde biri olarak yaşıyorum. Yol yardım aracı ve telefonu bende kalıyor, bu şirkette 1 senedir çalışıyorum, araç arızasından dolayı 1 kere yol yardıma gittim, servisimiz genel itibari ile yoğun değil, gelen bakıma geliyor, arıza için gelen tahmin edemeyeceğiniz kadar azdır. başka birşey demeye gerek var mı?
utku bey yolda bırakmama konusunda size sonsuz katılıyorum.yolda asla bırakmaz .keşke kronik hatalarıda giderebilseler.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2009, 12:40:25 »
bencede ağaçtan toplamıyoruz o sebepten herzaman yan yollarrdan gitmek  yani hatalı parçanın onarımına gitmekte falda var hemşerim :D

kronik sorunlar aslında gideriliyor ama buradaki sorun ya kanun boşluğundan ya da ithalatçıdan...

ben ısrarla, üretim hatası toyota tarafından kabullenilmiş bir parçayı, aracın garantisi bitse bile değiştirilmesi gerektiği taraftarıyım ve bunun için mahkemelere başvurulması gerektiği kanısındayım...
ama herkes hakkını aramayı basit ve ucuz yollardan seçiyor, daha çok uğraşmak isteyen yok...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2009, 12:58:45 »
  Eğer duruma istatistiki açıdan bakarsak, araçların satış rakamları ve donanım özellikleride bu arıza sayısında belirleyici oluyor.
 Tabi diğer yandan bu arıza durumunda (kronik ya da araca özel) servislerin yaklaşımıda bence çok önemli. Kronik olduğu tespit edilmiş bir arıza, aracın garanti süresi dolsada bence iyi niyet kapsamında değiştirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2009, 16:20:37 »
bu sorun  bendede başladı servise gösterdim bi sorun yok dediler daha doğrusu sorunu bulamadılar ben gösterdim. Direksiyonu hafif bir şekilde sağa veya sola çevirdiğinizde sanki sıkışmış ve bir yerden kurtuluyor gibi tink diye bir ses hissetiyorsunuz.mekanikci arkadaş bu sorunun amortisör ve yayların plastik papuçlarının yağlanmasıyla gidecegini söyledi,pek binimde aklıma yatmadı ama bir dahaki servis zamanında daha detaylı bakılacak.bu konuyla ilgili forumda başka bir yerdede aynı konu acılmış arayada yazdım aynı  sıkıntıları oradan buraya yapıştırdım.