Gönderen Konu: YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?  (Okunma sayısı 8184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?
« : Mayıs 13, 2009, 21:51:04 »
Arkadaşlar tekrar merhabalar.sizlerden fikir almak istiyorum.
işime arabamla gidip geliyorum genelde sabahları trafikte seyir ettiğim için hızlı gidemiyorum ama akşamları 5 km gibi mesafeyi ortalama 2700rpb 100km gibi bir hıza çıkabiliyorum.ama o hız esnasında son 2 gündür bir gariplik oluştu,gariplik ise arabanın bir anda başlayıp takı durana kadar aşırı bir titreme oluşması ama öyle bir titremeki sanki fren diski balans yapmış arabanın frenıne basmışız gibi araba komple titriyor.dün akşam lastik patladı sandım otobanda durdum bu akşam ise herhalde bijonlar gevşedi diye lastikçiye gidip baktırdım artı balans ayarı yaptırdım.ama denedim hala kesilmedi direksiyonda bir titreme yok debriyaj pedalındada titreme yok frende hiç yok.eee o zaman araba neden zangır zangır titriyor arkadaşlar.yarın akşam recep ustaya gidicem inşallah çözülür sorunum.
not:son anda aklıma geldi aracımla genelde talı sağa virajlarda bir anda başlıyor titreme hatta sarsılma...
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?
« : Mayıs 13, 2009, 21:51:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2009, 21:53:08 »
Abi senin de başın bir dertten kurtulmadı:))))) Az yakmaya alışamamıştır araba bence:)))) Tekleme falan gibi bir titreme olabilir mi?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2009, 21:53:22 »
şaban abi balanstan olur o ya, benim arabada 120de başlıyordu öyle titreme ama abartı bir şekilde oluyordu balans yaptırdıktan sonra geçti tamamen, balanstır abi başka birşey gelmedi aklıma :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2009, 22:01:07 »
dostlarım kardeşlerim haklısınız dert bırakmıyor bu dostunuzu.
umut kardeşim tekleme değil resmen ben koltukta titriyorum o şekilde bir sarsıntı.hani kavşaklara girmeden önce bir tırtır yaparlarya yola üzerine teker binince bir tırrrrrr diye ses yapar aynen öylede ses duyuyor ve titriyor araba.
türkay kardeşim arabanın balansına baktırdım ama balans iyi çıktı.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2009, 22:03:58 »
Abi panikleme ama otomatik şanzımanla ilgili olabilir diye bir korku sardı beni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2009, 22:08:16 »
Abi panikleme ama otomatik şanzımanla ilgili olabilir diye bir korku sardı beni...
umut kardeş arabam düz vites.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2009, 22:11:34 »
umut kardeş arabam düz vites.
Aman iyi aklımda otomatik gibi kalmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2009, 22:19:04 »
Aman iyi aklımda otomatik gibi kalmış...
becede iyi otomatik arabaların derdi büyük olur derler o sebepten almadım zaten umut dostum.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2009, 22:27:50 »
türkay kardeşim bu arada profilindeki linkteki video tam anlamıyla ibreti alemlik bir video.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2009, 23:00:16 »
kışın ön sağ tekerini içine kar dolmuş ve buz yapmış ayazda. sabah çalıştırdım işe gidiyorum. 70 km hızlara kadar birşey yok fakat 70-90 arası felaket titriyordu araba. donan kar parçasını gördüm fakat müdahale edemedim. teker döndünce ve ısındıkça atar onu diye düşündüm. 10 km kadar sorun devam etti. ardından eridi ve sorun kalmadı.

siz de bu günlerde çamurlu bir yere girdiniz mi? yada teker içine disk muhafaza sacı arasına taş girmiş olabilir. balans yapılırken otomobillerde teker sökülüp balans makinasına bağlanıp yapılıyor. ağır vasıtalarda ise teker üzerindeyken yapılıyor. dolayısı ile poryoda olan bir sorun balansta gözükmeyebilir. ya da teker üzerinde balans yaptırmayı deneyin.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2009, 23:10:49 »
türkay kardeşim bu arada profilindeki linkteki video tam anlamıyla ibreti alemlik bir video.
kesinlikle şaban abi, bence sitede yeni türeyen "gazcı gençliğin" ara sıra izlemesi lazım..ben de bu videoyu izleyip akıllandım, yalan yok
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2009, 23:14:17 »
kesinlikle şaban abi, bence sitede yeni türeyen "gazcı gençliğin" ara sıra izlemesi lazım..ben de bu videoyu izleyip akıllandım, yalan yok

abi insanoglu bu güç elinde oldukca kullanır... ben normalde sakin giderim zaten ama mliyonda bir bende gaza gelirim...

bende bilirim 1,3 den yüksek motorlu arac almayı ama dedigim gibi güç bnei korkutur... birde 17 yasında kardeşim olunca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2009, 23:16:55 »
abi insanoglu bu güç elinde oldukca kullanır... ben normalde sakin giderim zaten ama mliyonda bir bende gaza gelirim...

bende bilirim 1,3 den yüksek motorlu arac almayı ama dedigim gibi güç bnei korkutur... birde 17 yasında kardeşim olunca
abi beni biliyosun ben düzgün kullanan biri değilim, saçma hareketlerim de var ama bu video çoooook akıllandırdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2009, 23:27:32 »
Şaban abi bu titreme koltukta hissediliyosa, bencede lastikle alakalı bir sorun. Balans ayarıda iyi olduğuna göre, lastiklerden birinde balon falan olabilir ve bundan kaynaklanabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2009, 23:35:48 »
abi beni biliyosun ben düzgün kullanan biri değilim, saçma hareketlerim de var ama bu video çoooook akıllandırdı

bu video bile kaldırıma cıkmana engel olmadı kardeşim ;) şaka bi yana Allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2009, 23:38:18 »
bu video bile kaldırıma cıkmana engel olmadı kardeşim ;)
varya çooook çakalsın, abi bmw benim damarım, zayıf noktam, biraz da o yüzden patladım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2009, 23:40:42 »
varya çooook çakalsın, abi bmw benim damarım, zayıf noktam, biraz da o yüzden patladım :)

ee kardeşimiizn her hareketini takipteyiz :) faydalı olacak durumlarda yüzünede vururuz ;)

ah ah damar işlerine girmeyelim hiç :D bmw team kadar gideriz en son :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2009, 23:51:56 »
ee kardeşimiizn her hareketini takipteyiz :) faydalı olacak durumlarda yüzünede vururuz ;)

ah ah damar işlerine girmeyelim hiç :D bmw team kadar gideriz en son :D

ben üyeyim zaten :D buluşmalarına falan katılırdım ehliyetsiz arabasızken, aktif değilim ama onlardan çok seviyorum bmwyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2009, 21:41:46 »
arkadaşlar soronu buldum el fren ayarını yapan sevgili tamircim ayarı sıkı yapmış ondan kaynaklanıyor sorun.
ilginiz için teşekkür ederim.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2009, 21:45:46 »
böyle olması çokta tehlikelidir aslında....
aman başınıza birşey gelmemiş....
Bodrum