Gönderen Konu: YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?  (Okunma sayısı 8185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: YARDIM seyir esnasında şiddetli titreme?
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2009, 21:57:45 »
böyle olması çokta tehlikelidir aslında....
aman başınıza birşey gelmemiş....

+1
sorunun çözülmesine sevindim abi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2009, 21:57:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 15, 2009, 17:11:49 »
 Bi tarihde vatandaş bir tamirciye gider...
 Yola çıkacağım yağına suyuna bakalım, bi de  El freni ayarı yapılacak der ve arabasını bırakır evine gider. Vatandaş akşam çoluk çocuk memleketine gidecektir hazırlıklarını yapar. Neyse gelir tamirciden arabayı alır, evinden hanımını ve çocuğunu da alır...
 Koyulurlar yola... Derken Düzce'ye kadar gelirler... Kötü kötü kokular gelir adamın burnuna. Az ileride mola vereceğiz diye durmaz devam eder.
 Neyse az sonra mola yerine varır. Şöyle bir arabanın etrafında dolaşırken bir de ne görsün. Arka tekerleklerin jant kapakları yapışmış resmen janta. Erimiş. El sürülmüyor tekerleklere...
 Ustasını arar der ki usta böyle böyle... Usta da ne dese iyi..? Getir bi bakalım. Adam bağırır usta ben Bolu'dayım ne diyosun sen nasıl geleyim? Usta da hala işin ciddiyetine varamamış belli ki adama o zaman sen memleketine git gel, döndüğünde bakalım.
 Adam artık çıldırmış bi şekilde kardeşim araba nerdeyse yanıyordu, gel ne yaptıysan düzelt şu arabayı der. Usta da gülerek abi mümkün değil nasıl geleyim ben taa Bolu'ya der...
 Adam lanet ederek kapatır telefonu. Sonra mola verdiği yere yakın bir yerden usta getirir. Krikoyla kaldırıp bakar ki el freni sıkıyor. Neyse usta söker tekerleği bakar ki fren diski kavrulmuş.  Vatandaşın el fren ayarı yaptırdığı usta öyle bir ayar yapmış ki resmen çekili vaziyette gitmiş araba İstanbul'dan Bolu'ya kadar...
 Söken usta bu disklerin balataların vs. değişmesi gerekir. Biz bunları takalım sen servise git der. Neyse o şekilde araba toplanır, vatandaş Düzce'de ki servise gider. Arka fren diskleri + balataları + el fren balataları değişir. Ve adam yoluna devam eder... Çektiği rezilliğe mi yansın, durduk yere boşu boşuna para harcadığına mı yansın yoksa bi de arabanın yanma riskinden son anda kurtulup canını kurtardığına mı yansın..?
 Bu bu vatandaşa öyle bir ders olmuş ki... Anlatırken bile hala lanet ediyordu...

Yani demem o ki... Bazı çok bilen arkadaşların özel servislerin yetkili servislerden daha iyi olduğunu savunan arkadaşlara bu mesajım... İşini doğru düzgün yapan özel servisler de var elbetteki... Ama hiç birisi yetkili servislerden daha iyi diyemezsiniz.
 En azından hiç bir yetkili servis bu kazmalığı yapmaz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2009, 17:53:53 »
Bi tarihde vatandaş bir tamirciye gider...
 Yola çıkacağım yağına suyuna bakalım, bi de  El freni ayarı yapılacak der ve arabasını bırakır evine gider. Vatandaş akşam çoluk çocuk memleketine gidecektir hazırlıklarını yapar. Neyse gelir tamirciden arabayı alır, evinden hanımını ve çocuğunu da alır...
 Koyulurlar yola... Derken Düzce'ye kadar gelirler... Kötü kötü kokular gelir adamın burnuna. Az ileride mola vereceğiz diye durmaz devam eder.
 Neyse az sonra mola yerine varır. Şöyle bir arabanın etrafında dolaşırken bir de ne görsün. Arka tekerleklerin jant kapakları yapışmış resmen janta. Erimiş. El sürülmüyor tekerleklere...
 Ustasını arar der ki usta böyle böyle... Usta da ne dese iyi..? Getir bi bakalım. Adam bağırır usta ben Bolu'dayım ne diyosun sen nasıl geleyim? Usta da hala işin ciddiyetine varamamış belli ki adama o zaman sen memleketine git gel, döndüğünde bakalım.
 Adam artık çıldırmış bi şekilde kardeşim araba nerdeyse yanıyordu, gel ne yaptıysan düzelt şu arabayı der. Usta da gülerek abi mümkün değil nasıl geleyim ben taa Bolu'ya der...
 Adam lanet ederek kapatır telefonu. Sonra mola verdiği yere yakın bir yerden usta getirir. Krikoyla kaldırıp bakar ki el freni sıkıyor. Neyse usta söker tekerleği bakar ki fren diski kavrulmuş.  Vatandaşın el fren ayarı yaptırdığı usta öyle bir ayar yapmış ki resmen çekili vaziyette gitmiş araba İstanbul'dan Bolu'ya kadar...
 Söken usta bu disklerin balataların vs. değişmesi gerekir. Biz bunları takalım sen servise git der. Neyse o şekilde araba toplanır, vatandaş Düzce'de ki servise gider. Arka fren diskleri + balataları + el fren balataları değişir. Ve adam yoluna devam eder... Çektiği rezilliğe mi yansın, durduk yere boşu boşuna para harcadığına mı yansın yoksa bi de arabanın yanma riskinden son anda kurtulup canını kurtardığına mı yansın..?
 Bu bu vatandaşa öyle bir ders olmuş ki... Anlatırken bile hala lanet ediyordu...

Yani demem o ki... Bazı çok bilen arkadaşların özel servislerin yetkili servislerden daha iyi olduğunu savunan arkadaşlara bu mesajım... İşini doğru düzgün yapan özel servisler de var elbetteki... Ama hiç birisi yetkili servislerden daha iyi diyemezsiniz.
 En azından hiç bir yetkili servis bu kazmalığı yapmaz...
Ergün bey kazma özel servisler varda kazmanın kazması yetkili servisler yokmu peki.örneğin benim arabamın arızasını bulamayıp bana sürücülük öğretmeye çalışan  3 adet yetkili servise ne demeli.
herkesin hakkını vermek lazım özel servisin iyiside var kötüsüde yetkili servisin iyisi az kötüsü çok.
1 örnek daha size özel servis müşteri kazanmak ister ama yetkili servis şeyimde bile değil kaptırın gitsin der cebini boşaltalım olsun bitsin olayı hep.
yetkili servislerden dertliyim dostum dokunmayın bana :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 15, 2009, 18:55:06 »
Bulunduguna sevindim.
Cok sert fren durumunda spin atmak isten degildir öyle bir fren probleminde.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #24 : Mayıs 15, 2009, 20:45:41 »
recep ustanın kulaklarını çekicektim ama 1 poğaça ısmarladı yumuşadım.
 1 poğaçaya tav olduk iyimi. :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2009, 11:22:43 »
recep ustanın kulaklarını çekicektim ama 1 poğaça ısmarladı yumuşadım.
 1 poğaçaya tav olduk iyimi. :D

Senin usta da "Bir Biskrem versem" olayına girmiş galiba Şaban hocam :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2009, 11:37:44 »
Senin usta da "Bir Biskrem versem" olayına girmiş galiba Şaban hocam :D
aynen öyle oldu hakkı bey.olsun ustamdan memnunum yinede :D
fazla biskrem vermesin yeter... :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2009, 11:39:43 »
Bulunduguna sevindim.
Cok sert fren durumunda spin atmak isten degildir öyle bir fren probleminde.
haklısın murat dostum,çünki ön kısım hadi gidelim diyor arka kısım yok ya biraz daha kalalım diyordu :D
toyota'sız adam