Gönderen Konu: en sessiz çalışan lpg  (Okunma sayısı 12235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
en sessiz çalışan lpg
« : Mayıs 12, 2009, 00:48:57 »
arkadaşlar en sessiz çalışan lpg acaba hangisidir. kimileri zavoli diyor ama brc ağırlıkta. bu konu önemli çünkü babama 2004 sol sd ye atiker taktık. araba resmen dizel gibi çalışıyor.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

en sessiz çalışan lpg
« : Mayıs 12, 2009, 00:48:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: en sessiz çalışan lpg
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2009, 00:58:39 »
ceyhun kardes ben kendi düşüncem atıker enjektorlerın yapısından cok seslı calısıyor ılk basta..Brc de gördüm oda biraz sesli hyundaiye montaj yapılırken.BRc atiker kadar deıl ama.zavolli biraz daha sessiz.bence arkadasmda kullanıyor lovato veya tartarini iyi gibi duruyor(2 sini kullanan arkadaslarım emmnunlar)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2009, 01:19:47 »
peki tuncay kardeş seninki lpglimi? hangi marka. zavolli ve tartarini servis açısından pek cazip değil heralde. ben trabzondayım. bana burda yetkili servisi olan bi marka lazım.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2009, 01:26:08 »
Yok kardeşim lpg yokta ciddi şekilde düşünüyorum.İzinde gerek oluyor..Benzin pahalı dıye gönlünce gezemiyorsun..Kardes fiyat olarak zavolli 1,300 tl civarıymıs kulllananlar da memnun tartarini,brc,lovato bunlarda asagı yukarı hepsinin fiyatı aynı 1500 tl ve yukarısı.Kardes ben lovatoya sıcak bakıyorum brc den sessiz calısıyor gibi,fiyat olarak yüksek biraz ama  ve kaliteli gibimede gelıyor kullaanna varsa bizim kasada fikirlerini paylasırlarsa sevinirim..Hatta taktıran varsa fotograf eklerse bagajın halını güzel olur..Ama işçilige guvenemıyorum mardinde usta cok az.Ancak izinde antepde yaptırısam düşüncelerimi derim kardes..Benzıne maas yetmıyor yoksa
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2009, 01:34:05 »
aa pardon öbür taraftaki msjını okumamışım kardeş. sahi ben de ciddi ciddi düşünüyorum bu lpg işini. acaba bu iyi markalar zavolli brc falan bunlarda peşin fiyatına 8-10 taksit yapıyorlarmı? ne bilim şaşırdım kaldım ya. attırsan bi dert attırmasan bi dert. ben arabayı alalı 7 ay falan oldu. 7 ayda 11 bin km yaptım. demekki ben senede en az 15 bin yaparım dimi. sence attırsam karlımıyım kardeş?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2009, 01:44:21 »
:Kardes sen kesinlikle taktırmalısın ben senede cok egezmıyorum eşimde bende calıstıgım için ancak 5,000 yapıyoz..Ben taktırırıp gezeyım 2 senede öyle bınıp satam dıyom kardeş..Babamda niisan primera var onla antepten ankaraya gittik 700 km 90 tl yaktı atiker var onda..BEnde mardinden antepe izine gidiyom 350 km yakın kardesim 80-100 arası yakıyor ayagımın gazdaki durumuna göre gecıyoda hatta..Kardes artık gerısını sen hesapla..Kardes taksıt yapıyorlar tüp olayında valla sen 15,000 km cıvarı gezıyorsan kesınlıkle düşün.Vallahi markalarıda arastır cebıne en uygunu neyse onu taktır kardes..İtalyanlar 1,200 den 1.800 kadar cıkıyor kardasım..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2009, 02:48:07 »
teleflex diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2009, 10:56:08 »
Öcan Bey , en sessiz çalışan lpg kiti prince demişti sanırım, ya da buna benzer bir marka ismi... sessizlik önemli, ama kalitesi de önemli ... brc ve lovato ya, sağlamlık ve sıhat açısından kefilim, iki markayı da eski model araçlarda kullandık, kullanıyoruz... toyotaya da yılda 6 bini geçmediğimiz için taktırmadık, ama ben uzak bir yere atanınca, km sarfiyatı çok artacağından , o zaman düşünüyorum taktırmayı... tek sıkıntım bağajı nasıl düzenleyeceğimi düşünüyorum, başka sıkıntım olmaz, çevremde en ucuz lpg sistemini taktırıp yıllarca binenler var, biraz sesli çalışıyor, onun dışında motora bir etkisi yok gibi... tabi 1500 lira verip lpg e geçmek mi, yoksa, 2000 lira bir zararla   d4d ye geçmek mi daha mantıklı (takas) , onu da irdelemek lazım...(bizim aracın üzerine 2000 lira koyunca, 2007 d4d yeni kasa alabiliyorum , ama dijital kliması filan yok, comfort model, km si de 50 bin... kafam karışmadı değil :))
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2009, 11:24:03 »
Ceyhun bey 15 bin km yi geçecekseniz vede 2 yıl binmeyi düşünüyorsanız hemen taktırın bence. Benim aracım aldığımda tüplüydü üzerinde atiker marka tüp var enjektör sesini sadece devreye girdiği ilk 10 saniyede duyuyorum onun haricinde sesi kesiyor. Kardeşimdeki araçta da atiker takılı ve enjektör sesi yok. Babamdaski araçta şu anda markasını hatırlamıyorum ama dikiş makinesi gibi enjektör sesi geliyor. Tabi biraz hızlanınca o sesi duymuyorsunuz ama yinede insanı gıcık edebilir.
Ama lpg kitinde montaj kitten daha önemli. Ecu nun yanlış su veya hararet alan bir yere monte edilmesi, enjektörlerin eşit uzaklığa monde edilmemesi gibi sorunlar olursa devamlı uğraştırır. Bu yüzden montajı yapacak yeri iyi seçmelisiniz öncelikle.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2009, 11:32:40 »
Prins veya Teleflex'dir.
Ikisinde de Khein marka enjektörler var. Hem sessiz, hem de benzin enjektörüne en yakin tepki sürelerine sahip.
Digerleri hep 2.kalite enjektör kullaniyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2009, 12:12:03 »
ceyhun bey bende murat beye katılıyorum daha öncede söylemişimdir benim arabada prins marka var inanın mükemmel.yakıt açısından şöyle anlatayım 35000 tl lik gaz aldım ve ibreyi sıfırladım sadece 50 km şehir dışı kullanım geri kalam km ise şehir içi ve katedilen toplam yol 242 km.ayrıca sessiz çalışma yönünden teleflex marka hakkında birşey söyleyemem çünkü takılan bir arabayla karşılaşmadım sebebi ise elazığda servisi yok ama prins e kefilim tabii ustada önemli.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2009, 14:10:33 »
peki prins marka kitler, diğerlerinden ne kadar pahalı... mesala lovato sanırım 1500 lira civarıydı...en son ne oldu bilmiyorum fiyatı...

yılda 15 bin yapan biri tahminen, 1.60 liradan alsa litresini lpgnin (ortalama) , tüketimi de ortlama 7 litre ise benzinde, 8 e çıkar sanırım (lpg daha fazla yakar) , yıllık yakıt harcaması : 1920 + 80 liralık da benzin harcasa (ilk çalışmada filan) : 2000 lira...

15 bin km ki benzin sarfiyatı da : 2,95 den alsa benzini (ortalama) , 3097 olur , 3100 diyelim...

fark 1100 lira, yılda...

lpg kitini 1500 e taksa kullanıcı, 1 yıl 4 ay sonra kendini kotarır ... daha sonra kazanca geçer... yılda 1000 lira gibi bir kazanç...

bunlar benim kaba taslak hesabım... abartmış olabilirim...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2009, 14:59:55 »
Prins veya Teleflex'dir.
Ikisinde de Khein marka enjektörler var. Hem sessiz, hem de benzin enjektörüne en yakin tepki sürelerine sahip.
Digerleri hep 2.kalite enjektör kullaniyor.
prins veya teleflexin enjektörleri diğer markalara takılır mı acaba ??
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2009, 15:12:39 »
Pirince'in fiyatı 1100 euro civarında ama diğer sistemlerle arasında dağlar kadar fark var 2004 focusumda beş yıl kullandım bir kere filitre değiştirmenin dışında servise uğramadım.Ayrıca prince,Toyotanında önerdiği bir marka,taktır pişman olmazsın.
2009 corolla 1.6 düz elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2009, 15:23:13 »
prins veya teleflexin enjektörleri diğer markalara takılır mı acaba ??

Takilir ama astari yüzünden pahaliya gelir.
Onun disinda yazilimi güncellemek gerekebilir. Khein enjektörlerin tepki süreleri 2-3 milisaniye.
Diger enjektörler 10-12 ms tepkime süreli. Benzin enjektörlerinin verdigi tepkiyi ayni sürede veremiyorlar.
Yazilim yeni enjektörleri tanirmi bilemiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2009, 23:15:35 »
arkadaşlar kafam iyice karıştı ya. b u prins kaça attırılıyor. acaba trabzonda bulabilirmiyim iyi montaj yapacak biyer
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2009, 23:44:04 »
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2009, 23:48:42 »
teşekkürler hakkı bey ama trabzon yok bana en yaklın ordu. her bakım veya arıza gibi şeylerde de orduya gidersek  nasıl olacak ya.
peki  brc veya zavoli attırıp prinsin kitini kullanma şansım varmı? ona ne dersiniz.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 13, 2009, 21:33:16 »
Ceyhun arkadaşım BRC taktır memnun kalırsın Burada bir çok arkadaşımın 2002-2007 corollasında var hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanıyorlar
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2009, 23:59:05 »
ben tomasetto taktırdım zavolliyle aynı fabrika sanırım hiç bir ses sorunu yok arabanın
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T