0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, baskı balata değişiminde kullanılan yağ cinsini bilmiyorsanız öncelikle onu 75w90 orijinal kaliteli marka ile değiştirip takip etmenizi öneririm.
Normal şartlarda sert değil ama yüksek ihtimalle şanzıman yağınızın viskozitesi yanlış her usta 75w80 koyuyor fakat bizim araçlarda fabrikanın tavsiye ettiği yağ viskozitesi şanzıman için 75w90 dır. Tavsiye edebileceğim markalar Motul veya LiquiMoly olacak 2 LT yağ alırsanız yeterli olacaktır. Vites için tek zorluk geri viteste olur bizim araçlarda geri vites hatırı sayılır şekilde kemikli geçer.Bahsettiğim yağların fotoğraflarını ekledim orijinal ürün kullanımına dikkat edin sahte mal çok maalesef.
2004 modeli bilemiyorum ama forumda sol sedan her zaman övülen bir arabadır,biz 0 km olarak 2017 Corolla aldık 35.000 km kullandık,vitesler değil sert olmak parmakla geçerdi,halen Avensis 'te o şekilde , bahsedildiği şekilde önceki sahibinden ne kullanmış bilgi alamıyorsanız Toyota orijinal şanzıman yağı ile değişim yaparsınız,diğer taraftan sabah soğukta yola çıkarken zor geçiş ama daha sonraları araba ısınınca kolay mı geçiş yapıyor onu da gözlemleyin.
Çok teşekkür ederim,Bir de araçta şu durumla karşılaştım boşta iken rölanti 2 civarında takılıyor, araç ısınınca bu düşüyor ama ısınana kadar örneğin 30 km hızda gidiyoruz sonra vitesi boşa alıyoruz Araç devir yükseltiyor vitese atınca devir düşüyor, buna yorumunuz nedir peki,Bir de bu grupta olmak insanı mutlu ediyor, sizlerle bir arada olmak, var olun Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 21:28:52[/time]Ben Araç ısınınca sanki biraz daha zorlaşıyor gibi hissettimMesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 21:29:30[/time]Düşük vitesler için Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 22:04:32[/time]Hocam MOTYLGEAR 75W-90 bu ürünü mü almalıyım yoksa MOTYLGEAR 75W-90 300 olan modeli mi
Soğukta motor devrini ECU kendi yükseltiyor bu normal ısınınca olması gereken yere gelir. Bizim araçlarda benzinli motorlar da rolanti devri baya düşüktür 500 550 devir bandında durur hatta araç titrer stop edecek sanarsın. Titremeyi önlemek için park farlarını açmak gerekir bu birazda olsa rolantiyi yükseltir. Aslında birazda LPG nin motora verdiği bir zarar ama yapacak bir şey yok dalgalanan rolantiyle seviyoruz. Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 22:11:36[/time]MOTYLGEAR 300 serisi biraz daha yüksek dirence sahiptir diyebiliriz ısınıp soğuduğunda yağlar viskozite stabilitesini kaybederler 300 serisi bu duruma biraz daha dayanıklıdır.Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 22:15:39[/time]Hatta biraz daha teknik bir bilgi ile konuya yaklaşacak olursak ısınınca geçişlerin zorluğundan bahsetmişsiniz yağ viskozite tanımlarında 75w80 mesela w den önceki 75 yağın soğuk şartlardaki akışkanlığını 80 ise sıcak şartlarda akışkanlığı temsil eder yani fabrikanın tavsiye ettiği 75w90 yerine 75w80 kullanıldığında sıcak koşullarda vites geçişlerinde anormallik olması şaşılacak bir durum değil Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2025, 22:16:49[/time]Elbette daha tecrübeli abilerim konuyu okuyunca tavsiyede bulunacaktır iyi forumlar
Buraya atabiliyor muyuz fotoğraf hocam yoksa iletişim numaranızı alabilir miyim
Ekler kısmından ekleyebilirsiniz görüntüMesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2025, 20:31:17Benimki bu şekilde
Bende de boşta bu pozisyonda duruyor hocam,Az önce yine sürüşe çıktım, yavaşladık diyelim 1.vitese geçirmek için neredeyse hızımı aracin durma noktasına getirmem gerekiyor ki vites 1 e geçsin, babamda focus 1 var 2000 model, onda hiç böyle bir durm olmuyor meselaKlima tuşlarına da çözümünüz var mı, bazı zor basan ve basmayan tuşlar var Mesaj Birleştirildi: [time]09 Şub, 2025 02:38[/time]Hocam yapay zekaya vs sordum, o da sizin dediğiniz gibi önce yağı değiştir dedi lakin Senkromec veya halat arızasi da olabilir dedi. Umarım bunlar değildir çünkü bunlarda olabilecek olan bir sorun çok yüksek masraflar açabilir bana. Çok canım sıkıldı malesef..
Bende de boşta bu pozisyonda duruyor hocam,Az önce yine sürüşe çıktım, yavaşladık diyelim 1.vitese geçirmek için neredeyse hızımı aracin durma noktasına getirmem gerekiyor ki vites 1 e geçsin, babamda focus 1 var 2000 model, onda hiç böyle bir durm olmuyor meselaKlima tuşlarına da çözümünüz var mı, bazı zor basan ve basmayan tuşlar var Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2025, 02:38:39Hocam yapay zekaya vs sordum, o da sizin dediğiniz gibi önce yağı değiştir dedi lakin Senkromec veya halat arızasi da olabilir dedi. Umarım bunlar değildir çünkü bunlarda olabilecek olan bir sorun çok yüksek masraflar açabilir bana. Çok canım sıkıldı malesef..
Öncelikle hayırlı olsun. Bu kesinlikle normal değil, vitesleri çok rahat geçmesi gerekir. Sizinki yağdan çok şanzıman ile alakalı bence yağ okadar farketmez, şanzıman-motor takozlarından olabilir kontrol ettirin biran önce başınıza büyük bela getirmeden. Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2025, 10:02:44 klima tuşları için kontrol panelini sökün zor değil.sonra o tuşların arkasındaki kart bölümünü söküp tuşların bastığı mavi silikonlar var onları elinizle birkaç tur kendi etrafında çevirin altındaki karbon bittiği yada azaldığı için için zor basıyor bu işlemden sonra çalışması lazım. sakın o mavi silikonları çıkarmayın takması zor yırtabilirsiniz. Ben 7 yıl önce o şekilde yaptım hala çalışıyor,hatta sökmüşken o panelde ki 12 volt ampülleri Çin'den aldığım yeşil ledlerle değiştirdim daha şık görünüyor gece.