0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence motor-şanzıman takozlarından olma ihtimali yüksek. Bir ustaya baktırın bakınca anlar zaten. Bu arabalar kolay kolay şanzıman arızası yapmaz. Tekrar geçmiş olsun
Sonucu burdan yazarsanız aynı durumda olanlar da faydalanır. Tekrar geçmiş olsun, inşallah başka sorunlar çıkmaz da arabadan soğumazsınız, bende 2003 otomatik vites var satmaya kıyamıyorum Allah'a şükür 7 yıldır hiç sorun çıkarmadı.
Usta neden debriyaj değişmeli onu söyledi mi? kaçırma var veya yok şeklinde bir yorumu oldu mu? 20.000 km önce eski sahibi değiştirdim demişti hatırladığım kadarıyla öyle yazmıştınız,bu konu da gerçek bilgi sahibi olunamadığına göre ve de uygun hangi marka baskı balata takıldı (Aisin,Valeo vb ve de volan taşlandı mı ? bilinemiyor,ustalar,şanzımanı açalım,baskı balata derken işi büyütebilirler acele etmeyin şimdilik şanzıman yağı değişimi ile yetinin derim.
Debriyaj balatası değişince yağ da değişiyor mu?
Konuyu tekrar baştan okudum bugün biraz benim araçtada dikkat ettim 1. vitese geçmek için hızın 20 nin altında olması gerekiyor ki zaten olması gereken bu şekilde. Eğer takıldığınız nokta buysa bence her şey normal. Ama baskı durumu için bir şey söylemek uzaktan zor. Misal babamın 2 kere baskı değiştirmişliği var 180.000 km de . Güvendiğiniz bir ustaysa teşhis doğru olabilir. Uzun süre debriyaj kullanmaktan dolayı baskının şemsiyelerinin yıpranmış ve ayırma görevini tam yapamıyor olması mantıklı. Hele bide önceki sahibi masraftan kaçıp kaliteli parça kullanmadıysa. Montaj hatası bile olabilir düzgün hizalanmamış balata ve volan vs vs liste uzayıp gider.Ama Tokay Abinin dediği gibi bizim sanayi esnafı hemen şanzımanı dağıtalım abi çekebilirler.Toyotayla tanışmanız biraz sancılı olmuş ama eminim satacak olursanız en çok üzüleceğiniz arabanız olacak.Mesaj Birleştirildi: [time]15 Şub, 2025 00:59[/time]Birde şunu ekleyeyim Focus 1 lerde debriyaj bilyası hidrolik o yüzden Corollayla arasında biraz hissiyat farklı olabilir.Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 15, 2025, 01:16:14[/time]
Hayırlısı olsun en iyi kararı almışsınız. Kesinlikle haklısınız bendeki nerdeyse benle yaşıt ama beni gömer gibi hissettiriyor maşallah
Burak bey teşekkür ederim yorumlarınız için.Aracın motor mekanik kısmı vs çok şükür tatmin ediyor beni.Söyle bir karar aldım, arabayı 1 ay sonra ramazanda İstanbula gidince orada tem otoya götüreceğim, arka disk ve balatalar da iyi değil demişti eksper, onları da yaptıracağım sanziman kısmına, vites vs o bölgeye de baktıracağım eğer sorunluysa duzelttirecegim. Zaten 2.el Araç alıyoruz en azından kafam rahat binerim diye düşünüyorum,Bunları da yaptırınca uzun süre ömürlük binerim diye düşüncem var Hatta bu fren hidroliği, debriyaj hidroliği vs tüm sıvı bakımları da yaptıracağım, öyle Not: Araç 2004 ten 2019 arasında hep servis bakımlı her sene ne yapılmış elimizde dokümanları var. Sonra servis ilgilenmeyince Araç sahibi başka yere baktırmış ama gördüğüm kadarıyla aldığım beyefendi zaten bilinçli idi ama eşi kullandığı için o biraz sert kullanmış olabilir gibi hissettirdi bana ki Ankarada kullanılmış ve çok yokuş bir yer ve trafik fazla yani debriyaj ile çok fazla ilişki içinde olunan bir durum olunmasi gereken bir durum.
tem otoya giderseniz disk ve balataları Japon nibk marka taktırın zaten sadece onlar satıyor. Ben ordan alıp taktırdım çok güzel ve kaliteli ürün Bosch ve trw gibi değil jantlar da asla toz bırakmıyor. Ben çok memnunum
Ayhan hocam, bunların fiyatları diğerlerine göre biraz pahalı mı bosch a göre mesela ve orada alternatif ürün de oluyor mu mesela ben bosch taktırmak istersem onlarda oluyor mu yoksa biz mi alıp götürüyoruzHocam bir de şuan baktım de TEM Otonun yedek parça sitesinde (n11) aisin debriyaj seti 12.870 TL fakat farklı sitelerde 4300 civarı gösteriyor fark biraz fazla gibi geldi bana sizin düşünceniz nedir
2018 corolla life aracın üzerinden valeo marka baskı balata çıktı, servisten şase numarası ile aldığım baskı da valeo. Yaklaşık 1 ay önce 9.000 tl ye aldım. Fren balatası alarak trw kullanıyorum ses problemim hiç olmadı, balatanın toz bırakması kötü olduğu anlamına gelmez, en çok tozuyanlar orjinal balatalar tabi ömürleri kısa. TRW daha az tozuma yapıyor dolayısıyla daha uzun ömürlü.
Benim bildiğim kadarıyla yok