Gönderen Konu: Corolla 2004 Sol Sedan Vites Geçişleri Sert  (Okunma sayısı 1550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2004 Sol Sedan Vites Geçişleri Sert
« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2025, 23:14:54 »
Bence motor-şanzıman takozlarından olma ihtimali yüksek. Bir ustaya baktırın bakınca anlar zaten. Bu arabalar kolay kolay şanzıman arızası yapmaz. Tekrar geçmiş olsun
sonuna kadar toyota...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2025, 23:14:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 10, 2025, 23:32:48 »
Bence motor-şanzıman takozlarından olma ihtimali yüksek. Bir ustaya baktırın bakınca anlar zaten. Bu arabalar kolay kolay şanzıman arızası yapmaz. Tekrar geçmiş olsun

Ayhan hocam ustaya gitti. Dedi ki debriyaj degismesi lazım, sanzimanda bir sorunu yok, debriyaj yeterince kavramadigi için geçişi hissettiriyor. Sanziman yagini da değiştireceğiz, inş düzelir.

Toyota Corolla 2004 Sol Sedan 1.6 Benzinli
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2025, 00:18:36 »
Sonucu burdan yazarsanız aynı durumda olanlar da faydalanır. Tekrar geçmiş olsun, inşallah başka sorunlar çıkmaz da arabadan soğumazsınız, bende 2003 otomatik vites var satmaya kıyamıyorum Allah'a şükür 7 yıldır hiç sorun çıkarmadı.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2025, 01:06:32 »
Sonucu burdan yazarsanız aynı durumda olanlar da faydalanır. Tekrar geçmiş olsun, inşallah başka sorunlar çıkmaz da arabadan soğumazsınız, bende 2003 otomatik vites var satmaya kıyamıyorum Allah'a şükür 7 yıldır hiç sorun çıkarmadı.

İnşallah hocam, bununla birlikte Usta dedi ki ben LPG'li sol sedan 2004 aldım ama motorda stop etme sorunu başlamış vs. adam diyor ki asla bir daha toyota almam :) hakikaten bazı şeyler nasip meselesi benim inancıma göre. Sırf sorunsuz diye aldım ben Corolla'yı. Lakin mekanik parçaları var ve 21 yaşında araba sonuçta, ufak tefek masrafı oluyor Rabbim büyük şeyler göstermesin.
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2025, 11:23:19 »
Bende vites kolu yatık değil. Yatık olsa bile bu kadar değil...ayrıca benimkinde de vites kemikli...araç hiç kurcalanmadi.. orjinal
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2025, 21:12:09 »
Usta neden debriyaj değişmeli onu söyledi mi? kaçırma var veya yok şeklinde bir yorumu oldu mu? 20.000 km önce eski sahibi değiştirdim demişti hatırladığım kadarıyla öyle yazmıştınız,bu konu da gerçek bilgi sahibi olunamadığına göre ve de uygun hangi marka baskı balata takıldı (Aisin,Valeo vb ve de volan taşlandı mı ? bilinemiyor,ustalar,şanzımanı açalım,baskı balata derken işi büyütebilirler acele etmeyin şimdilik şanzıman yağı değişimi ile yetinin derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2025, 22:41:41 »
Usta neden debriyaj değişmeli onu söyledi mi? kaçırma var veya yok şeklinde bir yorumu oldu mu? 20.000 km önce eski sahibi değiştirdim demişti hatırladığım kadarıyla öyle yazmıştınız,bu konu da gerçek bilgi sahibi olunamadığına göre ve de uygun hangi marka baskı balata takıldı (Aisin,Valeo vb ve de volan taşlandı mı ? bilinemiyor,ustalar,şanzımanı açalım,baskı balata derken işi büyütebilirler acele etmeyin şimdilik şanzıman yağı değişimi ile yetinin derim.

Usta dedi ki tam kavramıyor, hatta şunu ekledi genelde bayanlar vs kullanınca genelde onlar yarım debriyaj yapıyor. Felen dedi. Ben söylememiştim ama arabayı aldığım adamın eşi kullanıyordu. Usta da öyle diyince bu işten anlıyor diye düşündüm bir an. Arabayı ilk kullandığımda da debriyaj sert gelmişti bana. Şimdi yabancılık çekmiyorum bu duruma. Sanziman yağı değişince eğer yakın zamanda debriyaj seti değişirse yeniden sanziman yağı almam gerekecek o da yeniden 2 bine yakın masraf çıkarabilir diye değişim mantıklı gelmisti. Henuz bir gelişme yok şuan, aldığım yağlar geldi motul 75W-90 300 gear aldım, olduğum yer de çanakkalede istanbulda olsa tem otoya gitmeyi düşünüyordum belki 1 2 ay daha idare edip ist a gidince tem otoya uğrayabilirim onu da seçenek olarak değerlendiriyorum şuan,

Ben de şunu fark etmiştim, babamın arabası (focus 1 2000) ile yokuşta yarım debriyaj ile (hem fren hem de debriyajdan ayağımı birlikte çekince) kalkarken araç geri gitmiyor kendini ileri atıyor ama geçen gün benim corolla ile yokuşta sanki bu bahsettiğim yarım debriyaj hareketini yaparken aracın biraz geriye kaçtığını hissettim gibi bunu da belirtmek istedim Tokay hocam
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 13, 2025, 22:58:26 »
Debriyaj balatası değişince yağ da değişiyor mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 14, 2025, 00:28:19 »
Debriyaj balatası değişince yağ da değişiyor mu?

Üstadım intetnetten biraz baktım zorunlu değil diyor, usta bana debriyaj balatası değişince yağ da değişmek durumunda kalıyor bu yüzden 2 kere masraf yaparsın demişti öyle diyince debriyaj balata değişimi mantıklı gelmişti

Not: Ramazanda istanbula gidip tem otaya gidecem inş :)
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 15, 2025, 00:54:45 »
Konuyu tekrar baştan okudum bugün biraz benim araçtada dikkat ettim 1. vitese geçmek için hızın 20 nin altında olması gerekiyor ki zaten olması gereken bu şekilde. Eğer takıldığınız nokta buysa bence her şey normal. Ama baskı durumu için bir şey söylemek uzaktan zor. Misal babamın 2 kere baskı değiştirmişliği var 180.000 km de . Güvendiğiniz bir ustaysa teşhis doğru olabilir. Uzun süre debriyaj kullanmaktan dolayı baskının şemsiyelerinin yıpranmış ve ayırma görevini tam yapamıyor olması mantıklı. Hele bide önceki sahibi masraftan kaçıp kaliteli parça kullanmadıysa. Montaj hatası bile olabilir düzgün hizalanmamış balata ve volan vs vs liste uzayıp gider.Ama Tokay Abinin dediği gibi bizim sanayi esnafı hemen şanzımanı dağıtalım abi çekebilirler.Toyotayla tanışmanız biraz sancılı olmuş ama eminim satacak olursanız en çok üzüleceğiniz arabanız olacak.

Mesaj Birleştirildi: [time]15 Şub, 2025 00:59[/time]
Birde şunu ekleyeyim Focus 1 lerde debriyaj bilyası hidrolik o yüzden Corollayla arasında biraz hissiyat farklı olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2025, 01:16:14
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2025, 10:27:30 »
Konuyu tekrar baştan okudum bugün biraz benim araçtada dikkat ettim 1. vitese geçmek için hızın 20 nin altında olması gerekiyor ki zaten olması gereken bu şekilde. Eğer takıldığınız nokta buysa bence her şey normal. Ama baskı durumu için bir şey söylemek uzaktan zor. Misal babamın 2 kere baskı değiştirmişliği var 180.000 km de . Güvendiğiniz bir ustaysa teşhis doğru olabilir. Uzun süre debriyaj kullanmaktan dolayı baskının şemsiyelerinin yıpranmış ve ayırma görevini tam yapamıyor olması mantıklı. Hele bide önceki sahibi masraftan kaçıp kaliteli parça kullanmadıysa. Montaj hatası bile olabilir düzgün hizalanmamış balata ve volan vs vs liste uzayıp gider.Ama Tokay Abinin dediği gibi bizim sanayi esnafı hemen şanzımanı dağıtalım abi çekebilirler.Toyotayla tanışmanız biraz sancılı olmuş ama eminim satacak olursanız en çok üzüleceğiniz arabanız olacak.

Mesaj Birleştirildi: [time]15 Şub, 2025 00:59[/time]
Birde şunu ekleyeyim Focus 1 lerde debriyaj bilyası hidrolik o yüzden Corollayla arasında biraz hissiyat farklı olabilir.

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 15, 2025, 01:16:14[/time]

Burak bey teşekkür ederim yorumlarınız için.

Aracın motor mekanik kısmı vs çok şükür tatmin ediyor beni.

Söyle bir karar aldım, arabayı 1 ay sonra ramazanda İstanbula gidince orada tem otoya götüreceğim, arka disk ve balatalar da iyi değil demişti eksper, onları da yaptıracağım sanziman kısmına, vites vs o bölgeye de baktıracağım eğer sorunluysa duzelttirecegim. Zaten 2.el Araç alıyoruz en azından kafam rahat binerim diye düşünüyorum,

Bunları da yaptırınca uzun süre ömürlük binerim diye düşüncem var :)

Hatta bu fren hidroliği, debriyaj hidroliği vs tüm sıvı bakımları da yaptıracağım, öyle :)

Not: Araç 2004 ten 2019 arasında hep servis bakımlı her sene ne yapılmış elimizde dokümanları var. Sonra servis ilgilenmeyince Araç sahibi başka yere baktırmış ama gördüğüm kadarıyla aldığım beyefendi zaten bilinçli idi ama eşi kullandığı için o biraz sert kullanmış olabilir gibi hissettirdi bana ki Ankarada kullanılmış ve çok yokuş bir yer ve trafik fazla yani debriyaj ile çok fazla ilişki içinde olunan bir durum olunmasi gereken bir durum.
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 15, 2025, 11:56:42 »
Hayırlısı olsun en iyi kararı almışsınız. Kesinlikle haklısınız bendeki nerdeyse benle yaşıt ama beni gömer gibi hissettiriyor maşallah :)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 15, 2025, 12:44:33 »
Hayırlısı olsun en iyi kararı almışsınız. Kesinlikle haklısınız bendeki nerdeyse benle yaşıt ama beni gömer gibi hissettiriyor maşallah :)

Maşallah usta, toyotaclub olarak watsap grubu da var mı bilginiz var mı bu konuda :)
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 15, 2025, 15:50:22 »
Benim bildiğim kadarıyla yok
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 15, 2025, 21:05:13 »
Burak bey teşekkür ederim yorumlarınız için.

Aracın motor mekanik kısmı vs çok şükür tatmin ediyor beni.

Söyle bir karar aldım, arabayı 1 ay sonra ramazanda İstanbula gidince orada tem otoya götüreceğim, arka disk ve balatalar da iyi değil demişti eksper, onları da yaptıracağım sanziman kısmına, vites vs o bölgeye de baktıracağım eğer sorunluysa duzelttirecegim. Zaten 2.el Araç alıyoruz en azından kafam rahat binerim diye düşünüyorum,

Bunları da yaptırınca uzun süre ömürlük binerim diye düşüncem var :)

Hatta bu fren hidroliği, debriyaj hidroliği vs tüm sıvı bakımları da yaptıracağım, öyle :)

Not: Araç 2004 ten 2019 arasında hep servis bakımlı her sene ne yapılmış elimizde dokümanları var. Sonra servis ilgilenmeyince Araç sahibi başka yere baktırmış ama gördüğüm kadarıyla aldığım beyefendi zaten bilinçli idi ama eşi kullandığı için o biraz sert kullanmış olabilir gibi hissettirdi bana ki Ankarada kullanılmış ve çok yokuş bir yer ve trafik fazla yani debriyaj ile çok fazla ilişki içinde olunan bir durum olunmasi gereken bir durum.
tem otoya giderseniz disk ve balataları Japon nibk marka taktırın zaten sadece onlar satıyor. Ben ordan alıp taktırdım çok güzel ve kaliteli ürün Bosch ve trw gibi değil jantlar da asla toz bırakmıyor. Ben çok memnunum
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 15, 2025, 21:10:30 »
tem otoya giderseniz disk ve balataları Japon nibk marka taktırın zaten sadece onlar satıyor. Ben ordan alıp taktırdım çok güzel ve kaliteli ürün Bosch ve trw gibi değil jantlar da asla toz bırakmıyor. Ben çok memnunum

Ayhan hocam, bunların fiyatları diğerlerine göre biraz pahalı mı bosch a göre mesela ve orada alternatif ürün de oluyor mu mesela ben bosch taktırmak istersem onlarda oluyor mu yoksa biz mi alıp götürüyoruz

Hocam bir de şuan baktım de TEM Otonun yedek parça sitesinde (n11) aisin debriyaj seti 12.870 TL fakat farklı sitelerde 4300 civarı gösteriyor fark biraz fazla gibi geldi bana sizin düşünceniz nedir
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 16, 2025, 14:03:06 »
Ayhan hocam, bunların fiyatları diğerlerine göre biraz pahalı mı bosch a göre mesela ve orada alternatif ürün de oluyor mu mesela ben bosch taktırmak istersem onlarda oluyor mu yoksa biz mi alıp götürüyoruz

Hocam bir de şuan baktım de TEM Otonun yedek parça sitesinde (n11) aisin debriyaj seti 12.870 TL fakat farklı sitelerde 4300 civarı gösteriyor fark biraz fazla gibi geldi bana sizin düşünceniz nedir
Whatsapp tan şase noya göre fiyat sorabilirsiniz evet Bosch tan biraz pahalı ama onun gibi toz bırakıp jantları kirletmiyor ve ses çıkarmıyor ben disklerle beraber takım olarak değiştim çok memnunum. Diskleri Bosch alıp balataları nibk takabilirsiniz. Bence dışardan alıp orda taktırabilirsiniz sonuçta ustalık ücretini verceksiniz. Yinede telefonla bilgi alabilirsiniz
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 17, 2025, 14:57:18 »

2018 corolla life aracın üzerinden valeo marka baskı balata çıktı, servisten şase numarası ile aldığım baskı da valeo. Yaklaşık 1 ay önce 9.000 tl ye aldım. Fren balatası alarak trw kullanıyorum ses problemim hiç olmadı, balatanın toz bırakması kötü olduğu anlamına gelmez, en çok tozuyanlar orjinal balatalar tabi ömürleri kısa. TRW daha az tozuma yapıyor dolayısıyla daha uzun ömürlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 17, 2025, 15:30:01 »
2018 corolla life aracın üzerinden valeo marka baskı balata çıktı, servisten şase numarası ile aldığım baskı da valeo. Yaklaşık 1 ay önce 9.000 tl ye aldım. Fren balatası alarak trw kullanıyorum ses problemim hiç olmadı, balatanın toz bırakması kötü olduğu anlamına gelmez, en çok tozuyanlar orjinal balatalar tabi ömürleri kısa. TRW daha az tozuma yapıyor dolayısıyla daha uzun ömürlü.

Anladim hocam, diskleri boshc, balata trw alacağım ben de

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2025, 17:20:04
Benim bildiğim kadarıyla yok

Burak hocam merhaba debriyaj setini siz de değiştirdiniz diye hatırlıyorum, ürünü nereden almıştınız
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 17, 2025, 21:41:24 »
Ömrü uzun olabilir ama nibk kullanınca başka balata kullanmam Toyota da. O tertemiz jantlar da toz görmek beni deli ediyordu.
Nibk sayesinde kurtuldum o dertten
sonuna kadar toyota...