Gönderen Konu: aracıma lpg taktırıcam...sizce hangi markayı secmeliyim ve neden ?  (Okunma sayısı 9005 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
merhaba  arkadaşlar..aracım 2004 corolla 1.6 sol sedan...lpg taktırmayı düşünüyorum sizce hangi lpg markasını secmeliyim ve neden artıları--eksilerini ele alarak bana bu konuda fikirlerinizi bahşederseniz sevinirim...bazı arkadaşlarım boşver lpg flan taktırma yazık etme motora bitirsin mafedersin diyolar bazıları ise taktır keyfine bak diyorlar...kafamı cidden son günlerde meşgul eden bir konu ne yapıcağıma kesin net bi şekilde karar vermiş değilim fakat LPG taktırmayı cidden düşünüyorum...yılda 15-20 bin km yol yapan birisiyim...izmirde yaşıyorum ..izmirde önerebilceğiniz usta var mı ? şimdiden teşekkür ediyorum hepinize...
Making Difference....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Kesinlikle Zavoli .
İki nedenden ötürü
1. Zavoli İtalyan markası. Mersinli'de tüm Türkiye mümessili var. Merkezi orası yani.. (Polaris di galiba yerin adı.. stadyuma yakın..)
2. Japon arabaları için zavoli'nin özellikle uygun olduğunu araba kiralama işi yapan ve tüm filo'ya takdırmak için araştırma yapan bir arkadaş söylemişti.
3. İzmir'de yerli LPG'cilere sorarsanız genellikle "Paran varsa Zavoli takdır" diyorlar.

anlayabileceğiniz gibi ben "Taktır keyfine bak" diyenlerdenim .. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Brc,Tartarini,Landirenzo,omwl den bulunduğun yerde yetkili montajcısı olan bir yere taktır.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
kesinlikle atiker olmasın kesinlikle yoksa bizim gibi ustayla birbirinizi yersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
devırlı araclarda toyota gıbı Landirenzo tavsıyemdır.enjektorlerı cok uyumlu cunkı.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
izmirde oturuyosan zavolli taktır. Çünkü türkiye distribitörleri var polaris lpg adı gıda çarşısının oralarda bir yerde. Ben versoya taktırdım yakıt tüketim ve performansından genel olarak memnunum. 1 ay kadar önce taktırdım yakıt seviyem 250 kuruştan 150 kuruşa düştü. benim istediğim miktarda buydu zaten. Gened araştırmanda fayda var. İçin rahat eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Peki lovato taktıran varmı yada memnun olmayan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bence prins taktırmalısın fiat biraz pahalı ama bence değer.
2009 corolla 1.6 düz elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
tartarini den memnunum. kasım 2007 den bu yana 33000 km yaptım. bir sıkıntım yok çok şükür.

hangi kiti taktırırsanız taktırın mutlaka yetkili bayi olsun, sıradan atölyelerde taktırmayın.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar ben de taktırmayı düşünüyorum. fiyat yönünden hangisi uygun. (atiker hariç) fiyat-kalite-toyotaya uyumluluk üçgeninde hangisi?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar atikeri bir kalemde neden siliyorsunuz? Nelerle karşılaştınız biraz daha açabilirmisiniz? Çünkü ben iki araçta atiker kullanıyorum, şu anda çalıştığım yerde 3 arkadaşım daha atiker kullanıyor ve bir sıkıntısını yaşamadık.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
1.sinif bir kit olsun, basim agrimasin diyorsaniz Prins veya Teleflex.
Digerleri biraz sans isi. BRC'den asagi inmenizi tavsiye etmem.

Kitin disinda, montaj isciligi ve kalibrasyon önemli. Prins ve Teleflex'de hem piggy back, hem de stand-alone calisabilen lpg ECU'sü var. Digerlerinin hepsi piggy-back calisir.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
marka farklı kit farklı olabiliyormu? eğer oluyorsa brc nin üzerine prins vya teleflex gidermi? aslında fiyatı biraz uygunolsa prins taktırmak en iyisi gibi geliyor. arkadaşların yorumları gösteriyorki en iyisi prins. ama fiyatı 2000 lirayı geçiyor heralde dimi
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
atilla arkadasimizin dedigi gibi kesinlikle atiker taktırma cok sorun yaratıyor inanılmaz  sikayet var  benim aracta  emmegas diye bi marka takılı sıralı sistem ama sende yinede brc veya zavolliden sasma diyorum cünkü bircok arkadasım memnum zaten sanayici oldugum ıcınde bu ortama yakınım icindeyim atikercıler bıle zavollı, brc diyosa gerısını sen düsün.... saygılar
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
abiler bu lpg takıldığında neden motorda cızırtı yapıyor veya bir ses yükselmesi oluyor acaba. çok merak edyorum. benim için en sessizi en makul. hangisi en sessizse ondan attırıcağım. şöyle 160 kuruşun da altında yaksın yeter.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: aracıma lpg taktırıcam...sizce hangi markayı secmeliyim ve neden ?
« Yanıtla #15 : Haziran 03, 2009, 13:44:50 »
2001 vvti var atiker marka hiç bır sıkıntı yasamadım şükür bence onu taktır en ıyı sıralı toyotaya oluyor performasda hıç bır kayıp yok aynen benzınlı gıbı gıdıyor  maşşallah toyata  saglam motor falan oluyo  hıkaye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2009, 11:21:45 »
bende atiker ile brc arasında fiyat farkı yüzünden kalmıştım.
Brc 1700 TL simit tüp
Atiker 1050 TL simit tüp

Sonunda hep şüphe olacağına içimde;
Şu anda BRC takılıyor arabama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2009, 18:40:08 »
Herkese selam, 2004 carolla için bende araştırma yapıyorum. İzmirdeyim bende. Mesaj sahibi arkadaş ne taktırdı acaba merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2009, 23:44:16 »
ben daha taktırmadım fakat hangi marka kit i seciceğime karar verdim....kesinlikle Teleflex taktırıcam fiyat acısından biraz tuzlu gibi fakat bi kere oluyo bu işlme olcaksa tam olsun en iyisi olsun diyorum..
Making Difference....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 26, 2009, 22:24:35 »
Kitlerin özellikleri detayları günden güne değişir. Ama İzmir'de en sağlam seçenek marka olarak bence Zavoli arkadaşlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac