Gönderen Konu: aracıma lpg taktırıcam...sizce hangi markayı secmeliyim ve neden ?  (Okunma sayısı 9004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: aracıma lpg taktırıcam...sizce hangi markayı secmeliyim ve neden ?
« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2009, 23:18:33 »
ben seat cordaban için landi marka taktırmıstım.. aracın calıstığını bile anlamıyorduml. cok sessiz ve yeni güncellenmis proğrama sahip. tavsiye ederim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2009, 23:18:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 27, 2009, 00:44:26 »
Hocam ben  3 gün önce Brc taktırdım simit tüp peşin 1550 lıraya taktılar..50 tl tüple 240 km oldu hala da bitmedi ddevam da eder.Çekiş az düştü gibi.Ancaklpg kiti ve araba lpg ye alısınca ve 1000den sonra ılk bakımda daha ıyı olacagını söylediler.Brc veya lovato kullananlardan sişayet duymadım.Brc yı ben sadeec servıs agı lovataoya gore daha ıyı dıye tercıh ettım...prins veya teleflex daha ust sınıf araclar icin bence daha ıyı..Sonucta bu markaların ruhsta muayene ıslemlerıyle 2,500 tlyı buluyor..Brc de okadar kötü degil..Ama montaj sırasında arabanın basında durmayın tavsiye.Su hortumlarını keserken ne yalan söyleyim içim cız etti..KEşke ilk zamanlarda taktırsaydım..Ceyhun kardes  sende brc taktır bılıyon ben cok arastırdım..Tüpün göstergesınıde  sol taraftakı kutunun ıcıne montaj hiçbişey gozukmuyo...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
arkadaslar ben de 2006 model corolla 1. sol aracima lpg taktirmayi dusunuyorum. 1 arkadasim milano markayi onerdi ve galiba taktiracagim. ankarada yasiyorum. ne dersiniz tavsiye edermisiniz. piyasada ne kadardir. bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum. tesekkurler. bu arada araniza yeni katildim. araci 24000 liraya satin aldim. bundan sonra bu forumu takip edecegim. tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar
bende 97 corolla 1.6 XEİ var. 2006 Haziranda sıralı sistem BRC taktım. yazın şehir dışı - şehir içi 130 - 160 , kışın ise 150 - 180 civarında yakıyor.
arabayı  0 dan bu tarafa 12 yıldır  kullanıyorum. İlk zamanlar arabaya kıyıp LPG taktırmamıştım ta ki 2006 haziranda benzin fiyatları uçunca takmak zorunda kaldım. çok memnunum. 3 yıl oldu takalaı. keşke daha önce taksaymışım. Şimdiye kadar benzine verdiğim para ile arabayı sıfırlardım. ortalama yıllık 10 bin km civarında yol yapıyorum. %40 - %50 arası yakıt (para) tasarrufu sağlıyor. Eğer diğer markalar iile arasındaki 300-500 lira sizin için çok gelmeyecek ise kesinlikle BRC den şaşmayın. hiç sorunsuz, 3 yıldır kullanıyorum.
Bu günlerde AVENSİS takıntım var. imkanlarım elverir de yeni avensis (132 Hp yeni - 0) alabilirsem ona bile hemen BRC takmayı planlıyorum.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Benim Toyotam Carina
  • Araç: Carina
sevgili arkadaşlar Merhaba.
Ben 2000 yılından beri CARİNA kullanıcısıyım. 13.06.1966 İstanbul doğumlu. aslen kastamonu hanönü ilçesindenim. Doğduğumdan beri istanbulda yaşamaktayım. Yaşadığım sürece İstanbulun her halini çok iyi bilirim.

Hayat gittikçe zorlaşmaya başladı. Her daim kriz yaşanır oldu. Bu ekonomik krizde bende benzin fiyatları karşısında çaresiz kaldım. Bende CARİNA'ma LPG taktırmaya karar verdim. Ustam Mithat ustaya sordum. Lovato yada BRC taktırırsan sorunsuz binersin diyor. Fakat bu ürünler fiyat olarak en pahalı olanları. Çok kararsızım. Pahalı olsun ama sorunsuz olsun dersem bunlardan birine karar vermem lazım. Yada lpg'li CARİNA kullanan varsa önerisini rica edeceğim.
Yardımcı olacak arkadaşlar nedenleri ile hangi markayı tercih etmemi söylerse çok memnun olacağım.
İstanbul Avrupa yakasında oturmaktayım. En iyi usta kimdir. Hangi marka tavsiyelere şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Daha hesaplı ilalyan markalar da var. Set kalitesi olarak onlar da iyidir. (tabi setler de model model) Doğru merkezi veya ustayı bulma konusunda hassas olmaya devam edin onlar sizi yönlendirir. Marka konusunda daha rahat olabilirsiniz. Servisine kolayca erişebileceğiniz bir italyan marka seçmenizi tavsiye ederim.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
1.sinif bir kit olsun, basim agrimasin diyorsaniz Prins veya Teleflex.
Digerleri biraz sans isi. BRC'den asagi inmenizi tavsiye etmem.

Kitin disinda, montaj isciligi ve kalibrasyon önemli. Prins ve Teleflex'de hem piggy back, hem de stand-alone calisabilen lpg ECU'sü var. Digerlerinin hepsi piggy-back calisir.

murat bey bu terimleri biraz acıklayabilirmisiniz rica etsem.
yani fayda ve zararı farkı acısından
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yaklaşık 3 yıldır zavoli kullanıyorum.
Geçen sene kendi kendine benzine geçmeye başlamıştı.
Bilgisayarda ayar yapıp düzelttiler.
Onun haricinde bi sorun yaşamadım.
Zavoli tavsiye ederim
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
sirket aracım terios jip.  0 alındıgında  yetkili servis lpg taktı garantili.
brc marka   28bin km oldu hic sorun yok.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
'''Prins ve Teleflex'de hem piggy back, hem de stand-alone calisabilen lpg ECU'sü var. Digerlerinin hepsi piggy-back calisir. ''

arkadaslar  bu terimler ne demek acıklayabilecek varmı.
fayda zararları acısından
yani onmli biseymi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Biri benzin ECU'sunun mesajlarını simultane olarak LPG diline tercüme ediyor. Diğerine takıldığında bir seferde benzin ECU'sundaki programın eşdeğeri yükleniyor ve böylece LPG ile çalışma esnasında benzin ECU'su devreden çıkıyor ve LPG EcU'su tek başına çalışabiliyor.
Teorik açıdan birinin diğerine üstün olması için bir neden göremiyorum fakat kullananlar belki birinin diğerine nazaran bazı pratik yararlarını söyleyebilirler.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
Ankara Toyanda kaynım çalışıyor atikerde olur ama BRC daha iyi diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bende dün taktırdım Lovato marka. Markanın yanı sıra işçilik çok güzel adam ince ince dokudu resmen lpgyi ki 1.5 günde teslim etti arabayı, diğer yerler 4 saate veririz diyorlardı ustalarımızın tavsiyesi üzerine gittik. Şimdiye kadar gözlemlediğim enjektörlerden gelen tıkırtı sesi yok ve çekiş benzinle bire bir belki daha da iyidir benzinden o derece. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne göreceğiz.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
arkadaşlar bugünlerde bir aldesa modası çıktı benim arkadaşlarda, en uzun kullanan 1 yıl diğerleri yeni taktırdılar şikayet yok ama ben bu markayı fazla duymadım, bizimkilere beyni italyan diğer kısmı yerli yapım demişler fiyat 1000 TL ama.. ben yine de güvenemiyorum..sizin bu marka hakkında bilginiz var mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Bir komşumuzda Hyundai Elantra 1.6 var. Aldesa marka LPG sıralı sistem taktırdı. Memnun Şikayetinin olmadığını söyledi fakat kullanımda parasal olarak benzinle aynı miktarda para harcadığını 3-5 ay kullanımdan sonra ince ayar yapılacakmış o zaman farkını göreceğini söylemiş taktırdığı yer. Biraz saçma geldi bana böyle bir açıklama. 20 tl'lık LPG ile 60 KM gidebildiğini söylüyor. Oldukça az gidiyor, fazla tüketiyor.. Bu sistemdenmidir, aracın kendisindenmi, bir ciddi ayarsızlıkmı söz konusu, uyumsuzlukmu var anlamadım. Son günlerde tekrar görüşmedik ama havalar soğudu yakıt sarfiyatı biraz daha artmıştır diye tahmin ediyorum. yada benzinle kullanıma devam ediyordur :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Yerli malı Yurdun malı herkes ATİKER kullanmalı. Başarılı kitler üretiyor tavsiye ederim. Yalnız ustası önemli temiz işçilik çıkarması lazım. Ben montajında birebir yanındaydım ve ustam Mithat usta da ( toyotronic ) takdir etti. Mithat ustanında tavsiyesi ATİKER... 

Atikeri kötüleyip Şikayet edenlere gelince;

1- BRC bayileri Atikere dönüştü ve Atiker bayiliğini alamayanlar kötüleme kampanyasına başladı.

2- istatistiklere göre Türkiyenin %60 ı Atiker kullanıyor. Dolayısıyla 10 atikerde 1 sıkıntı çıkıyorsa bu 100'de 6 eder. Geriye kalan %40'ı diğer büyükler paylaşıyor ve bunu türkiye geneline vurduğunuz zaman sanki diğer markalarda daha az sıkıntı çıkıyormuş gibi bir hava uyanıyor. NLP yi ve MİM gazı araştırın. Hiç şikayet bulamazsınız çünkü yaygın değil ve kullanıcı kesimi belli...

3- kullanıcı olarak ben şimdilik memnunum. Bakalım deneyip sonuçları montajı resimlerini ayrı bir başlık altında sunacağım.

Sonuç: o kitlere sırf italyan diye 600 - 1000 tl extradan fazla vermenize gerek yok. Princ veya teleflex takamıyorsanız Atiker tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
ahmet bey cevabınız icin tesekkur ederim.

aldesa konusunda deneyimimi anlatmak istiyorum
1998 1.3 xl  aracım
2002  2004 arası kullandım.

aldıgımda benzinliydi. alır almaz lpg taktım tabi.
cevremde brc ve lovato takmam konusunda cok tavsiye almıstım.
ustamın tavsiyesi ile aldesa marka taktırdım. 2 yıl kullandım. kesinlikle hata kusur cok yakma gibi sikayet gormedim.
bu dedigim sivas şartlarıdır arkadaslar.anlatmama gerek yok ayazını.

memnundum yani.
ama mikserliydi benim taktıgım  sıralı konusunda fazla bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Model Yılı: '94
2000 model corolla 3 yıldır voltran marka lpg takılı benden önceki sahibi taktırmış.şikayetim sadece soguk havalarda devir saati ve geçişten sonra güç kaybı ama doğal diye düşünüyorum sonuçta amacımız ekonomi değilmi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #38 : Aralık 30, 2009, 14:42:17 »
2003 model vw bora aracım vardı. Zavolli marka kit taktırdım. İki yıl 36.000 km sorunsuz bindim.iki yılın sonunda enjektörleri arızalandı. Çok uğraştım, sinirden arabayı sattım.Zavolli markasının enjektörlerinin ömrü kısa sanırım. Şimdi 2010 model Toyota corolla 1.6 comfort araç aldım. Ona da tüp yapacağım ama yaşadıklarımdan sonra korkuyorum. Yorumlardan Prins ve teleflex markası öne çıkıyor. Diğer kitlerden 500-600 tl fazla gibi. İki markanında enjektörleri kaliteli sanırım.Yorumlardan Teleflex markasında motor arıza ışığını kesinlikle yakmadığı kanısına vardım.Ve montaj yapılırken manifolt söküldüğünden çapak kaçma riski de yok sanırım. Ayrıca enjektörler doğrudan manifolta montaj yapıldığından püskürtme anında doğrudan yakıt odasına gidiyormuş.Ayrıca LPG yapılırken doğalgaza da uyumlu kitler tercih edilirse daha iyi olur sanıyorum. Bunlarda Prins ve teleflex. Bende henüz kara vermiş değilim ama doğal gaz 2010 yılında çok yaygınlaşacak deniyor. Lpg' den % 50 daha uygun fiatı. Ayrıca yanma sıcaklığı da benzine yakın. Doğalgazı bekleyebilirim. Bu verdiğim iki kitte enjektörler doğalgaza uyumlu, sadece depo değişiyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 30, 2009, 16:52:18 »
auto doğalgaz adını koyarlar, vergi bindirilir ve fiyat LPG ye yakın ya da aynı olur.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)