0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Emre Bey Başka Corolla araçlarda da aynı sesin olması insanı rahatlatıyor. En azından önemli bir şey değil. Ama bu sesin normal olması Toyotaya hiç yakışmıyor. Katalizörden bu sesin gelmesi için devirle birlikte artması gerekmiyor mu? Bana ya Tekerlekle ilgili ya da rüzgar kaynaklı gibi geliyor.Ayrıca aracı alırken bu sesi fark etmedim ama satarken bu sesin normal olduğunu alıcıya nasıl anlatacağız. Sizin araçta LPG var mı?
#3Böyle bir ses normal değil bence ama zararı da yok gibi. Ama insan merakta ediyor ses nereden çıkıyor diye. Bir gelişme olursa buradan yazarım. Teşekkürler Emre bey...
Ses basınçlı yakıttan dolayı olmasın yakıt sistemini bir dinleyin varsa filtresini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Sesi tam duyamıyoruz ama bu sesin şanzıman kaynaklı ancak sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum,bizim 2017 Corolla'da 60-80 km arası ötme vardı,Ankara Efe ' ustabaşı ile de baktık önemli değil demişti,şanzımanın yağı varsa ve orijinal yağ ise sorun olmaz.
Merhaba Tokay Bey. Aracı boşa attığımızda da aynı ses devam ediyor. Bu durumda şanzımandan kaynaklanıyor olabilir mi? Emre Bey'in aracında 4 bin km'de bu ses gelmeye başlamış. Normal şanzıman sesi ise niye her araçta yok. Zararı olmadığı kesin çünkü yine Emre bey 50 bin km boyunca ses ile beraber kullanıyor arabayı. Servisler nedenini ve çözümünü bulamıyorlarsa yapacak bişey yok gibi. Sese alışmaya çalışacağız artık...