Gönderen Konu: 2017 Corolla cvt düşük hızda gelen ses  (Okunma sayısı 969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2017 Corolla cvt düşük hızda gelen ses
« : Eylül 21, 2024, 10:14:44 »
Herkese merhaba.
2017 1.6 benzin+LPG otomatik (cvt) corollam 115 binde. 8 ay önce aldım. Bir çok ses vardı, çoğunu hallettim ama bir sesin kaynağını bulamıyorum. Bu sesi 20 km ile 40 km biz arasında camlara açıkken bariz bir şekilde duyuyorum.Sürtme sesi ile hava üfleme sesi arası bir ses. D de ve boşta da ses geliyor. Frene basınca kesilmiyor. Devirle artmıyor. Sadece hız ile alakalı.
Forumda iki yerde aynı sesten şikayetçi olan yer var ama çözümü bulunmamış. aynı sesin videolarını daha önce yükleyen arkadaşların linkleri :
1.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=93112.0
2. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=96676.0
Son linkte videonun sonunda yavaşlarken duyulan fiuvvvv gibi bir ses.
Arabada herhangi bir olumsuzluğa sebep olmuyor. Ama sese takıntılı olduğum için rahatsız ediyor. Bilen varsa çok müteşekkir olurum..

Toyota Club Türkiye

2017 Corolla cvt düşük hızda gelen ses
« : Eylül 21, 2024, 10:14:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 Corolla cvt düşük hızda gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2024, 12:09:27 »
Merhaba,
1. Link bana ait. Araç 50 bin kilometreye yaklaştı. Ses aynı şekilde tarif ettiğiniz koşullarda gelmeye devam ediyor. Servis danışmanı sesin sebebinin katalizör olduğunu ve tüm flame x pack araçlardan geldiğini söylemişti. Bana pek mantıklı gelmedi. Aynı kasa, aynı motorlu dream paket araçta bu ses yok. 2018 1.6 Advance araçta da motor aynı olmasına rağmen bu ses gelmiyor. Benzer sesi Clio 5 araçlarda da duyuyorum.

Alternatör bilyası da ötüyor ama sakin kullanımlarda pek duyulmuyor. İkisine de çok takılmıştım bir ara ama sonra alıştım. Başka Corolla'larda da duyunca rahatladım biraz. Bir problem teşkil etmediği için pek de kurcalatmak istemedim aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2024, 15:53:54 »
Merhaba Emre Bey
Başka Corolla araçlarda da aynı sesin olması insanı rahatlatıyor. En azından önemli bir şey değil. Ama bu sesin normal olması Toyotaya hiç yakışmıyor. Katalizörden bu sesin gelmesi için devirle birlikte artması gerekmiyor mu? Bana ya Tekerlekle ilgili ya da rüzgar kaynaklı gibi geliyor.
Ayrıca aracı alırken bu sesi fark etmedim ama satarken bu sesin normal olduğunu alıcıya nasıl anlatacağız. Sizin araçta LPG var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2024, 17:08:43 »
Merhaba Emre Bey
Başka Corolla araçlarda da aynı sesin olması insanı rahatlatıyor. En azından önemli bir şey değil. Ama bu sesin normal olması Toyotaya hiç yakışmıyor. Katalizörden bu sesin gelmesi için devirle birlikte artması gerekmiyor mu? Bana ya Tekerlekle ilgili ya da rüzgar kaynaklı gibi geliyor.
Ayrıca aracı alırken bu sesi fark etmedim ama satarken bu sesin normal olduğunu alıcıya nasıl anlatacağız. Sizin araçta LPG var mı?
Aynı fikirdeyim. Katalizör bence de mantıksız. Şanzımandan şüphe ettim ama boş viteste de aynı ses geliyor. Hızla orantılı olarak artıyor. Yetkili serviste ustayla teste çıktığımızda sesi duyuramadım. Kapalı otopark ya da dar sokaklarda net duyuluyor. İyi bir usta aracı lifte alıp steteskop ile sesi tespit edebilir diye düşünüyorum ama araç garantili olduğu için pek de kurcalatmak istemiyorum. Zararı olmadığı için şimdilik böyle kullanıyoruz ama sesin sebebini çok merak ediyorum :). Araçta lpg ve herhangi bir eklenti yok bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2024, 21:18:24 »
Böyle bir ses normal değil bence ama zararı da yok gibi. Ama insan merakta ediyor ses nereden çıkıyor diye. Bir gelişme olursa buradan yazarım. Teşekkürler Emre bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2024, 22:21:44 »
Ses basınçlı yakıttan dolayı olmasın yakıt sistemini bir dinleyin varsa filtresini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2024, 11:55:54 »
Böyle bir ses normal değil bence ama zararı da yok gibi. Ama insan merakta ediyor ses nereden çıkıyor diye. Bir gelişme olursa buradan yazarım. Teşekkürler Emre bey...
Bir sorun olsa 50 bin kilometrede belli ederdi diye düşünüyorum. Ses ne azaldı ne de arttı. Turbo sesini andırdığı için bazen hoşuma bile gidiyor :D. Sonucu merakla bekliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2024, 12:01:46
Ses basınçlı yakıttan dolayı olmasın yakıt sistemini bir dinleyin varsa filtresini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Ses vites n konumundayken de geliyor. Devir sabitken hız arttıkça ses de artıyor. Yakıtla ilgisi olmadığını düşünüyorum bu sebeple. Aslında motoru stop edip yokuş aşağı denemeyi düşündüm ama araç otomatik ve el freni elektrikli diye denemeye cesaret edemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2024, 13:04:50 »
Sesi tam duyamıyoruz ama bu sesin şanzıman kaynaklı ancak sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum,bizim 2017 Corolla'da 60-80 km arası ötme vardı,Ankara Efe ' ustabaşı ile de baktık önemli değil demişti,şanzımanın yağı varsa ve orijinal yağ ise sorun olmaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2024, 15:21:44 »
Sesi tam duyamıyoruz ama bu sesin şanzıman kaynaklı ancak sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum,bizim 2017 Corolla'da 60-80 km arası ötme vardı,Ankara Efe ' ustabaşı ile de baktık önemli değil demişti,şanzımanın yağı varsa ve orijinal yağ ise sorun olmaz.
Merhaba Tokay Bey. Aracı boşa attığımızda da aynı ses devam ediyor. Bu durumda şanzımandan kaynaklanıyor olabilir mi?
Emre Bey'in aracında 4 bin km'de bu ses gelmeye başlamış. Normal şanzıman sesi ise niye her araçta yok. Zararı olmadığı kesin çünkü yine Emre bey 50 bin km boyunca ses ile beraber kullanıyor arabayı. Servisler nedenini ve çözümünü bulamıyorlarsa yapacak bişey yok gibi. Sese alışmaya çalışacağız artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2024, 22:32:00 »
Merhaba Tokay Bey. Aracı boşa attığımızda da aynı ses devam ediyor. Bu durumda şanzımandan kaynaklanıyor olabilir mi?
Emre Bey'in aracında 4 bin km'de bu ses gelmeye başlamış. Normal şanzıman sesi ise niye her araçta yok. Zararı olmadığı kesin çünkü yine Emre bey 50 bin km boyunca ses ile beraber kullanıyor arabayı. Servisler nedenini ve çözümünü bulamıyorlarsa yapacak bişey yok gibi. Sese alışmaya çalışacağız artık...
Belki de ilk günden beri yapıyordu ama 4 bin kilometre civarlarında fark ettim. Camlar kapalıyken çok net duyulmuyor. Yolda yürürken veya balkondan bakarken diğer araçların seslerini dinledim :D. Diğer Corolla'larda da aynı sesi duyunca rahatladım açıkçası :)