Aralık ayında 10 bin bakımı yapılırken sesi belirttim fakat pek ilgilenmediler. Randevu alıp bugün tekrar götürdüm aracı.
- Camlar yarım açıkken ses geliyor. Krikolara gres yağı süreceklermiş. Araç bunun için 1.5 gün kalacak.
- İlk mesajda bahsettiğim sesin katalizörden olabileceği söylendi. Bana çok mantıksız geldi. Boş viteste araç hızlanırken katalizör neden ses yapsın ki? Ben teker bilyalarından şüpheleniyorum. Çünkü araç viteste de olsa boşta da olsa ses aynı ritimde geliyor. Gerekli kontrolleri yapacağız dediler.
- Ön konsoldaki sol hoparlör hafif bir zırıltı yapıyor. Buna da bakılacak.
- Bazen 2000 devir civarında bozuk bilya sesini andıran bir ses duyuyorum. Motor soğukken daha belirgin geliyor fakat ısındığında da dikkatli dinlediğimde duyabiliyorum bu sesi. Kısa bir video çektim. Servis danışmanı buna da katalizör diyor

Ses bence alternatör bilyasından geliyor. Araç 1.5 gün boşuna yatacakmış gibi hissediyorum. Umarım yanılırım. Benzer problemleri yaşayan var mı acaba? Bunlar çok ciddi sorunlar değil aslında ama 14 bin kilometredeki bir araçtan bu tip sesler duymak hoşuma gitmiyor. Normal olmasını da kabullenemiyorum çünkü ilk günlerde bu seslerin hiçbiri yoktu. 4 bin kilometreden itibaren duymaya başladım. Arkadaşımda da aynı araçtan var, 30 bin kilometrede ve bu seslerin hiçbiri yok. Ayrıca aracı net 2 litre daha az yakıyor.