Gönderen Konu: 1 ay önce alınan yeni akü (Kontak çalışmıyor)  (Okunma sayısı 2877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
1 ay önce alınan yeni akü (Kontak çalışmıyor)
« : Eylül 12, 2024, 10:07:52 »
Merhaba,

1 ay önce arabanın aküsünü sıfır akü ile değiştirmiştim.
Bugüne kadar sorun yok. En son 4 gün önce çalıştırmıştım.
Ama bu sabah arabayı çalıştırmak istediğimde konsoldaki bütün ledler yanıp sönüyor, radyo çalışıyor ama araba çalışmıyor.
Nedeni ne olabilir acaba?

2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Toyota Club Türkiye

1 ay önce alınan yeni akü (Kontak çalışmıyor)
« : Eylül 12, 2024, 10:07:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 ay önce alınan yeni akü (Kontak çalışmıyor)
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2024, 10:40:16 »
Akü başlığı bağlantılarında sorun yoksa başka bir aküden takviye alarak çalıştırmayı deneyin,akü 45 amper ise böyle sorunlar yaratabiliyor,daha sonra aküyü ölçtürün duruma göre akü değişimi talep edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2024, 10:46:54 »
Tokay bey,
60 amper İnci akü. 2023 üretimi. 6-Temmuz 2024 de taktırmışım.
Aküde problem olabilir mi?
Emin değilim.
Kutup başlarını vs kontrol ettirecem önce.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2024, 12:29:51 »
Tokay bey,
60 amper İnci akü. 2023 üretimi. 6-Temmuz 2024 de taktırmışım.
Aküde problem olabilir mi?
Emin değilim.
Kutup başlarını vs kontrol ettirecem önce.
Kutup başlarını kontrol edin tekrar çalışmaz ise takviye yapın. Aldığınız yere gidin akülerin 2 yıl garantisi vardır arkadaş malının arkasında ise değişim sağlayacaktır.
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2024, 11:29:27 »
Burak bey.

Malının arkasında duran esnaf yok artık.
1,5 yıl kullandığım varta bittiği için servise götürmüştüm. 1 gün akü bizde kalacak dediler.
Ertesi gün gittiğimde aküyü ölçtük hiçbir sorun yok, değiştiremeyiz dediler.
Aküyü alıp çıktım. Birkaç gün sonra tekrar çalışmayınca (tık yok, ne led, ne radyo, hiçbir şey çalışmıyor),
arabaya geçtiğimiz Temmuz ayında bu sefer 2023 üretimi İnci taktırdım, varta yı da attım.
2 ay sonra bu sefer de İnci akü de problem çıkarmaya başladı. (sadece 4 gün aradan sonra marş basmıyor. Ne yapacağız yani akü bitmesin diye her gün mü araba çalıştıracağız. Eğer öyleyse fabrikadan çıkışta aracın üstündeki akü neden 1 ay yattıktan sonra çalışabiliyor. Demek ki aküde kalite diye bir şey var.)

Elektrikçi geldi ölçtü baktı. Kutup başlarını temizledi. Şarj dinamosu ve kablolarda sorun yok dedi. Uzatma ile arabayı çalıştırdı.
Ama eminim ki araba 4 gün yatsın yine çalışmayacak.
Bezdirici işlerle uğraşıyoruz. Paramızın karşılığını alamıyoruz. (Sıfır akü alıyorsunuz. Garanti belgesi diye küçük bir kağıt veriyorlar. Üzerinde ne üreticinin adı var, ne satıcının adı var, ne tarih var)
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2024, 15:41:59 »
Arabada kaçak vardır. Akü durduk yere boşalmaz. Sizin aracın uyku durumunda aküden çekilen akımına bakılması gerekir. Sonradan takılan kamera alarm led lamba gibi aksesuarlara dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2024, 18:35:49 »
cidden aracın üstünde gelen akü neden daha uzun gidiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2024, 19:44:28 »
Arabada kaçak vardır. Akü durduk yere boşalmaz. Sizin aracın uyku durumunda aküden çekilen akımına bakılması gerekir. Sonradan takılan kamera alarm led lamba gibi aksesuarlara dikkat edin.

Elektrikçi ölçtü baktı arabada kaçak yok dedi. Ne kadar doğru bilemem.
Arabaya sonradan hiçbir şey eklenmedi. İlk günkü gibi. Yani 20 sene önce fabrikadan nasıl çıktıysa öyle.

Araba çalışmazken ve çalışırken akü voltajı kaç olmalı?
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2024, 09:35:27 »
Selim bey öncelikle geçmiş olsun

Yeni akünün bir anda böyle birşey yapması garip gelmekle beraber benimde başıma 1 defa gelmişti .Arabada mutlaka akım çeken birşey vardır .Veya aküler eskisi kadar kaliteli değil .Mutlu , Varta  gibi markalar eskiden sektör lideri iken şimdilerde çin bazlı üretime geçtikleri için tanıdık akü işi yapanlar eski mutlu varta yok abi çin e döndü 2-3 sene kullanırsan iyi diyorlar .

Benim başıma gelen olayda da arabada mutlu akü vardı 1 yıllık dı ve sizin dediğiniz gibi araba 2-3 gün çalışmasa yeşil ışığı siyaha  dönüyor araba da ya zor çalılıyor yada çalışmıyordu .Garantiye götürdüm yok içinin asidini değiştridiler   2 kere şarj edip verdiler  başa edemedik ne yaptıysak değiştirtemedik. Gittim yiğit akü  aldım bir süre kullandıktan sonra ondada aynı şey oldu oda şarjı siyaha döndü araç şarj ediyor şarj dinamosu çalışıyor ama akü boşalıyordu. Lpg beyni , Sonradan takılan alarm , sonradan takılan teyp , dediler kaçak ölçtürdüm ama nafile bulamadım sebebini .Daha sonra model yükseltmek için satmıştım . Akü yeni ama öyle bir durum vardı .

Sadece bir usta özellikle Atiker sıralı sistem beyinlerde bu sorun yaşayanlar var demişti , Bir tane ampul bile kısa devre olsa aküyü boşaltır .

Ben şuan ki aracım da akü bitmişti. Biraz fiyatı yüksek olmasına rağmen bosh marka tercih ettim çok şükür 1,5 yıldır kullanıyorum bir sorun çıkmadı .

1 - Aracınız da Lpg var ise Lpg beyni ,

2 - Sonradan takılan bir alarm,kamera sistemi varsa ona

3 - Sonrada takılan Led Far , Led tavan lambası

4 - Çakmak a bağlı herhangi bir ekipman

Ampermetre ile aracın çalışmaz iken çektiği akım ölçülmesi lazım . Şarj aşamasında araç çalışırken  14,2 / 14,6 arasında şarj olması lazım .
farlar , kalorifer gibi ekipmanlar açıldığı zaman 13,8 e kada düşebilir daha altına düşmemesi lazım .

Birde aracınızı sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız  ve çok az kullnıyor iseniz akünüz ondan dolayı da çabuk ömrünü tamamlar.

Çok kullanılan araçlarda sürekli şarj olduğu için akü daha uzun soluk gider. Delphi marka E12 Corolla mın orjinal aküsü 9 yıllık çıkmıştı akücü bile biz böyle olursa taş mı yiyecez demişti.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2024, 16:54:03 »
Yazışmalardan anlaşılıyor ki artık yeni alınan akülerin çoğu 2 yıl içinde değil garantiyi tamamlamak,2 yıl içinde sorun yaratmaya devam ediyorlar,bir yakınımın da az kullanılan arabasındaki akü İnci marka idi benzer sorunları yaşadı çözülemedi ancak akü değişimi ile sorunu çözdü şimdilik,bu durumda günümüz koşullarında en uzun süreli akü markalarını paylaşabilirsek faydalı olacak,diğer sorunlu markalarda kendilerine çözüm üretsinler.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2024, 17:33:31 »
Selim bey öncelikle geçmiş olsun

Yeni akünün bir anda böyle birşey yapması garip gelmekle beraber benimde başıma 1 defa gelmişti .Arabada mutlaka akım çeken birşey vardır .Veya aküler eskisi kadar kaliteli değil .Mutlu , Varta  gibi markalar eskiden sektör lideri iken şimdilerde çin bazlı üretime geçtikleri için tanıdık akü işi yapanlar eski mutlu varta yok abi çin e döndü 2-3 sene kullanırsan iyi diyorlar .

Benim başıma gelen olayda da arabada mutlu akü vardı 1 yıllık dı ve sizin dediğiniz gibi araba 2-3 gün çalışmasa yeşil ışığı siyaha  dönüyor araba da ya zor çalılıyor yada çalışmıyordu .Garantiye götürdüm yok içinin asidini değiştridiler   2 kere şarj edip verdiler  başa edemedik ne yaptıysak değiştirtemedik. Gittim yiğit akü  aldım bir süre kullandıktan sonra ondada aynı şey oldu oda şarjı siyaha döndü araç şarj ediyor şarj dinamosu çalışıyor ama akü boşalıyordu. Lpg beyni , Sonradan takılan alarm , sonradan takılan teyp , dediler kaçak ölçtürdüm ama nafile bulamadım sebebini .Daha sonra model yükseltmek için satmıştım . Akü yeni ama öyle bir durum vardı .

Sadece bir usta özellikle Atiker sıralı sistem beyinlerde bu sorun yaşayanlar var demişti , Bir tane ampul bile kısa devre olsa aküyü boşaltır .

Ben şuan ki aracım da akü bitmişti. Biraz fiyatı yüksek olmasına rağmen bosh marka tercih ettim çok şükür 1,5 yıldır kullanıyorum bir sorun çıkmadı .

1 - Aracınız da Lpg var ise Lpg beyni ,

2 - Sonradan takılan bir alarm,kamera sistemi varsa ona

3 - Sonrada takılan Led Far , Led tavan lambası

4 - Çakmak a bağlı herhangi bir ekipman

Ampermetre ile aracın çalışmaz iken çektiği akım ölçülmesi lazım . Şarj aşamasında araç çalışırken  14,2 / 14,6 arasında şarj olması lazım .
farlar , kalorifer gibi ekipmanlar açıldığı zaman 13,8 e kada düşebilir daha altına düşmemesi lazım .

Birde aracınızı sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız  ve çok az kullnıyor iseniz akünüz ondan dolayı da çabuk ömrünü tamamlar.

Çok kullanılan araçlarda sürekli şarj olduğu için akü daha uzun soluk gider. Delphi marka E12 Corolla mın orjinal aküsü 9 yıllık çıkmıştı akücü bile biz böyle olursa taş mı yiyecez demişti.

Yücel bey çok teşekkürler.

Arabaya sonradan takılmış veya sonradan çıkarılmış hiçbir şey yok. 20 yıl önce fabrikadan nasıl aldıysam öyle.
Geçen hafta gelen elektrikçi ölçtüm baktım kaçak yok demişti.
Bu hafta başka bir elektrikçiye gittim. O da ölçtü baktı. Arabada kaçak var. Alarmı iptal ettim dedi.
Biri kaçak yok diyor diğeri kaçak var diyor.
Hangi alarm? Corolla'yı bayiden satın alırken soruyorlar alarm ister misiniz diye. İsterseniz taktırıyorlar.
Arabada fabrika dışında takılan sadece bu alarm var. Ama bu alarm ilk günden beri var yani 20 yıldır var.
Eğer alarm kaçağa neden olsaydı çok daha önce belli olmaz mıydı?

Şarj dinamosunda da sorun yok.

Dediğiniz gibi arabayı az kullanıyorum. 4-5 günde bir çıkarıp 20-30 km yapıyorum.
Ne yapmamız lazım? Arabayı her gün mü çalıştıralım akü bitmesin diye.
Arabanın üstünde orijinal (Toyota'nın taktığı) akü varken araba 1 ay yatsa bile yine çalışıyordu.

Bence 2 ihtimal var:
1- Varta'nın (2022 üretimi) da İnci'nin (2023 üretimi) de gerçekten çok kötü aküleri bana denk geldi.
2- Arabada gerçekten kaçak var. Ama kaçağı oluşturacak herhangi bir eylem yok.
Ekipman ilavesi veya ekipman çıkarılması gibi. Araba ilk günkü gibi. Hiçbir şeye dokunulmamışsa kaçağı ne oluşturabilir?
Rüzgar, fırtına , yağmurla araç içindeki elektrik aksamında bozulma veya periyodik bakımlarda balata, yağ vs değiştirirken
ustaların farketmeden elektrik aksamında kaçak yaratacak hareketleri. Akla başka bir şey gelmiyor.

2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2024, 13:24:14 »
kaçak sonra dan da oluşabilir sonuçta eskiyor araç parçalar eskiyor.elektrikçinin dediği kaçak olan kısmı çözdükten sonra tekrar deneme imkanınız oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2024, 10:39:27 »
Selim Bey Merhaba

Sonradan Takılan  Alarm sistemi beyninde lektronik bir malzemenin bozulması veya  arızalanarak kısadevre konumuna geçmesi bir kaçağa neden olabilir ki

Ampermetre ile bu çok rahat gözlemlenir .

Alarm bağlatıları klipsli bağlantı yerine   kablo ara açarak yapıldı ise lehim makaron yerine  bantlama usulü ile yapıldı ise  zaman içinde oksitlenme oluşur veya bantlar sıcak soğuk gibi hava ve zaman koşullarında ömrünü tamamlar ayrılır ve birbirine veya şaseye temas ederek gene ufak çaplı ama beklediği zaman aküyü boşaltacak bir kısa devreye sebep olabilir

Son olasılık ise benim gibi üst üste şansızlık yaşamanız ki çevrem de çok kişide duydum 1 yıllık 6 aylık akülerin marj yapmaması . Bazen adı sanı bilinmez ucuz aküler bile  2- 3 sene çalışırken markalı ürünlerin böyle sorunlar çıkarması gerçekten saçma geliyor .

Size şunu önerebilirm aracınızı 4-5 günden bir 15-20 km kadar kullanıyorsanız buda bahsi geçen duruma muhtemel sebep oluyordur. Özellikle kış aylarında aküler ciddi yıpranıyor .Size akü kutup başına takılan şalter şeklinde aparatlardan önerebilrim . Aracı kullanmayacağınız zamanlarda bu aparat ile akü bağlatısını kesip .Kullanacağınız zaman geri aktif ederek akünün deşarj olmasını engelleyebilirsiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2024, 15:54:19 »
Selim Bey Merhaba

Sonradan Takılan  Alarm sistemi beyninde lektronik bir malzemenin bozulması veya  arızalanarak kısadevre konumuna geçmesi bir kaçağa neden olabilir ki

Ampermetre ile bu çok rahat gözlemlenir .

Alarm bağlatıları klipsli bağlantı yerine   kablo ara açarak yapıldı ise lehim makaron yerine  bantlama usulü ile yapıldı ise  zaman içinde oksitlenme oluşur veya bantlar sıcak soğuk gibi hava ve zaman koşullarında ömrünü tamamlar ayrılır ve birbirine veya şaseye temas ederek gene ufak çaplı ama beklediği zaman aküyü boşaltacak bir kısa devreye sebep olabilir

Son olasılık ise benim gibi üst üste şansızlık yaşamanız ki çevrem de çok kişide duydum 1 yıllık 6 aylık akülerin marj yapmaması . Bazen adı sanı bilinmez ucuz aküler bile  2- 3 sene çalışırken markalı ürünlerin böyle sorunlar çıkarması gerçekten saçma geliyor .

Size şunu önerebilirm aracınızı 4-5 günden bir 15-20 km kadar kullanıyorsanız buda bahsi geçen duruma muhtemel sebep oluyordur. Özellikle kış aylarında aküler ciddi yıpranıyor .Size akü kutup başına takılan şalter şeklinde aparatlardan önerebilrim . Aracı kullanmayacağınız zamanlarda bu aparat ile akü bağlatısını kesip .Kullanacağınız zaman geri aktif ederek akünün deşarj olmasını engelleyebilirsiniz .

Yücel bey,
Hem kapsamlı açıklama hem de öneriniz için çok teşekkürler.
Akü kutup başı şalterini duymamıştım. İyi fikir. İnceleyeceğim.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2024, 11:07:54 »
kaçak sonra dan da oluşabilir sonuçta eskiyor araç parçalar eskiyor.elektrikçinin dediği kaçak olan kısmı çözdükten sonra tekrar deneme imkanınız oldu mu?

Merhaba Barış bey,

Evet oldu. En son gösterdiğim elektrikçi arabada kaçak var onun için alarmı iptal ettim demişti.
(O alarm arabayı bayiden alırken 20 sene önce takılmıştı. 20 senedir niye kaçak yapmadı?)
Ben de tamam her şey düzeldi diye, arabayı 1 hafta çalıştırmadım. 8. gün arabayı çalıştımak istediğimde
marş basmadı. Tekrar uzatma kaablosu ile çalıştırdım.
Dediğim gibi araba 20 sene önce neyse şimdi de o. Ne takılan bir şey var ne de çıkarılan bir şey.
2 elektrikçiye götürdüm şimdiye kadar.
Birincisi ölçtü baktı "arabada kaçak yok" dedi.
İkincisi "arabada kaçak var alarmı iptal ettim" dedi.
Diğer yandan aküyü aldığım dükkana gittim.
Durumu anlattım. "Arabada kaçak vardır" dedi.
5. gün marş basmaması normal mi dedim.
Hayır. 1 ay yatsa yine marş basar dedi.
Durum bundan ibaret.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2024, 22:51:07 »
Eğer aynı amperde yedek emanet bir akü bulun ve akünüzü 15 gün için değiştirin,eğer 1 hafta 10 gün yattıktan sonra marş basıyorsa sorun aküdedir deriz.Alarm iptal olduktan sonra bile hala çalışmıyorsa başka kaçak yeri de bulunamıyorsa bir de böyle deneyin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2024, 11:27:25 »
2 aküde aynı zamanda sorun olması çok zor ama mümkün tabiki. Aracı çalıştırınca akünün şarşı tam olana kadar gezin sonra stop edince kutup başını çıkarıp bir hafta bekleyin. Sonra takıp tekrar deneyin çalışırsa kaçak var demektir, çalışmıyorsa aküden olduğu anlaşılır. Geçmiş olsun
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2024, 12:40:52 »
Eğer aynı amperde yedek emanet bir akü bulun ve akünüzü 15 gün için değiştirin,eğer 1 hafta 10 gün yattıktan sonra marş basıyorsa sorun aküdedir deriz.Alarm iptal olduktan sonra bile hala çalışmıyorsa başka kaçak yeri de bulunamıyorsa bir de böyle deneyin.

Haklısınız. Emin olmanın tek yolu bu sanırım. Sağlam bir yedek akü bulmaya çalışacağım.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2024, 12:42:09
2 aküde aynı zamanda sorun olması çok zor ama mümkün tabiki. Aracı çalıştırınca akünün şarşı tam olana kadar gezin sonra stop edince kutup başını çıkarıp bir hafta bekleyin. Sonra takıp tekrar deneyin çalışırsa kaçak var demektir, çalışmıyorsa aküden olduğu anlaşılır. Geçmiş olsun

Teşekkürler. Anlamak için tek yol bu. Deneyeceğim.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2024, 11:02:38 »
İnci Akü Merkezden aradılar. Teşekkür ediyorum. Durumu anlattım. Şu yetkili servise gidin sizin sorununuzu çözer dediler.
O yetkili servise gittim. Usta ölçtü baktı. Asit seviyesi düşük dedi. Nasıl olur daha 2 ay önce aldım dedim.
Bu 2 aylık mesele değil dedi. Daha önceden başlamış asit seviyesi düşmeye dedi. 
(Aküyü 1 gün bıraktım. Asit seviyesi orijinal seviyesine getirildi ve akü takıldı.)
O zaman rafta akü boşalıyor dedim. Onu bilemem dedi. Bu akünün raftaki "raf ömrü" ne kadar dedim.
4 ay dedi. Aküyü alırken üretim tarihini sormuştum. 2023 sonu demişlerdi.
Oysa ki "raf ömrü" olarak hepimiz 2 yıl biliyoruz. Demek ki yanlış biliyoruz.
Sonuç olarak rafta 2 aydan fazla duran akü alınmamalı.

Bilginize.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2024, 11:18:26 »
Galiba Mutlu Tekir bey yazmıştı,akü suyu koyulduğu günden itibaren rafa konulduğunda güç kaybetmeye başlar diye, ben de Eylül ayında yazmışım artık 2 yıllık garanti yok diye,içindeki plakalarda eksik olunca sonuç bu oluyor.Şimdi önemli olan fabrikadan henüz çıkmış aküyü hangi marka olursa olsun acil halde nereden bulacağız ?
Tokay Ceritoğlu