0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tokay bey,60 amper İnci akü. 2023 üretimi. 6-Temmuz 2024 de taktırmışım.Aküde problem olabilir mi?Emin değilim.Kutup başlarını vs kontrol ettirecem önce.
Arabada kaçak vardır. Akü durduk yere boşalmaz. Sizin aracın uyku durumunda aküden çekilen akımına bakılması gerekir. Sonradan takılan kamera alarm led lamba gibi aksesuarlara dikkat edin.
Selim bey öncelikle geçmiş olsun Yeni akünün bir anda böyle birşey yapması garip gelmekle beraber benimde başıma 1 defa gelmişti .Arabada mutlaka akım çeken birşey vardır .Veya aküler eskisi kadar kaliteli değil .Mutlu , Varta gibi markalar eskiden sektör lideri iken şimdilerde çin bazlı üretime geçtikleri için tanıdık akü işi yapanlar eski mutlu varta yok abi çin e döndü 2-3 sene kullanırsan iyi diyorlar . Benim başıma gelen olayda da arabada mutlu akü vardı 1 yıllık dı ve sizin dediğiniz gibi araba 2-3 gün çalışmasa yeşil ışığı siyaha dönüyor araba da ya zor çalılıyor yada çalışmıyordu .Garantiye götürdüm yok içinin asidini değiştridiler 2 kere şarj edip verdiler başa edemedik ne yaptıysak değiştirtemedik. Gittim yiğit akü aldım bir süre kullandıktan sonra ondada aynı şey oldu oda şarjı siyaha döndü araç şarj ediyor şarj dinamosu çalışıyor ama akü boşalıyordu. Lpg beyni , Sonradan takılan alarm , sonradan takılan teyp , dediler kaçak ölçtürdüm ama nafile bulamadım sebebini .Daha sonra model yükseltmek için satmıştım . Akü yeni ama öyle bir durum vardı . Sadece bir usta özellikle Atiker sıralı sistem beyinlerde bu sorun yaşayanlar var demişti , Bir tane ampul bile kısa devre olsa aküyü boşaltır .Ben şuan ki aracım da akü bitmişti. Biraz fiyatı yüksek olmasına rağmen bosh marka tercih ettim çok şükür 1,5 yıldır kullanıyorum bir sorun çıkmadı . 1 - Aracınız da Lpg var ise Lpg beyni , 2 - Sonradan takılan bir alarm,kamera sistemi varsa ona 3 - Sonrada takılan Led Far , Led tavan lambası 4 - Çakmak a bağlı herhangi bir ekipman Ampermetre ile aracın çalışmaz iken çektiği akım ölçülmesi lazım . Şarj aşamasında araç çalışırken 14,2 / 14,6 arasında şarj olması lazım .farlar , kalorifer gibi ekipmanlar açıldığı zaman 13,8 e kada düşebilir daha altına düşmemesi lazım .Birde aracınızı sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız ve çok az kullnıyor iseniz akünüz ondan dolayı da çabuk ömrünü tamamlar.Çok kullanılan araçlarda sürekli şarj olduğu için akü daha uzun soluk gider. Delphi marka E12 Corolla mın orjinal aküsü 9 yıllık çıkmıştı akücü bile biz böyle olursa taş mı yiyecez demişti.
Selim Bey Merhaba Sonradan Takılan Alarm sistemi beyninde lektronik bir malzemenin bozulması veya arızalanarak kısadevre konumuna geçmesi bir kaçağa neden olabilir ki Ampermetre ile bu çok rahat gözlemlenir .Alarm bağlatıları klipsli bağlantı yerine kablo ara açarak yapıldı ise lehim makaron yerine bantlama usulü ile yapıldı ise zaman içinde oksitlenme oluşur veya bantlar sıcak soğuk gibi hava ve zaman koşullarında ömrünü tamamlar ayrılır ve birbirine veya şaseye temas ederek gene ufak çaplı ama beklediği zaman aküyü boşaltacak bir kısa devreye sebep olabilirSon olasılık ise benim gibi üst üste şansızlık yaşamanız ki çevrem de çok kişide duydum 1 yıllık 6 aylık akülerin marj yapmaması . Bazen adı sanı bilinmez ucuz aküler bile 2- 3 sene çalışırken markalı ürünlerin böyle sorunlar çıkarması gerçekten saçma geliyor . Size şunu önerebilirm aracınızı 4-5 günden bir 15-20 km kadar kullanıyorsanız buda bahsi geçen duruma muhtemel sebep oluyordur. Özellikle kış aylarında aküler ciddi yıpranıyor .Size akü kutup başına takılan şalter şeklinde aparatlardan önerebilrim . Aracı kullanmayacağınız zamanlarda bu aparat ile akü bağlatısını kesip .Kullanacağınız zaman geri aktif ederek akünün deşarj olmasını engelleyebilirsiniz .
kaçak sonra dan da oluşabilir sonuçta eskiyor araç parçalar eskiyor.elektrikçinin dediği kaçak olan kısmı çözdükten sonra tekrar deneme imkanınız oldu mu?
Eğer aynı amperde yedek emanet bir akü bulun ve akünüzü 15 gün için değiştirin,eğer 1 hafta 10 gün yattıktan sonra marş basıyorsa sorun aküdedir deriz.Alarm iptal olduktan sonra bile hala çalışmıyorsa başka kaçak yeri de bulunamıyorsa bir de böyle deneyin.
2 aküde aynı zamanda sorun olması çok zor ama mümkün tabiki. Aracı çalıştırınca akünün şarşı tam olana kadar gezin sonra stop edince kutup başını çıkarıp bir hafta bekleyin. Sonra takıp tekrar deneyin çalışırsa kaçak var demektir, çalışmıyorsa aküden olduğu anlaşılır. Geçmiş olsun