0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin4 mevsim lastik mi aldiniz? İçeriye ses alma. durumu nasıl?
Herkese yeniden merhabalar, arabaya bir şeyler ekledikçe konuyu güncelleyeceğimi söylemiştim. Amacım mümkün olduğu kadarıyla arabamı ilk gün ki kondisyonuna ve kozmetiğine yakın bir seviyeye getirmek. Daha önceki mesajlarımda vites topuzunu değiştirdiğimi söylemiştim. 1 hafta önce de vites körüğü sipariş ederek vites körüğümüde yenilemiş oldum. vites topuzu 300TL, Vites körüğü 200TL fiyatlandırmaya sahip, eskisi ve yenisini söyle bırakıyorum:Bugün ise uzun zamandır aklımda olan ama fırsat bulamadığım için yaptıramadığım, kapı ve tavan döşemelerimi yenilettim. Eski halleri bir hayli kötü durumdaydı. Tavan komple sarkmış, kapılar yılların verdiği kir ve sarkıklığa yenik düşmüştü. Sıfır gibi oldu diyebilirim. İlk kondisyonuna geldi hepsi. Öncesi ve sonrasını bırakıyorum.ÖncesiSonrası:Gün bitmiş olduğu için kolçak ve güneşliklerin döşemelerini yenileyemedik. Kolçak bir hayli kirli durumda, kumaş temizleyiciler ile temizlemeye çalışacağım, olmadığı takdirde onuda yenileyeğiz, onu yenilerken güneşliğide yenilerim muhtemelen. Kapı döşemelerinin ve tavanın bana maaliyeti ise 6000TL tuttu. İçime sindi ancak döşemeler tertemiz olduğu için kapı plastikleri ile arasında ton farkı oluştu. Bu ton farkını eşitlemek için kullanabileceğim ürün önerisi olan varsa tavsiye alabilirim. Döşemeci zamanla güneşi yedikçe ton farkının kapanabileceğini söyledi. Bu konuda tavsiyelere açığım. Ek olarak aracın üst kapağı açılıp subap değişimi yapılalı 3k km oldu. Bu süre zarfında yağını ve soğutma sıfısını sürekli kontrol halindeyim. Şu ana kadar en ufak bir yağ ve su eksiltmesi yaşamadım. Babam da bulunan 2002 corolla bu kmlerde 1 litre kadar eksiltiyordu. Yağ eksiltmesi olmadan aracı kullanmak hayli mutluluk verici
Elinize sağlık görüntü güzel oluyor ama geçici çözüm yine eski haline döner,bir zaman sonra zımpara yaptıkça camda çizilmeler oluşmaya başlar,düzenli temiz kalmasını istiyorsanız kil uygulamasını aralıklı olarak yapın bide temizken üzerine vernik atın.
Allah kaza bela vermesin, tekerine taş değmesin diye dualarla başlıyorum. Aracınızı bu kadar sevmeniz çok güzel, yapılanları gördükçe kendi aracıma yapılmış gibi mutlu oldum inanın yapılanların hepsi çok güzel, sadece fren kaliperler boyanmadan frenleri kontrol ettirdiniz mi diye soracaktım. disk ya da fren balataları bitmişse/bitmeye yakınsa değiştirip boyamak daha iyi oluyor. birde boyarken (benim kaliperlerde kırmızı boyalı) disk vs komple gazete ile kaplıyorum. hatta çamurluğun dahi bir kısmını kaplıyorum oraya boya gitmesin diye. daha profesyonel bir boyama oluyor, nacizane tavsiyemdir aracın motor, kaput altı, alt takım, yürüyen aksam olarak bir ihtiyacı yoksa, kozmetik amaçlı cila atabilirsiniz kendiniz. tamponlardan sonra yaptırmak daha mantıklı olur. ve çok daha ilerde, örneğin 1 sene sonra, aracın sesine iyice alıştıktan sonra araca bir ses yalıtım da yapabilirsiniz. gerçekten insan keyif alıyor bir şeyler yaptıkça, aracını daha da seviyor, bağımlı hale geliyor. sanırım bu yüzden her arç satışımda ağlıyorum neyse, sonuç olarak bence çok başarılı olmuş herşey, yazdıklarınızı okurken ve resimleri incelerken çok keyif aldım