Aslında bu bir sorun değil Toyota nın aldığı bir önlem bence . Niye derseniz bakış açısını değiştireyim . 2006 Corolla aracım vardı benzinli . 55 litre deposu vardı aracın .Bir çok sedan corolla da 50 / 55 litre depo olur . Aracımı rutin kullanımda ortalam 500 - 550 km ike benzin lambası yanar dı çok defa denedim bu durumu hiç de değişmedi . İlk benzinliğe girer yakıtı fulletirdim 40 - 40,50 - 41 litre yakıt alırdı 8 yıl aynı aracı kullandım . Hiç degişme di .Merak edip bende sizin gibi arabada 15 litre benzin var niye lamba yakıyor dedim ama günün sonunda bunun tamamen kullanıcıyı ve aracı korumak için yapılmış bir yöntem olduğu kanaatine vardım .
Anladığım kadarı ile sizin aracınızda 50 litrelik depo var fabrika 2 litre benzin koyuyor araca 48 de ilk aldığınızda doldurmuşsunuz 50 litre . Aynı sistem 15 litre kala yakıt bitmiş gibi uyarı veriyor aslında deponuzda 14 - 15 litre yakıt oluyor. Aslında yol bilgisayarınız yapılacak yol gösterdiğinde ki km nin üstüne 150 - 200 km daha çok rahatlıkla gider .