0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesinlikle katılıyorum. Dizel motorlarda yakıt sistemi ve temizliği çok daha hassas ve önemlidir. Kırmızı ışığın altını görmenizde sağlıklı olmaz. Mazot tankının dip kısmında tortu, pislik ve en önemlisi su olabilir. Sonuna kadar yakıtı kullanmak demek saydığımız maddeleri motora ve enjektörlere göndermek demektir.
Kırmızı ışık görülmesede, depo içindeki pislik ve su konusunda yapılacak birşey yoktur, zira emiş dipten yapılıyor ve deponun içinde max. yarım litre kalana kadar yapılabiliyor.Yakıt istasyonlarındaki pompalarda kullanılan filtreler aracın deposundaki emiş ön filtreden daha gelişmiştir. O nedenle artık istasyonlardan bu tarz pislik gelmesi ihtimali yok gibidir. Tabii yeni ve kaliteli markalar tercih edilmelidir.Bu ön filtreden geçen pislikte zaten aracın yakıt filtresi tarafından tutulacaktır.Diesel Yakıtın içinde ki suya gelirsek; diesel üretim aşamasında yakıt zaten su ile karıştırılıp filtre edilmekte olduğundan içinde son aşamada binde oranlarda su kalmaktadır. Bu miktar zamanla depo içinde emilemeyen yarım litreye kadar birikebilir ve araçta sebepsiz teklemeler başgösterebilir. O nedenle, düzenli olarak her 5 veya 10 bin km'de bir enjektör temizleyicisi kullanılmasını tavsiye ediyorum. Bu ürün sadece enjektör ve yakıt yollarını temizlemekle kalmaz aynı zamanda depo içindeki suyun rahatça motorda yakılmasını sağlar.
Toyota 55 litre depo var lamba yandığında 15 litre yakıt oluyor hala içinde diye biliyorum ben .
Merhaba arkadaslar.2015 model toyota corolla advance kullanicisyim. Yakit ikaz lambasi ile ilgili Soyle bi sorum olacakti.Arac kitapciginda depoda 8.2 litre ve asagisi yakit kaldiginda yakiy ikaz lambasi yanar diyor. Ben arac ekraninda kalan mesafeyi 30 km gordugum halde yakit ikaz lambasi yanmadi. Yakit ikaz lambasi, kalan km bilgisi kacin altina dustugunde yaniyor ve yakit ikaz lambasi yandiktan sonra arac kac km gidiyor. Bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.