Gönderen Konu: Corolla depo 55 litre fakat?  (Okunma sayısı 15312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Corolla depo 55 litre fakat?
« : Nisan 15, 2014, 01:21:09 »
Yeni Corollanın yakıt deposu hepimizin bildiği üzere 55 litre fakat yakıt uyarı ışığı sanırım biraz erken yanmaya başlıyor. Kadran daki ibre 0 a geldiğinde ve aracın yol bilgisayarında gidilecek mesafe 0 ı gösterdiğinde, depoyu doldurduğumda aldığı yakıt 43 litreyi bitik görünür halde bir süre daha gidersem 48 litreyi geçmiyor. Cesaret edip daha uzun sürüşte denemedim acıkcası. Güvenlik vs gibi durumlardan araçların yakıt sinyalini erken vermesi normal fakat dizel aracın ortalama 5litre civarı tükettiğini düşünürsek gidebileceği 100km den fazla bir mesafe varken aracın 0 ı göstermesi beni düşündürdü. . acaba herkeste böylemi yoksa yol bilgisayarında bir sorun olabilirmi.

Toyota Club Türkiye

Corolla depo 55 litre fakat?
« : Nisan 15, 2014, 01:21:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla depo 55 litre fakat?
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2014, 02:09:39 »
Olay tamamen erken uyarı verip yolda kalmamanız için ve deponun dibindeki pislikleri çekmemesi için dizel araba için ne kadar düşük yakıt o kadar enjektör tıkanmasına yol açması demek.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2014, 03:30:34 »
tugan bey dediğiniz gibi benim araçta da aynı durum söz konusu ancak ortalama yakıt tüketimi ile kalan yakıt miktarının görülmesi birbirine orantılı yani ortalama 5,6 ile 4,6 arasında bir miktar fark olacaktır.erken uyarı sistemi olması avantajdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2014, 10:44:13 »
Diesel motorlar, silindir içi yüksek yanma sıcaklıkları sevmezler, hatta piston, sekman, sübap eritirler.

Depo içi çok düşük yakıt seviyelerinde, emilen yakıt içinde girdap oluşur ve yakıt içine hava karışır.

Bu karışan hava sebebiyle silindir içinde fakir karışım meydana gelir ve istenmeyen çok aşırı yüksek sıcaklık oluşur.

O nedenle yakıt filtrelerini takarken de çok dikkatli olunması gerekir, eğer filtrenin contası montaj sırasında eğilirse, buradan hava emecek ve motorunuz yanabilecektir. Yakıt filtre değişimini yetkili serviste yapmanız önerilir.

Kırmızı ışık yandığında muhakkak yeni yakıt alınız.

Mecbur kalındığında bir kereye mahsus depodaki yakıt bitene kadar yol alabilirsiniz fakat sık sık mecbur kalmayınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2014, 10:51:00 »
Kesinlikle katılıyorum. Dizel motorlarda yakıt sistemi ve temizliği çok daha hassas ve önemlidir. Kırmızı ışığın altını görmenizde sağlıklı olmaz. Mazot tankının dip kısmında tortu, pislik ve en önemlisi su olabilir. Sonuna kadar yakıtı kullanmak demek saydığımız maddeleri motora ve enjektörlere göndermek demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2014, 11:06:01 »
Kesinlikle katılıyorum. Dizel motorlarda yakıt sistemi ve temizliği çok daha hassas ve önemlidir. Kırmızı ışığın altını görmenizde sağlıklı olmaz. Mazot tankının dip kısmında tortu, pislik ve en önemlisi su olabilir. Sonuna kadar yakıtı kullanmak demek saydığımız maddeleri motora ve enjektörlere göndermek demektir.

Kırmızı ışık görülmesede, depo içindeki pislik ve su konusunda yapılacak birşey yoktur, zira emiş dipten yapılıyor ve deponun içinde max. yarım litre kalana kadar yapılabiliyor.

Yakıt istasyonlarındaki pompalarda kullanılan filtreler aracın deposundaki emiş ön filtreden daha gelişmiştir. O nedenle artık istasyonlardan bu tarz pislik gelmesi ihtimali yok gibidir. Tabii yeni ve kaliteli markalar tercih edilmelidir.
Bu ön filtreden geçen pislikte zaten aracın yakıt filtresi tarafından tutulacaktır.

Diesel Yakıtın içinde ki suya gelirsek; diesel üretim aşamasında yakıt zaten su ile karıştırılıp filtre edilmekte olduğundan içinde son aşamada binde oranlarda su kalmaktadır. Bu miktar zamanla depo içinde emilemeyen yarım litreye kadar birikebilir ve araçta sebepsiz teklemeler başgösterebilir.

O nedenle, düzenli olarak her 5 veya 10 bin km'de bir enjektör temizleyicisi kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Bu ürün sadece enjektör ve yakıt yollarını temizlemekle kalmaz aynı zamanda depo içindeki suyun rahatça motorda yakılmasını sağlar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2014, 11:17:08 »
Kırmızı ışık görülmesede, depo içindeki pislik ve su konusunda yapılacak birşey yoktur, zira emiş dipten yapılıyor ve deponun içinde max. yarım litre kalana kadar yapılabiliyor.

Yakıt istasyonlarındaki pompalarda kullanılan filtreler aracın deposundaki emiş ön filtreden daha gelişmiştir. O nedenle artık istasyonlardan bu tarz pislik gelmesi ihtimali yok gibidir. Tabii yeni ve kaliteli markalar tercih edilmelidir.
Bu ön filtreden geçen pislikte zaten aracın yakıt filtresi tarafından tutulacaktır.

Diesel Yakıtın içinde ki suya gelirsek; diesel üretim aşamasında yakıt zaten su ile karıştırılıp filtre edilmekte olduğundan içinde son aşamada binde oranlarda su kalmaktadır. Bu miktar zamanla depo içinde emilemeyen yarım litreye kadar birikebilir ve araçta sebepsiz teklemeler başgösterebilir.

O nedenle, düzenli olarak her 5 veya 10 bin km'de bir enjektör temizleyicisi kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Bu ürün sadece enjektör ve yakıt yollarını temizlemekle kalmaz aynı zamanda depo içindeki suyun rahatça motorda yakılmasını sağlar.

Dizel araçlarda yine de biriken bu suyun tutulması için su ayrıştırıcı filtre de mevcuttur. Bu sayede en sağlıklı yanma gerçekleşir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2014, 11:18:56 »
Toyota 55 litre depo var lamba yandığında 15 litre yakıt oluyor hala içinde diye biliyorum ben .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2014, 11:23:51 »
Toyota 55 litre depo var lamba yandığında 15 litre yakıt oluyor hala içinde diye biliyorum ben .

15 fazla gibi genelde 7-8 oluyor diye biliyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2014, 11:35:21 »
2011 Auriste, yol bilgisayarında range 0 yazdığı zaman depoda 8 litre mazot kalıyor. Toyota muhtemelen güvenlik için bu tarz birşey yapmış.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2014, 14:14:43 »
arabanın kitapçığına baktım. ışık yandığında 8.3 litre yakıt kalmış demektir yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2014, 20:49:53 »
Yakıtla ilgili yol bilgisayarı bir defa yakıt azalmıştı 8km daha gider bilgisi vardı 20 tl civarında benzin aldım.Yol bilgisayarı gidilecek km 0 dedi ben öylece 50 km gitmiştim Açıkçası 0 km yazısı benide düşündürdü......
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2015, 22:45:20 »
2009 D4D mmt de 8 lt civarı mazot kalıyordu. Muhtemelen yenilerde de yakın miktardadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2015, 00:40:26 »
2012 auris kitapçığında ışık yandığı anda depoda 8.3 litre yakıt kalır yazıyor.(depo 55 litre)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2015, 22:44:28 »
Aracim 1.33 Corolla menzil 23 km gosterirken depoyu fulledim. 200 Liraya doldu. Aldigim yakit 46.51 litre geldi. Depo 55 litre demek ki isik yandiginda 8.5 litre benzin varmış içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2015, 20:42:51 »
Benim şu bir yıl içinde aldığım en fazla litre 48 litre oldu. Hatta Eylül ayında tatile gittiğimde Range'de yazan menzili 80 km. geçtim. Zaten o zaman almıştım 48 litreyi. Normalde 45 - 46 alıyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 19, 2015, 20:53:23 »
Aracım Corolla, ikinci uyarı seviyesinde, depoyu full doldurdum(pompa atana kadar) , 50 LT yakıt aldı bilginize..
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2016, 18:31:41 »
Merhaba arkadaslar.
2015 model toyota corolla advance kullanicisyim. Yakit ikaz lambasi ile ilgili Soyle bi sorum olacakti.
Arac kitapciginda depoda 8.2 litre ve asagisi yakit kaldiginda yakiy ikaz lambasi yanar diyor. Ben arac ekraninda kalan mesafeyi 30 km gordugum halde yakit ikaz lambasi yanmadi. Yakit ikaz lambasi, kalan km bilgisi kacin altina dustugunde yaniyor ve yakit ikaz lambasi yandiktan sonra arac kac km gidiyor. Bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 12, 2016, 22:23:25 »
Merhaba arkadaslar.
2015 model toyota corolla advance kullanicisyim. Yakit ikaz lambasi ile ilgili Soyle bi sorum olacakti.
Arac kitapciginda depoda 8.2 litre ve asagisi yakit kaldiginda yakiy ikaz lambasi yanar diyor. Ben arac ekraninda kalan mesafeyi 30 km gordugum halde yakit ikaz lambasi yanmadi. Yakit ikaz lambasi, kalan km bilgisi kacin altina dustugunde yaniyor ve yakit ikaz lambasi yandiktan sonra arac kac km gidiyor. Bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
2005 corolla var lamba yandi benzinli 100 km cikariyor rahat
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2016, 00:30:32 »
Yorumlarda genelde kalan yakıttan bahsedilmiş, pompanın depodaki tüm yakıta erişmesi mümkün değil, bu yakıtın sonuna kadar çekilemeyeceğini bilmek gerekir. "Lamba yandı, şu kadar giderim" derseniz yanılabilirsiniz. Yakıt pompası sadece şamandıra havuzu içindeki yakıtı çekebilir. Bu durumda yol şartları etkilidir. Örneğin aynı kalan yakıt miktarı ile bir kullanıcı 50 km düzlükte yol alırken başka bir kullanıcı uzun ve dik bir rampanin 5. km'sinde yolda kalabilir. Sonuç olarak her iki kullanıcının yolda kaldığı noktada depoda bir miktar yakıt kalır.