Gönderen Konu: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı  (Okunma sayısı 9730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı
« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2009, 23:25:02 »
   Vallahi Ahmet ne diyeyim ben ilk defa duydum bu markayı.Ama kesinlikle de kullanmam.Shell,Castrol yada Mobil'den (gerçi hiç mobil kullanmadım) vazgeçmem..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2009, 23:25:02 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Mayıs 07, 2009, 14:24:20 »
    Valla Özgür kardeş garanti bitsin bende özele yönelecektim ama yazdıklarından sonra tırsdım valla. Benim önceki pert olan araç 40.000 e merdiven dayamıştı. Kaza yapıp pert etmesek Trabzon'a gelince bakıma girecekti. Gitmeden bizim büyük sanayide opelin var bilirsin köprünün altından geçince hemen karşına çıkan Opel servisi. Özelmidir yoksa Opel'in kendi servisimi bilmiyorum. Onun hemen arkasında bi yer gösterdiler bana. Toyota Özel Servisi diye. Onlarla konuştuk. Usta bilgili gibi geldi bana. "40.000 dedi yağ, yağ filtresi, mazot filtresi, hava filtresi ve artı genel bi kontrol yapılacak" dedi. Yağı da "Mobil 1 10-40 koyacaksınız dedim". Ne kadar tutar? Dedi abi 150-160 arası. Dedim neeee? Dedi bi şeyler daha yaparız. O bana pahalı geldi anladı. Ben aslında Seçille arasındaki farkatan dolayı ne demiştim :D Seçil bu işlemler için 400 tl istemişti de. Dedim dönüşte hallederiz inşallah ama, olmadı.

Senin gittiğin bu özel servis hangisiydi. Bu yerini yazdığım kişilermi yoksa.  2006 dan beri Toyota kullanıyorum ama bizim bu bölgede 2006 kasa ve yeni kasa corollayı eline alıp bi yeri sökene rastlamadım. Bi film takdıracam adam hiç toyota sökmemiş. Kapı cam nerden sökülür bilmiyor. Bi hoparlör takdıracam, adam hiç sökmemiş. E bende benimki ilk olmasın denek değil bu diye hiç birini yaptırmadım. Böyle bi r araya gelerek arkadaşım bi yer belirler kendimize bi usta edinir onunla çalışırız. Yoksa Seçil'e para dayanmaz.

Arkadaşlardan biri yazmış doğru yazmış. Toyota sorun çıkarmadığı için yaygın bi servisi filan yok. Seçile gelen araçların hepsi de (ben öyle rastladım 3 yıldır) bakım için gelmiş araçlar.  Ama diğerlerinin servisi bol :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #42 : Mayıs 07, 2009, 15:13:11 »
vallahi sanayide bir tane toyota özel servisi var diye biliyorum isim vermek yanlış mı bilmem ama SEZ-AL diye bir servis. benim aracı götürdüğümde vitesin ne olduğunu anlamadılar hiç görmemişler sanırım. motor yağını bile deneyerek koyuyorlar. "üç litre koy bakalım gerekirse gene koyarız" gibi sözler geçiyor aralarında. bir daha asla gitmem. hele ki mmt yi göstermek için asla. büyük bir ihtimalle bu servise hep eski toyotalar gitmiş. onlarda ya düz vites ya da otomatik oluyorlar. belki de bu servise hiç yaris bile gitmemiştir ben öyle tahmin ediyorum. eğer bahsettiklerin için seçil 400tl istediyse büyük ayıp etmişler. bu kadar da olmaz.
şimdilik bu bakımla ben heralde bi 10000 giderim sonrası ne olur bilmem. 60.000 bakımında eğer hala trabzondaysam özele gitmem kesinlikle.
bahsettiğin opel servisini çok iyi bilirim, benim eski arabam opeldi. ustaları fena değildir. ama benim karterin yağ kaçırma konusunu tam halledememişlerdi. opelin bu şekilde özel servis yani 2 tane var. ikisine de gittim. fena değil. en azından ne yapmaları gerektiğini biliyorlar.
ama şunu farkettim. opel otomobilim varken servise cumartesi sabahları giderdim (bakım veya herhangi başka birşey için filan) her iki özel serviste de mutlaka 2-3 araba olurdu sabah erkenden ve yetkili serviste de her gittiğimde araç olurdu. ama cumartesi sabahı toyota özel servisinde sinekler vızıldıyordu. ya herkes seçildeydi ya da toyota sahipleri pek servise uğramıyor. bilemiyorum. ama opel güzel hoş bir araba eski arabamı özlemiyorum desem yalan olur. 1400cc 2000 model corsa idi. çok iyi performansı vardı. ama epey sorun çıkardı bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Mayıs 07, 2009, 15:21:02 »
motor yağı konusunda arkadaşların yazdıklarına bakarak şöyle düşünüyorum. en azından yaz ayı boyunca koyulan yağ ile idare ediyim. (zaten 10.000 kmyi ben anca 7-8 ayda yaparım) kış başlarında yağı değiştirir Shell,Castrol yada Mobil 5W-30 koydururum. zaten topu topu 3 litre yağ değiştirmenin pek masrafı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #44 : Mayıs 07, 2009, 16:00:40 »
DEğerli Toyota kullanıcıları,
Aranıza yeni katldım.
2006 Model Corolla Sol Düz vites aldım.
Aracımdan memnunum.
40.000 Km bakımı geldi
Toyota Ana Servisi 440,00 TL Fiyat verdi.
Acaba özel servise götürsemmi, Fiyatı ne olabilir, Değermi

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #45 : Mayıs 07, 2009, 17:03:26 »
toyota gökkuşağı hafta içi arkadaşıma uğradım.4 araba vardı sinek avlıyor..onlarda periyodik bakım olduğu için gelenler dedi..bu kadar sorunsuz bebekler başka yerde yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Mayıs 07, 2009, 18:37:26 »
toyota gökkuşağı hafta içi arkadaşıma uğradım.4 araba vardı sinek avlıyor..onlarda periyodik bakım olduğu için gelenler dedi..bu kadar sorunsuz bebekler başka yerde yok:)
ya her yer böyle ise benim kanım toyota pek kolay arıza vermiyor. allah nazardan saklasın. ama bi de otomatik vitesini istiyorum. türkiyeye mi gelmiyor nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Mayıs 07, 2009, 21:05:14 »
özgür bey bazı gerçekler saklanamaz today tomorrow toyota..
taşşşşşşş:)
klasik otomatik vitesler güzeldi eski honda ve toyotada olan ama onlarda acayip yakıyo arkadaşımda euro cıvıc var 400 yakıyor.ama şanzıman sorunu yok.arabada da sorun yok japon olsun arıza yapmaz.önceden efsane kasa toyota vardı yanık yağ koyuyodum gene gidiyodu diyor:)ama ben olsam asla koymazdım o bebeğe..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Mayıs 08, 2009, 09:29:01 »
özgür bey bazı gerçekler saklanamaz today tomorrow toyota..
taşşşşşşş:)
klasik otomatik vitesler güzeldi eski honda ve toyotada olan ama onlarda acayip yakıyo arkadaşımda euro cıvıc var 400 yakıyor.ama şanzıman sorunu yok.arabada da sorun yok japon olsun arıza yapmaz.önceden efsane kasa toyota vardı yanık yağ koyuyodum gene gidiyodu diyor:)ama ben olsam asla koymazdım o bebeğe..
oda çok yakıyormuş benzin dayanmaz. benim arkadaşımda aynı dertten civic otomatik arabasını sattı düz vites aldı. şu mmt yi biraz daha geliştirip otomatiğe yakın bir hale getirseler daha güzel olacakmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 08, 2009, 09:58:44 »
oda çok yakıyormuş benzin dayanmaz. benim arkadaşımda aynı dertten civic otomatik arabasını sattı düz vites aldı. şu mmt yi biraz daha geliştirip otomatiğe yakın bir hale getirseler daha güzel olacakmış...

Keşke öyle olsa, ama yeni Avensis'te görüldüğü üzere artık MMT yerine CVT şanzımanlar gelecek gibi gözüküyor...

Klasik otomatik vitesin fabrika rakamları şehiriçinde 100km'de 1.5 lt daha fazla yaktığı şeklinde. Ama uzun mesafede fark yok neredeyse... Ortalamayı alırsak çok da fazla farketmiyor, etseydi bile ben razıyım, konforu yeter...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 08, 2009, 10:29:09 »
arkadaşlar aracımın 70000 bakımı geldi bende herzaman gittiğim yetkili satıcı ve servisi şimdi aradım.
201 tl fiyat verdiler isterseniz kredi kartınada böle biliyolar.
sürekli aynı seviste bakımları yapıldığı için bilgisayar üzerinden bu güne kadar ne işlemler gördüğünü öğrene biliyorsunuz.(Zaten kendileri de buna istinaden gerekli parçaları değiştiriyor.)
Bence çok güvenli ve çok pahalıda  değil 2 sene önce accent arabamızı özel serviste 150 tl yaptırmıştım.
Bence bakım yaptırmadan önce yetkili servislerden fiyat alın.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 08, 2009, 10:35:02 »
Bu arada bilgi olarak söyleyim.

Otomatik viteslerin bir kisminda da debriyaj balatasi vardir.
Otomatiklerde balata olmaz diye birsey yok.
Genelde yag turbini (torque conventer) ile calisirlar.

Ama coklu-balatali (multi-disk) versiyonlari vardir. Bunlarda genelde balatalar yag icinde calisir. Bildiginiz kuru sistem debriyajlara benzemez. Mercedesin yeni otomatigi mesela böyle calisiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Mayıs 08, 2009, 11:30:24 »
***bahsettiğin opel servisini çok iyi bilirim

Opel servisinden bahsetmedim. Onların hemen arka tarafta bi yer gösterildi bana toyota özel servisi olarak. Yani sırtlarını yasladıkları dükkan :D Yolun düşerse bi bak. Bende bu hafta mmt şansızman sorunundan Trabzon'dayım.  Garantiden baktıracaz. Aniden durunca neden hangi vitese gireyim diye bu kadar düşünüp araç boşta kalıyo diye göstereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 08, 2009, 11:37:25 »
arkadaşlar aracımın 70000 bakımı geldi bende herzaman gittiğim yetkili satıcı ve servisi şimdi aradım.
201 tl fiyat verdiler isterseniz kredi kartınada böle biliyolar.
sürekli aynı seviste bakımları yapıldığı için bilgisayar üzerinden bu güne kadar ne işlemler gördüğünü öğrene biliyorsunuz.(Zaten kendileri de buna istinaden gerekli parçaları değiştiriyor.)
Bence çok güvenli ve çok pahalıda  değil 2 sene önce accent arabamızı özel serviste 150 tl yaptırmıştım.
Bence bakım yaptırmadan önce yetkili servislerden fiyat alın.

10,30,50,70,90.000 katları bakımlar ucuz oluyor zaten, sizi yanıltmasın. 20,40,60,80.000 ve katları çok daha ağır ve pahalı oluyorlar.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 08, 2009, 16:28:29 »
60000 bakımının faturasına baktım ekstralar dışında yaklaşık birsene önce 260tl ödemişim.) Ekstra olarak ön kanal tahliye temizliği yapıldı onada 26 tl yazmışlar.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mayıs 08, 2009, 17:17:10 »
özgür bey yaşadığınız deneyim tam ülkemize mahsus, kendini geliştiremeyen işsahibi örneği.
ama olayın bir de şu boyutu var.
biliyorsunuz; gelişmiş ülkelerde ben işten çok iyi anlarım demeniz bir şey ifade etmez, bunu belgeleriniz ile kanıtlamanız lazım. sertifikalarınızı lisanslarınızı ortaya koyarsanız o zaman işin ehli olduğunuz anlaşılır.
ülkemizde ise, bu tip lisanslara-sertifikalara yönelik çalışmalar hemen hemen hiç yoktur, olsa da hiç bir ustamız-kalfamız bunlara tenezzül etmezler. sonuçta bunlara sahip olmakta bir maliyet ve kalite unsurudur. yüksek bayi servis ücretlerinden kaçan insanların da ilk baktığı şey bunlar değildir. ama yabancı ülkelerde kapınızın önüne toyota, bmw, honda amblemi çizip bunların tamircisi olamazsınız, ülkemizdeki her konudaki başıboşluk bu konuda da geçerli.
fakat durum ne olursa olsun hiç bir işsahibinin kendini geliştirmesine engel değil. oturduğunuz yerde kullanmadığınız hatta görmediğiniz bir aracın özelliklerini ve sorunlarını öğrenmeniz, her türlü servis dökümanına ulaşmanız klavyede bir kaç tuşa basmaya bakar, bunu da akıl edemeyen insan, benim aracımın rot başına, fren kaliperine dokunmasın. bu tip tamircilerden çıkıp kaza yapan, motoru patlayan çok insan tanıyorum.
ucuz atlatmışsınız diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Mayıs 09, 2009, 09:32:32 »
ben artık akıllandım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Mayıs 09, 2009, 09:35:39 »
***bahsettiğin opel servisini çok iyi bilirim

Opel servisinden bahsetmedim. Onların hemen arka tarafta bi yer gösterildi bana toyota özel servisi olarak. Yani sırtlarını yasladıkları dükkan :D Yolun düşerse bi bak. Bende bu hafta mmt şansızman sorunundan Trabzon'dayım.  Garantiden baktıracaz. Aniden durunca neden hangi vitese gireyim diye bu kadar düşünüp araç boşta kalıyo diye göstereceğim.

o bahsettiğin yeri bilmiyorum. ama yolum düşünce uğrarım mutlaka.
umarım sorununu çözebilirsiniz. Serviste yapılanı bizimle paylaşırsan sevinirim. Çünkü ben de yokuş aşağı inerken 2 kez aracın vitesteymiş gibi gösterip boşta gibi tepki verdiğini yaşadım. sonradan daha başıma gelmeyince fazla düşünmemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #58 : Mayıs 09, 2009, 09:39:44 »
Arkadaşlar aklıma bişey takıldı 160.000 ile 200.000 de bi bakım periyodu var mı varsa neler? teşekkür ederim şimdiden
96 corolla xei